İzlediğim videolardan vs fotoğraf kalitesinin bana yeteceğini düşünüyorum. Portre moduna hayran kaldım. Dediğim gibi S23'te renkler bozuk çıkıyordu o yüzden hiç memnun değildim. Ki Dxomark puanları yakındı diye hatırlıyorum. Kafama takılan sadece ufak tefek takılmalar varmış sanırım onlar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Honor 200 / 200 Pro Ana Konu (438. sayfa)

-
-
Fotoğraf yeter yetmez değil de, S23/24 den sonra şaşırabilirsin. kağıt üzerindeki testleri geçerim genelde. Neyse iyi cihaz kötü değil,
Ben mesela, whatapp da hatrı sayılır takılmalar yaşıyorum. Onlarca kez güncellendi ama bir sıkıntı var belli bir uyumsuzluğu var bana göre. Foto çek gönder beklemeli,
Araüzde bir takılma yok. Bu güne kadar Nothing harici kullandığım en iyi yazılım olabilir.
Nothing 2A ya da bir bakın.
-
Hmmm anladım hocam. Uzunca bir süre Huawei ve Honor telefonları kullanmıştım arayüzüne çok alıştığım, sevdiğim için tekrardan Honor'a bakayım dedim. Dediğiniz gibi tuhaf durummuş gerçekten de. Alıp hattı takmadan dikkatlice 2 gün kullanıp denemek lazım aslında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hat takmadan Whatsapp gibi uygulamalara bakamazsınız diye düşünüyorum.
Şu ana kadar sayısız android cihaz kullandım. Son 2/3 senedir artık amiral de alamaz konuma geldik, Orta üst arası segment cihazlar arasında en yalın ve akıcı yazılım 200 de gördüm.
Alın ve kameraya bakın. Bende ne zaman yapacağı belli olmayan, berbat çekimler ile karşılaşıyorum. Kimi zaman harika görünse de sanırm o ekranın güzelliği, Zoom yapınca çamurluk fazla.
Diğer arkadaşların dediği gibi, Video modunda veya çekmeden evvel harika çekim yapan cihaz, fotoğraf a alınca berbatlaşıyor.
Bana göre %100 crop da verdiği detay önemlidir ve bu açıdan bu cihaz sınıfta kalıyor.
Ek olarak; Ekran şahane.... pwm dimming harika. Gece loş ışıkta en düşük ışık seviyesinde de göz ağrımadan kullanıyorum. Sırf bunun için bile alınır, ama Sırf fotoğraf içinse o telefon bu telefon değil!
Son olarak ta, 2 gün dolu dolu giden şarj'ım son 1 hafta 10 gündür 1 günü zor buluyor. Rutinimdeki tek değişken; huawei watch gt5pro saat almış olmam.
Fakat sağlık uygulaması öyle çok kullanıyor gibi de görünmüyor. Harici 2 uygulama ile kontrol ettim. De şarj süresi boyuncda %6 kullanmış sadece.
Ya göremediğim şekilde şarj sömürüyor, ya da telefonun bataryası sorun olmaya başladı tesadüfi olarak. Takip.....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 29 Mayıs 2025; 23:37:48 >
-
Anladım hocam teşekkür ederim deneyimleriniz için. Ekran benim de dikkatimi çekti S23'ümden daha kaliteli gibi geldi desem abartmış olmam sanırım. Aslında fotoğrafta da çok beklentim yok. S23'teki problemi ekliyorum, çok sinir bozucuydu. S23'ten önce de S20 FE kullandım uzun bir süre, onun da kamerası bana fazla fazla yetiyordu aslında ki 200'e daha yakındır onun kamerası muhtemelen. Ekstradan 10 bin tl verip Pro'ya çıkmaya gerek var mı diye bakınıyorum şimdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
S23 serilerinde bulunan pentile pixel dizilimi sanırım ekran keskinliğini törpüleyen en büyük etken.
Honor 200, en iyi samsung cihazın ekranını bence döver. SAturationu dayayıp canlı ekranımısı saçmalıkları samsung pek seviyor.
Bu arada sizin çekiminiz bulunduğunuz ortamın ışık durumuna göre gayet yerinde.
siz bir de günüz çekimim olan benim yolladığıma bir bakınız;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 29 Mayıs 2025; 23:57:33 >
-
Hocam aynı yerde S20 FE ile çektiğimde bu morluk olmadığı için bana bi tuhaflık var gibi geliyordu. Sizin fotoğrafta dediğiniz gibi detay konusunda eksiği var gibi. Portre konusunda nasıl hiç denediniz mi?
Fazla AI yaptığından protre modu bana göre sulu boya göz boyamasından ibaret. Her düzeltmeyi kapasanız bile illa bir AI sokuyor işin içine..
fotoğrafınızdaki morluk bence sensör sorunu.
AI düzenlemesi olmadan saf fotoğrafı Nothing phone 1 ile yakalamıştım. 13 bin TL lik cihaz, en baba fotoğrafları çekiyor diyebilirim. AI tamamen göz boyama yaw..
