Şimdi Ara

HONDA YAKIT TÜKETİMİ ( TÜM VERİLER TEK BAŞLIK ALTINDA ) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.167
Cevap
6
Favori
469.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • genelde yol bilgisayarında 10 ila 11,5 arasında gidip geliyor gösterge.
    Bir hafta önce ikaz lambası yanmaya başladı. km 380 deydi. Sanırım arabayı yeni almamız, gaza fazla yüklenmemiz ve kısa mesafelerde gidip gelmemiz bu denli az km yapmasına sebep oldu. Bir ara otobana çıktım, 160 km hızı gördüğüm oldu ibre 9 lara inmişti. Klima da ara ara açık.

Bir hafta önce depoyu tekrar fulleyip km mesafesini resetlemiştim. Bakalım bu sefer ne kadar sürede bitecek. He bu arada aracımız düz vites elegant vsa'lı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emr_78 -- 17 Mayıs 2007; 0:39:35 >
  • 2000 accord EX ile Ankara-Antalya arası klima açık, 4 kişi (+ 2 de bebek)3 mola, hız 100-120 arası 530 km ve Antalya şehir içinde 280 km. 64 litrelik depo ile karma 810 km'de ışık yandı.
  • arkadaşlar bende cıvıc 1.4 is var ben şehiriçi 6,5 ltrelere düşürdüm tabi buda borlu sistem ile ilgilenenlere duyurulur..

www.mercanotomotiv.com

• 3. depoyu üç gün önce doldurttum. 120 ytl ye doldu. ve şu an 775 km deyim.
    kısa mesafeler gittiğim için sanırım epey bir benzin içiyor.

yol bilgisayarı göstergesini de sıfırlamıştım, şu anda 10.1 lere indi bakalım. yalnız şuda dikkatimi çekti. crause mi deniyordu ne. ona aldığım zaman sanki daha az benzin harcıyor. 40 km nin üstüne çıktığım zaman sabit hıza alıyorum 3. viteste iken, sonra hızımı yine direksiyondan arttırıyorum. 11,8 lerde olan yol bilgisayarı 10.1 lere kadar indi.
  • bu arada sormak istediğim arabayı ilk aldığımızda, cruise yi 40 ila 90 km arasında kullanabileceğimiz söylenmişti. 40 km yi geçtiği zaman çalışıyor zaten. önce cruise tuşuna basıyorum sonra, ismi aklıma gelmiyor şu anda ama yanında hamen iki tuş var alttaki tuşa bastığım zaman devreye giriyor, frene hafifçe dokunsam bile alttaki tuş ekrandan kalkmış gözüküyor ve devre dışı bırakıyor cruiseyi. gaza basıp tekrar o tuşa basmam gerekiyor devreye girmesi için. yine hızı arttırmak istediğimde üstteki tuşa basıyorum ama araba öyle bir hızlanıyorki, kademe kademe değil sanki ilk kalkıtığınızda ve gaza yüklendiğinizde birden kalkar ya araba onun gibi hızlanıyor. Ben mi yanlış yapıyorum bu işi anlamadım. ve ekran göstergesi birden artmıyor yaklaşık beş altı saniye sonra hız göstergesi çalışıyor.

tamamen iptal etmek için ise, önce cancel tuşuna sonra cruise tuşuna basmamız gerektiği söylenmişti.

acaba 90 km hız üzerinde de kullanılabiliyormu.
    Bu hız sabitleyicinin Avantajları ve dezavantajlarını detaylı bilen varmı.

• 98 MODEL 1.4 SEDAN DÜZ VİTES CİVİC İLE ŞEHİR İÇİ 190 YTL YAKIYORUM 1 HAFTA ÖNEKİ DEĞERLER BUNLAR 97 OKTAN SHELL BENZİN İLE
  • Ankara dan fulledim Ankara-Afyon gidiş-dönüş(540 km) + şehir içi(245km) =785km .......tekrar fulledim 45.30 lt(135 ytl) aldı.

HONDA CIVIC LS 2005

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6500rpm -- 29 Mayıs 2007; 20:11:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 6500rpm

Ankara dan fulledim Ankara-Afyon gidiş-dönüş(540 km) + şehir içi(245km) =785km .......tekrar fulledim 45.30 lt(135 ytl) aldı.

