Şimdi Ara

Honda CRV 1.6 dizel alanlar görüş ve öneriler (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
558
Cevap
24
Favori
190.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün Honda Kuzey'de CR-V 'yi (1.6 Dizel Elegance)

VW Tamaş'da Tiguan'ı (1.4 TSI DSG - S&S)

Nissan Kuzey'de Yeni QQ'yi (1.5 dCI Sky Pack Tekna)

inceleme ve test sürüşünde bulunma fırsatım oldu.

CR-V Gerçek bir SUV; Konforlu ve atik, oldukça geniş donanımı fena değil gerçekten kalite hissi var araçta; ancak dizel araçlarda ciddi bir sıkıntı var ekran ve ön konsol hoşuma gitmedi açıkçası, 110 km/saat'e kadar çıkma imkanım oldu hızlanmaları fena değil, güven veriyor. 100000'den 1 kuruş aşağı inmediler ve üstelik 3 ay sıra var dediler, renk seçimi mümkün görünmüyor. (Tüm İstanbul bayiilerini aradım hepsi sıra var dedi, yazılırsanız gelecek renk garanti değil dediler. 100k+ para verip böyle bir muameleye maruz kalmak hoşuma gitmedi açıkçası)

Tiguan DSG Sport and Style modeli için fazla konuşmayacağım; ne QQ ne CR-V'nin yanında bence konuşulmayacak bir araç donanım-yakıt ve konfor dolayısıyla 81.500 TL fiyat aldım manuel S&S için. Araç ellerinde hazır hemen teslim edilebilir.

Gelelim Nissan QQ'ye yeni model çok iyi olmuş özellikle iç tasarım oldukça güzel bir önceki kasa zaten babam'da olduğundan her özelliğini biliyorum. Değişim inanılmaz gerçekten. Ancak fiyatlar baya bir artmış tabi. Yol tutuşu ve konforu gerçekten CR-V yi aratmıyor. Sky pack+ Tekna modeli test ettim; Black Edition için pazarlık yaptım. Benim tercih ettiğim model artı olarak navigasyon ve multimedya sistemi sunuyor. Premium paket, kör nokta uyarı sistemi haricinde anlamsız sadece onun içinde 4000 liraya değmez diye düşünüyorum. Yeterince geniş ve konforlu bir araç olmuş açıkçası fikrimi değiştirdi.

• Honda CR-V çarpışma testi sonuçları...

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/cr-v
  • Aslındahttp://www.iihs.org/iihs/ratings/v/class-summary/small-suvs buradan bakınca ilk 3 mazda - subaru ve mitsubishi çıkıyor. Sizin tercihiniz nasıl olurdu yani subaru - mitsubishi ve mazdanın dizel seçneği yok olan da çok pahalı, kalanlar içinden hangisini tercih ederdiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimurat33 -- 26 Şubat 2014; 20:37:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimurat33

Aslındahttp://www.iihs.org/iihs/ratings/v/class-summary/small-suvs buradan bakınca ilk 3 mazda - subaru ve mitsubishi çıkıyor. Sizin tercihiniz nasıl olurdu yani subaru - mitsubishi ve mazdanın dizel seçneği yok olan da çok pahalı, kalanlar içinden hangisini tercih ederdiniz.

Selam,

Kalanlar içinde, ülkemizde satılan 1.6 dizel olarak sadece Honda CR-V ve Qashqai'nin Kuzey Amerika'daki adıyla (Meksika'da üretilen) Nissan Rogue var..

Bütün güvenlik özelliklerini ayrı ayrı değerlendirirsek Honda CR-V çok az önde, ama, her iki araç da small overlap front testinde dağılmış.... Yani, güvenlik için düşünüyorsanız bu iki araç da, kişisel görüşüme göre, amaca hizmet etmekte zayıf kalıyor..

Güvenlik ön plandaysa Subaru XV seçilmeli...

Honda CR-V ve Nissan Qashqai arasında bir tercih yapmak gerekirse, tereddütsüz Honda CR-V derim...