-
Aklıma baya yattı ya. Twitter, whatsapp gün içinde ara ara da fotoğraf çekiyorum. Fazla oyun da oynamıyorum, oynadıklarım da eski oyunlar zaten. Fazlasıyla yeterli gelecek gibi duruyor.
O zaman 200 sizi gayet mutlu edecektir. Ekranı, hızlı şarjı, bataryası. Hayırlı olsun şimdiden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 30 Mayıs 2025; 0:30:6 > -
Benim de orta segmentte dxmark olarak gördüğüm kamerası en iyi telefon. Uzun süredir araştırma yapıyorum buna karar kılmıştım şimdi forumda kamera kötü gibi yazılınca ortada kaldım 😄 tekrardan poco ya mı dönsem
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Poco x6 pro da var bende. Kamera konusunda poco tercih edilmez. Honor 200 kamera konusunda poco yu ezer geçer. Tabi poco nun daha üst segment cihazlarına bir şey diyemem. Honor'un kamerası gerçekten çok iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Narki -- 30 Mayıs 2025; 9:45:23 >
Honor 200 kamerasından memnun olmayan yüz kullanıcıdan beş kişi falandır hocam ,bana göre kamerası bu fiyatta rakipsiz, bi mağazada falan deneme şansınız varsa kendiniz deneyimleyip öyle karar verin, büyük mağazaların hepsinde var standlarda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Safsata60 -- 30 Mayıs 2025; 9:50:13 >
Cihazdan memnundum ama maalesef anlık bir şey çekeceksem kamera geç açılıyor ve videoda ilk 5 saniye takılarak ilerliyordu bazen. Ve bu tarz şeyler de hep değerli anlarsa olduğu için cihazı satmıştım.
Kotit yönlendirmeyelim yinede. Belki benim cihaz da sıkıntı vardır. :)
Kötü yönlendirmeyelim yine de. Belki benim cihaz da sıkıntı vardır. :)
DXOmark puanı 5 birim daha yüksek olan honor 200 ile, eşimin İphone 13' ünü aynı şartlarda çektiğim fotoğrafları ekliyorum.
Katı nesne harici insan teninde belli ediyor kendisini cihazlar. Bana kalırsa lens sorunum olabilir.
Ya da yazılımda işlemede sıkıntı olabilir. Bilemedim. Bilgi olsun diye paylaşıyoruz. Yaftalamak için değil!
Zoom yapınca detaylar kayboluyor honor da. Öteki türlü tabi ki güzel görünüyor. Biz biraz detaya indik diyelim.
Üstteki İphone 13
Alttaki Honor 200
Dediğim gibi, belki benim cihazda sıkıntı var dır, Ama 3 / 5 güncelleme öncesi böyle değildi cihaz.
Sözüm diğer 95 kişiye: Fotoğraflara croplu bakınız. Yani %100 zoom yapınız. Belki sizinki düzgündür, detaylar yerindedir ya da böyle bir detay eksiği yoktur, lütfen belirtiniz ki biz de servise verelim cihazı değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 30 Mayıs 2025; 10:33:2 >
-
Detay kaybını önlemek için yüksek çözünürlük modunu denediniz mi hocam belki işinize yarar, bu arada benim kardeşimde de iPhone 13 var, geçen gün asansörde aynadan kendimizi çekelim hangisi güzel çekiyor diye merak ettik,inanın iPhone 13 o kadar vasat iş çıkardıki resmen yüzümüz gözükmüyordu ışık yansimasindan, her cihaz her koşulda aynı sonucu vermiyor, mesala kamerasını beğendiğiniz nothing phone 1 i kullandım 10 gün kadar, gündüz çekimleri iyiydi ama gece çekimi düşük ışık performansı o kadar kötüydüki sanarsın hesap makinesi elindeki, ayrıca cihazın kendine ait düzgün çalışan bi galeri uygulaması bile yoktu, zil sesleri berbattı, arayüzünü beğenmemiştim ve gravity ışıklarıdan bir hafta sonra sıkılmıştım.
NP 1 . Dediğiniz gibi, gündüz iyi, gece sıkıntı.
13 ile kıyaslama da aynı çözünürlüğü ayarladım ki benzer nitelikte olmalı. Hile yapmadım
Yüksek çözünürlüğede her seferinde gir çık zor iş yaw.
İphone sizde vasat ise sanırım bendekinde bir takım sıkıntılar olmalı diye düşünüyorum artık.
-
Hiç bir sıkıntı yok hocam emin olun cihazınız da, herkes aynı şeyi beğenmek zorunda değil, çektiğiniz fotoğrafların netliği, keskinligi, renk doğruluğu, ai düzeltmesi hoşunuza gitmemiş olabilir tamamen göreceli,şimdi elinizi çekip attığınız fotoda bile honor 200 renkleri daha doğru vermiş bence , iPhone çok sarımsı çekmis gibi geldi bana.
Evet, iphone *.heic formadınta düzgün görünüyor. *.png' ye çevirince sarımsı oldu.
Yani bende öyle çok fazla sıkıntı var diye yazmadım da, konusu geçiyor diye kişisel tecrubemi aktarayım istedim arkadaşlara. Çok önemsemiyorum bu durumu aslında. Geri kalan durumlar beni fazlasıyla memnun ediyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X