Şimdi Ara

Hp Deskjet 1050 kullanan? Kartuşla ilgili sorum var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
42.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hp Deskjet 1050 yazıcısı yerine epson yazıcıları almanızı tavsiye ederim. Şuan alacağınız yazıcı 60-70 TL ise Epson Sx 125 Epson Sx130 yazıcısı 100 TL ortalama. Arasındaki fark nedir Hp kartuşlarınız bittikden sonra ya dolum yapacaksınız yada yenisini alacaksınız. Ama Epson Sx 125 veya Sx 130 aldığınız zaman bunun dolum seti 90 TL dir. 6 Dolumluk mürekkebi de içerisindedir. Kartuşları ortalama 1.5-2 yıl kullanırsınız. Sadece mürekkep ihtiyacı duyarsınız. Hp 1050 yazıcısını aldığınız zaman sarf malzeme giderini hesaplamayı unutmayın.

Epson Sx 125 veya Epson Sx 130 kullandığı kartuşlar için uyumlu set linki :http://www.bitmeyen-kartus.com/Epson-T1281-T1284-Uyumlu-bitmeyen-kartus-dolum-seti.html

• Ben de Kartuşu doluyor diye bu yazıcıdan aldım.
    Dün Kadıköy'den doldurttum lakin hala kartuş boş ışığı sönmediği gibi siyahı rengi yine göstermiyor...

Acaba diyorum makine ile doldurulduktan sonra ekranında boşaltılıyor yazmıştı.
    Bunun üzerine "n'oldu boşalltın mı?" diye sorunca "fazlasını aldım" dedi.
    Yoksa tamamen mi boşaldı da yazmıyor merakta kaldım şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thall -- 25 Şubat 2012; 21:36:55 >
  • Ben yaklaşık 3 aydır kullanıyorum hp 1050 yazıcımı kartuşlar çabuk bitiyordu. 2-3 kez doldurdum siyah kartuşumda sorun olmadı ancak renkli kartuş 3.dolumda iflas etti ve yeni kartuş almak zorunda kaldım bir arkadaşın dediği gibi her ay kartuşmu alıcaz yada sürekli doldurucaz sorusunu kafama taktım ve biraz araştırma yaptım bir çözüm buldum.

Sonra internette alışveriş sitelerinde çeşit çeşit bulunan bitmeyen kartuş tanklarından aldım. İnternette biraz araştırarak sağolsun malum video siteside yardım etti :) nasıl yapılır takılır öğrendim.

hp 1050 yazıcılara uyumsuz diyolardı ancak 2 haftadır sorunsuz kullanıyorum biraz zorluk çektim ama deydi doğrusu artık kartuş bitme derdi yok en azından kartuşlar bozulana dek.

ayrıca mürekkepleriniz kaliteli olduğu sürece vede bilgisayarınızda resim çıkarırken açılan pencerede kağıt türünü "" düz kağıt en iyi kalite ""yada ""özel kağıt en iyi kalite"" olarak seçmeniz fotolarınızın yada çıktılarınızın daha kaliteli çıkmasını sağlıyor böylelikle baskılarınızda mükemmel çıkıyor yakın zamanda orjinal fotoğraf kağıdı alarak ""fotoğraf kağıdı en iyi kalite "" modunda fotoğraf çıktısı denemek istiyorum bakalım nasıl işleyecek.

fotoğraf için kusura bakmayın cep telefonu ile çekildiğinden çok kalitesiz.

herkese saygılar.

Hp Deskjet 1050 kullanan? Kartuşla ilgili sorum var

• quote:

Orijinalden alıntı: 212ps3cafe

Ben yaklaşık 3 aydır kullanıyorum hp 1050 yazıcımı kartuşlar çabuk bitiyordu. 2-3 kez doldurdum siyah kartuşumda sorun olmadı ancak renkli kartuş 3.dolumda iflas etti ve yeni kartuş almak zorunda kaldım bir arkadaşın dediği gibi her ay kartuşmu alıcaz yada sürekli doldurucaz sorusunu kafama taktım ve biraz araştırma yaptım bir çözüm buldum.