• şu an için honda cv dizelin konfor donanım ve fiyat olarak bir alternatifi bulunmamaktadır.
    nissan ile honda crv yi kıyas etmeye bile teşebbüs etmemek gerekiyor bence.
    ama satış politikası güzelde fiyatta izlediği politika nedeniyle eleştiri konusu oluyor benim tarafımdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali-tokur -- 27 Şubat 2014; 22:21:07 >
  • Selamlar. arkadaşlar. Ekim ayında aldığım dizel CRV nin Erzurum'da çalışmadığını belirtmiştim. Bayağı oldu yazmayalı. Genel müdürlükten gelen görevli yakıt sorunlu demişti ve yakıtı boşaltıp numune aldı. Sonra bir daha ses çıkmadı ve havalar ısındığı için sorun düzeldi ama eminim ki seneye kışın havalar soğuyunca araç yine çalışmayacak ve ben de mahkeme ile uğraşmak zorunda kalacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anadolulu1

Teşekkür ler tekrar basamaklardan memnunum en azından ciddi firma nereye ne yapacaklarını biliyorlar fiyat olarak benekliye 400 nakit benimkine 500 tl dediler ben 500 tl verdim üst çıtalar için telefon bekliyorum 200 kg taşımaya garanti veriyorlar ve hiç bir yeri delip kesmiyorlar orijinal yerlerine aparat yaptiracaklarmis yeni modeller eskilere gore biraz farklı imiş ölçüleri aldılar arayacaklar ben tavsiye ederim

Sayın Anadolulu1 öncelikle aracınızı güle güle kullanınız.
    Şu an için Premium CRV alma arifesindeyim.Ben size alıntıladığım mesajınızda bahsettiğiniz tavan çıtasını soracaktım.Taktırabildinizmi ?, fiyat nekadar oldu ?
    Mümkünse Foto paylaşabillirmisiniz ? Ayrıca ben bu araçta büyük eksiklik olarak gördüğüm bir multimedia navigasyon cihazınıda taktırmak istiyorum, siz düşündünüzmü veya formda taktıran bir arkadaş varmı acaba ?
    Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extrem. -- 2 Mart 2014; 16:00:43 >

• Crv dizel de bakım aralığı nedir acaba. Eğer gene 10000 ise saçmaladilar demektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extrem.

quote:

Teşekkür ler tekrar basamaklardan memnunum en azından ciddi firma nereye ne yapacaklarını biliyorlar fiyat olarak benekliye 400 nakit benimkine 500 tl dediler ben 500 tl verdim üst çıtalar için telefon bekliyorum 200 kg taşımaya garanti veriyorlar ve hiç bir yeri delip kesmiyorlar orijinal yerlerine aparat yaptiracaklarmis yeni modeller eskilere gore biraz farklı imiş ölçüleri aldılar arayacaklar ben tavsiye ederim

Şu an için Premium CRV alma arifesindeyim.Ben size alıntıladığım mesajınızda bahsettiğiniz tavan çıtasını soracaktım.Taktırabildinizmi ?, fiyat nekadar oldu ?
    Mümkünse Foto paylaşabillirmisiniz ? Ayrıca ben bu araçta büyük eksiklik olarak gördüğüm bir multimedia navigasyon cihazınıda taktırmak istiyorum, siz düşündünüzmü veya formda taktıran bir arkadaş varmı acaba ?
    Saygılarımla...

sayın extrem araç ın tavan çıtası için 2 hafta önce randevu aldım 200 tl demiş lerdi fakat işlerimin yoğunluğu nedeni ile gidemedim sonra giderim birde bu ara bir takım sağlık sorunlarım var biraz da ondan oldu negavasyona gelirsek o kadar büyük eksiklik değil ben ce hatta o kadar yeri işgal edecek gereksiz bir alet şimdi herkesin elindeki telefonda en kral negavi var veya ver 300 tl tom tom dünya markası gerektiği zaman kullan yaa aslında gereksiz bir çok şey aranıyor aslında geri görüş kamerası çok ideal bir şey ama en güzeli yakıt olayı çok güzel her pompaya yanaşıp km ye böldüğümde iyi ki almışşım diyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Extrem.

quote:

Saygılarımla...

