Şimdi Ara

Honda Civic Hatchback vs Opel Astra Hatchback

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşyerindeki arakadaşa Otomatik tüplü bir araba bakıyoruz.

Arabaları eleye eleye sadece Honda Civic Hatchback ve Opel Astra Hatchback

Bütçemiz 25.000 tl .

2004-2006 Honda 1.6i LS Euro Civic Otomatik Tüplü(Makyajlı Kasa)

2004-2006 Opel Astra Classic III 1.6 Enjoy easytronik

Bu ikisinden sizce hangisini tercih etmeliyiz.

Aldığımız araca 4-5 sene binmeyi düşünüyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenman -- 7 Eylül 2011; 8:25:40 >

• Fikir verebilecek yokmu acaba.
  • O kasa Civic hb o kasa Astra'nın rakibi değildir.
  • o civic çok yoktur,piyasada herkez bilmez ama sana şunu söyleyebilirim, içine binen kullanan bilir, mükemmel bir araçtır
    otomatik konusunda zaten Honda tartışılmaz bir ikincisi arka koltuklarda mesafe cok güzeldir, çok rahattır.
    bu iki araç kıyaslanmaz bile tabiki CİVİC
  • Astra'da easytronic gibi yarı otomatik sarsıntılı,kalitesiz bir şanzıman vardır.O kasa Civic Astra G'nin rakibidir fakat Civic'lerin fiyatının normalden fazla şişmesi bu anlamsızlığı beraberinde getirmiştir.Astra'daki şanzıman iyi olsaydı kesinlikle Astra tavsiye ederdim fakat Civic'in tam otomatik şanzımanı gibi konforlu olmaz easytronic.
  • Zaten 2. el piyasası yüksek.

Artık fiyatlar mevsimsel olmaktan çıktı.

Fiyatların fazla oynayacağını düşünmüyorum.25.000 e başkada otomatik konforlu araç bulamıyabiliriz.

Bizde Hondadan yana düşünüyoruz. Bakalım hayırlısı.
  • otomatik şanzıman kalitesi ve japon olması civicden yana tercih sebebidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corolla Hatchback vs Leon
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: raptile06

otomatik şanzıman kalitesi ve japon olması civicden yana tercih sebebidir.

• civic. Ama bulabilirsen
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

civic. Ama bulabilirsen

aynen.

1-2 seçenek var bakalım hayırlısı..
  • Arkadaşlar fiyat olarak 25-26 bin tl 2005 Otommatik Honda için sizce çokmu.?
  • O kasa HB civic alanlar satmıyor. Satarsa da uçuk bir rakam koyuyor, "işlerine gelirse alırlar" diyor. Çok rahattır. Bu yüzden Civic.

@greenman
    Şuan için otomatik honda 2005 model için 25 26 bin normal.
  • Golf 5 bakabilirsiniz.

Yada Leon.

Civic bulamazsanız.
  • Astra
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

O kasa HB civic alanlar satmıyor. Satarsa da uçuk bir rakam koyuyor, "işlerine gelirse alırlar" diyor. Çok rahattır. Bu yüzden Civic.

@greenman
    Şuan için otomatik honda 2005 model için 25 26 bin normal.

Aynen öyle.

Temiz birtane bulursak alacağız.

Gerekirse 1.000-1.500 fazla veririz arkadaş zaten 4-5 yıl binici.
  • Herkes Honda Civic yazmış, açıkcası ben Honda Civic otomatik vitesine hiç binmedim. (Düz vitesine bindim)

Yani Honda hakkında yorum yapamayacağım. .

Ama Astraya gelince, Opel Astra Classic III 1.4 Motor dayım kullanıyor.

Dış görünüş açısından bakacak olursak arabanın şekli şemali çok yerinde. Albenisi var yani arabanın

Teknik açıdan bakarsakta binmekten zevk aldığım arabalar arasında yer alıyor.

Virajları o kadar iyi alıyor ki, keskin virajlar alırken koltukta sabit durmak imkansızlaşıyor. Araba kendini hiç sarsmadan kasmadan çok rahat bi şekilde en keskin virajları bile zorlanmadan alabiliyor. Şehir içi trafiğinde kullanımı çok rahat ve güvenli bi araba. Aklınızdan geçeni yapabiliyosunuz. Aniden hızlanabiliyor. Çok atik, kıvrak bi araç... Otobana fln çıktığınız zamanda max. hız olarak 185/190 km hıza çıkabiliyor ve 190km hızla giderken bile sanki 50 ile gidiyormuşsun gibi hissediyorsun. Fren sistemi olarak neler kullanıldığını bilmiyorum, ama bu kadar atik ve seri bi arabaya gidebilecek en güzel fren sistemini uygulamışlar. Frene bastığınız anda araba çok rahat ve hızlı bi şekilde hız kaybedip duruyor. Trafiğe çıktığımız zaman ( dayım arabayı seri kullanmayı sever ) önümüzde 100 metrelik bi boşluk olsa gaza basar aniden hızlanır ve ilerdeki arabanın arkasına dayanana kadar yavaşlamaz tam arabaya az mesafe kala frene basar araba genede sorunsuz şekilde durur yani..

