Şimdi Ara

Honda Civic 2020 ELEGANCE FC5 Alınır mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
6.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam Megane Icon'u öne geçiren nedir sizin gözünüzde? Dizel mi 1.3 TCE'den mi bahsediyorsunuz ayrıca? Megane'da arkalar bağımsız değil mesela, iç malzeme kalitesinde de civic daha iyi değil mi?

• JeuroS kullanıcısına yanıt

Civic'in hiçbir versiyonına binmiş ve sürmüş değilim.

Megane icon 301'den sonra seni fazlasıyla tatmin edecektir.

Ben aile babası olarak megane ile uç kaç şeklinde bir sürüş yapmıyordum. Youtube 77km kanalında bildiğim Civic yol tutuş konısında sınıfının lideri.

Eski bir icon tce edc kullanıcısı olarak tavsiye ettim sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasım 2020'de sıfır Eco Elegance aldım. Şuan 51 bin KM de. Bakım harici hiçbir masraf çıkarmadı. Lastikleri bile hâla sıfırından üstünde olan.

Araba 5 kişi + full bagaj Karadenizin en ucra yerlerine gittik, çekiş problemi falan asla yok. Turbo olmadiği için atik hissettirmiyor ama asla baygın bir araba değil.

Şanzuman CVT gayet konforlu. Öyle ışıklarda boşa alayım, bi şey olmasın gibi dertlerin yok. Şükür start-stop gibi angarya da yok. Tek eksisi yalıtım sorunu. Üzerindeki lastikler Turanza. Belki yumuşak bir lastikle değişilse sorun azalır. Yol tutuş falan ciddi anlamda iyi. Yakıt fena değil.

Sunroof harika. En sevdigim klasik yarım olanlardan. Nefret ederim
    cam tavandan. Gayet dolu bir araç. Farlar full led. Karşılaştırdığım çoğu araçtan çok daha iyi far performansi var. Aklıma bunlar geldi. Sormak istediğin bi şeyler varsa sorabilirsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail76 -- 1 Aralık 2024; 12:36:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ismail76 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam detaylı yorumunuz için, nedense Civic kullanıcısı herkes Civic'i öneriyor, nerede kullanmayan varsa bu para etmez diyor ben bu işi anlamadım. Abi Civic bu para etmiyorsa bu paraya ne alayım diyorum tatmin edici cevaplar yine gelmiyor. Şu an hangi araba parasını hak ediyor ki? Adamlar full boyalı i20'yi, Clio'yu 800, 900'e satmaya çalışıyor...

• JeuroS kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Fiyat performans aracı. Kesinlikle marka fanatiği değilim. Kendi aracım diye de demiyorum.

Dediğim gibi 51 bin KM oldu. Bi sorun cikarmadi. Araç donanım olarak da tatmin edici. Sırf Zenon farları için bile alınır :) Konfor olarak da güzel. Yalıtım bir Alman arabası değil ama motor ve şanzuman sorunsuz olduğu için çok da önemli değil. Tabii ki de 301 e göre üst düzey gelecektir.

Piyasası da sürekli olan bir araç. Al kullan beğnemezsen üç aşağısı beş yukarısına satarsın. Fazla düşünme al geç. 2020 makyajlı kasa al ama.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2017 Kasım ayında lansman haftası 81.000 TL ye sıfır almıştım. Yolda gören bir daha bakıyordu , Civic in ciddi piyasası vardı. Beyaz içi siyah olan modeldi LPG için ciddi fark istiyordu Honda benzinli tercih ettim garantisi bitince ben taktırırım demiştim. Şimdi olsa Beyaz içi siyah olanı almazdım. Füme olan ve içi kahve koltuklu olanı tercih ederdim. Elegance yerine Executive olanını tercih ederim. 2017 de çıktığında jant tasarımı çok güzel sonra saçma bir tasarıma gitti Honda. Bazı eksikleri vardı yalıtım kötü olduğu için bayi çıkışı yalıtım yaptırmıştım ben. Arka koltuklar kapı eşiği tarafı kirlenirdi hep sinir ederdi. Tasarımdan sanırım yağmurlu havada arka kapıyı açınca tavandaki su içeri akardı. Boyası su bazlı boyalarda olduğu gibi çok ince ufak tefek boya atmaları okumuştum. Birde göçük olayı vardı benim araçta görmedim. Sedan alacaksanız executive alın yada Civic HB alın çok güzel araç. HB ler İngiltere yapımı ve işçilik olarak yerli Civiclerden daha iyi.

Ben 7000 km sonra 83.000 TL ye sattım aracı. Onu sattım 85.000 TL 2012 CRV aldım. Yedi yıldır da aynı araca biniyorum. Benim şimdiki aracıma da hantal gitmiyor falan diyorlar hiç kulak vermeyin. Millet de performans diye tutturmuş sanki her hafta sonu F1 pistine çıkıyorlar. Sakin kullanayım derseniz Civic LPG ekonomik aile aracı.

• ismail76 kullanıcısına yanıt

Benim de amacım o hocam. Şimdi 301'den clio, i20 ya da b segment sedanlara geçsem aman aman bir fark yaşamayacağım ama c sınıfı gerçekten hem şehir içi hem şehir dışı konfor bakımından çok fark ediyor. Alıp minimum 5-6 yıl da binme hedefim varken c segment daha mantıklı geliyor. 2020 makjyajlı kasayı düşünüyorum ben de, makyaj öncesi Elegance'da led far bile yok, bilgi eğlence sistemi vs. de çok kötü.

• eyönetmen E kullanıcısına yanıt

Haklısın hocam yani şehir içinde ışıklardan 2 sn erken kalksan ne olacak ki 300 metre sonra başka bir ışıkta duracaksın, önüne atlayan arabaya yol vereceksin vs. Uzun yolda sollamalarda belki turbonun ihtiyacı hissedilebilir ama fazla uzun yol da yapmayacağım için dert etmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.