Şimdi Ara

Honda Jazz mı Kia Rio mu ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Micra kullanıyorum, ve memnunum. Gerçi ben düz vites kullanıyorum siz anlaşılan otomatik istiyorsunuz. Micra'nın otomatiği de çok iyi. Bende yerinizde olsam iki araç arasında kalırdım ama bunlar Micra ve Clio olurdu :)
  • ameofonte kullanıcısına yanıt
    Şanzumanı mükemmel, geçişleri falan hissetmiyorsunuz. Sorunsuz, mükemmel ve çok kararlı bir sistem. Şu an edc'li aracım ve gerçekten de cvt'yi özlüyorum.
    Aracın süspansiyonları sert virajlarda kesinlikle çok kararlı bir araç. Zorlamalarda kesinlikle kaymıyor araç. Aşırı zorladığınız zaman kayabiliyor ancak esp hemen devreye giriyor ve asla tehlikeye sokmuyor sizi.

edit: Fabrika yakıt verilerini tutturabilen bir araç ayrıca. Ş.içi 6.9 lt Ş.dışı 5lt ortalamalarını çok rahat tutturabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^trigger^ -- 25 Kasım 2013; 13:44:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj.turkmaster

Micra kullanıyorum, ve memnunum. Gerçi ben düz vites kullanıyorum siz anlaşılan otomatik istiyorsunuz. Micra'nın otomatiği de çok iyi. Bende yerinizde olsam iki araç arasında kalırdım ama bunlar Micra ve Clio olurdu :)

otomatik arıyorum evet :)Micralara hiç bakmadım cliolara baktım fakat onlardada fiyat fazla geldi.
  • Jazza biraz daha ısınmama sebep oluyorsunuz :)

@^trigger^
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncap

quote:

Orijinalden alıntı: ameofonte

peki genel olarak başka önerileriniz varmı arkadaşlar ?

sedan kasalarıyla ilgilenirseniz rio ve accent blue tavsiye ederim.. Özellikle rio sedanın çok hoş bir tasarımı var.. Jazz olayı bana karışık geldi.. 2013 model liste fiyatı 44500 olan aracın 2012 sini yıl sonu olmasına rağmen 42000tl ye vermek demek aslında hiç indirim yapmamak.. Bir de gelecek gelmeyecek derken şimdilik uzak durmanızı öneririm.. Son uyarım araç b sınıfı da olsa kia ve hyundai tam otm olduğu için yakıtı üzebilir..

1.33 yaris cvt yi de bir araştırın derim

http://www.toyota.com.tr/turkey-local/fiyatlistesi2.tmex

2013 yılında model göndermediği için honda ellerindeki araçlar hep 2012 üretim yılına ait baktığınızda indirim yapmamış gibi oluyor. Yada 40 bin tlye yumurta lekesi olan arbayı almak :D

• Rio ile Jazz arasında şu daha iyidir demeden:
    Jazz'ın iç hacminin daha geniş olduğunu,
    Jazz'daki CVT'nin daha kullanışlı ve ekonomik olduğunu
    söyleyebilirim.
    Ekenomi bir tarafa bırakılırsa, seçiminizi ihtiyaçlarınız belirleyecektir. Aile, çoluk çocuk varsa Jazz alın...
  • 1 yıllık jazz kullanıcısı olarak araçtan biraz bahsetmek gerekirse;
    -gerçekten çok geniş bi araç. hem içi geniş hem bagajı.özellikle fun modelini alırsanız cam tavan harika.
    -otomatik vitesi süper.vites geçişi diye bişey yok.vites geçişlerini hissetmiyorsunuz.ama bi düz vites araçtaki gibi kick down yapamasınız.genelde düz vites kullanıcıları aracı "ruhsuz" olarak tanımlar.bana göre ise tam aradığım araç.piyasadaki sorun çıakrma olasılığı en az olan otomatik şansızmanlardan biridir cvt.
    -gerçekten az yakıyor.1 yıllık genel ortalamam 5,7/100km şehir içi/dışı yarı yarıya diyebilirim.

corsayı filan bence hiç düşünmeyin.iki aracın da içine binince anlarsınız ne demek istediğimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DMustaine -- 25 Kasım 2013; 15:14:00 >
  • CVT'yi 7 ileri moda alınca kick down yapıyor. Dediklerinize aynen katılıyorum.
  • hocam teşekkür ederim detaylı açıklamışsınız. Çok sağolun

@DMustaine

Evet aile var çocukta olucak bagajı geniş olması ayrı bir avantaj
    @GAYRI
  • DMustaine kullanıcısına yanıt
    S moduna aldığınızda direksiyondaki kulakçıklara 1 tık yaptığınızda manüel moda alabiliyorsunuz ve araç gerçekten o küçük motora rağmen çok iyi bir performans sergiliyor.

Fun paketteki cam tavan çok harika. Yağmur yağarken ve kar yağarken o kadar güzel bir görüntü oluşuyor ki üstünüzde ben çok seviyordum. Ayrıca akşamları yıldızlara ve aya bakmakta, aracın içinden çok güzel oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^trigger^

S moduna aldığınızda direksiyondaki kulakçıklara 1 tık yaptığınızda manüel moda alabiliyorsunuz ve araç gerçekten o küçük motora rağmen çok iyi bir performans sergiliyor.

