Şimdi Ara

Honda Accord 90-93 / 94-98 ( CB3 CB7 / CD4 CD5 CD7 ) Teknik Destek Sayfası (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.363
Cevap
27
Favori
87.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Birde öğrenmek istediğim yakıt pompasını sökmeden sigorta veya başka kontrol etmem gereken yer varmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracnız nasıl çalışmıyor ilk önce bunu tam açıklarsanız daha iyi olur. Pompadan önce main relay rolesini kontrol ettirin. İçindeki lehimler iletkenliğini kaybetmiş olabilir.

• Aracım lpg li ilk çalıştırma benzinde oluyor fakat sadece lpg de calistirabiliyorum sigorta veya röle yerlerini de bilmiyorum

• 2-3 gündür ve sabah benzinde çalışmayan aracım az önce benzinde çalıştı yaklaşık 20 km benzinde gezdim bir iki defa stop edip çalıştırdım çalıştı şuan sorun yok ama sonuç olarak bir problem var kontrol etmem gereken nereler var acaba ?

• Dediğim gibi main relay yani benzin rolesi beyin roleside derler onun lehimleri tazelencek. Büyük ihtimalle sorun burda .Role videoda nerede olduğu görünüyor. Eliniz yakında yaparsınız değilse elektrikçi halleder.

• Teşekkür ederim yardımlarınız için çok sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: mesut026

2-3 gündür ve sabah benzinde çalışmayan aracım az önce benzinde çalıştı yaklaşık 20 km benzinde gezdim bir iki defa stop edip çalıştırdım çalıştı şuan sorun yok ama sonuç olarak bir problem var kontrol etmem gereken nereler var acaba ?
    Bu mesaj yazarı tarafından silinmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetcevahir -- 8 Kasım 2020; 1:9:1 >
  • quote:

Yakit ve silkeleme sorunu egzoz sprilai ile cozuldumu? Bende de çekiş de düşme yakıt artışı ve 100 km üstü sabit kullanimda zaman zaman silkeleme var?
    Aracım 100 KM üstü gaz yemiyordu ve yakıt fazlaydı. Hafif silkeleme gibi oluyor boğulur gibi çekiş düşüyordu LPG hafif gaz kokusu geliyordu.

Egzoz delikleri tamir oldu spiral değişti. Sonra motor sesi düzeldi. Yakıtın azaldı ama tam hesap yapamadım.

100 km üstü silkeleme ve çekişten düşme sorunu çok azaldı ama devam ediyor.100 km üstü Bahsettiğim sorun başlayınca araba yığılıyor gaza basıyorum ama devir ve hız düşüyor motor sesi boğuklaşıyor bu esnada LPG den benzine geçince araba aniden ileri fırlıyor. Benzinde sorun yok, tekrar LPG ye geçiyorum bir süre normal gidiyor sonra tekrar aynı durum oluyor.

LPG sistemi enjektör hariç hortum, kablo, tank, beyin, regületör her şey son 1 yılda değişti. LPG Enjektöründen şüpheleniyorum. Önce lpg enjektörünü ustaya gösterip sonra mehmet beyin dediği ateşleme modülüne baktırcağım.

• Bu yaşta ve modelde arabaya binmek "meraklısı hariç" akıl karı değil. Dipsiz kuyu. Hiç bir problem tam çözülmüyor. Biri bitti derken öteki arıza çıkıyor. Sonra eski arıza yeniden ortaya çıkıyor. Anlayan usta yok. Lpg ci motora pas atıyor, motorcu lpg ye ama bir türlü gol olmuyor. Arızanın kaynağını bulmak için zincir uzayıp gidiyor nerden başladığını unutuyorsun. O parçayı değiştir bu parçayı değiştir sonu yok. Satayim diyorsun yaptığın masraflar aklına geliyor, bineyim diyorsun mevcut arızalar ve gelecek arızalar aklına geliyor. Bu forumdan çok şey öğrendim ama sıkıntılarım bitmedi. Kısacası ihtiyacı görsün diye alınacak araba değil. Hobi olarak ikinci araba niyetine alınıp para problem etmeden binilecek keyifli bir araba vesselam.

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarg

Aracım 100 KM üstü gaz yemiyordu ve yakıt fazlaydı. Hafif silkeleme gibi oluyor boğulur gibi çekiş düşüyordu LPG hafif gaz kokusu geliyordu.

Egzoz delikleri tamir oldu spiral değişti. Sonra motor sesi düzeldi. Yakıtın azaldı ama tam hesap yapamadım.

100 km üstü silkeleme ve çekişten düşme sorunu çok azaldı ama devam ediyor.100 km üstü Bahsettiğim sorun başlayınca araba yığılıyor gaza basıyorum ama devir ve hız düşüyor motor sesi boğuklaşıyor bu esnada LPG den benzine geçince araba aniden ileri fırlıyor. Benzinde sorun yok, tekrar LPG ye geçiyorum bir süre normal gidiyor sonra tekrar aynı durum oluyor.