Benim gördüklerim bunlar. Anlaşılır ve yardım olabilecek şekilde dile getirebildiysem ne mutlu bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

Herkes Honda Civic yazmış, açıkcası ben Honda Civic otomatik vitesine hiç binmedim. (Düz vitesine bindim)

Dış görünüş açısından bakacak olursak arabanın şekli şemali çok yerinde. Albenisi var yani arabanın

Virajları o kadar iyi alıyor ki, keskin virajlar alırken koltukta sabit durmak imkansızlaşıyor. Araba kendini hiç sarsmadan kasmadan çok rahat bi şekilde en keskin virajları bile zorlanmadan alabiliyor. Şehir içi trafiğinde kullanımı çok rahat ve güvenli bi araba. Aklınızdan geçeni yapabiliyosunuz. Aniden hızlanabiliyor. Çok atik, kıvrak bi araç... Otobana fln çıktığınız zamanda max. hız olarak 185/190 km hıza çıkabiliyor ve 190km hızla giderken bile sanki 50 ile gidiyormuşsun gibi hissediyorsun. Fren sistemi olarak neler kullanıldığını bilmiyorum, ama bu kadar atik ve seri bi arabaya gidebilecek en güzel fren sistemini uygulamışlar. Frene bastığınız anda araba çok rahat ve hızlı bi şekilde hız kaybedip duruyor. Trafiğe çıktığımız zaman ( dayım arabayı seri kullanmayı sever ) önümüzde 100 metrelik bi boşluk olsa gaza basar aniden hızlanır ve ilerdeki arabanın arkasına dayanana kadar yavaşlamaz tam arabaya az mesafe kala frene basar araba genede sorunsuz şekilde durur yani..

Benim gördüklerim bunlar. Anlaşılır ve yardım olabilecek şekilde dile getirebildiysem ne mutlu bana.

Çok saolun hocam.

Keşke diğer aracıda kullanımış olsaydınız çok güzel bir değerlendirme olurmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: greenman

quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

Herkes Honda Civic yazmış, açıkcası ben Honda Civic otomatik vitesine hiç binmedim. (Düz vitesine bindim)

Çok saolun hocam.

Keşke diğer aracıda kullanımış olsaydınız çok güzel bir değerlendirme olurmuş.

Bizim Astra 1.4 motor olduğu halde böyle. 1.6 motorunu hiç düşünemiyorum bile kim bilir nasıldır

Diğer dayımda Honda Civic 1.6 motor ( hatcback değil ) kullanıyor.

Astraya göre daha ağır oturaklı bi araba. Uzun mesafede bizim Astrayı geçeceğini bende biliyorum elbette. Ama şehir içi veya kısa mesafelerde 2 dayım birbiriyle sürekli yarış halinde olurlar 2 araba bi yere giderken ve kısa mesafelerde Astra o kadar iyi atıyorki kendini Honda önde giderken bile biranda Astra arkasına alıyor Hondayı. . tabi yol uzun olsa sonucun ne olacağı bellidir yani Honda geçer. . Ama sizde arabayı alıpta yarışlara katılmayacaksınız zaten otobana çıktığınız zamanda 200km hıza oturtacak haliniz yok.

Viraj konusuna gelince; aynı virajı Honda ve Astra ile defalarca kez almışızdır. Yiğidi öldür hakkını ver demişler; Astra daha iyi viraj alıyor. Belki Honda hactback ile normal kasa arasında fark vardır tabii onu bilemiyorum.

( Hiç kimsenin yorumlarıma muhalefet olmasına gerek yok ben Astranın Türkiye temsilcisi değilim ve Astra aldığınız zaman benim cebime para girmeyecek, ben sadece gördüğümü yaşadıklarımı yazıyorum sonuçta 25.000 TL az para değil ne kadar yardımcı olursam o kadar iyidir )

• Bu civiclere bende bakıyordum bana Jeandan adlı arkadaş bilgi vermişti otomatiğinin çok iyi olduğunu duydum ve biliyorum sadece yakıtı biraz fazla ama tüplü alacakmışsınız pek sorun olmaz herhalde Astra'nın az yakmasının nedeni arı otomatik olmasıdır civic tam otomatik olduğu için normal olarak fazla yakar ben astrayı da almayı düşünüyordum ama acemi olduğum için otomatiğinden pek memnun kalmadım ve önermediler. O fiyata 2004 2006 model Toyota Corolla Hb D-4D dizellere de bakabilirsiniz piyasaları öyle ama civic yinede çok yerinde bir karar olur bence.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurD7 -- 7 Eylül 2011; 23:18:29 >
  • 2005 Model 65.000km Honda 1.6i LS Euro Civic Otomatik Prince Valve Care Sistemli aracı 26.500 e temizliğine hayran kaldığımız için verdik aldık.

Fotolarını çektiğimiz zaman bu konuda yayınlayacağım.

Herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.