Şimdi Ara

Hotel icin Wireless

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. sormak istedigim, 20 katli bir hotelin her katina kablosuz internet saglayabilrimiyim. boyle bırsey acces pontler le mumkun olabılırmi?
    hotelın planıda onemlı asansorler vs. oncelıkle mumkunmu ve boyle bır sıstemde ne tıp araclar kullanılır. tesekkurler.

• Mümkündür tabiki. Ancak bu denli büyük bir yapıda kurulum için mutlaka profesyonel destek almalısınız. Tespite gelmeden iş yapmaya kalkanlardan uzak durun Sinyali nasıl dağıtacağınıza gelirsek, access pointleri repeater modunda çalıştırarak, kapsama alanını genişletebilirsiniz. Duvarların konumu, sinyal kesen maddeler göz önüne alınarak her kat için 1 ya da daha çok access point gerekecektir. Ya da her kata 1. kalite cat5/6 (mesafeye göre) kablo çekip, her katta kablo ile gelen bağlantıyı da kablosuza çevirerek yayın yapabilirsiniz.
  • Kumandan'in ve benim bu tur yaptigimiz isler mevcut, yaptirmayi dusunuyorsan teklif verebilirim/verebilir.
  • isin asli ben suudi arabistanda calisiyorum ve buradaki hotel isletmecisi arkadasim bu konu hakkinda bilgi istedi. bende arastirip bilgi verecegimi soyledim. o yuzden konuda bilgi sahibi olmak istiyoruz ona gore buradaki firmalarla temasa gececegiz. tesekkurler.
  • Şu şema size fikir verebilir, sizin için hazırlamadım, daha önce yaptığım bir çalışma idi.

Hotel icin Wireless

Kullanıcı bazında kontrol, bandwith ve log tutma işlemi yapılmayacaksa servera gerek yok. Cihazları paralel bağlayarak katların durumuna göre her kata 1 veya 2 ap ile dağıtım yapabilirsiniz.

Ekleme : eğer Server kurulumu gerekirse, uzaktan bağlanarak gerekli düzenlemeleride yapabiliriz. Tabi işletim sistemi arapça olmazsa, daha iyi olur (: Olsada çözeriz ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 26 Nisan 2010; 21:51:39 >

• peki switch dediniz ap ler arasi kablo var sanirim? yoksa repating mod ile olabilirmi. diger bir soruda yuksek sayilarda ap problem olustururmu. mesela 80 adet ap repating modda calsiyor. ornek olarak 1. kattaki 2.ye bagli 2. 3.ye boyle gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rhall
    isin asli ben suudi arabistanda calisiyorum ve buradaki hotel isletmecisi arkadasim bu konu hakkinda bilgi istedi. bende arastirip bilgi verecegimi soyledim. o yuzden konuda bilgi sahibi olmak istiyoruz ona gore buradaki firmalarla temasa gececegiz. tesekkurler.

O zaman oradaki firmalara sorun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiadam -- 26 Nisan 2010; 22:14:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wi-Fi 6 Gaming Router Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • repeating/repeater modunda olmayacak, aslında bu durumda switch'de kullanmanıza gerek yok. Modemden bir kablo çıkıp bir ap'ye girer, ondan çıkan diğerine vs. vs.. köprüleme şeklinde bağlantı sağlayabilirsiniz. 80 ap sorun olacağını sanmıyorum 50 tane bağladığım yerler oldu. Ama bu kadar geniş çaplı kullanım alanında internet kontrollü olarak verilmezse sadece 1-2 kullanıc download asıldığında diğerleri çok ağır çalışacaktır. Kullanıcı kontrolü olmasa bile en azından bandwith için server kurulumu gerekir. Veya bunu yapan kapsamlı bir router da işinizi görür. Önce ihtiyaçlarınızı belirlerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Oradaki yasaları bilemiyorum ama Türkiye'de bu tür toplu internet kullanım alanlarında yasal olarak log tutma zorunluluğu var. Buna ilave olarak kullanıcı tanımlaması gerektiğini de hesaba katarsak verdiğim şema ortaya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 26 Nisan 2010; 22:11:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

quote:

Orijinalden alıntı: rhall
    isin asli ben suudi arabistanda calisiyorum ve buradaki hotel isletmecisi arkadasim bu konu hakkinda bilgi istedi. bende arastirip bilgi verecegimi soyledim. o yuzden konuda bilgi sahibi olmak istiyoruz ona gore buradaki firmalarla temasa gececegiz. tesekkurler.

O zaman oradaki firmalara sorun?

Buradaki durum turkiyeye gore biraz farkli. internet teknolojisi biraz geri:) wimax felan var ama internetten birsey arayipda bulmak gercekten zor. firma bile:) bakalim yaptiranlardan ogrenecegiz yada kendi imkanlarimizla yardim alarak yapacagiz. tesekkurler. server log tutmasi iyi olur aslinda. buradan tekrar irtibata geceriz sizinle, eger bu konuda kesin bir karara varabilirsek. :) Teşekkürler.

• dediğinizi anladım ap den ap ye kablo lu baglantı olacak. aslında demek istediğim repater modunu kullanarak 80 tane ap nin birbirine baglanması sorun olurmu. yoksa bu ap ye gore fark gosterırmı?
  • 80 tane ap için repeater modunda çalışmak sorun olur, ap leri birbirine kablolu bağlamak daha sağlıklı olur.

Ayrıca server kurarsanız 80 cihazın anlık kontrolünü de yapabilirsiniz. Çünkü mutlak sorunlar olacaktır ve bu sorunları çözmek için kontrol şarttır. Aşağıda örnek bir kontrol tablosu var.

Hotel icin Wireless

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 26 Nisan 2010; 22:31:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.