Şimdi Ara

...:::HONDA JAZZ FUN CVT SEYİR DEFTERİ:::... (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.488
Cevap
25
Favori
172.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: soulpuppet

muallim53 bey değerli yorumlarınız için çok teşekkürler. 2012 Jazz Fun sahibi olarak sizin ve haluk 23 paylaşımları aracı almamda baya etken oldu. Bu arada servis dışında bizim araca uygun bagaj havuzu ve paspas onerınız varmıdır? Piyasada baktım 2009 sonrası diye yazıyor ama resmi sitede satılan da biraz farklı boyut olarak. Nette alıcagım için demem de mümkün değil.

Yardımcı olabildiysek ne mutlu bana.

Bagaj havuzunu bende aracı ilk aldığımda düşünmüştüm. İnternette çok uygun fiyatta var gerçekten. Servisinde çok daha pahalı olacağına eminim. Ben stepnenin olduğu yerden alacağım şeyleri almamda sıkıntı oluşturur, koyacağım poşetler sağa sola kayar diye vazgeçtim. 2011 jazzlarla 2012 jazzlar arasında bagajda bir değişiklik olup olmadığını bilmiyorum. Eğer bagajda değişiklik yoksa gönül rahatlığıyla alınabilir, mutlaka uyar. Jazzcıkardeşlerin internet sitesine bir bak. Orda mutlaka alıp da yorum yazan vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53*MURAT -- 12 Mart 2012; 18:12:21 >

• Jazzcıkardeşlerin üye oldum ama uzun zamandır aktivasyon bekliyorum :S 2011-2012 modeller arasında fark varmı onu bulamadım. Satıyı soruyorum hepsınıe uyar diyor :) Birde 2012 Honda Jazz konusunda kullanım esnasında görüşlerin yanında tecrubelerınız paylaşırsanız. Mesala aracı şu şekilde spor ettiririm ilk başta P alır sonra el frenini çekerim gibi. Veya aracın diğer fonsiyonları ile alaka,lı nekadar klavuzu okusakta bazen çogu özellik gözümüzden kaçıyor :S
  • Park vitesi(P) daha önce kullandığım otm.vites araçlar kadar güven vermediğinden P'ye aldıktan sonra mutlaka el frenini çekerim. Yalnız, akşam don olacaksa el frenini çekmeden sadece P'de bırakırım.

Spor modunu(S) araç sollarken, yokuşta araç zorlandığında ve ışıklardan kalkarken kullanırım. Bir de arada bir arabayı zorlamak istediğimde kullanırım.

Direksiyondaki vites kulakçıklarını birkaç kez kullandım. Olmasaydı da olurmuş.
    Klima araca ekstra yük bindirmesin diye AC OFF konumunda klimayı kullanırım. Bu konumda klima kapalı olsada sıcaklık kontrolünü yapabiliyorsunuz. Ön cam buğu çözücüyü kullandığınızda da klima sistemi devreye giriyor. Uzun süreli kullanmamak lazım. AC OFF'da ayak+rezistansı gösteren modda fanın hızını da biraz artırdığınızda aynı işi görüyor.

Silecekleri auto'da bırakmayın. Akşam don yaparsa sabahleyin arabayı çalıştırdığınızda hemen devreye girer. Benim araçta olduğu gibi camınız çizilebilir.

Şimdilik aklıma gelen önemli hususlar bunlar.

• Ben de tecrübeli arkadaşlara birşey sormak istiyorum.

Boya konusundaki sıkıntıyı biliyorsunuz. En son uzun yolculuğum (Sapanca-Rize-Sapanca: 2020 km) sonunda ön kaputta 7-8 tane taş izi oluşmuştu. Ön kaput yaptığım rötuşlardan sonra yamalı bohçaya dönmeye başladı. İnternetten araştırdığımda kaput filmi diye birşey gördüm. Ancak okuduğum yorumlardan sonra faydadan çok zarar getireceğini düşündüğümden vazgeçtim.
    Bu taş sıçraması olayı çoğunlukla uzun yolculuklarda olduğuna göre şöyle takılıp çıkartılabilen, deri gibi, aracın renginde birşeyler olabilir mi. Hani şu ford minibüslerin önünde olan gibi. Ama sürekli durmayacak, sadece uzun yola çıkılırken takılacak. Hazırı yoktur heralde. Kim bunu yapabilir, malzeme olarak ne kullanılabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muallim53

Ben de tecrübeli arkadaşlara birşey sormak istiyorum.