Sonra internette alışveriş sitelerinde çeşit çeşit bulunan bitmeyen kartuş tanklarından aldım. İnternette biraz araştırarak sağolsun malum video siteside yardım etti :) nasıl yapılır takılır öğrendim.

hp 1050 yazıcılara uyumsuz diyolardı ancak 2 haftadır sorunsuz kullanıyorum biraz zorluk çektim ama deydi doğrusu artık kartuş bitme derdi yok en azından kartuşlar bozulana dek.

ayrıca mürekkepleriniz kaliteli olduğu sürece vede bilgisayarınızda resim çıkarırken açılan pencerede kağıt türünü "" düz kağıt en iyi kalite ""yada ""özel kağıt en iyi kalite"" olarak seçmeniz fotolarınızın yada çıktılarınızın daha kaliteli çıkmasını sağlıyor böylelikle baskılarınızda mükemmel çıkıyor yakın zamanda orjinal fotoğraf kağıdı alarak ""fotoğraf kağıdı en iyi kalite "" modunda fotoğraf çıktısı denemek istiyorum bakalım nasıl işleyecek.

herkese saygılar.

TEBRİK EDERİM:)
    BEN DAHA ALMADIM AMA SENİN PERFORMANSI GÖRDÜKTEN SONRA ALMAYA KARAR VERDİM.UYUMSUZ DİYORLARDI AMA SEN UYDURDUN HEE HELAL OLSUN TÜRK GENÇLİĞİNE
    BİTMEYEN KARTUŞLARI NE KADARA ALDIN BİDE HANGİ MODEL İÇİN OLANI ALDIN ?
    KARTUŞLAR BİTTİĞİNDE RAHATSIZ EDERİM
    KOLAY GELSİN

• quote:

Orijinalden alıntı: thall

Ben de Kartuşu doluyor diye bu yazıcıdan aldım.
    Dün Kadıköy'den doldurttum lakin hala kartuş boş ışığı sönmediği gibi siyahı rengi yine göstermiyor...

Acaba diyorum makine ile doldurulduktan sonra ekranında boşaltılıyor yazmıştı.
    Bunun üzerine "n'oldu boşalltın mı?" diye sorunca "fazlasını aldım" dedi.
    Yoksa tamamen mi boşaldı da yazmıyor merakta kaldım şimdi.

benim anlamadigim, kartuj doldurmasi nedredeysekartuj fiyatina gelmiyor muydu? niye herkes bu akdar dert etti? ( yeni alicam hic anlamam bu olaylardan)
  • arkalı önlü çıktı alabiliyormuyuz?
  • Şahsen hiç tavsiye etmem kartuş sorununuz eksik olmuyor ve eksik olmamasıyla birlikte renkli ve siyah kartus 70 80 liraya geliyor yeni yazıcı zaten o fiyatta. Hp bu konuda cok geri imkanınız varsa canon falan tavsiye ederim
  • Kesinlikle HP kartuş konusunda çok geri ve hala ısrarcı.Bende Hp aldım eşşekler gibi pişmanım.renkli ve siyah kartus 75 liraya geliyor şaka gibi !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pocahontas*

Şahsen hiç tavsiye etmem kartuş sorununuz eksik olmuyor ve eksik olmamasıyla birlikte renkli ve siyah kartus 70 80 liraya geliyor yeni yazıcı zaten o fiyatta. Hp bu konuda cok geri imkanınız varsa canon falan tavsiye ederim

canon hp'dende beter renkli siyah kartuş size 110 liraya falan gelir canon hpin bazı modellerinde olduğu gibi uygun fiyatlı bir üründe yapmaz. CISS takılır canona orası ayrı tabi CISS'ta uğraştırır durur yeternce şanslı değilsen asıl tavsiye edilecek marka epsondur. kolay dolum kartuşlaıyla kafanızda cebinizde rahat eder bir kartuş size en fazla 1 liraya malolur. orjinaller değil ama bir kereye mahsus dolan katuşlardan almak gerekir.

• Hp 1050 lerin kartuş sorunu için resetleme bilgisi var.Video yorumlarında işe yaradığı söyleniyor.Uyarıları kaldırıyormuş.Linklere bakın :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=mXi6WeHkxUc

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=HIhSemnNwGk

Anlatılan şu : Power düğmesine 15 defa hızlıca basın

4 tuşu birden 15 saniye basılı tutun

sonra Cancel tuşuna 15 defa hızlıca basın.

