Şimdi Ara

Honeywell Akıllı Termostat İnceleme, Merak Edilenler (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
45 Misafir - 45 Masaüstü
5 sn
1.861
Cevap
68
Favori
117.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bahsettiğiniz konuda suyu çok ısıtıyor diye honeywell firmasına mail attım bana gelen cevapta termostat kombinin ısıtma suyunun sıcaklığına karışmaz diye cevap yazmışlar. Eca resmi servisinide çağardım eve üşenmeyip parasıylan gelip baktılar. Bu durumu anormal karşıladılar. Kendi taktıkları termostatlarda böyle bir durumla karşılaşmadıklarını söylediler termostatı sökünce kombi eski şekliyle çalışmaya başladı kombinin bir arızasının olmadığını termostatın arızalı ya da uyumsuz olduğunu söylediler. Ben de termostatı geri taktırmadım buradan okuyorumki sizde de aynı sorun mevcut demekki termostat müdahale ediyor ve kombi ile uyumsuz bu cihazı uyumludur diye yazıp satıyorlar kandırıldığımı düşünüyorum. İade etmeyi düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev 24 derece sicakliga ulasana kadar kombi maks calisti. Sonra nette arastirirken yurtdisi kaynakli dokumanlarda termostat role eslemesinde sol tusa basili turuyoruz Bo gozukunce eslestiriyoruz. Bo simgesinde termostati saga cevince Co ve Hc simgeleri geliyor. Open therm baglantida, honeywellin Co simgesine geldiginde eslestirin diyordu. O sekilde Co dayken yeniden eslestirme yaptim. Termostati da deneme amacli 26 dereceye cikardim. Bu sefer kombu maks gucte calismadi. Module ederek yavas yavas yukseltti. Bugun yeniden deneyecegim. Bu sekilde eslestirme sorunu cozecek mi. Yalniz yerden isitmada sicakligi dusurmek yerine surekli sabit tutmak daha mantikli duruyor. Cunku termostat hedef sicakligi yakalayinca kombiyi kapatiyor. Kapatinca sistemdeki su soguyor. Normal durummu anlamadim bunu. Modulasyonda kombi tamamen kapanmamali, su sicakligini min da tutmali yoksa yerler buz gibi oluyor.

• 1967mustang kullanıcısına yanıt
    Demiyorum hemen

Eşleştirmeyi nasıl yaptın hocam tam yazar mısın co ya geldikten sonra bekledim mi sadece

• Co ya geldikten sonra tekrar sol asagiya bas cek, basip cektiginde termostat ust kosesinde kablosuz baglanti simgesi yanip sonecek. Bu arada role tusuna basili tut eslesecektir

peki hpocam böyle yaptığında kombiden belirlediğin derecenin üstüne çıkıyor mu yine de onu denedin miii
    ornegın kombiyi 50 dereceye ayarladın. oda sıcaklığı da 21 derece
    odayı 23 dereceye set ettiğinde kombi gerekli sıcaklığı geçiyor mu
    bir de hocam mesajlara cevap yazarken sağ köşede benim mesajın cevabını yazarsan bana bildirim gelir bende daha erken görebilirm mesejları
    bir de bu dökümanı nerede buldun buradan yollar msın ?
  • Kombi maks a cikmiyordu ama bugun yeniden test edecegim. Sen odayi 23 e ayarladin diye su sicakligi 23 olmaz zaten sen denedin mi test ettin mi co olayini

Tabi hocam benim derdim su oda sıcaklığını 1 derece artttirinca kombi ekranı kaç derece gosteriyor önemli olan o

• Termostat eve geldiğimde 25 dereceyi gösteriyordu. Termostat hedef sıcaklığı 26 ya çıkardım. Kombi devreye girdi, maksimum güce geçmeden 33-38 derece arasında 1. kademede suyu ısıtmaya başladı. Dün bahsettiğim 60 derecelere çıkmadı. Resimleri de paylaşıyorum. Ayrıca Röle modül dosyasındaki metni de paylaşıyorum. (Wireless-Receiver-for-Open-Therm-applainces-installation-guide)
    Binding a new wireless component
    1. Switch the Wireless Programmable Room
    Thermostat to the OFF mode.
    2. Hold button on R8810A for 5 seconds. Red
    light will blink 1/2 second on and 1/2 second off
    when the device is in binding mode.
    3. Hold , and program down buttons for 2
    seconds. Display will show “InSt CO”, with a
    line of text “CONTROL BINDING”. The boiler
    and RF signal icons will be displayed.
    4. Press green button.
    5. When Red LED on R8810A goes off, the devices
    are bound.
    If binding is unsuccessful, then the LED will
    stay on. In this case, move the Wireless
    Programmable Room Thermostat and repeat
    the binding procedure from the beginning.
    6. Once binding is complete, switch the Wireless
    Programmable Room Thermostat back to the
    AuTO mode, the LED on the R8810A will flash
    green every 10 seconds to indicate that the
    device is live.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1967mustang -- 27 Kasım 2016; 16:30:29 >

Hocam peki tüketime baktım mi söyle bir durum var ateşleme. Sistemi 4 kademeye çıkıyor ama bir de hemen mi baktım yoksa yarım saat sonra falan mi baktın ilerleyen zamanlarda artıyor mu
    Kombi gidiş suyunu 30-49 ârasininda tutuyor ama tüketimi 60 derece yakıyor gibi mi yapıyor önemli olan o

