Şimdi Ara

Hotspot Nedir? Ne İşe Yarıyor Bu Hotspot?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günümüz teknolojisiyle internete olan bağımlılığımız artmış ve evlerimize iş yerimize otellere hastanelere aklınıza gelebilecek her alanda internet hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş. Girdiğimiz herhangi bir cafede ücretsiz wifi hizmeti sunmakta. Hotspot sistemi ile tüm şletmeler ve akıllı telefonlar sayesinde interneti paylaşabiliyoruz.
    Halka açık yerlerde, wifi aracılığıyla hizmet aldığımız internet sunucularına verilen addır. Wi-Fi Hotspot bağlantıları kablosuz modem, Router, UTM gibi aracılarla sağlanır.
    Cihazların, bir ISS’ye bağlı bir modem veya kablosuz yönlendirici (router) kullanarak taşınabilir bir Hotspot oluşturan bir kablosuz yerel alan ağı aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurmasını sağlar.
    hotspot ile kullanıcılara interneti paylaştık peki ağımızı kullanan kişilerin takibi kaydı 5651 Sayılı Kanun gereği loglanması yani kayıt altına alınması gerekir.
    Peki Bu 5651 loglamayı nasıl yapıcaksınız bundan bahsedelim.
    Birçok markanın hotspot ve 5651 loglama özelliğini barındıran cihazları bulunuyor. Bunların en bilineni ise Mikrotik markasıdır. Fiyat-performans açısından başarılı bir üründür.Kullanıcı sayısına göre ürünler ve fiyatları değişmektedir. Ürünü satın aldıktan sonra kurulumunu eğer bu konulara aşina iseniz yapabilirsiniz. Eğer ki bilmiyorsanız çoğunlukla satın aldığınız yerin belirli bir ücret karşılığında kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.