Şimdi Ara

Honda Hybrid alınırmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
25.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: alisametozmen

HONDANIN HYBRİD TEKNOLOJİSİNİ ALIP KULLANMAYANLAR BURADAN ATIP TUTMASINLAR VE HYBRİD ALMAK İSTEYENLERİN KAFASINI KARIŞTIRMASINLAR. BEN DÜNYAYA TEKRAR GELSEM YİNE HYBRİD ALIP BİNERİM. ANKARADAN İSTANBULA GİDİŞ GELİŞ 120TL YAKIT HARCIYOR. BİLET PARASINA KENDİ ARABAMLA SEYAHAT EDİYORUM. 1.3 YADA 1.4 TURBO DİZELLERDEN AZ YAKAN DÜNYADA TEK VE EN TASARRUFLU MOTOR HONDA HYBRİDDİR. ARAŞTIRABİLİRSİNİZ.
    Hibrid otomobillerin çalışma prensibi ise şöyle. Otomobil benzinli motoru sadece arabanın kalkışında ve yüksek hızda kullanıyor. Yani 0-12km/s ve 80 km/s üstü hızlarda araba benzinli motoru kullanırken 12 ile 80 km/s 'lik dilimde ise elektrikli motoru kullanıyor.

Kaynak:http://hybrid.nedir.com/#ixzz2kXdWAOcQ

13.11.2013

az yakmasına sözüm yok, alınacak araba olmasınada sözüm yok bencede gayet alınır binilir dizel arabaya göre daha masrafsız daha konforlu kullanılırda,,,

ancaaak

aracın çalışma prensibinden bihabersin gözünü seveyim kullandığın arabayı bil sonra burda anlat,

hybritin çalışma prensibi frenaj ve kompresör durumlarında kazandığı enerjiyi yeri geldiğinde kullanmasıdır, öyle sizin dediğiniz gibi 12 yi aşıp 80 e kadar hep elektrikle gitse ben aracı 70 le saatlerce kullanacağım diyelim nerden elektrik bulacakta gidecek???

gerektiğinde piller dolu iken sadece elektrik enerjisi ile gidebilir ancak boşaldığı anda benzinli motor devreye girer..

• hybırd,teknolıjısı ıstenılen performans ve sarfıyat degerlerını malesef veremedı,bu bır cok marka-model uretıcılerın kullandıgı hybırd klasmanları da dahıl.Gelecegın aracları tesla gıbı full komplıkıman şarj edılebılır,elektrıklı araclar da lakın baska konularda da belırttıgım gıbı bunun nerden baksanız tam anlamıyla hayatımıza gecmesı 20 yıl kadar bır sure alır.Keza hybırd cıhazların,performans ve tuketım degerlerıde dızel'e nazaran cazıp degıl? Ee hanı nerede bu teknolıjının faydası ve farklılıgı? Olsa bıle sadece tuketımden kucuk bır pay + olur o da oyle performans,bakım,malıyet vs gıbı seylerı goz önun de bulunduruldugunda pek bır esprısı kalmıyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu pillerin ömrü hakkında bilgisi olan var mı ? fluance gibi mi ? yani ömrü ne durumda bu pillerin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Peki bu pillerin ömrü hakkında bilgisi olan var mı ? fluance gibi mi ? yani ömrü ne durumda bu pillerin ?

Ortalama 120.000 km'de ömrü doluyor ve bunun yılla değil de km ile alakası olduğunu diye biliyorum. Yanlış ise düzeltiniz lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

quote:

Peki bu pillerin ömrü hakkında bilgisi olan var mı ? fluance gibi mi ? yani ömrü ne durumda bu pillerin ?

Ortalama 120.000 km'de ömrü doluyor ve bunun yılla değil de km ile alakası olduğunu diye biliyorum. Yanlış ise düzeltiniz lütfen.

Pillerin ömrünü şarjla alakalı olduğunu biliyorum km ile alakası yoktur gibime geliyor. Elbet bilgisi olan birisi vardır
  • quote:

quote:

quote:

Pillerin ömrünü şarjla alakalı olduğunu biliyorum km ile alakası yoktur gibime geliyor. Elbet bilgisi olan birisi vardır

Peki pil ömrü dolunca ne olacak? bu konuda bilgisi olan var mı? Birde bu araçların bakım olanağı nasıl acaba? fosil yakıtlı araçlar bozulunca en yakın ustaya götürürüz ama hybrid araçları ne yapacağız?

• Yakın zamanda toyota ve honda hybridlerin yakıt verilerine bakmıştım... Honda toyotaya göre çok yakıyor... Hybrid konusunda toyota çok daha tecrübeli bir marka... Honda CRZ ile Toyota Prius ve Yaris hybrid yakıt tüketimlerini karşılaştırın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nongrata

quote:

quote:

quote:

Peki pil ömrü dolunca ne olacak? bu konuda bilgisi olan var mı? Birde bu araçların bakım olanağı nasıl acaba? fosil yakıtlı araçlar bozulunca en yakın ustaya götürürüz ama hybrid araçları ne yapacağız?

İşte bunun gibi belirsizliklerden dolayı istenilen satış rakamına ulaşamıyor bu araçlar.

• Konuyu tekrar canlandırmak istiyorum. Arkadaşlar hybrit honda aldim diyelim bu araclari uzun vadede kullanacagimizi düşünürsek. Pilin omru bittiğinde 10000 tl nun üzerinde ve bittiğinde yolda birakiyor doye biliyorum. Servis maliyeti ve pil maliyetini kattığımızda dizel yada lpg li bir araca göre yakittan kar oluyormu. Bu konuda bir yorum göremedim. Ikinci eli tutulan bir arac olmadigi icin satarken sıkıntı yasanir mı. Bilgisi olan varsa paylasir mi. Kazasiz günler dilerim.

• Hocam ben de 1 ay öncesinde Hybrid Civic düşünüp konu açmıştım. Sonuç olarak almadım, çünkü hybrid hakkında bilgim yoktu ve arkadasların da yorum ve yardımıyla düşüncemi farklı araclara kaydırdım. Çünkü ciddi anlamda piyasası olmayan güçsüz bir araç oldugunu anladım. Ve bataryalarının bitmesi durumunda 10-15.000 ₺ civarında masraf açacaktır ki buna hiç değmez diye düşünüyorum..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamünaleyküm

Ben 2008 civic hibrid almayı düşünüyorum arabam nissan almera takasa girecem. Hibrid civicler nasıl kötü diyeni duymadım ama forumda bayaa eski yazışmalar. Halen böylemi acaba durum nedir tavsiye edermisiniz

• Selamünaleyküm

Ben 2008 civic hibrid almayı düşünüyorum arabam nissan almera takasa girecem. Hibrid civicler nasıl kötü diyeni duymadım ama forumda bayaa eski yazışmalar. Halen böylemi acaba durum nedir tavsiye edermisiniz

• Selamünaleyküm

• cerronnimo C kullanıcısına yanıt
    bataryanın ömrü 10 sene diyorlar yetkili servisten yeni batarya fiyatını ve stok durumunu kontrol edin
  • Heryerde aynımıdır bilmiyorum ama ankaradaki ho dada 12.000 lira stoktada var galba

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.