Deneyecek yazıcım olmadığından deneyemedim.

Ayrıca hp 1050 nin kartuşlarını kendiniz doldurabilirsiniz.

• Ben yazıcıyı bugün aldım ben eski lazer yazıcımla hp deskjet 1050a sıfırıyla takas ettim yazıcının içinden bilgisayar kablosu çıkmadığı için sadece bir fotokopi çekebildim...

yarı kablosunu alca bakalım nasıl çıkacak?
  • quote:

Ben yaklaşık 3 aydır kullanıyorum hp 1050 yazıcımı kartuşlar çabuk bitiyordu. 2-3 kez doldurdum siyah kartuşumda sorun olmadı ancak renkli kartuş 3.dolumda iflas etti ve yeni kartuş almak zorunda kaldım bir arkadaşın dediği gibi her ay kartuşmu alıcaz yada sürekli doldurucaz sorusunu kafama taktım ve biraz araştırma yaptım bir çözüm buldum.

herkese saygılar.

üstadım hp 1050 yazıcıya sürekli besleme sistemi yapmıştınız. nasıl halen kullanıyor musunuz? şimdiye kadar kaç adet çıktı aldınız acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up up up

1050 beslemesi nasıl ? verimli arkadaş :)
  • quote:

herkese saygılar.

konu hort olacak ama bene merak ediyorum nasıl uydurdunuz ve hangi model daha bir yıldır sorunsuz kullanabildiniz mi?

• Valla konuyu açan arkadaş açıklama yapmıyor. Benim tecrübelerim şu şekilde. Kartuşlar zamanla ağız kısmında n kaçırma yapıyor. Fazla gelen mürekkep çıktı kalitesini bozuyor. Montajı düzgün yapamaz iseniz ön kapak sürekli açılıyor. Mürekkebi çok çektiği için tankta bulunan mürekkep çabuk bitiyor. Uğraşyığınla değmez kolay dolan kartuşlu epson yazıcılara bakınız.tamamen kendi fikrimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: cotyora666

Valla konuyu açan arkadaş açıklama yapmıyor. Benim tecrübelerim şu şekilde. Kartuşlar zamanla ağız kısmında n kaçırma yapıyor. Fazla gelen mürekkep çıktı kalitesini bozuyor. Montajı düzgün yapamaz iseniz ön kapak sürekli açılıyor. Mürekkebi çok çektiği için tankta bulunan mürekkep çabuk bitiyor. Uğraşyığınla değmez kolay dolan kartuşlu epson yazıcılara bakınız.tamamen kendi fikrimdir

zten adamın üç yanıtı var
  • Ben de HP Deskjet 1050 kullanıcısıyım. Alalı bir kaç ay oldu ve kartuş dışında memnunum. Daha önce de HP kullanmıştım(HP Olivetti JOB-JET M100 hala duruyor) ve onda da HP lerdeki tipik problem olan kartuş dolumu sorunu yaşamıştım. Bir kaç dolumdan sonra(dolum kalitesi de önemli tabii) kartuş işlevini yitiriyordu. Bir kaç yöntemle(bilinen yöntemler: temizleme, sıcak su ile katılaşan mürekkebi sıvılaştırma v.b.) ayakta tutabiliyordum kartuşu ama onlar da bir yere kadar... Dolum fiyatı ile orjinal kartuş fiyatı arasında da çok bir şey yok aslında. ucuzu.com'a girip bir araştırdım ve uygun fiyata, HP Deskjet 1050 ile uyumlu siyah ve renkli kartuşlar buldum. Sürekli dolum yapıp zaman ve kaliteden taviz vericeğime, biraz daha para verip tam kalite ve performansa ulaşmak en iyisidir diye düşündüm. Hatta orjinalini uygun fiyata aldıktan sonra bir-iki kaliteli dolum yapıp kartuşun kullanım süresi uzatılabilir.

