Şimdi Ara

HONDA YAKIT TÜKETİMİ ( TÜM VERİLER TEK BAŞLIK ALTINDA ) (136. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.167
Cevap
6
Favori
473.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: harunresitz

Accord 2.4 benzinli kullanan arkadaşlar güncel değer verebilirler mi?

Alıntıları Göster
    ARKADAŞLAR kimse kimseyi kandırmasın. hiçbir araç 350 den aaz yakmaz. (sadece 1000 motorlar yakarsa yakar) aeraçların fabrika veriler bile 9lt dan 10 lt ye kadar gidiyor. yani ben 7 yaktım ben 6 yaktım yok çyle bişi. şehir içinde zaten en az 9 litre yakarsın oda 50 km de 60 km hızla gidersen .(yakıt testleri böyle yapılıyor) 9x430=387 krş. yani en iyi ihtimalle bunu yakar cıvıc. oda dedğimiz gibi ışıksız 60 km hızla 50 km yol yaparsan. buna yüzde 5 de fark koyarsanız 40o ü geçer. benzinliböyle işte. şehir dışıjnda 6-7 yi görebilirsiniz. oda 250-300 arası. benim dizel araç bile şehir içinde 200-210 kuruş yakıyor.. millet neden dizel araç alıyor siz daha iyi bilyosunuzdur.hem ucuz hem az yakıyor. SAYGILAR

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23
    2008 Jazz Elite CVT aracımın güncel yakıt verisi.

Yapılan mesafe : 540 km

Alınan yakıt : 35.460 lt. (95 oktan benzin)

Alınan yakıt : 150.00 TL (Litresi 4.23 TL)

150 / 540 = 27.7 krş

Ben bu değerlerle hepinizi
    kandırıyorum arkadaşlar. Bilginiz olsun -)

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mordal

ARKADAŞLAR kimse kimseyi kandırmasın. hiçbir araç 350 den aaz yakmaz. (sadece 1000 motorlar yakarsa yakar) aeraçların fabrika veriler bile 9lt dan 10 lt ye kadar gidiyor. yani ben 7 yaktım ben 6 yaktım yok çyle bişi. şehir içinde zaten en az 9 litre yakarsın oda 50 km de 60 km hızla gidersen .(yakıt testleri böyle yapılıyor) 9x430=387 krş. yani en iyi ihtimalle bunu yakar cıvıc. oda dedğimiz gibi ışıksız 60 km hızla 50 km yol yaparsan. buna yüzde 5 de fark koyarsanız 40o ü geçer. benzinliböyle işte. şehir dışıjnda 6-7 yi görebilirsiniz. oda 250-300 arası. benim dizel araç bile şehir içinde 200-210 kuruş yakıyor.. millet neden dizel araç alıyor siz daha iyi bilyosunuzdur.hem ucuz hem az yakıyor. SAYGILAR

Alıntıları Göster
    Sayın mordal sözlerinizi yalanlamak istemem ama bu sabah 390 km için 21lt benzin aldım. pompa attığında devam ettirmedim. ortalama 5.38l/100km. genelde pompa attıktan sonra devam ettirmem. hadi diyelim 3 lt de sonrasında alınabilse en büyük yanılm a payı ile. 24lt alacaktı araç. Bu da 6.15l/100km yapıyor. Rahat bir trafikte 30 km gidiş ve 30 geliş yapıyorum. ek olarak son bir haftadır klima kullanıyorum.
    Aracım honda civic 1.4 is 2000model.

Son olarak ben kışın yoğun trafikli dönemlerde bile 8.5ğu hiç geçmedim genel kış ortalamam ise 6.6-.6.8 civarı ve emin olun sizleri kandırmak gibi bir niyetim hiç olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: SuphiBA

Sayın mordal sözlerinizi yalanlamak istemem ama bu sabah 390 km için 21lt benzin aldım. pompa attığında devam ettirmedim. ortalama 5.38l/100km. genelde pompa attıktan sonra devam ettirmem. hadi diyelim 3 lt de sonrasında alınabilse en büyük yanılm a payı ile. 24lt alacaktı araç. Bu da 6.15l/100km yapıyor. Rahat bir trafikte 30 km gidiş ve 30 geliş yapıyorum. ek olarak son bir haftadır klima kullanıyorum.
    Aracım honda civic 1.4 is 2000model.

