Şimdi Ara

<< HomeWorld Remastered Collection 2015 >>

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1999'un efsane sci-fi rt strategylerinden Homeworld, yenilenen yüzü, grafikleri ve sesleriyle 2015 Şubat 25 te yeniden bizlerle. Steam üzerinden 55 tlden satışa sunulan oyun ön siparişte şu an 47 tl ye satın alınabiliyor. Paket içerisinde Klasik 3 bölümü ve güncellenmiş yeni hallerini bulabileceksiniz. Yenilenen oyun 5k grafik desteği sunuyor. Chill-out dünyasının öncülerinden Woob'un yaptığı müzikleriyle birlikte efsaneleşen oyunla ilgili gelişmeleri zamanım el verdiğince buradan paylaşmaya çalışıcam.

"100 yıl önce Sahara çölünde gömülü yatan bir savaş gemisi, bir uydu tarafından keşfedildi. Gemiye hemen araştırma ekipleri gönderildi. Geminin içinde tarihimizi tamamen değiştirecek bir taş bulundu. Bu taşta ise galaktik harita bulunuyordu."

Eski ve yeni grafik karşılaştırma videosu

Steam Satın alma linki

store.steampowered.com
    Homeworld Remastered Collection Steam'de
    http://store.steampowered.com/app/244160/?l=turkish

Oyuna ait diğer videolar

Gameplay Video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 25 Şubat 2015; 21:41:34 >

• Yüklemeye açılacak bu akşam oyun, bakalım nasıl bir iş çıkardı Gearbox.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 25 Şubat 2015; 14:07:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Yüklemeye açılacak bu akşam oyun, bakalım nasıl bir iş çıkardı Gearbox.

indirdim bakıcam birazdan
  • Oyunun inceleme notları çok iyi ki zaten her iki oyunun da orjinal versiyonlarını oynamıştım ama bitirememiştim. Muhteşem strateji oyunları ki bence hala bu ayarda bir uzay stratejisi yapılamadı. Oyunun kutulu versiyonu Türkiye de satılacak mı acaba bilgisi olan var mı?
  • molmehmet M kullanıcısına yanıt
    Ben ilkini bitirmiştim, genişleme paketi cataclysmı da bitirdim ama 2 zordu gerçekten de ve bitirememiştim. Şimdi oyuna girdim de kısayolları dün gibi aklımda kalmış oyunun, nasıl işlediyse bilinçaltıma.. Türkiyede satılacağını pek sanmam. Bu tarza ilgi ülkemizde çok az malum :)

Bu arada oyun buglarla beraber geldi. Grafik hataları var çok ciddi, çözünürlük çok çok iyi değil, ve mothershipin polygonları görünüyor. Düzeltme gelir sanırım 1 haftaya kadar hemen.
  • Technics kullanıcısına yanıt
    Evet maalesef dediğiniz doğru, bu tarz oyunlara ilgi az ama umarım kutulu gelir çünkü tam anlamıyla koleksiyonluk bir oyun. Bu arada amazon da gördüm collector's edition efsane olmuş...

• yeni nesil bunu oynamalı, half liffe ile beraber cocuklugumun oyunlarından
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oyunu Steam den indirimli satın aldım.
    gearbox el atmadan onceki versiyonda lag problemi vardı.Homeworld 2 classic icin bahsediyorum yeni nesil makinalarda bile kasma olayları sozkonusuydu aksam ozellikle orjinal versiyonunu bir sure oynadım. karsıma 5 takım alıp Hile ile unite miktarını fazlalaştırdım herhangi bir kasma veya lag problemi ile karsılasmadım gercekten orjınail oyunun bile API sini gunumuzun yeni nesil donanimlarında problem cıkarmıcak sekılde degıstırmısler..

Complex mod 9.1 yukledim bilen bilir mukemmel bir moddur.steamda Paketle gelen mod tool cok kolay bir sekılde modu aktif ederek ve herhangi bir crash yada farklı bir uyumsuzluk vs problemle karsılasmadım dun yaklasık 3 veya 4 saat boyunca ilk defa complex modun kasmadan lagsız problemsiz dibine vurmus bulunmaktayım.Boyle efsane bir oyunun unutulmaması ve tekrar guncellenmis versiyonu yayınlanması muthiş bir sey.

