Şimdi Ara

hp compaq 6720s bimde satılan notebooktan yardım lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bimde satılan compaq 6720s model laptoptan bır arkadasım almıs ve daha sonra nasıl olduysa sıstem cokmus oda ben o sırada baska bır yerde oldugum ıcın bılgısayarı bır yere goturmus ve dırek format atmıslar tabı hıc bır surucusunu kurmadan vermısler,anlıyacagınız kullanılacak halde degıl.cdsı olmadıgı ıcın verılmedı sanmıslar suruculerını aslında yedegı pcnın ıcınde mevcut fakat ben sımdı format atıldıgı ıcın pc acılırken f11e basarak recovery yapmak ıstıyorum ama kabul etmıyor,format oldugu ıcın hpnın recovery yazılımıda gıtmıs tabıkıoradanda bır sey yapamıyorum.recovery bolumunu sılmemıs yapan arkadas o barı kalmıs ama bu recovery bolumunden nasıl kurulum yapabılırım acaba.bırde xp yuklemeyı denedım ama hata mesajı verıyor sanırım sata harddıskı gormuyor yada bıosla alakalı bır sey.yardımlarınızı beklıyorum arkadaslar ben sımdı bu pcyı nasıl kurabılırım acaba?

• Arkadaşım sata problemini kolay aşarsın forumda biraz tarat, nasıl yapacağın anlatılıyor.

Bilgisayara format atıldığı için Recovery Partition durmasına rağmen F11 ile kurtarma işlemi başlamaz. Çünkü Recovery bölümünün MBR dosyaları C: de olduğu için C: ye format atınca F11 kısa yolu çalışmıyor ve Şu an hiçbir şekilde Recovery Partition u kullanamazsın. Yapılacak en mantıklı şey. Korsan bir Vista cd bul, Vista yükle ve bilgisayarın altındaki senin orijinal Vista Key i gir ardından Microsoft Türkiyeyi ara ve Vistanı aktive ettir. Driverları ise bilgisayarın sitesinden indir
  • vısta cdsınıde yuklemeyı denedım ama hata verdı,xp yuklemek ıstedım fakat harddısk sata oldugu ıcın gormuyor.ıcınde sata surucusu olan xpyı kurmayı denedım oda olmadı.suan bu pcye xp kurmayı dusunuyorum,dıger suruculerı buldum fakat sata surucusunde sorun yasıyorum,yardımların ıcın tesekkurler
  • driverları hp.com dan indirip xp pro kurabilirsin. kurmak için cd taktığında f9 f10 f11 yazdığında ekranda f10a bas SYSTEM CONFIGURATION > DEVICE CONF. > SATA NATIVE MODE > DISABLE olarak ayarlayıp sol üst köşedeki FILE >SAVE CHANGES AND EXIT seçerek xp proyu kurabilirsin. rahatlıkla da kullanırsın. sorun olursa Bımden laptop alanlar başlığına bekleriz..
  • cok sagol arkadasım hemen denıyorum.bır sorum daha olacak bu laptopun bıosuna gırmeyı denedım fakat sıfre soruyor acaba bu sıfre nedır,yada benmı yanlıs yere gırıyorum acaba
  • sanırım dogruymus denedım f10a bastım ve karsıma password ekranı cıktı acaba ne yapmam gerekıyor,su bılgısayara bı xp kurabılsem cok guzel olucak ama hep sorun yasadım bu zamana kadar
  • şifre de nerden çıktı şimdi. birisi şifre mi koymuş_? bende şifre istemiyor, şifreyi çıkar aradan..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet sıfre soruyor arkadasım bu yuzden hıc bır sey yapamıyorum,acaba bunu nasıl ıptal edebılırım?sanırım onceden karıstırılmıs ve yanlıslıkla sıfre konmus
  • şifreyi bilmeden iptal edemezsin sanırım. hp servis varsa yakınlarda bir git sor istersen ya da ara hp yi. vista cdsi ile format çektikten sonra SATA ayarını değiştirdikten sonra xp proyu direk kurabilirsin sanırım. birisi böyle çözmüştü. pavilionlarda bahsedilen servis sorunlarını bu makinada yaşamazsın. serviste öncelik tanırlar.
  • Birisi BIOSa şifre koymuş ama bu şifreyi aşmanın yolu var

Bilgisayarın RAM larin olduğu kapağı açıp anakart üstündeki sistem pilini çıkarır ve belli bir müddet bekleyip takarsan BIOS şifresi silinmiş olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtgkce -- 27 Ocak 2008; 10:54:46 >
  • sagol arkadasım,pılı cıkarmak aklıma geldı normal kasalarda oldugu gıbı ama laptop oldugu ıcın gozum kesmemıstı,ama dedıgın gıbı ram yuvasının oradaysa pıl kolay.bu aksam denıycem arkadasım sonucu yazarım yıne,cok tesekkurler,umarım sorun hallolur
  • quote:

Orjinalden alıntı: oberen

sagol arkadasım,pılı cıkarmak aklıma geldı normal kasalarda oldugu gıbı ama laptop oldugu ıcın gozum kesmemıstı,ama dedıgın gıbı ram yuvasının oradaysa pıl kolay.bu aksam denıycem arkadasım sonucu yazarım yıne,cok tesekkurler,umarım sorun hallolur

Ben Compaq f505ea kullanıyorum ve benim bilgisayarda pil RAM kapağı aştında. Nereden biliyorsun dersen, elimde servis dokumanı varwww.hp.com dan indirdim. Bilgisayarın her bir vidasına, en küçük parçasına kadar sökülüp takılışını gösteriyor.

Sen dewww.hp.com dan (www.hp.com.tr değil) bir bak istersen senin bilgisayarın da vardır belki benimki gibi bir servis dokumanı. Çünkü belki senin bilgisayarda başka yerdedir sistem pili. Yani yanıltmak istemem seni

• alttakı butun kapakları oktum ama pılı bulamadım,gerıye kasayı tamamen acmak kaldı ama onuda yapmak rısklı bıraz,baska bır yol bulmam lazım sanırım
  • vısta kurmaya calısıcam pcye,daha sonra sanırım ısletım sıstemınden sata ozellıgı kapatılabılıyor nasıl oluyor tam bılmıyorum ama eger bu ozellıgı ısletım sıstemı altında kapatıp xp kurmayı denesem olurmu
  • yada vısta kurduktan sonra bıos guncellemesı yapsam sıfre sıfırlanırmı acaba
  • kendı kendıme konusur gıbı oldum ama bıos guncellemedı yaparkende sıfre soruyor
  • hp servisi arayıp sormayı denesen çok daha rahat olabilir çözüm. ya da forumun ilgili yerlerine bakmayı da deneyebilirsin..
  • servıs umarım ardımcı olur ama pek umıdım yok.suan pcde vısta ve suruculerı sorunsuz kurdum fakat nete baglanınca sorun cıktı nete cıkıs yapmadı onada yarın bakıcam artık bakalım ne olacak
  • servisi nasıl arayacağını sitede yazmışlar ve son derecede yardımcı oluyorlar. mesela bana macaristandan vista cdsi gönderdiler sağolsunlar... ayrıca bu ürün (business) iş sınıfı olduğu için de serviste eXtra bi ilgi görüyorsun.
  • megapixel arkadaş sağol,bende aynı sorunu yaşadım hallettim tşk ederim...iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.