Şimdi Ara

...:::HONDA JAZZ FUN CVT SEYİR DEFTERİ:::... (67. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.488
Cevap
25
Favori
173.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sarandal

S.A. beyler ben 2011 fun manuel jazz aldım.Aracım şu anda şehir içi 6,8 LT yakıyor.LPG taktırırsam yakıt tüketimim ne kadar düşer ve hangi marka lpg taktırmalıyım.Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi almak isterim.

Ben taktırmadım. Ama taktıranlar gayet memnun. Taktırırsanız şu anki yakıt masrafınız %30 civarı düşer. Honda Civic'lere BRC takıp sattığına göre BRC sorun çıkartmıyordur herhalde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende lovato var. İki yıldır kullanıyorum, bir kez dahi sorun çıkmadı. Yakıtta yüzde kırktan faxşa tasarruf ediyor.
    Tabi takan ustaçok önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekaran05

Bende lovato var. İki yıldır kullanıyorum, bir kez dahi sorun çıkmadı. Yakıtta yüzde kırktan faxşa tasarruf ediyor.
    Tabi takan ustaçok önemli.

quote:

Ben taktırmadım. Ama taktıranlar gayet memnun. Taktırırsanız şu anki yakıt masrafınız %30 civarı düşer. Honda Civic'lere BRC takıp sattığına göre BRC sorun çıkartmıyordur herhalde.

LPG markalarından fiyat alıyorum,sizce bana ne kadara mal olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarandal -- 14 Mayıs 2016; 12:35:12 >
  • sarandal kullanıcısına yanıt
    Ben taktırmadığım için bir şey söyleyemem ama yaptığınız harcamayı kısa sürede amorti edersiniz herhalde.

• Bende aracı alalı 4 gün oldu. 2012 Honda Jazz Fun CVT alışmaya çalışıyorum. 2009 Honda CRV den geçiş yaptım. Farklı bir araç sevimli. Yakıt şu anda 7.5 gösteriyor. Biraz inişli-çıkışlı İstanbul trafiğinde kullanıyorum.

Crv de 11-12 görünce bu değer çok gelmiyor açıkçası. Belki ileride LPG taktırırım. Crv ye ben taktırmıştım LPG Prince markaydı ve gayet memnundum.

Aldığım araçta Bridgestone marka lastik var sanırım fabrika çıkışı ve çok sert,tangur tungur gidiyoruz resmen. Lastik Seside çok fazla geliyor. Ama aracı sevdik keyifli duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyönetmen

Bende aracı alalı 4 gün oldu. 2012 Honda Jazz Fun CVT alışmaya çalışıyorum. 2009 Honda CRV den geçiş yaptım. Farklı bir araç sevimli. Yakıt şu anda 7.5 gösteriyor. Biraz inişli-çıkışlı İstanbul trafiğinde kullanıyorum.

Crv de 11-12 görünce bu değer çok gelmiyor açıkçası. Belki ileride LPG taktırırım. Crv ye ben taktırmıştım LPG Prince markaydı ve gayet memnundum.

Aldığım araçta Bridgestone marka lastik var sanırım fabrika çıkışı ve çok sert,tangur tungur gidiyoruz resmen. Lastik Seside çok fazla geliyor. Ama aracı sevdik keyifli duruyor.

Hayırlı olsun. Niçin HRV'den Jazz'a geçtiniz acaba.

• CRV den Jazz'a geçme nedenim aracı küçültmek ve hanımında kullanabileceği bir araç almak. Evde CRV ve Corolla vardı şimdi Jazz ve Corolla oldu,Corollada yolcu,oda gidecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyönetmen

CRV den Jazz'a geçme nedenim aracı küçültmek ve hanımında kullanabileceği bir araç almak. Evde CRV ve Corolla vardı şimdi Jazz ve Corolla oldu,Corollada yolcu,oda gidecek.

O zaman iyi bir karar verdiniz. Tekrar hayırlı olsun.

• eyönetmen E kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun.
    Bende fun almadan crv alma düşüncesindeydim fakat motorun 2000 cc oluşu ( yakıt olarak ) beni üzeceğini düşünüp korkup alamadım.
    ama ne yalan söyliyim içimde ukte kaldı :D özellikle 2006 makyajlı. şimdi bende jazz ımla gayet mutlu mesut geçiniyoruz. o beni bende onu seviyorum.
  • Teşekkür ediyorum sağolun,lastikleri değiştirmek istiyorum. 185/55/16 Bridgestone Turanza ER370 var araçta. Orjinal lastiği sanırım. Lastikler çok sert. Tangır-Tungur resmen.

