Şimdi Ara

Hp Dv6000 HDD ISINMA PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba, 2007 den buyana kullandığım Hp Pavillion Dv6146ea serisi notebookumda son zamanlarda şöyle bir sıkıntı yaşamaktayım. Bilgisayarın harddiski ve ramlari aşırı derece ısınıyor.

    Aşırı tabiri göreceli olabilir. Ona biraz açıklık getireyim. Bilgisayarı kucağımda kullanıyorum. Direkt bana temas etmemesi için bilgisayarın altına karton kapaklı atlas yerleştiriyorum. Ayrıca bilgisayara 12 cell pil takılı olmasına rağmen(bu pil bilgisayar tabanının zeminden daha yüksekte durmasını sağlayarak hava dolaşımına katkıda bulunuyor) beni terletmeyi beceriyor.

    Bilgisayarın tabanını kontrol ettiğimde hdd kısmı ile ramlarin olduğu kısım baya sıcak oluyor. İşlemcinin sıcaklık değerleri normal.İşlemci ısınmıyor nerdeyse. Hardiskin sıcaklığını öğrenmek için bazı programlar kurdum hdd life vb. orda harddiskin sıcaklığının 52C ve hatta 54C ye kadar çıktığına şahit oldum.

    Sıcaklığı düşürmek için EBOOSTR (flaş belleği ram olarak kullandıran bir program) programını kurdum. Hdd sıcaklığını 48C-50C ara değerlerine düşürdüm. Ama yeterli gelmedi. Bios güncellemesi yaptım. O da fayda etmedi. Olmadı farklı bir hdd ile denedim. Yine başarılı olamadım.

    Normalde bu bilgisayarda 100gb seagate 2.5" hdd vardı. Onu 320gb HITACHI hdd ile değiştirdim. Ramleri 1 gb dan 2 gb a yükselttim. Hdd yi "Partition magic 8" programıyla 3 e böldüm. "C" (xp kurulu 70 gb) "D" (Depo 130gb) "F" ( Win 7 kurulu 100gb). Bu şekilde uzunca birsüre kullandım. Dün harddiski MaxBlast 4 (HDD Onarım ve Sıfırlama) programı ile sıfırladım. (yaklaşık 12 saat sürdü) Kurtarma Dvd leri ile xp yi kurdum.

    Uzunca bir süre kullandım bilgisayarı hdd gayet normal çalıştı sıcaklık rahatsız edici değildi. Daha sonra Partition magic 8 programı ile Hdd yi Yukarda gösterdiğim gibi böldüm. C,D,F birincil bölüm olacak şekilde. Win 7 yi kurmadan bilgisayarı bu şekilde kullandım. hdd sıcaklığı eski haline döndü sıcaklığı rahatsız etmeye başladı. Hemen Partition magic 8 programından D ve F bölümlerini sildim. Harddisk şuanda 70Gb ve sıcaklığı gayet normal.

    Hdd de bölümler oluşturmak sıcaklık artışına sebep olur mu? Ki öyle olduğuna kanaat getirdim. Hdd yi bölme işleminde bir hata yaptığım için mi bu sıcaklık artışı oluyor? Şunu da belirteyim biosta sata özelliği aktif konumda, hdd yi yoracak programlar kullanmıyorum. Kaspersky 2011 antivirüs programını kullanıyorum. Chrome internet tarayıcısını kullanıyorum. Harddiskimde xp ve win 7 yi kurup o şekilde kullanmak istiyorum. Tabi sıcaklığı da makul seviyelerde kalsın istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim. Yardımlarınızı ve fikirlerini merakla bekliyorum. Teşekkür ediyorum.







  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    HP PAVİLİON G6 fan sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.