Merhabalar, Ben Hollanda'ya yeni geldim ve burada Hp dv7 4040 ed model bir laptop aldım. Yaşadığım problemi henuz Hollandaca bilmediğim icin konu hakkında bilgisiz olan eşim vasıtasıyla teknik servise aktarıyorum. Bu da yanında pek cok iletişim problemini getiriyor. Bu sebeple tecrübe sahibi aynı dili konuştuğum insanlardan yardım alma gereği duydum.
Simdi sorunum su sekilde; Elimdeki laptopda 4 adet disk bölümü vardi 1. ayrilmis sistem alani 2. c diski (yaklaşık 650 gb) 3 recovery disk alanı (yaklaşık 10 gb) 4 hp tools alanı (yaklaşık 100 mb)
C diskinde win7 home premium sistemim kurulu ben güvenli bir disk alanı oluşturup c diskinin alanını 150 gb a düşürmek istedim. Bunun icin disk yonetiminden shrink volume yani birim kucult yöntemini kullanmadim. Çünkü bu yöntem kısıtlı bir küçültme sunuyordu. Bende 64 bit destekli olan iki disk bolumleme aracını sistemime kurdum 1. Paragon patrition manager 2. Easus partition master.
1. Program ile c diskini küçülttüm ve sistem restart oldu siyah ekrandayken program arayüzünün gelmesini dakikalarca bekledim ancak bir takılma gerçekleşti uzun süre beklemeden sonra bir kitlenme oldugunu anladım. Bende restart çektim. Bu sefer sistem acilirken bana yukarda saydigim disk bölümlerini listeleyen siyah bir ekran çıktı bende c diskinden başlamayı sectim ve Windows açıldı. C diskinin aynı oldugunu gördüm. Bende restart çektim aynı secim ekranı karsimdaydi. Bende busefer 2. Program ile bölümlemeyi yaptım. Sistem restart oldu secim ekrani yine gelmisti windowsa girdim ve gordumki bolumleme sorunsuz gerçekleşmişti. Fakat sonrasında pc i kapatıp açmak istediğimde laptopum birdaha açılmadı. Ne f11 ne diger tuşlar hic bir ise yaramadı. Baska bir win7 cd siyle format çekip bastan sistem kurmayı düşündüm ama sistem boot cd yi hic acmadı. Biosdan cd boot ayarlaması yapmak istedim biosa girme tuşları çalışmadı. Hep siyah ekranda kaldım. Hic bir mesaj yazmadı. En son yine hp yi aradik. Demislerki disk bolumleme yaparsanız gene aynı sorunlarla karşılaşırsınız. Size recovery disk göndereceğiz.
Ben Hollandaca derdimi anlatamadığım icin nasil diski bolumleyecegimi soramadim.
Bir yandanda diskin bölünmemiş olmasının benim icin olmazsa olmaz gereklilik oldugunu düşündüğüm icin sizin önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.