sayın extrem araç ın tavan çıtası için 2 hafta önce randevu aldım 200 tl demiş lerdi fakat işlerimin yoğunluğu nedeni ile gidemedim sonra giderim birde bu ara bir takım sağlık sorunlarım var biraz da ondan oldu negavasyona gelirsek o kadar büyük eksiklik değil ben ce hatta o kadar yeri işgal edecek gereksiz bir alet şimdi herkesin elindeki telefonda en kral negavi var veya ver 300 tl tom tom dünya markası gerektiği zaman kullan yaa aslında gereksiz bir çok şey aranıyor aslında geri görüş kamerası çok ideal bir şey ama en güzeli yakıt olayı çok güzel her pompaya yanaşıp km ye böldüğümde iyi ki almışşım diyorum

Sayın Anadolulu cevabınız için teşekkür ederim ve çok geçmiş olsun umarım kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.
    Ben dokunmatik mutimedia cihazını sadece navigasyon için değil kokpite güzel bir hava da kattığı için düşünüyorum.Şu anki aracımda olduğu için bana eksiklik olarak geliyor.Ayrıca şu an bir çok yeni araçta bu cihaz mevcut.Tabiki her görüşe saygılıyım.

• Anlıyorum tabii oda ayrı bir zevk her şey gönlünüzce olsun

• CRV'nin yaklaşma, ayrılma açıları ile rampa(engel aşma açısı) birde hepsinden önemlisi yerden yüksekliği hakkında bilgi var mı?
  • Bu aracin
    Sehir ici tuketimini. Durustce soyleyebilecek arkadas varmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: koksalkaradas

Herkese selamlar. Genel müdürlükten gelen görevlide araç kaldı araç ama Erzurum da hava -10 ve gündüz -1 civarı olduğu için araç çalıştı.yakıt numunesi aldı ve gitti. Servis motorun arka tarafında hava alma borusunu iptal etti ve hortumları direkt bağladı ve o kısmı izocamla sardı. Bu gün Iğdır a geldim. Dışarısı -20. Bakalım hayırlısıyla ne olacak. Haberdar ederim. Tekrar selamlar.
    Herkese selamlar.
    Bende Kasım ayından beri bir Honda CRV sahibiyim. Aracımı henüz 5000 km kullandım, şu an yakıt ortalaması 5.5l/100km. Şehirler arası yolda 5.1 e kadar düşüyor ama 5.5l/100km 5000 km ortalaması, bu ortalama kullandıkça düşecek çünkü bir önceki aracımda aynı şekilde ilk 10000 km çok yakmıştı. Geçen hafta sonu Konya'dan Antalya ve tekrar Konya'ya yolculuk yaptım hızım 110 120 arasında gittim ve 4 kişiydik 850 km de 210 tl tüketti. Araçbu km kadar çoğunlukla şehir içinde kullandığımı belirtmeliyim.

Erzurum'da kullanan arkadaşların başına gelen donma olayı benimde başıma geldi. hava sıcaklığı -14 derce idi gece -23 dereceyi görmüş olabilir araç açıkta bulunuyordu. Sabah ilk önce çalıştı bir kaç km sonra hava yaptı ve stop etti ve bütün arıza ışıkları yandı. motor kaputunu açıp baktığımda hava alma pompasının mazot geçişini engelleyecek kadar kasılıp yapıştığını gördüm (Bence bu pompanın yapıldığı plastik malzeme çok soğuk havalarda sertleşip bu sorunu çıkaracağa benziyor) sonra elimle düzeltmeye çalıştım bir miktar gevşer gibi oldu ve daha henüz 700 km de olan aracımı kaldığı yolun ortasında çalıştırdım. bütün arıza ışıkları yandığı için sadece rölantide çalışıyordu, bu halde eve tekrar dönebildim ve Honda Yol yardımı aradım ve Konya Honda servisi bulunduğum ilçeye 2 saat içinde geldi, servisten gelen arkadaşlar arıza kaydını sildiler ve hala tam olarak açılmamış hava alma pompasını söküp düzeltirler ve tekrar taktılar. o günden sonra aracıma 2 defa donmayı önleyici katkı maddesi koydum ve daha soğuk havalarda oldu ama bu sorunu tekrar çıkartmadı. Buradan Konya toros Honda servisine teşekkür ediyorum.

