Şimdi Ara

HP, 3D yazıcı pazarına hızlı bir giriş yapmayı planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • HP, 3D yazıcı pazarına hızlı bir giriş yapmayı planlıyor





    Bir dönem mühendislik seviyesinde kullanılan 3D yazıcıların artık son kullanıcıya kadar inmesi, pek çok yeni firmanın bu alana adım atmasına sebep oldu. Yazıcı pazarının kıdemli oyuncuları ise bir süredir bu trende sessiz kalmaktaydı. Sessizliği HP bozdu.




    Sprout adlı 3D tarayıcı entegreli bilgisayarın tanıtım etkinliğinde HP, biraz gölgede kalan ancak teknolojisinden uzun yıllar söz ettirecek Multi Jet Fusion adında 3D yazıcısını duyurdu. Yazıcıyı önemli yapan ise şu an piyasadaki muadillerinden 10 kat daha hızlı çıktı alabilmesi. 




    HP yeni yazıcısı ile segmentte büyük eksikliği duyulan hız, kalite ve maliyet ölçütlerinin biraraya getirilmesinde büyük çaba harcadığını belirtiyor. Mutli Jet Fusion yazıcısı Thermal Inkjet teknolojisini temel alıyor. Thermal Inkjet kartuş içerisinde yer alan minik ısıtıcılardan ismini alıyor ve yüksek kaliteli baskı yapılmasını sağlıyor. 




    HP yeni yazıcısında tek bir nokta yerine modelin tüm yüzeyini haritalıyor ve üç yönlü baskı ile devrimsel yazdırma hızlarına ulaşabiliyor. Bastırılan 3D modeller oldukça sağlam oluyor ve yazıcı modellerin her parçasını kolayca özelleştirebilecek yeteneklere sahip. 




    Yazıcı bu sayede 3D yazdırma sürecinin çeşitli adımlarını biraraya getiriyor ve zamandan, enerjiden ve maliyetten tasarruf etmenin önünü açıyor. HP yeni yazıcısı ile sektörde bir endüstri standardı oluşturmayı hedefliyor. 




    Firma HP 3D Print adını verdiği bu teknolojiyi diğer firmaların kullanımına da sundu ve müşteriler ile birlikte çalışarak teknolojiyi geliştirmeye çalışacak. Gelecekte platform için lisanslama süreci de başlayacak. Teknolojinin yaygın dağıtıma 2016 yılında geçmesi bekleniyor. Multi Jet Fusion yazıcısı da yine 2016 yılında tüketicilerle buluşacak.  

     

     



    Kaynak:http://microsoft-news.com/hp-unveils-3d-printing-with-multi-jet-fusion-technology-that-is-10-times-faster-than-other-3d-printing-techniques/







  • Girecek ve batacak.

  • eve 3d yazici fazla luks olur ama su ozalitciler gibi kosebasinda 3d baski alan dukkanlarin acilmasini bekliyorum. aklimdaki tasarimlari gercek modellere dokmek isterim.

  • İşte beklediğim ama haber fiyat konusunda birşey yazmıyor ama 500 dolar altı çok iyi olurdu

  • 500$
    Sen o fiyata iyi bir multi yazıcıyı anca alırsın
  • O fiyata zaten 3d yazıcı zaten var sadece üreten firmalar yerel.HP'de o fiyata üretebilir sonuçta 4-5 yıldır olan bir teknoloji bazı şeyler ucuzlamış olmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onur01651

    500$
    Sen o fiyata iyi bir multi yazıcıyı anca alırsın

    Bence piyasayı iyi kontrol edin. O paraya 2 tane bile alınır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fire_67

    İşte beklediğim ama haber fiyat konusunda birşey yazmıyor ama 500 dolar altı çok iyi olurdu

    hocam ne yaptın yav


    o fiyatlar çok zor, sırf profesyonel bir fotokopi makinası bile bir kaç bin dolar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: swat882

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fire_67

    İşte beklediğim ama haber fiyat konusunda birşey yazmıyor ama 500 dolar altı çok iyi olurdu

    hocam ne yaptın yav


    o fiyatlar çok zor, sırf profesyonel bir fotokopi makinası bile bir kaç bin dolar

    Profesyonel demiyoruz zaten normal tüketici ürünü olabilecek bir 3d yazıcıdan bahsediyorum.Bugünkü workstation pc'lere bakın birde normal pc fiyatlarına bakın.Aradaki fiyat uçurumu?

    Ben zaten bi teknoloji dergisinde 3d yazıcı karşılaştırmasında 500 dolar altı ürünleri gördüm,ama o ürünü HP gibi profesyonel bir şirkette üretmeli diye düşünüyorum.




  • Türkiye'de ki 3d yazıcı sektörüyle ilgili haberler ve olan modellerin incelemesi için http://www.priyoid.com 'u takip edebilirsiniz. Ayrıca yakın zamanda söylediğinz gibi bir 3D yazıcı ve baskı merkezi açacaklar Beşiktaş'da. Bilgilendiriyim istedim.
  • Bence fazla lüks bu yazıcı, birde normal filament olmuyacak, kartuş olcakmış, çok pahalıya çıkıcak baskıları.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.