• MErhaba, ürünün montajını yaptım, sorunum ise kullanma sıcak(duş) suyu aşırı derecede ısındı, haşlama derecesinde termostaddan kullanma sıcak su sıcaklığını ayarlayabiliyor muyuz
  • Bugün ben termostatı söktüm evi ısıttım termostatı taktım 23 dereceye ayarladım termostat kendisi devam etti 43 derecede modülasyon yapıp takıldı bugün havada iyiydi 14 derece dışarısı sabahtan beri bu saate yaktığı gaz 3 metreküp bişiy bir daha yarım derece oynatıcam yansın az az böyle. Yoksa evden çık kapat gelince aç olmuyor anlaşılan co olayını denedim benimki kontrol etmedi kombiyi co denilen şey soğutma sistemi için olmasın bo boiler co colder fln

Senin dediğin şekilde yaptım co ile bağlantıyı sağladım. Fakat durumda değişiklik olmadı sende şunları dener misin Rica etsem
    Sende 1 derecelik artis yaptığın halde
    Tek çizgi ve 33-38 arası çalıştı demissin ya 1.5 derecelik bir fark yapar misin çünkü bazen 23 24 yaptığında 23.5 geçiyor ve yRim derece artmış gibi oluyor ve artışı yaptıktan yarım saat sonra bakarmiskn birde çünkü artış hemen olmuyor

• veterdem kullanıcısına yanıt
    Senin ısıtma sistemi neydi petek mi yerden ısıtma mi ?

• Denedim, evet sıcaklık 50 leri geçiyor. Sanırım röle evin hedef sıcaklığını yakalayana kadar yavaş yavaş maksimuma çıkarıyor. Hedef sıcaklığa yaklaştığında su sıcaklığı yavaş yavaş düşüyor. Honeywell e sorabiliriz bu durumu normal mi değil mi
  • Yerden ısıtma sistemi
    Isıtma sistemi sorusu veterdem üyesi icindi :)
    BocM Honeywell de buna tam bir cevap veremez bunun cevabını ancak şöyle alabiliriz viessmann kendi oda termostatini kullanan birisi bizim yaptığımız farkı yaparsa ve aynı şekilde derece yükselirse Demekki durum böyle oluyor
    Şimdilik durumumuza nasıl çözüm bulacağız
    Senin dediğin secenekleri ben tek tek debedim.
    1 sabit sicaklikta calistirinca ornegin 23 derecede yerler sabaha kadar sıcak oluyor.sabahtan akşama kadar soğuk oluyor çünkü hedef sıcaklığı geçiyor yine yerler sıcak olmuyor yani
    2. Su şekilde kullandım havalar güzel olduğu için sabah sıcaklık oluyordu ama akşama doğru kalmıyor.sicaklik ilk program şekli bu
    00:0-06:00 21.5
    06:00-08:00 22.5
    08:00-09:00 21.5
    09:00-24:00 22.5
    Bu şekilde 2 saat çalış 1 saat dinlen dedim ortalama 3-5 m3 arası yaktı.
    Ama yerler soğudu
    Dun ilk defa şunu demedim
    00:00-07:00 21.5
    07:00-09:00 22
    09:00-10:00 21.5
    10:00-17:00 22
    17:00-24:00 22.5
    Bu sekilde demedim sebebi de yarım derecelik artış yaptım ki kombi sapit.asin 60 derecelere çıkmasın diye
    Sonuç olarak oda termostati ile kullanınca yerden ısıtmalı yerlerin sıcak olmasını beklemek zor ihkr.belki soğuk günlerde olabilir
    Bu arada kaç metre boru dosendi kollektor kacli ve debi kontrollü mu
    Her odaya oda termostati takma ve evohome.gibi bir.kontrol mekanizması yaptirmayi düşünüyor.muzun
    Hangi şehir dedim
    Kbiye uzak odalarda isinamam durumu var mı
    Yerler laminant mi
    Laminant nasıl dosendi :)
    Com soru sordum ama
    Yerden ısıtma.viessmab ve Honeywell kullanan biri olarak faydalanabilir durlarimizdab
    Ayrica.simdi biz bo yazanları co yaptık peki neyi değiştirdik biz :)

• Denizlideyim oturmuş olduğum ev güney-güneybatı-güneydoğu cepheli ve açık, o yüzden gündüz sürekli güneş alıyor. Bu nedenle gün içerisinde zaten ev içi sıcaklık şu günlerde 23-24 derecenin altına düşmüyor çok fazla. Bu nedenle kombi devreye bile girmiyor termostat derecesi 24 altı ise.
    Bende bugün gün içerisinde sıcak oluyor diye güneş batınca ev soğumasın diye;

17:00 26 derece
    18:00 25.5 derece
    18:30 25 derece yaptım ve belirlediğim saatlerde ev istenilen sıcaklığa ulaştı. Kombi başta maksimuma çıktı ama hızlı ısındı yerden ısıtma olmasına rağmen. Yarında sesin programın gibi deneyeyim. Eve gelince evi sıcak bulmak için 17 de programlayıp gelene kadar çalışacak ve ısınmış olacak.
    Kaç metre boru döşendi, debi kontrolü var mı bilmiyorum. Kollektör 7 ya da 8 li olması lazım. Kombiye uzak odalarda ısınma sorunu yok.
    Her odaya termostat gibi bir düşüncem yok. Termostat almamda iki amaç vardı. Birincisi konforlu ısınma,ikincisi doğalgaz tüketimini düşürmek .
    Evde laminat yok, komple seramik.

BO-CO da şunu değiştirdik termostatı open therm portunda çalıştırırken protokolü kullanmasını sağladık. BO honeywellin on/off termostatlarında aç kapa için eşleştirme modu sanırım. CO mod eşleştiğinde bende daha stabil çalıştı yoksa bir maksimum bir minimum oluyordu.

Şuan tüketimleri nasıl peki ?

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.