LPG sistemi enjektör hariç hortum, kablo, tank, beyin, regületör her şey son 1 yılda değişti. LPG Enjektöründen şüpheleniyorum. Önce lpg enjektörünü ustaya gösterip sonra mehmet beyin dediği ateşleme modülüne baktırcağım.

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetcevahir -- 8 Kasım 2020; 1:9:18 >

• Teşekkürler mehmet bey.

Aracı bu gün benzinde test ettim LPG kadar olmasa da benzinde de aynı sorun var. Yüksek hızda devirde ve yokuşta zorlayınca çekiş düşüyor araba yığılıyor benzin kokusu geliyor. Aynı sorun lpg de daha hissedilir ve lpg kokusu neredeyse sürekli var.

Ayrıca uzun bir süredir çözemediğim rölanti sorunu devam ediyor. Rölanti boşta ve parkta 1500-2000 arası yükselip alçalıyor. Rölanti motoru soketini çıkardım kelebeğin ordaki rolanti ayar vidasını sonuna kadar sıktım 1100 de sabitleniyor ama motor çok ısınınca 1100-1300 arası dalgalanıyor. Şimdilik böyle biniyorum.

Mehmet bey bu 1991 accordlarda oksijen sensörü var mı?
    Aracımda zengin karışım sorunu olabilir mı? Varsa nasıl çözerim?
    Subap ayarları ile ilgili olabilir mı?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarg -- 28 Ağustos 2018; 20:28:18 >
  • mehmetcevahir kullanıcısına yanıt
    Mehmet bey ben aracimin benzin pompasını değiştirmek istediğimde deponun sökülmesi gereklimi? Arka koltuğu çıkarttım pompanın yeri yok bagaj ile arka koltuk arasında şamandırayi buldum ama pompa için bir bakım kapağı falan bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarg

Teşekkürler mehmet bey.

Aracı bu gün benzinde test ettim LPG kadar olmasa da benzinde de aynı sorun var. Yüksek hızda devirde ve yokuşta zorlayınca çekiş düşüyor araba yığılıyor benzin kokusu geliyor. Aynı sorun lpg de daha hissedilir ve lpg kokusu neredeyse sürekli var.

Ayrıca uzun bir süredir çözemediğim rölanti sorunu devam ediyor. Rölanti boşta ve parkta 1500-2000 arası yükselip alçalıyor. Rölanti motoru soketini çıkardım kelebeğin ordaki rolanti ayar vidasını sonuna kadar sıktım 1100 de sabitleniyor ama motor çok ısınınca 1100-1300 arası dalgalanıyor. Şimdilik böyle biniyorum.

Mehmet bey bu 1991 accordlarda oksijen sensörü var mı?
    Aracımda zengin karışım sorunu olabilir mı? Varsa nasıl çözerim?
    Subap ayarları ile ilgili olabilir mı?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetcevahir -- 8 Kasım 2020; 1:9:29 >

• quote:

Mehmet bey ben aracimin benzin pompasını değiştirmek istediğimde deponun sökülmesi gereklimi? Arka koltuğu çıkarttım pompanın yeri yok bagaj ile arka koltuk arasında şamandırayi buldum ama pompa için bir bakım kapağı falan bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetcevahir -- 8 Kasım 2020; 1:9:40 >
    Peki hocam depoyu sökmeden pompanın arızalı olup olmadığı anlaşılırmi?

Bugün ustayı aradım depoyu söküp pompayi değiştirmesi için 700 tl istedi sizce fiyat nasıl pompa bosch marka dedi acaba daha uygun fiyata pompa bulabilirmiyiz bosch marka olmazsa olmaz mi dır?

• quote:

Bugün ustayı aradım depoyu söküp pompayi değiştirmesi için 700 tl istedi sizce fiyat nasıl pompa bosch marka dedi acaba daha uygun fiyata pompa bulabilirmiyiz bosch marka olmazsa olmaz mi dır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetcevahir -- 8 Kasım 2020; 1:9:55 >
  • quote:

Peki hocam depoyu sökmeden pompanın arızalı olup olmadığı anlaşılırmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetcevahir -- 8 Kasım 2020; 1:10:14 >
    Mehmet bey pompanın sesi bi araara geliyordu o zaman araba çalışıyordu artık kontağı açtığımda hiç ses gelmiyor bende direkt lpg de calistiriyorum bugün usta ile konuştum yakın zamanda degistirecegim bide sibop ayarı yaptıracağım şanzuman değiştikten sonra performans azaldi yakıt fazlalaştı usta sibop ayaraindan olabilir dedi. sibop ayarını yakın zamanda yaptirmama rağmen bozulma ihtimali varmı acaba?

• mesut026 M kullanıcısına yanıt
    İstanbul ümraniyedeyim mesutbey . Yeni gördüm

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.