Lastik önerisi olan var mı? Aynı ebatta Falken ZE 914 var 160 TL civarı. Pirelli 250 civar,Michelin 350 TL.

Crv de Falken vardı. Ben taktırmıştım,fena lastik değildi. Bu sefer Michelin mi alsam diyorum. Karar veremedim. Fiyat farkı çok. İki set Falken alınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyönetmen -- 19 Mayıs 2016; 17:49:15 >
    Yaklaşık 2 aydır falken kullanıyorum. Yumuşak olduğu için bridgestone a göre daha sessiz bir lastik.Konfor bir hayli arttı. Fakat frenlemede biraz daha kötü.

Üç aydır Falken lastik kullanıyorum. Daha öncekiler Bridgestone idi. Şu anda konfor olarak çok daha iyi. Önceki lastikler ömrünü doldurmuş olduğundan frenlemesi de çok kötüydü. ABS çok çabuk devreye giriyordu. Sonuç olarak fren olayı da daha iyi. Ama genel bir kıyaslama değil.
  • ekaran05 E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum cevaplarınız için. Sert mi - Yumuşak mı desek, bu ebad lastik için ne demiş oluruz ,yol ve lastik sesi olarak nasıl. Bridgestone dan mutlaka iyidir sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyönetmen -- 21 Mayıs 2016; 11:42:16 >
  • Bridgestone lastik felan değil resmen takunya !
    Arkadaşlar bende yumuşak lastik olmasını istiyorum ama bridgestone de lastikler çabuk kızaklıyor.
    Bunu da göz önünde bulundurmak istiyorum. ve tavsiyelerinizi rica ediyorum. ( eski kullandığım fransız otomobilim frenlemede müthişti )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stompanato -- 22 Mayıs 2016; 22:17:28 >
  • türkiye yollarında yumuşak lastik çabuk balon yapar, ömrü kısa olur diye tahmin ediyorum
    3.5 yıl 20,000 km dir bridgestone turanza ile yolculuk yapıyorum
    lastik değişimi yaklaştı. gönlüm daha yumuşak lastikten yana ama kararsızım
  • Falken alıcaz gibi bakalım. Etiket değerlerini bulamadım. Bir karşılaştırma yapıp karar vericem.

Birde kol dayama bakıyorum. Onuda çözersem çok iyi olacak.

Buyrun Falken ziex etiket değerleri

[simage]https://forum.donanimhaber.com/UploadPhoto.aspx?fromMobile=yes&secureID=8F1A2989C15A4CCBEABC9016325E0544&mem=1020860&photoDraftID=97358489&from=46.45.154.85 [/simage]
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mars51 -- 23 Mayıs 2016; 15:14:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMustaine

türkiye yollarında yumuşak lastik çabuk balon yapar, ömrü kısa olur diye tahmin ediyorum
    3.5 yıl 20,000 km dir bridgestone turanza ile yolculuk yapıyorum
    lastik değişimi yaklaştı. gönlüm daha yumuşak lastikten yana ama kararsızım

Ben de 4,5 yıl 33.000 km'dir Brigdstone'u kullanıyorum(Kış lastikleriyle yapılan km'yi çıkartarak yazdım). Lastik çok sağlam, her tür şartta kullandım, lastikte balon, çatlama, dişlerin çabuk erimesi gibi olumsuz durumlarla karşılaşmadım. Bir kaç defa çivi geçmesi nedeniyle onarım gördü o kadar. Sertliği de olmazsa çok iyi bir lastik.

Bence bu kadar az km'de lastiği değiştirmeyin. Ben şahsen lastiklerimi 50.000 km'ye kadar kullanmayı düşünüyorum.

• Mars51 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim lastik etiketi için. Yakıt ekonomisi pek parlak gözükmüyor. Ses düzeyi katlanılabilir seviyede.

• bende nihayet lastiklerimi yeniledim, michelin primacy 3 taktırdım
    gerçi umduğum kadar konforlu değil sanki ama üstündekiler 8 senedir aynı lastiklerdi,
    artık iyice sertleşmişti, iyi oldu
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.