Son olarak ben kışın yoğun trafikli dönemlerde bile 8.5ğu hiç geçmedim genel kış ortalamam ise 6.6-.6.8 civarı ve emin olun sizleri kandırmak gibi bir niyetim hiç olmadı.

Alıntıları Göster
    155 liraya 560 km yol yaptım benzin 3920 ..

• quote:

quote:

150 / 540 = 27.7 krş

quote:

150 / 540 = 27.7 krş

quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

Daha ekonomik araba yok. Herkes kendini kandırmasın. Senin kullandığın şehir içi ile benim kullandığım şehir içi farklı, passatçı arkadaşın kullandığı da. Adam çevreyolunu kullanarak evden işe işten eve günde 100 km. gidiyor, ondan sonra da ben şehir içi 6 lt. yakıyorum diye hava atıyor. Sürekli dur kalk trafik ışığı, yolda tümsek, çukur, köşelerde dur sağa sola bak sonra birinci vitesle kalk yaparak şehir içi 4-5 km. lik yol giden benim gibi biri 9-10 lt. den aşağı 1,6 lt. benzinli arabayla yakıt yakmaz. Daha aşağı diyen ya yalan söylüyor, ya şaka yapıyor ya da şehir içini kendi bildiği gibi sayıyordur. Depoyu full doldurup (benzin kapaktan görülecek şekilde) tamamen şehir içi gidip tekrar ölçüm yapacaksınız.

İLAVE: Daha ekonomik araba yok derken en az honda yakar demek istemedim, ama honda kendi kategorisinde en az yakanlardan biridir.

İki seçeneğin daha var arkadaş, yalan değil de belki diğerleridir.
    Şaka bir tarafa zaten jazz ve civic aynı kategori değil. Karşılaştırmalarında pek anlam yok.
    Toshiba47"ZV635-Pioneer BD120-Yamaha RX-V765 - Front:Yamaha NS-777 Center:Yamaha NS-444 Surround:Yamaha NS-333 BackSurround:Kenwood M-757 Jamo sub300 - 2014 Siyah Honda Civic Elegance Eco OV. - Meizu - Egreat-R6B

• quote:

quote:

quote:

150 / 540 = 27.7 krş

quote:

150 / 540 = 27.7 krş

quote:

Daha ekonomik araba yok. Herkes kendini kandırmasın. Senin kullandığın şehir içi ile benim kullandığım şehir içi farklı, passatçı arkadaşın kullandığı da. Adam çevreyolunu kullanarak evden işe işten eve günde 100 km. gidiyor, ondan sonra da ben şehir içi 6 lt. yakıyorum diye hava atıyor. Sürekli dur kalk trafik ışığı, yolda tümsek, çukur, köşelerde dur sağa sola bak sonra birinci vitesle kalk yaparak şehir içi 4-5 km. lik yol giden benim gibi biri 9-10 lt. den aşağı 1,6 lt. benzinli arabayla yakıt yakmaz. Daha aşağı diyen ya yalan söylüyor, ya şaka yapıyor ya da şehir içini kendi bildiği gibi sayıyordur. Depoyu full doldurup (benzin kapaktan görülecek şekilde) tamamen şehir içi gidip tekrar ölçüm yapacaksınız.

İLAVE: Daha ekonomik araba yok derken en az honda yakar demek istemedim, ama honda kendi kategorisinde en az yakanlardan biridir.

İki seçeneğin daha var arkadaş, yalan değil de belki diğerleridir.
    Şaka bir tarafa zaten jazz ve civic aynı kategori değil. Karşılaştırmalarında pek anlam yok.

Alıntıları Göster
    o zama honda sitesi yalancı demekki. şehir içi n9.1 diyor 9.1 x 4,27=388 krş.(en ideal şartlarda) o zaman honda sizinlie görüşşsün ozaman arkadaşlar biz bu kadar yaktırabildik siz nasıl bizden az yakıyosunuz diye. bence bu honda için büyük bir iş. honda şirkei yaktıramıyor 9.1 den az. siz honda mühendisleriyle bir görüşün ozaman . ben öyle az yaksam görüşürdüm. çünkü 6-7 litre benzinli artaç için müthiş.

• quote:

o zama honda sitesi yalancı demekki. şehir içi n9.1 diyor 9.1 x 4,27=388 krş.(en ideal şartlarda) o zaman honda sizinlie görüşşsün ozaman arkadaşlar biz bu kadar yaktırabildik siz nasıl bizden az yakıyosunuz diye. bence bu honda için büyük bir iş. honda şirkei yaktıramıyor 9.1 den az. siz honda mühendisleriyle bir görüşün ozaman . ben öyle az yaksam görüşürdüm. çünkü 6-7 litre benzinli artaç için müthiş.

