Şimdi Ara

Honda Hornet 600 Ve Ben (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
4.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abraxsas

Hikayeni keyifle okudum, darısı benim başıma, bu arada hornet 600 den sonra aklında ki motor nedir?

uarım daha iyileri sizlerin olur hocam..
    aklımda çok motor var :) mt09,z1000 büyük ihtimal 1000rr, hangisini kullansam tamam buna geçerim diyorum :) (cbr1000rr ağır basıyor çünkü çoğu zaman arkadaşımla değiştiğimiz için onu daha çok kullanma fırsatım oluyor :)

ama şöle 2012 CBR 1000RR fena olmaz bakalım kısmet :) ama daha var bir kaç sezon daha hornetle geçiririm çünkü çok eğlenceli bi motosiklet hornet :)
  • Hayırlı olsun. Tamamını okudum. Şanstan şu an hatay künefenin karşısındaki bankta oturuyorum bende :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Kazasız belasız binin.
    Güzel yazmışsınız.
  • Arkadaş yapmayın şöyle şeyler. Ben 5 6 sene önce A2 ehliyet almıştım sadece 1 saat eğitim aldım o kadar bunları okudukça motor alasım geliyor. Kısmet olursa birkaç aya R 25 almayı düşünüyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: -K@-

Arkadaş yapmayın şöyle şeyler. Ben 5 6 sene önce A2 ehliyet almıştım sadece 1 saat eğitim aldım o kadar bunları okudukça motor alasım geliyor. Kısmet olursa birkaç aya R 25 almayı düşünüyorum :)

r25 güzel motor hocam eminim size çok yakışır :) inş almanız dileğimle

bu arada şöle bi yerlere yapıştırıp veriyim iyi seyirler :)

5dmarkII + 85MM1.8 + manfrotto tripopd

• çok güzel konu olmuş zevkle okudum.gülerek binin, tekeriniz düz bassın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba...çok yakın bir abime yeni motosiklet aldık :) 2015 model cbr 1000rr bi hayırlı olsun videosu yaptım ufaktan umarım beğenirsiniz...

• Bilemir merhaba. Geçen sene aldığım ve severek bindiğim MT 07`yi bu sene 4 silindir sevdasına sattım. Aklımda senin motorun yeni versiyonu CB 650 F var. Hiç inceleme şansın oldu mu? Seninkine göre biraz beygirden kırpılıp tork eğrisi iyileştirilmiş. Binici olarak yorumunu yazarsan sevinirim.

Selamlar.
  • motor delisi olmak böyle bir şey herhalde

Allah kazadan beladan korusun. Bu 2. seri hornet ilk çıktığından beri (2011) sırf görüntüsüyle bile insanı korkutan bir motor. (özellikle de altın sarısı olan)

Bu hornet CBR600 ile birebir aynı mı? Tek fark bu motorun çıplak/grenajsız olması mı? Yoksa Kawasaki z750'deki gibi değişiklikler mevcut mu?
    www.youtube.com/watch?v=IFW6rsjUl6E
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda4

motor delisi olmak böyle bir şey herhalde

Allah kazadan beladan korusun. Bu 2. seri hornet ilk çıktığından beri (2011) sırf görüntüsüyle bile insanı korkutan bir motor. (özellikle de altın sarısı olan)

Bu hornet CBR600 ile birebir aynı mı? Tek fark bu motorun çıplak/grenajsız olması mı? Yoksa Kawasaki z750'deki gibi değişiklikler mevcut mu?
    www.youtube.com/watch?v=IFW6rsjUl6E

o birebir aynı muhabbeti öyle değil hocam maalesef...evet üzerinde 600RR motor bloğu aynı olduğu biliniyor..ama 600rr kısılmış halidir bundan emin ola bilirsiniz..ateşleme zamanları torku beygiri hadım edilmiş halidir :) birebir aynı motor değil üzerlerindekii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilemir -- 6 Mayıs 2015; 11:08:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Walter_Sobchak

Bilemir merhaba. Geçen sene aldığım ve severek bindiğim MT 07`yi bu sene 4 silindir sevdasına sattım. Aklımda senin motorun yeni versiyonu CB 650 F var. Hiç inceleme şansın oldu mu? Seninkine göre biraz beygirden kırpılıp tork eğrisi iyileştirilmiş. Binici olarak yorumunu yazarsan sevinirim.

Selamlar.

cb650f yakışıklı makina bende horneti almadan önce bunu beklesemmi beklemesemmi diyordum ama aradaki ufak tefek teknik farklardan dolayı hornet daha cazip gelmişti ben şu şekilde kıyaslamıştım aslında

Honda Hornet 600
    Max Power
    102 hp / 75 kW @ 12000 rpm
    Max Torq
    63.5 Nm @ 10500 rpm

Ağırlık;
    193kg

Cb600f Hornetin Ön amortisörleri ters maşa dır tabiri caizse..(racing motosiklet amortisörleri gibi )..ön ve arka amortisörler showa markadır.(ek bilgi 2008 cbr1000RR amortisörleri showa markadır)...ve üzerinde naked a göre uyarlanmış 2008 600rr motoru vardır

Honda CB650F
    Max PoWER
    87Hp /64kW 11,000 rpm @ (95/1/EC)
    Max Torq
    63Nm 8.000 rpm

