Şimdi Ara

HP Compaq Presario CQ60-135ET FV615EA XP Driver

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
11.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biraz araştırdım sitede bu modelin xp driver konusu olmadığını görünce ben konu açayım dedim umarım yardımcı olurum

Ben daha denemedim donanımlara bakıp araştırıp buldum. Benimki geldiğinde deneyip düzeltme gerekirse yaparım. Yardımcı olabildiysem ne mutlu...
    Her maddede yazan kalın yazılar linktir. Üstüne tıklayarak açabilirsiniz.
    Rapid linklerini tamamen kopyalayıp yeni pencerede yapıştırdıktan sonra rapid ve share arasındaki boşluğu silmeyi unutmayın.
    Hadi bakalım rastgele...

Xp kurulumuna başlamadan önce;
  • Sata diskleri tanıyabilen bir windows xp cd si yapın

Sürücüler:
    Sürücüleri aşağıdaki sırayla ve hiçbir adımı atlamadan kurunuz.

• Anakart Sürücüsü : Intel PM45 / GM45 chipset driver'ını kurun ve bilgisayarı mutlaka yeniden başlatın.

• Nvidia Ekran Kartı Sürücüsü:http://rapid share.com/files/125800874/XTreme-G_175.63_Mobile_XP_32bit.exe

• Nvidia Hdmi sürücüsü: Nvidia hdmi driver

• Ses kartı sürücüleri

• Ses yaması: Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver for High Definition Audio
  • Conexant audio driver

Ses Kartı kurulumu:

+ sp32646.exe isimli ses yamasını kurun ve bilgisayarı yeniden başlatın.
    + Ses kartı sürücününü bir yere açın ama kurmayın.
    a- Bilgisayarıma sağ tıklayın > özellikler > donanım > aygıt yöneticisi ekranına gelin.
    b- Audio device on High Definition Audio Bus ya da Conexant High Definiton Audio seçeneğine sağ tıklayın ve Sürücüyü güncelleştiri seçin.
    c- Hayır bu kez değil'i seçin. ileri deyin.
    d- Listeden ya da belirli bir konumdan yükle (Gelişmiş) seçeneğini seçip devam ediyoruz.
    e- Arama. Yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim diyoruz ve devam ediyoruz.
    f- Gelen listeden Ses oyun kontrollerini seçiyoruz.
    g- Uyumlu donanımları göster'in işaretini kaldırıyoruz. Disketi var seçeneğini seçiyoruz.
    h- Sürücü adresi olarak zipi açtığınız yeri gösterin, WiSVHe5.inf dosyasını seçin ve tamam deyin.
    i- Gelen uyarıya evet diyerek devam edin. Bilgisayarı yeniden başlatın.

• Modem Sürücüsü: Conexant HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP Driver isimli dosyasını indirin ve kurun. Bu dosyayı kurarken hata mesajı alabilirsiniz. Bu durumda;
    a- Bilgisayarıma sağ tıklayın > özellikler > donanım > aygıt yöneticisi ekranına gelin.
    b- Audio device on High Definition Audio Bus seçeneğine sağ tıklayın ve Sürücüyü güncelleştiri seçin.
    c- internetten aramaya hayır deyip devam ediyoruz.
    d- Listeden ya da belirli bir konumdan yükle (Gelişmiş) seçeneğini seçip devam ediyoruz.
    e- Arama. Yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim diyoruz ve devam ediyoruz.
    f- Gelen listeden Modem'i seçip ardından gelen ekrandan da disketi var seçeneğini seçiyoruz.
    g- sp33742.exe dosyası, herhangi bir değişiklik yapmazsanız içindekileri C:\swsetup\sp33742 klasörüne genişletir. Buraya açtıysanız disketi var seçeneğinde hedef olarak burayı gösterin ve tamam deyin.
    h- Gelen uyarıya evet diyerek devam edin.

• HP Wireless Assistant : HP Wireless Assistant

• Kablosuz ethernet sürücüsü: Atheros AR5007 802.11b/g Wireless LAN Driver ya da Atheros AR5009 wireless ethernet driverı kurunuz.
  • Ethernet kartı sürücüsü: Realtek lan - ethernet driver veya Realtek gigabit ethernet driverhttp://rapid share.com/files/198131832/Driver_XP_5699_0828.zip

• Kart okuyucu sürücüsü: Ricoh card reader driver

• Touchpad Sürücüsü: Synaptics Touchpad driver

• HP Quick Launch Buttons : Önce .net framework'ü indirip kurun., daha sonra HP Quick Launch Buttons'u kurun.
  • Hp Quick Play :http://rapid share.com/files/87479663/HP_Quickplay_2.3_XP.rar Kurulumda "This software can only be installed in authorized machine" hatası alanlar içinhttp://rapid share.com/files/112199053/QuickPlay_Fix.rar

Yorumlarını eksik etmeyin arkadaşlar...