Alıntıları Göster
    @ Mordal

Benim 1.4 Jazz'ın fabrika verisi ş.içi değeri 7.2 lt.

Ş.dışı 5.1 lt.

Karma tüketimde de 5.9 lt.

Ben kendi tüketim değerlerimi (aracımın Jazz olduğunu belirttiğim halde) verdikten sonra sen bunu yazmışsın :

quote:

ARKADAŞLAR kimse kimseyi kandırmasın. hiçbir araç 350 den aaz yakmaz. (sadece 1000 motorlar yakarsa yakar) aeraçların fabrika veriler bile 9lt dan 10 lt ye kadar gidiyor. yani ben 7 yaktım ben 6 yaktım yok çyle bişi...

Başka bir söze hacet var mı?

Ayrıca tecrübeli ve biliçli bir kullanıcı bazen fabrika değerlerinden daha iyi rakamlar yakalayabiliyor. (Bknz: Yakıt tüketim rekor denemeleri)

Ne bu kişilerin kullanım şartlarını ve tarzlarını biliyorsun ne de bu tüketim esnasında yanlarındaydın.

Bu yüzden forumda bilgi paylaşan arkadaşların yazdıklarını hiçe sayarak tümden karalama lütfen.

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.

• quote:

Ayrıca tecrübeli ve biliçli bir kullanıcı bazen fabrika değerlerinden daha iyi rakamlar yakalayabiliyor. (Bknz: Yakıt tüketim rekor denemeleri)

Ne bu kişilerin kullanım şartlarını ve tarzlarını biliyorsun ne de bu tüketim esnasında yanlarındaydın.

Bu yüzden forumda bilgi paylaşan arkadaşların yazdıklarını hiçe sayarak tümden karalama lütfen.

+1000

quote:

+1000

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba,

Daha 3 ay önce almış olduğum honda civic var. Tahmini 2500km yapmışımdır ve hiç şehir dışına çıkmadım. Hep ota halli trafikte kullandım arabayı. Havaların sıcak olmasından dolayı da klimayı hep açık tutuyorum. Şuan bilgisayar bana 6.2 - 6.3 tüketim gösteriyor. Maddi sebeplerden dolayı arabamı satışa çıkardım. Benzin tüketimi konusunda insanların çekinceleri var diye ilana tüketim değerlerini de ekledim. Merak eden arkadaşlar buradan bakabilirler.

Nasıl bu kadar düşürdüm bilmiyorum. Ben çok fazla hız yapmayı sevmem, max 120 yaparım. Bu yüzden 3000 devir üstüne çıkmamaya çalışıyorum. Bir de servis arabanın verdiği vites değiştirme önerilerine uymamı söylemişti. 50lt deposu var, max 45 alırmış. Ben bir depo benzin ile şehir içi 650-700 km gidiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: otokus

Arkadaşlar merhaba,

Daha 3 ay önce almış olduğum honda civic var. Tahmini 2500km yapmışımdır ve hiç şehir dışına çıkmadım. Hep ota halli trafikte kullandım arabayı. Havaların sıcak olmasından dolayı da klimayı hep açık tutuyorum. Şuan bilgisayar bana 6.2 - 6.3 tüketim gösteriyor. Maddi sebeplerden dolayı arabamı satışa çıkardım. Benzin tüketimi konusunda insanların çekinceleri var diye ilana tüketim değerlerini de ekledim. Merak eden arkadaşlar buradan bakabilirler.

Nasıl bu kadar düşürdüm bilmiyorum. Ben çok fazla hız yapmayı sevmem, max 120 yaparım. Bu yüzden 3000 devir üstüne çıkmamaya çalışıyorum. Bir de servis arabanın verdiği vites değiştirme önerilerine uymamı söylemişti. 50lt deposu var, max 45 alırmış. Ben bir depo benzin ile şehir içi 650-700 km gidiyorum.

Alıntıları Göster
    otokus kardeş. senin araç benim dizel getzden az yakıyomuş. ben bile şehir içi 6-6,5 yakıyom. arabayı kaça satıyon ben bakayım barı bu kadar az yakıyorsa. kaç model. kaç km de. ne kadaer istersin. bir bakayım. ama ben alacağım araçı depoyu fullycem 100 km gidecem bir daha aynı pompadan alacam. fiyat model iyiy se bakabilirim. internete verdin mi ilanı oradan inceleme fırsatım olur.