Benim hondaya tavsiyem bu hava alma pompasının malzemesini tekrar analiz etmeleri ve bu hatalıysa çok basit olan bu malzemeyi araçları çağırıp değiştirmeleri olacak çünkü dünyanın en iyi motorlarını üreten bir firma için pek iyi olmaz.

Arkadaşlar bu sorunla karşılaşmak istemiyorsanız soğuk havalarda sabahları aracınızı çalıştırdıktan sonra 5 dk rölantide çalıştırmanız olacaktır. birde yukarıda bahsedildiği gibi soğuk kış günlerinde bu pompayı iyi bir izolasyon malzemesi ile kaplamak olabilir. Bu araç -30 derecelerde bile çalışır tabi deposuna koyduğumuz mazotta su yoksa....(1000 kontrolüne gittiğimde mazot filtresinde su olduğunu söylediler.) varsa volskwagen grup bir aracınızda olsa bu sorunu çıkartır!!!

Aracın yol tutuşu izlenimlerim ise beklediğimden çok çok iyi; çünkü daha alırken ben bu aracın virajlarda yüksekliğinden dolayı yatacağını düşünmüştüm ama kesinlikle çok keskin virajlarda bile araç yatmıyor ve çizgisinden ayrılmıyor. Ayrıca yan rüzgarlardan da fazla etkilenmiyor. bana göre bir suv için mükemmel denebilecek yol tutuşu var... Tabiki sınırları fazla zorlamamak lazım sonuçta bu araç spor bir araç değil..

Honda CRV bençe çok güzel bir suv, tasarımıyla, yakıt ekonomisiyle, kalitesiyle.... hiç bir alman markası araçlarına 2 yıldan fazla garanti vermezken Honda 6 yıl araçlarına garanti veriyor ve bazı alman markaları gibi efendim partikül filtresini tıkarsan bu hiç bir şekilde garantiye girmez demiyor. Tabii handanında donanım fiyat konusunda attığı kazdığında farkındayız bunu da belirtmemiz lazım.....

Ben aracımı alır almaz multi- medya sistemini honda serviste taktırdım çünkü benim araç dream donanım, bundan dolayı geri görüş kamerası da bulunmadığı için taktırdım gayet güzel kullanışlı bir cihaz.

• polotje kullanıcısına yanıt
    eco modunda benim aracım çok soğuk havalarda 6 ile 6.3 yakıyordu şimdi 5.7 (şehir içi) 5000 km de ortalama 5.5 l/100 km Aracı 90 km sabit hızla birkaç defa test ettim 4.8 l /100 km yaktı tabi bu aracı 90 km sabit hızla kullanmayacağınıza göre 110 ile 120 km hızlarda 5.4 yakıyor. tabiki bu yakıt tüketimi yolun eğimine ve aracın yüküne hava sıcaklığına göre artar yada azalabilir. ama aracın büyüklüğüne ve ağırlığına göre çok makul bir yakıt tüketimi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali-tokur

Bu aracı düşüneler HONDA CRV almamalılar bence.

ben kasım dan beri bu arabayı kullanıyorum
    memnunum ama ikinci elde honda crv dizel bizi üzüyor şu an için.
    aracın ikinci eli eğer bir passat kadar olmuyorsa bü fiyat bu donanımda bir aracı kimseye tavsiye etmem.

ACİL ARAÇ İHTİYACINIZ YOKSA tavsiyem biraz daha beklenmesi ve 2015 passat yeni kasa almansıdır.

zira honda crv nin ikinci elde alanları çok üzecek gibi.

sözde lansman fiyatından ve indirimli aldık KOCAMAN YALAN HESPSİ.

O YÜZDEN KESİNLİKLE BU ARABAYI ALMAk yerine yeni kasa passat almak daha akıllıca BENCE!!!!