Boya konusundaki sıkıntıyı biliyorsunuz. En son uzun yolculuğum (Sapanca-Rize-Sapanca: 2020 km) sonunda ön kaputta 7-8 tane taş izi oluşmuştu. Ön kaput yaptığım rötuşlardan sonra yamalı bohçaya dönmeye başladı. İnternetten araştırdığımda kaput filmi diye birşey gördüm. Ancak okuduğum yorumlardan sonra faydadan çok zarar getireceğini düşündüğümden vazgeçtim.
    Bu taş sıçraması olayı çoğunlukla uzun yolculuklarda olduğuna göre şöyle takılıp çıkartılabilen, deri gibi, aracın renginde birşeyler olabilir mi. Hani şu ford minibüslerin önünde olan gibi. Ama sürekli durmayacak, sadece uzun yola çıkılırken takılacak. Hazırı yoktur heralde. Kim bunu yapabilir, malzeme olarak ne kullanılabilir?

Bu sitede tam aradığınız türde bir şey var bir bakın.

http://www.eliftuning.com/ELiFTUNiNG-Honda-Honda-Jazz-2003-2008-arasi-kaput-tampon-koruyucu-deri-maske_28875.html#0

• quote:

Orijinalden alıntı: SERKAN BEY

quote:

Ben de tecrübeli arkadaşlara birşey sormak istiyorum.

Bu sitede tam aradığınız türde bir şey var bir bakın.

http://www.eliftuning.com/ELiFTUNiNG-Honda-Honda-Jazz-2003-2008-arasi-kaput-tampon-koruyucu-deri-maske_28875.html#0

Çok çirkin. Ben sadece motor kaputunu kapatsın istiyorum. Bir de araç renginde olmalı (beyaz). Oto döşemeciler istediğim şekilde yaparlar herhalde.

• Cep telefonundaki GPS alıcısıyla hız ölçümü yaptığımda arabanın hız göstergesinden 3 km/h daha yavaş gittiğini gördüm.

Yani hız göstergesinde 40 km/h yazarken araç aslında 37 km/h ile gidiyordu. Eğer radarlarda da GPS ölçümü gibi bir alet kullanıyorlarsa korkmaya gerek yok o zaman.
    Hız sınırı 50 km/h olan yolda; %10 tolerans + 3 km/h bizim araçtaki fark=58 km/h ile gidersek ceza yemeyiz.
    Hız sınırı 90 km/h olan yolda; %10 tolerans + 3 km/h bizim araçtaki fark=102 km/h ile gidersek ceza yemeyiz.
    Hız sınırı 110 km/h olan duble yolda; %10 tolerans + 3 km/h bizim araçtaki fark=124 km/h ile gidersek ceza yemeyiz.

Ama yine de tedbirli olmak lazım. Türk polisinin ne yapacağı belli olmaz.

...:::HONDA JAZZ FUN CVT SEYİR DEFTERİ:::...

• quote:

Cep telefonundaki GPS alıcısıyla hız ölçümü yaptığımda arabanın hız göstergesinden 3 km/h daha yavaş gittiğini gördüm.

Yani hız göstergesinde 40 km/h yazarken araç aslında 37 km/h ile gidiyordu. Eğer radarlarda da GPS ölçümü gibi bir alet kullanıyorlarsa korkmaya gerek yok o zaman.
    Hız sınırı 50 km/h olan yolda; %10 tolerans + 3 km/h bizim araçtaki fark=58 km/h ile gidersek ceza yemeyiz.
    Hız sınırı 90 km/h olan yolda; %10 tolerans + 3 km/h bizim araçtaki fark=102 km/h ile gidersek ceza yemeyiz.
    Hız sınırı 110 km/h olan duble yolda; %10 tolerans + 3 km/h bizim araçtaki fark=124 km/h ile gidersek ceza yemeyiz.

Ama yine de tedbirli olmak lazım. Türk polisinin ne yapacağı belli olmaz.