Fun paketteki cam tavan çok harika. Yağmur yağarken ve kar yağarken o kadar güzel bir görüntü oluşuyor ki üstünüzde ben çok seviyordum. Ayrıca akşamları yıldızlara ve aya bakmakta, aracın içinden çok güzel oluyor.

SAnırım bir üst donanımlı ikinci el bakıcam bu gidişle :)
  • rio test ettim, hormonlu (donanım açısından) ve ses yalıtımı berbat bir araç.
    jazz da pek hoşlandığım bir model değildir ama ikisi arasında uzak ara jazz derim.
  • teşekkürler @0971
  • katılıyorum.zaten 1 yıldır da kullanıyorum.demek istediğim düz vites kullanıcıları dip gaz yapıp o ivmelenmeyi bulamadıklarını söyler hep cvt de
  • Daha önce cvt şanzuman kullanmış ve şu an 2012 Rio Fancy 1.4 CRDI manuel kullanıcısı olduğumu belirteyim. Şunu da belirteyim ki Hondayı çok severim ancak;

Jazz... Cvt... yok kardeşim uzak dur derim. Cvt şanzuman çok keyifli bir şanzuman onu söyliyim geçişleri falan oldukça yumuşaktır agresifliğe pek gelemez. Ben otomatik sevmem ama alacak olsam cvt alırdım bunun için. Kötü yanı o şanzumanın bakımı diğer otomatik şanzumanlara göre pahalı ve zor olmasıdır. Dikkatli kullanılması emin ellere teslim edilmesi gerekir yoksa o bozuldu mu 6 bin lirayı gözden çıkart derim... 2007 ford cmax im de vardı o şanzuman ; jazz la aynısı. Her şey bir kenara atmosferik motorun hası üreten hondaya saygılarımı sunarım.

Gelelim Rio ya... Zorunda kaldığım için görmeden aldığım bir araba. Beklediğimden kat kat keyifli , konforlu ve değişik bir araç oldu kesinlikle. Satarız diye aldık ama satmıyoruz :) Bluethooth falan var benim aracımda. Yol tutuşu çok şahane bir araç doğru lastiklerle çok keyif alırsın. 6 ileri manuel ... Çok başarılı olmuş ... Yakıt konusunu bilemiyorum hiç hesaplamadım çünkü o devri 3bin 4bin aralığından kurtaramıyorum bi türlü :) çok yakıyor diyemem haftada 100 liralık mazot atıyorum ama arabayı şehir içinde çok kullandığım için iş icabı. Tahminimce 21 22 kuruş yakıyor. İnanılmaz seri bir araç. ışıklarda henüz geçen olmadı. Çok iyi arabalara denk gelmemişim demekki daha :)

1.84 boyundayım. Arka koltuğumdakiler için çok rahat diyemem ama çok rahatsız hiç diyemem. Ben her türlü Rio diyorum illa otomatik olacak diyorsan bilemem... Ama 4 vitesli bir otomatik asla almam cvt dururken...

• quote:

Orijinalden alıntı: barisatlas

Daha önce cvt şanzuman kullanmış ve şu an 2012 Rio Fancy 1.4 CRDI manuel kullanıcısı olduğumu belirteyim. Şunu da belirteyim ki Hondayı çok severim ancak;

Jazz... Cvt... yok kardeşim uzak dur derim. Cvt şanzuman çok keyifli bir şanzuman onu söyliyim geçişleri falan oldukça yumuşaktır agresifliğe pek gelemez. Ben otomatik sevmem ama alacak olsam cvt alırdım bunun için. Kötü yanı o şanzumanın bakımı diğer otomatik şanzumanlara göre pahalı ve zor olmasıdır. Dikkatli kullanılması emin ellere teslim edilmesi gerekir yoksa o bozuldu mu 6 bin lirayı gözden çıkart derim... 2007 ford cmax im de vardı o şanzuman ; jazz la aynısı. Her şey bir kenara atmosferik motorun hası üreten hondaya saygılarımı sunarım.

Gelelim Rio ya... Zorunda kaldığım için görmeden aldığım bir araba. Beklediğimden kat kat keyifli , konforlu ve değişik bir araç oldu kesinlikle. Satarız diye aldık ama satmıyoruz :) Bluethooth falan var benim aracımda. Yol tutuşu çok şahane bir araç doğru lastiklerle çok keyif alırsın. 6 ileri manuel ... Çok başarılı olmuş ... Yakıt konusunu bilemiyorum hiç hesaplamadım çünkü o devri 3bin 4bin aralığından kurtaramıyorum bi türlü :) çok yakıyor diyemem haftada 100 liralık mazot atıyorum ama arabayı şehir içinde çok kullandığım için iş icabı. Tahminimce 21 22 kuruş yakıyor. İnanılmaz seri bir araç. ışıklarda henüz geçen olmadı. Çok iyi arabalara denk gelmemişim demekki daha :)

1.84 boyundayım. Arka koltuğumdakiler için çok rahat diyemem ama çok rahatsız hiç diyemem. Ben her türlü Rio diyorum illa otomatik olacak diyorsan bilemem... Ama 4 vitesli bir otomatik asla almam cvt dururken...