Bahsettiğim web sitesinde "HP Deskjet 1050" aramasını yaptım ve çıkan sonuçlar içerisinde "Kartuş, Toner" kategorisini seçerek filtreleme yaptım.
    Sonuç:http://www.ucuzu.com/kartus-toner-c3138/?st=HP+Deskjet+1050&orderby=1

30-40 TL'ye siyah; 50-60 TL'ye de renkli alınabilecek kartuşlar ile gayet iyi kalite+ performans sağlanabilir sanırım. Kar edebilmek için sadece uygun fiayata orjinal kartuş + bir kaç sağlam dolum yeterli olacaktır. Diğer yöntemler de ek olarak denenebilir. Ama genel olarak izlenmesi gereken yol budur sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeyd6796 -- 30 Haziran 2013; 20:02:00 >

• Arkadaşlar tekrar merhaba. Yorum yazamadım konuya farketmedim mesaj geldiğini bugün gördüm daha.
    Tablet hala duruyor ve üzerindeki kartuş ile ite kaka çalışıyor. Ben pes ettim artık dolum işinden ev arkadaşım sürekli basıyor. Mekanizma hala sağlam ama her kartuş dolumunda arkadaşımın etmediği küfür kalmıyor. Eğer yeteri kadar küfür bilmiyorsanız pek yanaşmayın bu yazıcıya. Kartuş dolumu konusu hala cozulebilmis değil sürekli sorun çıkıyor. mesela kartuş dolumu yaptıktan sonra ilk 10 sayfa kesin sorunlu ya da ilk 10 sayfa çok iyi sonraki sayfalar bozuk basılıyor. Anlamsız birşey var. Dolum için pek uygun değil.
    Onun dışında bu fiyata tarayıcısı gayet iyi. Eğer uğraşırım küfür biliyorum derseniz baskı kalitesi de mürekkebe göre gayet iyi. Bu kadar laf ettim ama bu cihazla muhtemelen 40 tane falan kitap basmışızdır bu sene.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnonimAdam

Arkadaşlar tekrar merhaba. Yorum yazamadım konuya farketmedim mesaj geldiğini bugün gördüm daha.
    Tablet hala duruyor ve üzerindeki kartuş ile ite kaka çalışıyor. Ben pes ettim artık dolum işinden ev arkadaşım sürekli basıyor. Mekanizma hala sağlam ama her kartuş dolumunda arkadaşımın etmediği küfür kalmıyor. Eğer yeteri kadar küfür bilmiyorsanız pek yanaşmayın bu yazıcıya. Kartuş dolumu konusu hala cozulebilmis değil sürekli sorun çıkıyor. mesela kartuş dolumu yaptıktan sonra ilk 10 sayfa kesin sorunlu ya da ilk 10 sayfa çok iyi sonraki sayfalar bozuk basılıyor. Anlamsız birşey var. Dolum için pek uygun değil.
    Onun dışında bu fiyata tarayıcısı gayet iyi. Eğer uğraşırım küfür biliyorum derseniz baskı kalitesi de mürekkebe göre gayet iyi. Bu kadar laf ettim ama bu cihazla muhtemelen 40 tane falan kitap basmışızdır bu sene.

Aslında biz pek yeni kartuş almayı seven bir aile değiliz. Sürekli dolum yaptık ve yaklaşık 3-4 dolumdan sonra hatalar görmeye başladık. Bu eski yazıcımızda da böyleydi. Yani biraz da dolum tekniği ile alakalı sanırsam. Kartuştan kartuşa değişen farklı püf noktalara vardır muhtemelen. Ben hep aynı bilgisayarcıya gidip dolum yaptırıyorum. yaklaşık 3-4 doluma kadar problem yaşamadım. Sadece içindeki mürekkep kuruduğundan bir kaç kez sıcak suda bekletmem gerekti o kadar. O da rutin bir şey zaten mürekkepli kartuşlar için.

• uğraşmayın bu 2 kartuşlu yazıcılarla epsonun uygun fiyatlı yazıcılarından alın. kolay dolum kartuşlarıyla kullanın rahat edin. bu şeffaf,tıpalı,otoreset kolay dolum kartuşları dolum için özel üretilmişlerdir dolayısıyla orjinal kartuşa yapılan dolumdaki problemlerle uğraşmazsınız onlarca (ben bendekini 150 kere falan doldurmuşumdur) kere doldurabilirsiniz. 3-5 dolumda yeniden almak zorunda kaldığınız kartuş paralarına yazık.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.