Merhaba

Aracinizin gostergesinin cep telefonunuzdaki GPS gostergesinden cok daha guvenilir olacagini dusunuyorum. GPS yazilimi belirli bir zamanda yerini belirlemek icin 3 baz istasyonu kullanir. Bildigim kadariyla cep telefonlarindaki GPS yazilimi GPRS aletlerindeki gibi yerinizi uydudan tespit etmiyor, yani baz istasyonlarinin kapsama alaninin disindaysaniz GPS yaziliminiz da calismaz. 3 farkli baz istasyonu onlara olan uzakliginizi ve kendi aralarindaki uzakligi da hesaba katarak yerinizi belirler. Bunu surekli tekrarladiginda rotanizi/hizinizi tespit eder. Ancak mesafeler ve sinyaldeki bozulmalar +-10 gibi degerler bile cikarabilir. Radar ise tamamen farkli bir sistem kullanir ve aracinizin gostergesiyle birebir degerler verebilir, sonucta sizi cok kisa mesafeden tespit ederler. Bence gozunuzu aracinizin gostergesinden ayirmayin.

• @Precursors

Telefonum Nokia N8. İnternet veya GSM üzerinden değil, direkt uydudan bağlanarak ölçüm yapıyor. İçerisindeki hattı çıkarsan da bu işlemi yapıyor. Navigasyon olsun, spor takipçisi olsun vb. birçok GPS gerektiren uygulamayı hatasız kullanıyorum. Kısacası hata olacağını zannetmiyorum.

Hata varsa o da kullandığım uygulamadan olabilir. Sadece emin olmak için başka hız ölçen bir program yükleyip bir de onunla ölçüm yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53*MURAT -- 20 Mart 2012; 22:11:16 >
  • Bugün bir başka hız ölçer ve navigasyonla denedim ve aynı sonuç çıktı. 50 km/h ile giderken bu iki uygulama da 47 km/h gösteriyordu. Her iki uygulamayı farklı yerlerde yaptım. Dünkü denemem de farklı bir yerdeydi.

Jazz'ında navigasyonu olan birisi daha denerse daha kesin bir bilgiye ulaşırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53*MURAT -- 21 Mart 2012; 18:43:36 >

• jazzcı arkadaşlar ben artık miadını doldurmuş 10w40 yağdan vazgeçip.castrol edge 5w40 tam sentetiğe geçeceğim.honda türkiye ile görüştüğümde yağla ilgili problem çıkmadığı takdirde istediğim yağı kullanabileceğimi söylediler.yani araçta yağdan kaynaklanan bir problem olursa mesuliyet kabul etmeyiz bu nedenle satın aldığınız yağın faturasını saklayın dediler.araç 3000 km yi doldurdu.servise gidip tam sentetiğe geçiyorum.aşağıdaki linkten yağ aldım.fiyat gayet uygun.servislerin yarı sentetik yağa 120 tl ye kakaladıkları yağa akrışılık tam sentetik yağ 65 tl.size tavsiyen tam sentetiğe geçmeniz

https://www.tummakina.com/143-castrol-kat.html

• quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

jazzcı arkadaşlar ben artık miadını doldurmuş 10w40 yağdan vazgeçip.castrol edge 5w40 tam sentetiğe geçeceğim.honda türkiye ile görüştüğümde yağla ilgili problem çıkmadığı takdirde istediğim yağı kullanabileceğimi söylediler.yani araçta yağdan kaynaklanan bir problem olursa mesuliyet kabul etmeyiz bu nedenle satın aldığınız yağın faturasını saklayın dediler.araç 3000 km yi doldurdu.servise gidip tam sentetiğe geçiyorum.aşağıdaki linkten yağ aldım.fiyat gayet uygun.servislerin yarı sentetik yağa 120 tl ye kakaladıkları yağa akrışılık tam sentetik yağ 65 tl.size tavsiyen tam sentetiğe geçmeniz

Ben de 10.000 bakımına kendi yağımı götürmek istiyorum. Honda Türkiye ile telefonla mı görüştün. E-posta aracılığıyla bilgi aldıysan PM atabilir misin? Ben yağımı götürdüğümde sorun çıkartmasınlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

jazzcı arkadaşlar ben artık miadını doldurmuş 10w40 yağdan vazgeçip.castrol edge 5w40 tam sentetiğe geçeceğim.honda türkiye ile görüştüğümde yağla ilgili problem çıkmadığı takdirde istediğim yağı kullanabileceğimi söylediler.yani araçta yağdan kaynaklanan bir problem olursa mesuliyet kabul etmeyiz bu nedenle satın aldığınız yağın faturasını saklayın dediler.araç 3000 km yi doldurdu.servise gidip tam sentetiğe geçiyorum.aşağıdaki linkten yağ aldım.fiyat gayet uygun.servislerin yarı sentetik yağa 120 tl ye kakaladıkları yağa akrışılık tam sentetik yağ 65 tl.size tavsiyen tam sentetiğe geçmeniz

