Şimdi Ara

Hotspot interneti evde dağıtmak !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar internette ve sitede yaptığım aramalar sonucu istediğim bilgiye ulaşamadığım için yeni bir konu açmak istedim. Sorun belkide pek çoğumuzun yaşadığı yada çözüp halen kullandığı bir olay. Şöyleki;

Bulunduğumuz yerdeki hotspot internet satışı yapan ISS firmasından bir adet kullanıcı adı ve şifre aldık. Bu kullanıcı adı ve şifre ile evimizdeki laptop ve cep telefonlarımıza wireless internet sunmak istiyoruz.

Elimizde kullanmadığımız airties RT-205 RT-211 ve TP link W8901 modemler var. Bunlardan herhangi bir tanesini Access point yada repeater gibi (artık nasıl olacaksa) kullanarak hotspot ISS şirketinin bize verdiği interneti paylaşmak istiyoruz.

Sizce bu işi nasıl yapmam lazım?

• firma eve ap takmadımı?
    fiyat farkımı vardı da taktırmadın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diamondx

firma eve ap takmadımı?
    fiyat farkımı vardı da taktırmadın?

Yok, yani oaly öyle değil. Şirket mahalledeki bir apatmana verici koyuyor. Abone olan herkez o vericiden wireless olarak bağlanıyor. Benim sorum bu sinyali elimdeki bu modemelerden biriyle alıp evde yayınlayabilirmiyim?
  • oturduğun binanın catısına herhangi bir dış ortam cihaz kurulumu yok yani?
    interneti kendi notebook alıcın vs ile kullanıyorsun doğrumudur?
  • quote:

oturduğun binanın catısına herhangi bir dış ortam cihaz kurulumu yok yani?

Evet aynen öyle. Sokağın karşısındaki apartmana vericiyi kurmuşlar. Evin her yerinden çekiyor sorun sinyal çekmeme felan değil.

Sorun bana verilen K.adı ve şifresini girebileceğim basit bir cihaz ile aldığım bu kablosuz sinyali çoklayıp evdeki diğer pc, notebook, cep telefonunun bağlanacağı şekile getirmek.

Elimde sadece K.adı ve Şifre var ve evin içinde mesela cep telefonuna bu k.adı ve şifreyi girince bağlanıyor, ancak aynı anda notebook giremiyor, diğer cep tel giremiyor???

Yani anlatmak istediğimi anlatamıyoru msanırım ama istediğim evimde bulunan şifreli wireless sinyalini alıp yeniden yayınlamak kısaca.

• hotspot serverden bir ip vermişler wds kursan yada client bağlansan dahi yine 1 kullanıcı bağlanacaktır
    aboneliğin nasıl?
    kac mbps hız var?
    aylık kira ücretin ne kadar?
    abone olurken sana sadece bir cihazmı internete çıkabilir dediler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiat2001brava

quote:

oturduğun binanın catısına herhangi bir dış ortam cihaz kurulumu yok yani?

Evet aynen öyle. Sokağın karşısındaki apartmana vericiyi kurmuşlar. Evin her yerinden çekiyor sorun sinyal çekmeme felan değil.

Sorun bana verilen K.adı ve şifresini girebileceğim basit bir cihaz ile aldığım bu kablosuz sinyali çoklayıp evdeki diğer pc, notebook, cep telefonunun bağlanacağı şekile getirmek.

Elimde sadece K.adı ve Şifre var ve evin içinde mesela cep telefonuna bu k.adı ve şifreyi girince bağlanıyor, ancak aynı anda notebook giremiyor, diğer cep tel giremiyor???

Yani anlatmak istediğimi anlatamıyoru msanırım ama istediğim evimde bulunan şifreli wireless sinyalini alıp yeniden yayınlamak kısaca.

Connectify indir kullanıyorum harika. Bende dışarıdan bir wifiye bağlanıyorum başka cihazdan girince atıyordu bu programı kurdum sorunsuz çalışıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.