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fl0ral -- 14 Şubat 2009; 23:00:09 >

• Anlatım İçin Teşekkürler. Ama Sata Driverleri nerden bulabiriz. Yardımların İçin Teşekkürler.
  • dostum ben xp kurdum fakat donanımsal yazılımlarda yani driverlarda sorun çıktı sorunsuz tanıyor hepsini fakat xp açılmıyor bi şekilde takılıyor ama denerim diyosan şu siteye bi bak

http://www.note book.gen.tr/notebook-genel-f24/windows-xp-kurarken-yasanan-sata-hdd-sorununa-kesin-cozum-t18.html

note book arasındaki boşluğu sil siteyi açarken
  • Bir diğer konuda hazır sata driver yüklü xp den bahsettim oraya bakalım lütfen

Ancak bu Wireless olayını çözemedim bir türlü buna bir elsak nasıl olur yapanlar nasıl yaptı.
  • Wireless olayını ben karıştırırken yapmıştım ama sata driverlı xp Cd yapın denildii, katılımsız Cd olsun denildi içinde pack olmayan onuda yaptım. amma pc ye xp yi yükledikten sonra sp3 ü kurmaya kalktım sp1 i istedi wireless ayarını yapıp internete bağlanayım dedim wireless da sp3 istedi. sildim attım xp yi çok zamanımı aldı kahretsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Memmocann

Wireless olayını ben karıştırırken yapmıştım ama sata driverlı xp Cd yapın denildii, katılımsız Cd olsun denildi içinde pack olmayan onuda yaptım. amma pc ye xp yi yükledikten sonra sp3 ü kurmaya kalktım sp1 i istedi wireless ayarını yapıp internete bağlanayım dedim wireless da sp3 istedi. sildim attım xp yi çok zamanımı aldı kahretsin.

ethernetten bir sorun yok bağlanıyor aygıt yöneticisinde bir sorun görünmüyor zaten ama bir türlü wireless ten bağlantı kuramadım xp de ama bakalım bulacaz dermanını çok şükür xp de çok iyi vistada çok iyiydi ama ben alışamadım vistaya alışkanlık meselesi sarmıyo işte.
  • ya arkadaşlar bu modelin kurtarma dvdsi var mı sizde xp kurmadan önce oluşturdunuz mu bana lazım da mümkünse göndermenizi rica edicem sizden

yardımcı olabilecek birisi var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hp compaq presario cq57
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: HeKiMoĞLu-47

quote:

Orjinalden alıntı: Memmocann

Wireless olayını ben karıştırırken yapmıştım ama sata driverlı xp Cd yapın denildii, katılımsız Cd olsun denildi içinde pack olmayan onuda yaptım. amma pc ye xp yi yükledikten sonra sp3 ü kurmaya kalktım sp1 i istedi wireless ayarını yapıp internete bağlanayım dedim wireless da sp3 istedi. sildim attım xp yi çok zamanımı aldı kahretsin.

ethernetten bir sorun yok bağlanıyor aygıt yöneticisinde bir sorun görünmüyor zaten ama bir türlü wireless ten bağlantı kuramadım xp de ama bakalım bulacaz dermanını çok şükür xp de çok iyi vistada çok iyiydi ama ben alışamadım vistaya alışkanlık meselesi sarmıyo işte.

Ben En sonunda Kurdum.Vistaya döndükten sonra sp1 sp2 sp3 ayrı ayrı bi tane dvd ye attım.Sata Driverlı Packsiz cd ile attım formatımı sonra tek tek packleri kurdum.Bütün Driverleri de kurdum.Çok şükür sonunda herşeyini hallettim.Ama ses kartı driverında bi problem yaşıyorum arada bir.yaklaşık 3-4 restart ve ya kapatıp açmadan sonra driver çöküyo nasıl yapıyorsam ben de anlamadığım bir şekilde tekrardan halloluyor.:D:D Kurcalaya kurcalaya oldu:D
    Ama Ses kartı olayıma çözüm bulabilcek arkadaştan hayır dualarımı asla eksik etmem:D

Bu arada ben tam olarak hallettim sayılır ve yardım isteyen olursa her türlü yardımı yapabilirim.Pm atmanız yeterli. Hoşçakalın.

• bende sp2 li satalı kurmuştum ethernet i yükleyince yada driver kuran programlar yükleyince (sanal cd rom mesela) xp logo geldiği ekranda takılıodu dierleri sorunsuz çalışıodu

perfect xp die bişi var sınavlarım bitince onu bi deniycem bakalım nasıl olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: fl0ral

ya arkadaşlar bu modelin kurtarma dvdsi var mı sizde xp kurmadan önce oluşturdunuz mu bana lazım da mümkünse göndermenizi rica edicem sizden

yardımcı olabilecek birisi var mı?

Arkadaşım kurtarma dvdsi kişinin(notebook) un Kendine özel dvdsi dir.Benim Recovery dvd im benim vista serialimle kurar vistayı.Ben kendi orijinal lisansını seninle paylaşacak adam tanımıyorum.Recovery için ayrılmış hdd yi sildin mi?
    Anca bi tane vista bulursun cd dvd artık neyse kurar kendi lisansını da eklersin notebookla gelen sorunun hallolmuş olur.Kolay gelsin.
  • Hp CQ60 130ET model laptobuma Xp yi kurdum wireless ta çözdüm hiç bir sıkıntım kalmadı hamd olsun süper çalışıyor.

Vistaymış

Forever XPPPPP
  • @memocan

anladım dostum normal vista kurdum zaten dediğin doğru kimse lisansını paylaşmaz

@hekimoğlu

nasıl bi xp ile kurdun sorunsuz çalışıyor
    driverlarını tek tek mi buldun ben bulmuştum ama baya uğraşmıştım sonra da hata vermişti
  • perfect xp ile sıkıntısız kuruldu tnc tr sitesinde var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeKiMoĞLu-47 -- 12 Mart 2009; 0:03:50 >
  • hım deniycem teşekkür ederim
  • @ HeKiMoĞLu-47

acaba sitedeki hangi perfect xp kurdun bana tam link verebilirmisin
    bende de CQ60-135ET var xp kurmak istiyorum
  • arkadaslar bnde de bu makınadan var bı kac aydır.. ancak ekran drıverının en son surum oldugundan emn degılım bı turlu grcek son surumu bulamadım aranızda en son surumu kullanan varsa yardımcı olabılır mı bı sekılde??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.