Ben de 10.000 bakımına kendi yağımı götürmek istiyorum. Honda Türkiye ile telefonla mı görüştün. E-posta aracılığıyla bilgi aldıysan PM atabilir misin? Ben yağımı götürdüğümde sorun çıkartmasınlar.

evet hondo türkiyeden telefonla arayıp bilgi verdiler.kullanım klavuzunda yazan viztote değerlerine uygun istediğimiz yağı kullanabileceğini belirttiler.

• Daha önce yağını hatta filtrelerini bile kendi alıp götürenler olduğunu okumuştum eğer garanti konusunda sıkıntı yapmazlarsa gerçekten baya iktisatlı olur neredeyse piyasayla yarı yarıya fiyat farkı var bu sarf malzemelerde, ama daha sonra bir sorun çıktığında suçu sizin getirdiğiniz yağa atmasınlar da şuçu. Ondan iyice öğrenmek lazım sonrasında sıkıntı yaşamamak için. Gerekirse Honda Türkiye'den bi mail çıktısı ile.

Birde arkadaşlar bakımlardan sonra faturaları paylaşırsak servisten servise fiyat farkını da görmüş oluruz. Hemde bakım yaptıracak arkadaşlara bir fikir olur.
  • arkadaşlar merhaba,
    Jazz 1.4 CVT FUN beyaz renk bir araca opsiyon koydurdum, yarın görüşmeye gideceğim kısmetse. 43.500TL fiyat verdiler, park sensörü, boya koruma hediye edecekler. Ziebart koltuk koruma için de kupon verecekler hediye olarak. Önümüzdeki ay fiyatların 1000-1500 daha artacağından bahsediyorlar. Bugün 8 bayi ile görüştüm, hepsi aynı şeyi söylüyorlar.

Öncelikle bu fiyat ve renk nasıl?
    araç daha önce birine satılmış, kredisi onaylanmamışmış. Klasik satış ağzı olabilir. Aracı da görmek isteyeceğim, nelere dikkat etmeliyim?
    Teşekürler
  • daha ne kadar artıcak bu jazzın fiyatı anlamadım gitti. civic ile aynı oldu fiyatlar. ben sanmıyorum şuan için tekrar artsın fiyatı daha bu ayın başında 1000 liralık zam geldi araca.

hayırlı olsun bu arada aracınız şimdiden. hangi bayiden buldunuz aracı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seuaz

arkadaşlar merhaba,
    Jazz 1.4 CVT FUN beyaz renk bir araca opsiyon koydurdum, yarın görüşmeye gideceğim kısmetse. 43.500TL fiyat verdiler, park sensörü, boya koruma hediye edecekler. Ziebart koltuk koruma için de kupon verecekler hediye olarak. Önümüzdeki ay fiyatların 1000-1500 daha artacağından bahsediyorlar. Bugün 8 bayi ile görüştüm, hepsi aynı şeyi söylüyorlar.

Öncelikle bu fiyat ve renk nasıl?
    araç daha önce birine satılmış, kredisi onaylanmamışmış. Klasik satış ağzı olabilir. Aracı da görmek isteyeceğim, nelere dikkat etmeliyim?
    Teşekürler

orjinal kauçuk paspas,bagaj havuzu ile trafik setini de eklettir bu yazdıklarına paspas ve bagaj havuzu kullanışlı oluyor.ne alabilirsen kardır.sonra zaten servis ücretiyle fitil fitil çıkaracaklar verdiklerinin parasını

• bu hediyeler bayiden bayiye göre değişiyor mu?

en fazla kim kopardı hediye bayiden?
  • Biz sadece park sensörü koparabildik :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dogukan08

Biz sadece park sensörü koparabildik :D

tek park sensörü mü? :) seuaz hocam park sensörü, boya koruma ve koltuk koruma koparmış, aliserpil2006 da paspas, bagaj havuzu ve trafik seti de eklet diyor :)
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.