• Harika bir oyundur. O müthiş çatışmaları uzaklaştırır uzaktan patlama ve ateş efektlerini zevkle seyrederdim. Satın alan arkadaşlar oyun almaya değer mi şu anda? Eskisinin tadı zaten müthişti de kayda değer geliştirme var mı görsel ve teknik açıdan.
  • MoRaCe kullanıcısına yanıt
    Gördüğüm en iyi Remastered şu ana kadar, diğerleri gibi çözünürlük arttırılıp piyasa salınmamış sadece. HW1 i tamamen HW2 motoruyla baştan yapmışlar. Görsel olarak 2-3 adım da ileri taşımışlar her iki oyunu.
    Ama ilk oyunun motoru gidince kayıplar olmuş ne yazık ki, balistik mermi olayı yok(RNG vurma şansı var...) ve formasyonlar ilk oyundaki işe yararlığını kaybetmiş. Taktik ayarları da 2. oyundaki gibi. Yapay zeka çoğunlukla sınıfta kalıyor. Ek olarak ufak tefek buglar ve CDT lere sahip oyun.
    Multi de bağlantı problemleri var baya sayıda ek olarak... Desync olayı çok yaşanıyor nedense bu araki oyunlarda, yeni nesil programcılar bu konuda sınıfta kalıyor bugünlerde.

Bunlara rağmen dediğim gibi en iyi Remastered oyun şu an Ne günlerdeyiz siz düşünün...
    Buglar düzeldikten sonra kendine gelir aslında ve bu tarz başka bir oyun olmadığı için yakın zamanda, tavsiye ederim özellikle oynamamış olanlara. Orjinallere hala sahipseniz pek önemli değil açıkçası.

http://cloud-4.steamusercontent.com/ugc/538515973765534719/151294F3FF56B414889E191D3B419F01891C20AC/
    http://cloud-4.steamusercontent.com/ugc/538515973765996662/A15DC6E934C98D34D05621BCE76524A0703D109A/

Steam resimlerini eklemiyor bizim forum, o yüzden linkler ile idare edeceksiniz ne yazık ki :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 27 Şubat 2015; 13:11:02 >

• Teşekkür ettim bilgi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoRaCe -- 27 Şubat 2015; 11:56:47 >
  • Oyunu yıllar önce satın almıştım. Bilgisayar oyunlarına merhaba dediğim 2 oyundan 1. Earth 2140, 2.'si Homeworld 1 idi. Oyunun Remastered olacağını duyduğumda epey heyecanlanmıştım. Ön siparişle hemen aldım Steam'dan. Yıllar önce aldığımda bitirememiştim bu oyunu. Çok zorlayıcı bir oyun, kafayı çalıştırıp, taktik düşünmeden geçilmesi imkansız bölümler vardı. Az önce ilk oyunu bitirdim. İzlenimim, birkaç bug dışında oldukça başarılı olduğu. Bazı buglar canınızı sıksa da oyun şu anki uzay tabanlı stratejilerden çok çok daha iyi.
    İlk açılışta Homeworld 1'in tutorial kısmını oynadım. Şaşırdım aslında, çünkü Homeworld 2'deki gemiler vardı tutorialde. Acaba Homeworld 2 deki gemileri kullanarak Homeworld 1'in senaryosunu mu oynayacağız diye düşünmüştüm. Neyse ki değilmiş. Oyun, birkaç küçük değişiklik dışında ilk versiyonu ile aynı. Mesela Higarian Cloak Fighter'ı casusluk yapmak için çok kullanırdım, çünkü Cloak süresi sınırsızdı bu ünitede. Artık öyle değil. Mesela oyunun ilk halinde strike sınıfı ünitelerde yakıt ikmali falan yapmanız gerekiyordu. Bu durumu kaldırmışlar. Formasyonlar pek etkili değil yenilenmiş versiyonunda. Hele capital sınıf gemilerde tam bir zaman kaybı olmuş. Bazı garip buglar var. Mesela benim oldukça komik bulduğum bir bugdan bahsedeyim. Resource collector ile salvage corvette'in yokedilmiş bir gemi enkazını paylaşamaması. İkisi de aynı parçayı tutup mothership'e getirdiler ve salvage corvette daha güçlü olsa gerek ki resource collector'ü de alıp içeri soktu. Geminin içinde epey debelendi resource collector. Bana pek bir komik geldi. :) iki köpeğin bir kemiği paylaşamaması gibi. Benim karşılaştığım can sıkıcı bir bug ise, yokedilen gemi enkazlarını salvage corvette'e toplatırken dikkatli olmanız. Mothership ile birlikte carrier varsa hangisi yakınsa ilk ona gidiyor fakat şöyle bir sorun var. Carrier'in hurda metali işleyememesinden midir nedir anlamadım, salvage corvette öyle carrier'in tepesinde duruyor. Bir işinize yaramıyor, resource'sunuza eklenmiyor topladığı hurda. Resource collector da hurda toplayabiliyor fakat hurdayı aldığında hızı inanılmaz düşüyor. Yapay zekada biraz sorun olduğunu düşünüyorum.
    Şimdilik edindiğim ilk izlenimler bu kadar. Oynadıkça paylaşırım edindiğim bilgileri. Bu oyunu hiç bilmeyen ve RTS oyunlarını seven biriyseniz hemen alın oynayın derim. Pişman olmazsınız. Ayrıca bir tavsiye, steamda şu an satılan age of mtyhology extended oyununa sakın bulaşmayın. Homeworld remastered gibi birşey bekliyordum. Tam bir hayal kırıklığı ve vereceğiniz paraya değmez. Bilginize.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Homeworld Remastered Collection'un yaması çıkmış. Steam'da şu an güncellemesi mevcut.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkış tarihi benim işyeri değişikliğine denk gelen beklediğim oyun. Ve ben şimdi haber alıp oyunu indiriyorum:(
    İlk Remastered duyurusunu ben yapmıştım ama çıkışını kaçırmışım başka şeylere koşturmaktan :(