• quote:

otokus kardeş. senin araç benim dizel getzden az yakıyomuş. ben bile şehir içi 6-6,5 yakıyom. arabayı kaça satıyon ben bakayım barı bu kadar az yakıyorsa. kaç model. kaç km de. ne kadaer istersin. bir bakayım. ama ben alacağım araçı depoyu fullycem 100 km gidecem bir daha aynı pompadan alacam. fiyat model iyiy se bakabilirim. internete verdin mi ilanı oradan inceleme fırsatım olur.

Enteresan bir yaklaşım hocam. İlan adresi aşağıda. Lütfen ekli resimleri incele...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sifirdan-farksiz-honda-civic-1-6-premium-50947103/detay/

• quote:

quote:

Enteresan bir yaklaşım hocam. İlan adresi aşağıda. Lütfen ekli resimleri incele...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sifirdan-farksiz-honda-civic-1-6-premium-50947103/detay/

Alıntıları Göster
    hala inansım gelmiyor yaa 6.3 litre 6.3x420=260 kş. vay bee. benim dizel 220 krş falan yakıor

• quote:

hala inansım gelmiyor yaa 6.3 litre 6.3x420=260 kş. vay bee. benim dizel 220 krş falan yakıor

Aynı şartlarda ve çekilde kullanmıyorsunuzdur... kullanım var, kullanım var... trafik var.. trafik var...

Şöyl örnek veriyim.. diyelimki istanbulda da oturuyrsunuz ve her gün mecidiyeköye gidiyorsunuz ve geliyorsunuz... trafigin cidden kötü oldugu e5 te gidip geliyorsunuz...

siz e5 e 7:45 de çıkarsınız, arkadaş saat 7 de çıkar... sonuç böyle olabilir... bende saat 7 de cıktıgımda ortalamama 5.8 ile 6.2 arasında değişiyor... 7:45 de cıkarsanız 8 oluyor..

quote:

Şuan almak isterseniz size 44.500 TL diyeceklerdir "0 km" için. 2.300 Km için 4.500 TL fark vermeye değer mi?

hocam liste fiyatı 44.050 aracın.. bu kısmı abartmışsınız çünkü kasa değişecek ve buna bağlı olarak honda şu anda heryerde bu aracı 40bin civarında bırakıyor. Belki urfadan ve biraz bastırılarak hataydan 39- 39.5 gibii bir fiyata bile biter.
    nisan ayında premium manuel için honda antakyadan 40bin fiyat aldım telefon ile..

• quote:

quote:

quote:

Şuan almak isterseniz size 44.500 TL diyeceklerdir "0 km" için. 2.300 Km için 4.500 TL fark vermeye değer mi?

hocam liste fiyatı 44.050 aracın.. bu kısmı abartmışsınız çünkü kasa değişecek ve buna bağlı olarak honda şu anda heryerde bu aracı 40bin civarında bırakıyor. Belki urfadan ve biraz bastırılarak hataydan 39- 39.5 gibii bir fiyata bile biter.
    nisan ayında premium manuel için honda antakyadan 40bin fiyat aldım telefon ile..

Alıntıları Göster
    ciddimisin kardeş. ben honda böyle bir indirim yapmaz diye düşnmüştüm. gidip konuşmak lazım. yeni kasa ne zaman çıkıyor. haberiniz var mı

• quote:

ciddimisin kardeş. ben honda böyle bir indirim yapmaz diye düşnmüştüm. gidip konuşmak lazım. yeni kasa ne zaman çıkıyor. haberiniz var mı

Alıntıları Göster
    Honda bayilerinden ciddi indirim alabilirsiniz.. bende yaklaşık 5-6 ay önce bayiye gittigimde daha ilk "ne olur" dedigim Jazzı 37.500 dan 35.500 a indirmişlerdi.. nakit para, bayinin finansal durumu.. kota vs gibi konularda üst üste konulunca iyi fiyatlar alınabilir..

Orijinalden alıntı: atoprak

Honda bayilerinden ciddi indirim alabilirsiniz.. bende yaklaşık 5-6 ay önce bayiye gittigimde daha ilk "ne olur" dedigim Jazzı 37.500 dan 35.500 a indirmişlerdi.. nakit para, bayinin finansal durumu.. kota vs gibi konularda üst üste konulunca iyi fiyatlar alınabilir..