HONDA CIVIC LS 2005

arkadasın aracı 100km'de 5,7lt yakmış.

ok! biri anlatabilirmi acaba?
    hondanın sitesini açıp bakalım. link;http://www.honda.com.tr/otomobil/content/modeller/civicsedan/fuel.htm
    honda birleşik yakıt tüketimi 6,7lt 100km'de.
    nasıl olurda yeni teknoloji olan bi motor daha fazla yakar?
    genellikle markaların siteleri değerleri az verir, ölçtükleri ortam şartlarından dolayı.

ayrıca otomatik vitesler şhriçi 9-10lt yakar.hatta klima açarsanız geçerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aggalor -- 4 Haziran 2007; 10:55:40 >

• benim 2001 model honda accord 1.8 otomatik vitesim istanbul trafiginde (genellikle de en kotu trafikte) 13.5 litre yakiyor. Bunun da yaklasik yarisinda klima acikti.

biraz fazla biliyorum ama LPG dusunmuyorum, cunku o donusum formullerine gore km'de karim 0.15 Ykr oluyor ve LPGnin parasi ancak 13300 km yaptiktan sonra cikacak. sehiricinde cok da fazla kullanmadigim icin ve otonun orjinalligi bozulmasin diye taktirmadim, idare etmeye calisiyoruz
  • honda degil ama hyundai sonata otomatik viteste cruise control kullaniyordum.

40 km'nin altinda devreye girmemesi gayet normal ve mantikli guvenlik acisindan da. sehirici kullanimi olarak da bakmak gerekiyor bu dusuk hizlara.

ben 90 km'nin uzerinde de kullaniyordum, 110-140 km'de de. bazi araclarda hizi arttirabildigin gibi dusurebilme ozelligi de var (el gazi diye de geciyor bildigim kadariyla bu olay). ama bu hiz dusurme olmadigina gore frene basinca devreden cikmasi da normal.

hiz arttirma dugmesine basinca gaza sonuna kadar yukleniyor olmasi enteresan geldi, o konuda bir yorum yapamayacagim.

en buyuk avantaji surus konforunu arttirmasi (ozellikle otobanlarda). dezavantaji ise insani rehavete surukleyebilmesi bence.

quote:

Orjinalden alıntı: emr_78

bu arada sormak istediğim arabayı ilk aldığımızda, cruise yi 40 ila 90 km arasında kullanabileceğimiz söylenmişti. 40 km yi geçtiği zaman çalışıyor zaten. önce cruise tuşuna basıyorum sonra, ismi aklıma gelmiyor şu anda ama yanında hamen iki tuş var alttaki tuşa bastığım zaman devreye giriyor, frene hafifçe dokunsam bile alttaki tuş ekrandan kalkmış gözüküyor ve devre dışı bırakıyor cruiseyi. gaza basıp tekrar o tuşa basmam gerekiyor devreye girmesi için. yine hızı arttırmak istediğimde üstteki tuşa basıyorum ama araba öyle bir hızlanıyorki, kademe kademe değil sanki ilk kalkıtığınızda ve gaza yüklendiğinizde birden kalkar ya araba onun gibi hızlanıyor. Ben mi yanlış yapıyorum bu işi anlamadım. ve ekran göstergesi birden artmıyor yaklaşık beş altı saniye sonra hız göstergesi çalışıyor.

tamamen iptal etmek için ise, önce cancel tuşuna sonra cruise tuşuna basmamız gerektiği söylenmişti.

acaba 90 km hız üzerinde de kullanılabiliyormu.
    Bu hız sabitleyicinin Avantajları ve dezavantajlarını detaylı bilen varmı.

• arkadaslar 2005 model civic es aracım ile özellikle servis tarafından bende yanında olmak şartı ile 50 km yola aldim sehir dısında 50 km de 2,6 lt benzin tüketti şehir içinde kendi testiplerime göre aşrı trafik olmadıgı zamanlarda 6,5 yogun trafikte ise 7,5 lt ye ulaşıyorum emin olun bu degerler özellikle diger 1,6 model araçların şehiriçi degerlerinden çok çok az markayı karalamak istemiyorum ama örnegin bi opel sahibini sorun astra nın şehir içinde ne kadar yakıt tükettiğini o zaman civic le daha çok mutlu olursunuz 11,12 lt ye kadar tüketim degerlerine ulaşan var ve kasa yapısı itibarı ile astrayı örnek gösterdim beni yanlış anlamayın herkese iyi günler dilerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: aggalor

quote:

Orjinalden alıntı: 6500rpm

Ankara dan fulledim Ankara-Afyon gidiş-dönüş(540 km) + şehir içi(245km) =785km .......tekrar fulledim 45.30 lt(135 ytl) aldı.