Özellikle Homeworld 1'i tapılası seven biriyim. Hem senaryoyu defalarca oynamış hem de CPU ile en azılı maçlara girişmiş ve bunun için de onlarca yeni harita indirip hepsinde teker teker günlerce uzay savaşları yapmış ve inadına hepsinde başarıyı yakalamıştım. Bu yüzden yepyeni grafikleri ile tekrar aynı tadda oynamak en büyük hayalimdi. 2 nedense bana aynı heyecanı vermedi, özellikle CPU ile maçlarda daha yavaş kalıyordu, büyük gemiler çok kolay hurdaya dönüyor, salvageların yerini alan marine frigatler ile bir tane bile gemi kaçıramıyordum. Bu yüzden grafikleri müthiş olsa da 2 yerine 1 ve Cataclysm benim için efsanedir, kalbimde yerleri büyüktür. Hala ve de hala. Ayrıca Homeworld 2 için bir bir Remastered'e ne gerek görülmüş anlamadım grafikleri gayet iyiydi, ama eski sistem olduğu için tam ekran olamıyordu yeni sistemlemlere uyum sorunları düzeltilmiş olsa gerek.

Ayrıca aldığım bilgiye göre bu pakette Cataclysm de yeni grafikleri ile olacakmış ama firmanın elinde kaynak kodları yokmuş, bulamamışlar. Kader.

[simage]http://cdn.themis-media.com/media/global/images/library/deriv/880/880383.png
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 12 Temmuz 2015; 1:17:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HRNclk777

yeni nesil bunu oynamalı, half liffe ile beraber cocuklugumun oyunlarından

Bi half life ile bunu kaldırırdı bilgisayarımız zaten.
  • Oyunu bu gün yükledim ve oynadım uzunca bir süre Msvcr110.dll hatası aldım ama sonunda Visual Studio 2012 kurarak kurtuldum 2010 veya 2013 değil 2010'u tekrar kurmak gerekliymiş.

Oyuna gelecek olur isek. Beni hayal kırıklığına uğratan ne yazık ki grafikler değil oynanış oldu. Ben Homeworld 1'in gerek menü gerek ise oynanış şekline bayılıyordum ve Homeworld 2'nin menü sistemine ve işleyişine bir türlü ısınamamıştım. Bu yüzden yeniden grafikleri sağlamlaştırılmış oyunumu beklerken ortaya gereksiz bir salata yapmışlar.

Şimde şöyle Homeworld 1'i almışlar, grafikleri sağlamlaştırıp bunu Homeworld 2'nin menü sistemine adapte etmişler. E ben ne anladım bu işten? O zaman gider Homeworld 2 oynarım, şahane grafikler hatta gider Complex modunu kurarım da ikisinin karması daha da uç oynanış tekniklerine geçerim.