Alıntıları Göster
    2 Ay kadar önce çay içmeye uğradığım izmit honda uzuner de 0 accord için 68 000tl fiyat çekmişlerdi bana. liste fiyatı 78 000 olan araca . satıcıya t...şşak geçiyor diye gülmüştüm. meğerse kota aşımından dolayı honda tr bunlara 3 tane accord vermiş promosyonlu. bazen böyle tuhaflıklar da oluyor..

2.4 ACCORD,BLACK PEARL

• 2008 Jazz Elite CVT aracımın en güncel yakıt verisi. :)

Yapılan mesafe : 460 km

Alınan yakıt : 23.99 lt. (95 oktan benzin)

Alınan yakıt : 100.04 TL (Litresi 4.17 TL)
    (Pompa 96 TL olunca attı ama üzerini tamamlattım.

100 / 460 = 21.7 krş

Güzergah bilgisi vereyim.

Evim Kırkkonaklarda (Ankara).

Haftada 5 gün Hacettepe'ye gidilir yaklaşık 10 km.
    10 da dönüş= 20 km.

Hafta sonları Y.Ayrancıdan kayınpederler alınıp Beynam tarafındaki bağevine gidlir cümbür cemaat.

Dönüşte de kendilerini eve bırakıp kendi evimize geçeriz.

Git-gel 110 km falan.

Güzergahta Beynam tarafları yer yer virajlı ve de inişli çıkışlı.

Arabada 5 kişi + dolu bir bagaj olur.

Önceki yakıt bilgilerimi hatırlatayım:

quote:

150 / 540 = 27.7 krş

Bu sefer ne değişti?

Beynam'a 2 kez gittik. Öncekinde 1 kez idi.

Hafta içi 2 gün yoğun olmayan saatlerde ben kullandım aracı.

Geçen sefer eşim kullanmıştı ağırlıklı olarak.

Kullanım tarzlarımız ciddi olarak farkediyor.

Temmuz başında 2 haftalık bir tatil programımız var.

Bir terslik olmazsa daha da ideal değerler yakalayacağımı düşünüyorum.

Jazzla ilk uzun yolumuz olacak bu.

Hadi hayırlısı...

• quote:

2008 Jazz Elite CVT aracımın en güncel yakıt verisi. :)

Yapılan mesafe : 460 km

Alınan yakıt : 23.99 lt. (95 oktan benzin)

Alınan yakıt : 100.04 TL (Litresi 4.17 TL)
    (Pompa 96 TL olunca attı ama üzerini tamamlattım.

100 / 460 = 21.7 krş

Güzergah bilgisi vereyim.

Evim Kırkkonaklarda (Ankara).

Haftada 5 gün Hacettepe'ye gidilir yaklaşık 10 km.
    10 da dönüş= 20 km.

Hafta sonları Y.Ayrancıdan kayınpederler alınıp Beynam tarafındaki bağevine gidlir cümbür cemaat.

Dönüşte de kendilerini eve bırakıp kendi evimize geçeriz.

Git-gel 110 km falan.

Güzergahta Beynam tarafları yer yer virajlı ve de inişli çıkışlı.

Arabada 5 kişi + dolu bir bagaj olur.

Önceki yakıt bilgilerimi hatırlatayım:

quote:

150 / 540 = 27.7 krş

Bu sefer ne değişti?

Beynam'a 2 kez gittik. Öncekinde 1 kez idi.

Hafta içi 2 gün yoğun olmayan saatlerde ben kullandım aracı.

Geçen sefer eşim kullanmıştı ağırlıklı olarak.

Kullanım tarzlarımız ciddi olarak farkediyor.

Temmuz başında 2 haftalık bir tatil programımız var.

Bir terslik olmazsa daha da ideal değerler yakalayacağımı düşünüyorum.

Jazzla ilk uzun yolumuz olacak bu.

Hadi hayırlısı...

Alıntıları Göster
    Jazz ile uzun yola kaç kişi çıkacaksınız? port bagaj imkanı var mı? civic ile karşılaştırmada kalite yönünden daha çok beğenip bagaj konusunda sıkıntı yaşarım dediğim bir araç jazz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr_suphiba

quote:

quote:

Açıkcası bana ve arkadaşıma verilen fiyat bu. Duyduğum kadarıyla 44.000 TL'den max 1.000 indirim yapıyorlarmış. 2.500KM'lik araç için hiç abartmadığımı düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.