PASSAT TAN VAZGEÇME bence, zira benimde ilk işim yeni kasa çıkınca bu aracı satıp yeni kasa passat almaktır.
    selamlar

honda CRV almayın Passat ı bekleyin demişsiniz de analamdığım ikisi birbirinden tamamen farklı iki araç yani bir biriyle beklenip beklenmemesiyle ne alakası var anlayamadım suv ihtiyacı olan CRV yada washwai filan alır sedan araba ihtiyacı olanda passat mondeo filan arasında kalır yanlış mı düşünüyorum acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Jason B.

quote:

Bu aracı düşüneler HONDA CRV almamalılar bence.

ben kasım dan beri bu arabayı kullanıyorum
    memnunum ama ikinci elde honda crv dizel bizi üzüyor şu an için.
    aracın ikinci eli eğer bir passat kadar olmuyorsa bü fiyat bu donanımda bir aracı kimseye tavsiye etmem.

ACİL ARAÇ İHTİYACINIZ YOKSA tavsiyem biraz daha beklenmesi ve 2015 passat yeni kasa almansıdır.

zira honda crv nin ikinci elde alanları çok üzecek gibi.

sözde lansman fiyatından ve indirimli aldık KOCAMAN YALAN HESPSİ.

O YÜZDEN KESİNLİKLE BU ARABAYI ALMAk yerine yeni kasa passat almak daha akıllıca BENCE!!!!

PASSAT TAN VAZGEÇME bence, zira benimde ilk işim yeni kasa çıkınca bu aracı satıp yeni kasa passat almaktır.
    selamlar

honda CRV almayın Passat ı bekleyin demişsiniz de analamdığım ikisi birbirinden tamamen farklı iki araç yani bir biriyle beklenip beklenmemesiyle ne alakası var anlayamadım suv ihtiyacı olan CRV yada washwai filan alır sedan araba ihtiyacı olanda passat mondeo filan arasında kalır yanlış mı düşünüyorum acaba

honda bayileri ve distiribitörü lansman fiyatı deyipte tek kuruş indirim yapmaksızın yükek fiyatlardan bize araç satarsa,
    lansmanda sattığı araçları maksimum veya tavandan kar oranları ile satarsa bize
    daha sonraki tarihlerde sattığı araçlardan elde ettiği kar oranlarına göre lansmanda sattığı araçlardan elde ettiği kar oranları çok yüksek hatta ve hatta 2 kata yakınsa,
    ben honda nın satış ve fiyat politikasını eleştiririm ve kimseye de bu aracı almasını tavsiye etmem.
    bu araca bakanlar yine söylüyorum acele etmesinler ve 2015 yeni kasa passatı beklesinler
    en azından hem donanım olarak daha yüksek hem de honda crv den daha kaliteli bir araca binerler.
    araçtan memnun değil misin diye sorarsan ?? çok memnunum ama honda daha aracın piyasasını oluşturmadan aracın piyasasını mundar ediyorsa kimse de burada bu aracı alın diye tavsiyede bulunmaz kimseye.

bu arada dream ve premium araçlar sözde elegance lara göre ortalama 0.5 litre daha az yakıt tükeceği ifade ediliyor idi jant veya teker büyüklüğündeki farka göre.

benimki premium ve halen şehir içi 3 500 km olmasına rağmen 6.3 ortalamanın altına düşmedim ankara da.

elegance aracı olanlar da sanırım benim aracım ile aynı yakıt tüketimine veya sahipler.

yakıt tüketimi paylaşan arkadaşlar araçlarının hangi donanım olduğunu da söylerlerse daha sağlıklı tüketim değerlerine ulaşırız.

son söz_= passat yeni kasa gelir bu araç benim envanterimden düşer.