Çok teşekkürler zahmet edip açıklama yaptığınız için . Aslına bakarsanız otomatik alma gibi bir düşüncem yoktu fakat çocuk olucak hanım rahat kullanamaz manuel arabayı diye otomatik almaya karar verdik. Zannediyorum tüm otomatik şanzumanların bakımları daha pahalı manuel şanzumanlara göre . Yanlız aklıma taklıan her rutin bakıma gittiğimizdede şanzumanı kontrolmü ettiriyoruz bunun bakımı nasıldır orasını anlayamadım. Royu çok beğendik fakat 4 ileri at olması tamamen soğuttu bizi riodan manulede giremediğim için öylece kaldım . Şimdi aralık ortasına kadar beklemeyi planlıyorum firmların stoklarında kalan satamadıkları arabaları takip edicem belki daha iyi bir pazarlık yapma ihtimalimiz olabilir. 54000 fiyat aldığım otomatik benzinli ceed için son 50 000 liraya bırakalım diye telefon etttiler düz onun gibi mesela:)

• Madem 46.000 Tl verebiliyorsunuz LPGli Civic alin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan0403

Madem 46.000 Tl verebiliyorsunuz LPGli Civic alin ?

Hocam 460000 tl vermiyorumki. o fiyatlara çıktığımda tabiki seçeneğim çoğalıyor. Teşekkürler
  • Ne demek hocam arabalar hakkında konuşmayı çok severim zaten :)

Biz de Rioyu ablama verdik. Ablamın ilk otomobili Manuel... o da kullanamam falan diyordu ama artık hiç sorunu yok 2 haftada alıştı eşiniz de alışır. Ablam konforu nedeniyle zevkle biniyor ben performansı sebebiyle. Kesinlikle aldığı parayı hakediyor. yakıtı da iyi içi de dışı da. Özellikle arka tasarımına bitiyorum. Eskişehirden Adanaya da gittik Fethiyeye de gittik istanbula da gittik 2 ay içinde. Tık demedi alet. & ileri manuel olması çok daha keyifli kesinlikle size tavsiye ederim bu aracı ancak illa otomatik alacağım diyorsanız sakın almayın!!!

4 ileri nedir hocam? Cvt şanzıman gerçekten çok keyifli bir şanzıman bazen uzun yokuşlarda triptironiğe çekmeniz gerekiyor ama o da bnm kendi zevkimden kaynaklanıyor istediğim tepkiyi alamayınca gaz pedalından triptroniğe çekerdim onunla da adanaya mersine istanbula falan gittim ( c-max) dağ yollarında da gerçekten iyiydi mersin adana arası.

Son sözüm illa otomatikse jazz. Yok manuel kullanabilir derseniz ki kesinlikle yakıt performans ve konfor bakımından çok daha iyi bir seçim olur Rio derim. Yani bir tarafta otomatik şanzıman(jazz) bir tarafta yakıt performans ve konfor(manuel rio)( 6 ileri ) var seçim sizin

• quote:

Orijinalden alıntı: barisatlas

Ne demek hocam arabalar hakkında konuşmayı çok severim zaten :)

Biz de Rioyu ablama verdik. Ablamın ilk otomobili Manuel... o da kullanamam falan diyordu ama artık hiç sorunu yok 2 haftada alıştı eşiniz de alışır. Ablam konforu nedeniyle zevkle biniyor ben performansı sebebiyle. Kesinlikle aldığı parayı hakediyor. yakıtı da iyi içi de dışı da. Özellikle arka tasarımına bitiyorum. Eskişehirden Adanaya da gittik Fethiyeye de gittik istanbula da gittik 2 ay içinde. Tık demedi alet. & ileri manuel olması çok daha keyifli kesinlikle size tavsiye ederim bu aracı ancak illa otomatik alacağım diyorsanız sakın almayın!!!

4 ileri nedir hocam? Cvt şanzıman gerçekten çok keyifli bir şanzıman bazen uzun yokuşlarda triptironiğe çekmeniz gerekiyor ama o da bnm kendi zevkimden kaynaklanıyor istediğim tepkiyi alamayınca gaz pedalından triptroniğe çekerdim onunla da adanaya mersine istanbula falan gittim ( c-max) dağ yollarında da gerçekten iyiydi mersin adana arası.

Son sözüm illa otomatikse jazz. Yok manuel kullanabilir derseniz ki kesinlikle yakıt performans ve konfor bakımından çok daha iyi bir seçim olur Rio derim. Yani bir tarafta otomatik şanzıman(jazz) bir tarafta yakıt performans ve konfor(manuel rio)( 6 ileri ) var seçim sizin

Bakalım hocam eğerki hanımın otomatik vites kullanabilirim durumunu yıkabilirsem manuel rio 'da olabilir :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.