Ağırlık;
    210KG

cb650f ise ön amortisör sistemi normal yani düz maşa'dır markaları nelerdir bilemiyorum......
    iklemde bırakıp hornet almamdaki büyük sebeblerinde birisidir..

hornet gerçekten agresif makina..ben hep derim çevremdeki arkadaşlarıma..honda horneti yanlışlıkla canı sıkılıpta üretmiştir diye..
    benimde en anlamadığım nokta honda yeni model çıkartıp beygir yükseltip motoru hafifleteceğine..gücü düşürüp motoru ağırlaştırıyor anlam veremediğim honda zihniyeti...

son olarak İyi-hoş-güzel motor,fakat demir şase(Hornet 600 alüminiyum).Ayrıca hayatımda ilk defa gördüm-bir sıralı dört silindir motorun hararet göstergenin olmaması-enteresan(hararet lambası değil-bildiğin rakamlı yada kademeli) YOK...Honda amca malemeden çalmış-kesin ve net....Avrupada 2011-13'te Hornet 600 abs 8240 Euro liste fiyatı vardı-CB650F kaç Euro?...Ucuz neden?.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilemir
    benimde en anlamadığım nokta honda yeni model çıkartıp beygir yükseltip motoru hafifleteceğine..gücü düşürüp motoru ağırlaştırıyor anlam veremediğim honda zihniyeti...

AEA'nın Kawasaki z750 videosunda dediği gereçke olabilir, "rüzgarı vs'yi hisset ki kendini imha etme"

Tabii olayın maliyet boyutu daha ağır basıyor olabilir, çelik alümünyumdan daha ucuz, işlemesi kaynağı vs'si daha kolay...

Hararet göstergesine ne gerek var? Hararet yapmıyor demek ki makina, Honda'daki haşmetlü mühendis-idareci hazretlerinden daha mı iyi bileceğiz biz?! Japon öyle yapmışsa öyledir! (Toyota Yaris forumlarında da aynı mevzuu konuşulmuştu, bırak motoru otomobile bile koymayabiliyorlar hararet göstergesini, kaç kuruşsa artık!)

Motor konusuna gelince esas CBR600'de CBF600'deki motorun aynısı var, haa birazcık beygiri artırılmış (yersen) haliyle motor ömrü düşmüş

Şaka bir yana güle güle mutlu huzurlu bin. Motorun sağlığını düşündüğün kadar kendi sağlığını da düşün, gereksiz riskler alma sakın. (Kasksız, kulak tıkaçsız, korumasız sürmek, tehlikeli davranışlar vs)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 6 Mayıs 2015; 11:34:37 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilemir

AEA'nın Kawasaki z750 videosunda dediği gereçke olabilir, "rüzgarı vs'yi hisset ki kendini imha etme"

Tabii olayın maliyet boyutu daha ağır basıyor olabilir, çelik alümünyumdan daha ucuz, işlemesi kaynağı vs'si daha kolay...

Hararet göstergesine ne gerek var? Hararet yapmıyor demek ki makina, Honda'daki haşmetlü mühendis-idareci hazretlerinden daha mı iyi bileceğiz biz?! Japon öyle yapmışsa öyledir! (Toyota Yaris forumlarında da aynı mevzuu konuşulmuştu, bırak motoru otomobile bile koymayabiliyorlar hararet göstergesini, kaç kuruşsa artık!)

Motor konusuna gelince esas CBR600'de CBF600'deki motorun aynısı var, haa birazcık beygiri artırılmış (yersen) haliyle motor ömrü düşmüş

Şaka bir yana güle güle mutlu huzurlu bin. Motorun sağlığını düşündüğün kadar kendi sağlığını da düşün, gereksiz riskler alma sakın. (Kasksız, kulak tıkaçsız, korumasız sürmek, tehlikeli davranışlar vs)

2010 dan sonraki hornet 600 lerde evet 600F motoru var hatta motoru geçti grenaj tak direk 600f oluyor.. ama 2011 öncesi 2007-2010 modelleri RR motosikletinden yola çıkılmış kırpılmış bir motor bloğunu taşıyor üzerinde bilginize... :)

• Doğrudur, biraz gırgır olsun diye yazmıştım.

Bir de uyanık satıcıların akıllara zarar iddalarına gönderme yapmıştım biraz: "Bu honda ile aynı, bunda suzuki motoru var..."

Hem bak dediğime gelmişsin, tak grenajı olsun 600RR
  • çok hoş bir motor seviyorum Hornet'i, allah kaza bela vermesin kardeşim
  • quote:

Doğrudur, biraz gırgır olsun diye yazmıştım.

Bir de uyanık satıcıların akıllara zarar iddalarına gönderme yapmıştım biraz: "Bu honda ile aynı, bunda suzuki motoru var..."

Hem bak dediğime gelmişsin, tak grenajı olsun 600RR

eheheh çok iyi :D

bunda suzuki motoru var hatta kendini yamaha sanıyor ama honda giib davranıyor :D

• quote:

Orijinalden alıntı: melih1681

çok hoş bir motor seviyorum Hornet'i, allah kaza bela vermesin kardeşim

amin hocam..umarım daha iyileri sizlerin olur...

• AMAN dikkat arkadaşlar..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.