• ali-tokur A kullanıcısına yanıt
    iyide passat ve handa crv tamamen farklı klasmanların aracı:) sürekli passat ile crv kıyaslamasındasınız zaten daha honda yı almadan önce sizin suv ihtiyacınız olduğunu düşünüp crv almışsınız gidipte mondeo veya insignia filan almamışsınız bundan sonrada passat aldığınızda sizin suv ihtiyacını passat karşılamayabilir he derseniz ki ne suv u kardeşim benim öyle bişeye ihtiyacım yok o zaman bence 60bin mertebesinde satılan hali hazırdaki passatı almak veya donanımlıu bir insignia almak mantıklı olabilirmiş...

bu arada 1.6 dizel diye satılan honda mı 6.3 harcıyor?
    araç suv ve henüz km si yeni bence ilerleyen zamanlarda 5.5-6 civarına iner
  • SORU:::==
    honda Türkiye distibitörü 2014 yılı için hedeflediği araç satışını gerçekleştirebilir mi??

CEVAP
    Aracın piyasasını oluşturmak için lasman ucuz tutulur daha sonra ise zam yapılır ne yazıkki LANSMANDA yüksek fiyatlı araç sattıkları için kur artışına ve ötv artışına rağmen şu an tek kuruş zam yapamıyor bu honda crv dizele honda distiribitörleri.

sonra da benim gibi 2. el araba sahipleri aracın piyasası oluşmadan güzelim aracın piyasasını KAMPANYA YAPMAK SURETİYLE öldüreceklerini
    düşünmek zorunda kalmaktadırlar.

araç alacaklar haklı olarak """CRV'de zam değil KAMPANYA bekliyoruz..""" diye bağırıyorlar şimdi ama satış politikası belirlerken özellikle LANSMAN FİYATI konusunda yanlış bir politika izledikleri için bu pek mümkün gözükmüyor şu an için.

ANCAK YIL SONUNA DOĞRU İYİ BİR KAMPANYA BEKLİYORUM HONDA CRV den bu yüzdende 2013 honda crv Premium sahibi biri olarak HONDA NIN aracın 2. el piyasasını büyük oranda düşüreceğini düşünüyorum
    bu bakımdan hem honda markasından hem de crv aracımdan bir daha honda ya dönmemek üzere ayrılmayı planlamaktayım yakın zamanda.

alacağım yeni araç vw grubundan passat olacaktır bu arada.
    yatırım tavsiyesi olarak düşünmeyiniz lütfen bunları zira hem honda için hemde başkaları için bir bağlayıcılığı bulunmamaktadır.

• quote:

SORU:::==
    honda Türkiye distibitörü 2014 yılı için hedeflediği araç satışını gerçekleştirebilir mi??

CEVAP
    Aracın piyasasını oluşturmak için lasman ucuz tutulur daha sonra ise zam yapılır ne yazıkki LANSMANDA yüksek fiyatlı araç sattıkları için kur artışına ve ötv artışına rağmen şu an tek kuruş zam yapamıyor bu honda crv dizele honda distiribitörleri.

sonra da benim gibi 2. el araba sahipleri aracın piyasası oluşmadan güzelim aracın piyasasını KAMPANYA YAPMAK SURETİYLE öldüreceklerini
    düşünmek zorunda kalmaktadırlar.

araç alacaklar haklı olarak """CRV'de zam değil KAMPANYA bekliyoruz..""" diye bağırıyorlar şimdi ama satış politikası belirlerken özellikle LANSMAN FİYATI konusunda yanlış bir politika izledikleri için bu pek mümkün gözükmüyor şu an için.

ANCAK YIL SONUNA DOĞRU İYİ BİR KAMPANYA BEKLİYORUM HONDA CRV den bu yüzdende 2013 honda crv Premium sahibi biri olarak HONDA NIN aracın 2. el piyasasını büyük oranda düşüreceğini düşünüyorum
    bu bakımdan hem honda markasından hem de crv aracımdan bir daha honda ya dönmemek üzere ayrılmayı planlamaktayım yakın zamanda.

alacağım yeni araç vw grubundan passat olacaktır bu arada.
    yatırım tavsiyesi olarak düşünmeyiniz lütfen bunları zira hem honda için hemde başkaları için bir bağlayıcılığı bulunmamaktadır.

Ali bey fazla beklemeyin bence bekledikleri aradaki fiyat farkı açılıyor duyumlarıma gore ww 10 bin tl daha zam yapacakmış biraz elinizi çabuk tutun dediğiniz gibi crv bir kampanya yaparsa captiva gibi yandım helva su getir

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.