Şimdi Ara

Honda Civic Triptonic Şanzuman Hakkında Yardım. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
51.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aaldanmaz

Selam Arkadaşlar,

1 aylık civic hb kullanıcısıyım. 2010 Model IVec 1.4 IShift kullanıyorum. Dün akşam durup dururken gösterge ekranında parantez içinde bir ünlem işareti yandı. Neden olabilir ne yapmam gerekir? Gösterge ekranının resmini ekliyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

Honda Civic Triptonic Şanzuman Hakkında Yardım.

Hocam araciniz garantili direk servisi arayin sakin baska ustaya falan gosterip daha buyuk masraflar acmayin. Kitapciginiz carsa bakin yoksa int indirip bi bakin mutlaka yaziyordur.

• quote:

Selam Arkadaşlar,

1 aylık civic hb kullanıcısıyım. 2010 Model IVec 1.4 IShift kullanıyorum. Dün akşam durup dururken gösterge ekranında parantez içinde bir ünlem işareti yandı. Neden olabilir ne yapmam gerekir? Gösterge ekranının resmini ekliyorum.

lastıkde problem var ya lastık patladı ya basıncı dusmus

• sat arabayı sat gitsin , ne uğraşıcan ya, sat yensini al
  • Aynen öyle, kitapçığı didik didik edip buldum o gece. Lastik basıncındanmış. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

sat arabayı sat gitsin , ne uğraşıcan ya, sat yensini al

kolayı püskürttüm gülerken
  • bende s aldıktan sonra kendım artı eksı kollarından degıstıryorum o kadar serı oluyorkı sankı manuelden daha serı gıbı geldı bana manuel li olan cıvıc bır arkadasım olsa
  • Arkadaşlar hort gibi olacak ama civic sedanlarda 2008-2010 model arasındakilerin otomatikleri cvt şanzuman mı yoksa i-shift mi acaba. Vede otomatik vitesler kaç vites acaba 4-5-6??

cevaplarsanız sevinirim.
  • Guzel konu. Benim de bir sorum var , vitesle alakasi yok ama. 1.6 elegance larda cc standart mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenman

Arkadaşlar hort gibi olacak ama civic sedanlarda 2008-2010 model arasındakilerin otomatikleri cvt şanzuman mı yoksa i-shift mi acaba. Vede otomatik vitesler kaç vites acaba 4-5-6??

cevaplarsanız sevinirim.

Civic sedanlarda hiçbir zaman CVT veya ishift kullanılmadı. 5 ileri tam otomatik tork konvertörlü klasik otomatik şanzıman vardır.

***Sadece Hybridlerde CVT vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekir__

Guzel konu. Benim de bir sorum var , vitesle alakasi yok ama. 1.6 elegance larda cc standart mi ?

Evet standart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

quote:

Orijinalden alıntı: greenman

Arkadaşlar hort gibi olacak ama civic sedanlarda 2008-2010 model arasındakilerin otomatikleri cvt şanzuman mı yoksa i-shift mi acaba. Vede otomatik vitesler kaç vites acaba 4-5-6??

cevaplarsanız sevinirim.

Civic sedanlarda hiçbir zaman CVT veya ishift kullanılmadı. 5 ileri tam otomatik tork konvertörlü klasik otomatik şanzıman vardır.

***Sadece Hybridlerde CVT vardı.

cvt olaydı iyiydi ama böyle de gayet iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elixirzm

quote:

Selam Arkadaşlar,

lastıkde problem var ya lastık patladı ya basıncı dusmus

lastikmiymiş

• aklıma takılan bir konu var 2010 otomatik eleganc larda d ve s var s ye aldığımızda kulakçıklardan vitesi küçültüp büyütebiliyoruz (değil mi) yokuş aşagı giderken araç d konumndaysa motor komperasyonu nasıl olacak s ye alıp vitesi mi küçültmeliyiz hız sabitleyiciyi mi kullanmalıyız yad nasıl olmalı teşekkürler
  • Yuh be hangi konu hortlamış.Bu konunun üstüne gidip 98 model Civic 1.4 i S almıştım.Hala duruyor. :) Geçen motor yapıldı araca,yatıyor öyle. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ILTERIS45

quote:

Orijinalden alıntı: caucass

sat arabayı sat gitsin , ne uğraşıcan ya, sat yensini al

kolayı püskürttüm gülerken

Huyum kurusun hep böyle espritüelim

• Müsadenizle konuyu bir kere daha hortlatmak istedim. izmirde üniversite okuyorum nasipse 2009-2010 model bir civic almayı düşünüyorum. Bu düşüncemde arabanın performansı da etkilidir. otomatik vitesli olursa aracın segmentindeki diğer araçlara göre performans üstünlüğünü ortadan kalkar mı bunu merak ediyorum çünkü vites aralıklarının arttığından bahsediliyor ve ayrıca manuel viteslerde debriyaj sertliğinin azaltılması gibi bi ayar söz konusu mu (yoğun trafikte insanın bacağı ağrıyor) tavsiyeleriniz nelerdir =)?
  • Eskiden (bazı markalarda hala) düz vites 5 ileri iken otomatik ya 3 ya da 4 ileri olup, vites dişlileri daha büyük tutuluyordu
    bu durum manuel vitesli araçlara kıyasla az biraz daha yakıt sarfiyatı ve çok az da olsa düşük performans olarak tüketiciye dönüyordu
    oysaki şimdi pek çok marka ve modelde düz vitesler 5-6 ileri ile sınırlı iken ; otomatiklerde 7 hatta 10 ileri vites e kadar üretiyorlar

senin almak istediğin araç otomatik viteste dünyanın en iyisi diyebilirim; araç 5 ileri , yani düz vitesle aynı sayıda vitese sahip
    otomatikte sorunsuzluğu ve performansıyla ünlü bir şanzumanı var; işin en güzel yanı da her koşulda ve ne zaman istersen manuel kumanda edebilmen
    direksiyonun altında sağ ve soldaki iki kulakçık vitesi manuel olarak kontrol etmene olanak sağlıyor ve çok etkin

bu durumda performans azalması diye bir durum söz konusu değil, yaşlı olmama rağmen yollarda bütün düz viteslilere asfalt tozu yutturuyorum

zaten günümüzde gittikçe yoğunlaşan trafikte düz vites araç kullanmak artık stress , işkence
    otmatiğin rahatlığı, konforu ise tartışmasız üstün
    en çok konuşulan otomatiklerin daha fazla yaktığı....ancak benim otomatik ile izmirde ş.içi ortalamam 8 veya 8.5 litre
    uzun yolda ise 5 litre (manuel viteslerden daha düşük)
    Otomatiği gönül rahatlığıyla al, zevkle kullan, şimdiden hayırlı olsun

• teşekkürler hocam, 5 litre yakmasından da ayrıca etkilendiğimi söyleyemeliyim.
  • ahana da kanıtı

• elixirzm E kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alinti: aaldanmaz

Selam Arkadaslar,

1 aylik civic hb kullanicisiyim. 2010 Model IVec 1.4 IShift kullaniyorum. Dün aksam durup dururken gösterge ekraninda parantez içinde bir ünlem isareti yandi. Neden olabilir ne yapmam gerekir? Gösterge ekraninin resmini ekliyorum.

Yorumlarinizi bekliyorum. Tesekkürler

su unlem isareti ile ilgili olarak; konuyu hortlatiyor olabilirim ama lastik basinci oldugu konusu netlesti mi? lpg baglantisindan sonra ortaya çikti sanirim bende. cok ciddiye almadim ama onunla ilgili olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsigalko37 -- 1 Aralık 2014; 18:14:22 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.