HONDA CIVIC LS 2005

arkadasın aracı 100km'de 5,7lt yakmış.

ok! biri anlatabilirmi acaba?
    hondanın sitesini açıp bakalım. link;http://www.honda.com.tr/otomobil/content/modeller/civicsedan/fuel.htm
    honda birleşik yakıt tüketimi 6,7lt 100km'de.
    nasıl olurda yeni teknoloji olan bi motor daha fazla yakar?
    genellikle markaların siteleri değerleri az verir, ölçtükleri ortam şartlarından dolayı.

ayrıca otomatik vitesler şhriçi 9-10lt yakar.hatta klima açarsanız geçerde.

Yeni teknolojiye sahip bir motorun fazla yakması şöyle oluyor hocam:
    2005 civic LS: 110 PS (5600 rpm), 1.096 kg
    2007 civic dream: 125 PS (6500 rpm), 1174 kg
    Düz vites modelleri karşılaştırdım. Her ikisi de 1,6 olsa da yeni araç yaklaşık 80 kg daha ağır ve 15 PS fazla güce sahip. Üstelik eski kasa civic, daha erken devirlerde max. beygir gücünü alıyor.
    Selamlar.

• arabamı bazen babam da kullanıyor..ve o her kullanışında trip B yi sıfırlamasını söylüyorum...babam her kullandığında şehir.içi 7.7-8.1 aralığında, bn kullanınca 10.5l gibi yakıyor ama bu agresif kullanımdan olsa gerek şehirlerarası ist-ankara arası 5.2l görmüştü 98km/h sabit hızda..(tahmin ettiğiniz gibi bu değeri babam yapabiliyor bn şehirlerarası 100de dayanamam hele de paralı otobanlarda)
  • 33 litre V power 97 yle 460 km yol yaptım en son yarısı İstanbul şehir içiydi. Bİrde klima her zaman açıktı
  • geçenlerde ölçtüğümde 8.1 lt/100 km değer elde etmiştim. bugünki ölçümüm sonucu ise 42 lt ile 500 km gittiğimi gördüm. yani şehir içi 100 km'de 8.4 lt 95 oktan. imzamdaki araç 95000 kmde ve çok basmadım ama pek de ekonomik kullandığım söylenemez.
  • enteresavar arkadaşım
    teşekkürler aydınlatma için. Keyifle okudum ve bilgilendim. Bende ztn aracı aldığım günden beri 95 oktan kullanıyorum.
    Aracı aldığım Mutluhandan da sölemişlerdi ztn 95 kulanın diye.
    Bu arada Shellde her seferinde abi katkı koyalım mı soruyuyla muhatap oluyorum. Mutlaka her defasında soruyo pompacı. Nasıl etkiler katkı kullansak? Bunun içinde aydınlatıcı bir yazı yazarsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duman00 -- 14 Haziran 2007; 23:45:40 >
  • şehir içi şehirdışı karışık adam akıllı sakin kullanımda 190 yakıyor eğer azıtırsakta 300 bile yaktığı oluyor bu arada hep aynı yerden 97 oktan shell benzinle yapılan ölçümdür
  • hb i-shift 98 km/saat sabit hızda, düz yolda anlık 4 lt , 5'den yukarı çıkmıyor, ortalama ise 8.3 litre, ama ilk aldığımızda ilk 1000 km düşük devir kullandık ortalama 5-6 lt arası değişmişti. sürekli 97 oktan kullanıldı...
  • Otomatik vites civic dream ile istanbul>antalya>denizli>istanbul 1850km 5.5 yakıt ortalaması, bence mükemmel. Fabrika verisine çok yakın.
    Hatta istanbul>antalya 5.2 gördüm, dönüşte gaza biraz daha fazla yüklenince 5.5'e kadar çıktı.
  • Ankara Afyon arası 271 kilometre. Hız 90 ile 115 arası. Klima sürekli açık pozisyonda. Yakıt tüketimi 5.2
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.