Sinir oldum kesinlikle. Sen bu ilk oyunu yepyeni grafikler ve makyaj ile sunacağının vaadini verdin bana ama gidip bir sonraki oyunun menü sistemi ile melez bir hale getirmişsin. Senin birinci oyunun zaten iyiydi, güzeldi, menü sistemi mükemmeldi, sen ne yaptın be adamım? Homeworld 2 menü sistemi kesinlikle berbat. Birden fazla gemiyi yanı anda yapmaya izin vermiyor bunları basamaklar halinde sıralıyor ve hangisi üstte hangisi altta olacak yerleştirmek kesinlikle mantıksız ve zor. Sen 2'nci oyunun en çirkin özelliğini alıp da eski oyuna adapte ederek hangi mantığı güttün sormak gerek adama. Demek ki yeni oyunu yapanlar eski oyunun da cılkını nasıl çıkarırız kendi saçma fikrimizi ona nasıl bulaştırırız diye bu seriyi çıkartmış. Hiç kimse rde 1'in menü sistemi ve gemi üretme sıralaması mükemmeldi hiç ellemeyin sadece grafikleri tazeleyin verin böyle piyasaya, onu seven öyle sevmiş, dememiş.

Yazık olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 12 Temmuz 2015; 15:34:34 >

• Youtube üzerinde Remastered ile ilk HM1 oyununun karşılaştırmasını yayan bir video. Oyuncu özellikle taktik kullanımında yaşanan zaman kaybı ve isabetsiz atışlardan bahsetmiş. Keşke biraz da menü ve panel sisteminin saçmalığından bahsetseymiş.

İşin özeti şu ki böylesi orijinal ve klasik bir oyunu tekrar piyasaya yeni grafikler ile sürüyor isen oynanış tarzına ve stiline dokunmaman gerek eğer bir sorun yok ise. Yazık etmişler.

• Alıntı: Homeworld: Deserts of Kharak Duyuruldu

Homeworld serisinin yeni üyesi Homeworld: Deserts of Kharak duyuruldu ve ön siparişe açıldı.

Oyun diğer Homeworld'lerden çok farklı. Bu kez uzayın boşluğunda değil Kharak gezegeninin yeryüzündeyiz. Gerçek zamanlı strateji türündeki oyunda kara ve hava birimlerimiz olacak. Daha çok hikâye odaklı bir yapım gibi görünse de multiplayer özellikler de mevcut. Yapımcı Blackbird Interactive'in içerisinde birçok eski Relic çalışanının olduğunu da not edeyim.

Oyuna ön sipariş verdiğinizde hayli beğeni toplayan Homeworld Remastered pakedine de sahip olacağınızı söylemeden geçmeyeyim. Zaten bu pakete sahipseniz de oyunu biraz indirimli alabiliyorsunuz.

Ayrıca Deserts of Kharak'ın çok bekletmeyeceğini, hemen 20 Ocak'ta çıkacağını da müjdeleyeyim de duyuru videosunu paylaşıp kaçayım:

www.desertsofkharak.com
    Homeworld: Deserts of Kharak
    http://www.desertsofkharak.com/#media

http://oyungezer.com.tr/haber/43592-homeworld-deserts-of-kharak-duyuruldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 24 Aralık 2015; 23:51:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Alıntı: Homeworld: Deserts of Kharak Duyuruldu

Homeworld serisinin yeni üyesi Homeworld: Deserts of Kharak duyuruldu ve ön siparişe açıldı.

Oyun diğer Homeworld'lerden çok farklı. Bu kez uzayın boşluğunda değil Kharak gezegeninin yeryüzündeyiz. Gerçek zamanlı strateji türündeki oyunda kara ve hava birimlerimiz olacak. Daha çok hikâye odaklı bir yapım gibi görünse de multiplayer özellikler de mevcut. Yapımcı Blackbird Interactive'in içerisinde birçok eski Relic çalışanının olduğunu da not edeyim.

Oyuna ön sipariş verdiğinizde hayli beğeni toplayan Homeworld Remastered pakedine de sahip olacağınızı söylemeden geçmeyeyim. Zaten bu pakete sahipseniz de oyunu biraz indirimli alabiliyorsunuz.

Ayrıca Deserts of Kharak'ın çok bekletmeyeceğini, hemen 20 Ocak'ta çıkacağını da müjdeleyeyim de duyuru videosunu paylaşıp kaçayım:

www.desertsofkharak.com
    Homeworld: Deserts of Kharak
    http://www.desertsofkharak.com/#media

http://oyungezer.com.tr/haber/43592-homeworld-deserts-of-kharak-duyuruldu

harika haberler bunlar. hemen siparişini geçiyorum. teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.