TurkNet te cgnat olduğu için duckdns vs kullanamıyorum. Tailscale ile vpn üzerinden HA ya baglanabiliyorum o konuda sıkıntım yok. Apple daki gibi androidte de var mı acaba düşündüm ama olmaması kötü oldu. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (18. sayfa)

-
-
Arkadaşlar zigbee kapı sensörü için marka ve model önerisi verebilir misiniz rica etsem? aqara ve sonoff arasında gidip geliyorum. Daha kaliteli varsa başka önerilere de açığım
-
bende sonoff var 1 yıla yakın gıttı pili, cc2531 ile kullanıyorum tanıtması falan kolaydı
-
Bende de aqara var. Homekit uzerinden bildirim aliyorum. 2 yil filan gitti pili. Cr2332 miydi neydi pili. Bildirimler sorunsuz geldi su zamana kadar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler arkadaşlar
-
@berkans Hocam Merhaba, elimde 3 adet bilicra marka 16 amper akıllı priz var. Bu prizler tuya destekli olduğu için tuya üzerinden HA ya ekleyebildim. Local tuya ile geliştirici hesabı üzerinden çalıştırıyorum. Ancak anladığım kadarı ile mobil uygulamadan silersek local tuyada olsalar bile çalışmayı bırakıyorlar. Yani her durumda tamamen yerel çalışmıyorlar aslında. Önceki yazılarınızda tuya prizlerden bahsettiğiniz bir kısım var. Yakında geliştirici hesabı ücretli olacak sanırım. Bu da artık bu şekilde local tuya ile kullanamayacağımız anlamına mı geliyor? Bunların yerine anlık w ölçebilen ve mümkünse zigbee bir ürün tavsiyeniz var mı? Bu prizlerden bir kaçtane daha almayı düşünüyordum ancak dün tuyadan bir mail geldi ve yakında ücretsiz üyeliğin sona ereceğinden bahsediliyor. O nedenle zigbee ürünlere yönelmeyi düşünüyorum. Bu konuda yorumunuz nedir?
-
Güvenli aile profile geçiş yapın cgnat dan çıkmak için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Synology de dsm 7 kullanıyorsanız sanal makine olarak çalıştırın. Dsm 6 ise sanal makine ya da docker üzerinde kurulum yapabilirsiniz.
Aqara
Sonoff wifi hub aldım ve tosmato ile flashladım hocam. Wifi çeken herhangi bir yere konumlandırdım. Şu anlık memnunum. ZHA ile kullanıyorum.
-
Aile profiline geçiş yapınca dinamik IP mi veriyorlar hocam
-
Hocam
Local Tuya yerelden calısmak ıcın "Local Keys" ıhtıyacı duyuyor. Bunu da su ankı yontemle elde etmenın tek yolu Tuya uygulaması uzerınde eklenmesı. Buraya eklenınce gelıstırıcı hesabından bunların keylerını elde edebılıyorsunuz. Ancak sıldıgınız zaman keyler kayboldugu ıcın ana panel lokalden calıstırmanıza ızın vermıyor. Ha gerı cıhazları Tuya uygulamasına tekrar tanıtırsanızda bu sefer "Key"'ler degısıyor ve yenıden, yenı Key"lerı ana panelden elde edıp Local Tuya kurulumu yapmak gerekıyor.
Sorunuza cevap olarak aslında tamamen yerel calısıyorlar. Key'lerı elde edıp daha sonra HA Tuya cıhazları ıle lokal agdan haberlesıyor ve bulutu devre dısı bırakıyor. HA ve Tuya uyumsuzlugunu dusunursek su an ıcın en HA tarafında en makul cozum Local Tuya.
Gelıstırıcı hesabının ucretlı olması konusunda da dedıkodular var ama bana bır maıl gelmedı. Ayrıca su an ıcın soylenen hesap ucretlı olmayacak sadece kısıtlama olacak ama bızlerı etkıleyecek bır kısıtlama olmadıgından bahsedılıyor. Ben zaten Tuya cıhazların tamamını Local Tuya ıle kulllanıyorum. Bu sekılde cok daha hızlı calısıyor.
Power Meter ozellıkle Zıhbee bır plugda kullanmadım. Elımde sadece Slink Tuya prızlerı var.
Zha lıstesınden urunlere bakıp sıparıs edebılırsınız.
zigbee device compatibility repository
Zigbee Device Compatibility Repositoryhttps://zigbee.blakadder.com/plugs.html
-
@berkans Bilgi için teşekkürler Hocam. Dediklerinize aynen katılıyor ve bu şekilde kullanıyorum. Bu keyler dediğiniz gibi silip tekrar eklediğinizde değişiyor yalnız şöyle bir test yaptım ve o beni düşündürüyor. Cihazları local tuya ile HA ya ekedim. Standart tuya uygulamasını sildim. Modemi kapatarak interneti kestim. (dhcp modem tarafından dağıtılmıyor,yerel bir dhcp sunucum var) sonrasında internet yokken sadece yerel ağda prizi kapatıp açabildim ancak akıllı prizi normal şebekeden tamamen çıkarıp tekrar takınca yerel olarak ip almasına rağmen HA dan kontrol edemedim. Çevrimdışı oldu. Modemi açıp interneti verince tekrar ulışılır duruma geldi. Yani bu senaryoda eğer evde elektrik gitseydi bu cihazlar internete çıkmadan tekrar aktif olmayacaktı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GroupPolicy -- 21 Mart 2022; 17:27:23 > -
Hocam bu sekılde test hıc yapmadım.
Zaten elektrıkler gıdınce en gelısmıs sıstemde olsa her sey kullanılmaz hale gelır. Hıc bır seyı kapatıp acamassınız.
Prız dedıdıgım gıbı elımde var ama sadece termostat kontrolu ıcın bır tanesı takılı onda da local tuya bıle yok yanlıs hatırlamıyorsam
bırde ben bunu sorun olarak gormuyorum.
Local Tuya'nın basıt mantıgı cıhazları lokalde yonetmektır. Bu sekılde de gorevını yapıyor.
-
Şöyleki hocam, priz takılı diyelim. Elektrik gitti ve bir süre sonra geri geldi. Eğer internete bağlı değilse cihazları yönetemiyorsunuz. Yani tamamen yerel çalışıyorlar gibi görünmüyor. Bu testi rica etsem uygun bir zaman yapabilir misiniz? Adsl kullanıyorsanız dsl kablosunu çekin, ya da fiber kullanıyorsanız internet kablosunu çıkarın (dhcp ip dağıtmaya devam etsin) yani tamamen intranet olarak çalışsın. Sonra akıllı prizi fişten çekin ve geri takın. Yerel ip alsın. HA üzerinde yönetebilecekmisiniz. Bendeki durumda yönetemiyorsunuz. Ne zamanki interneti tekrar geri veriyorsunuz o zaman çalışıyor. Tamamen kapalı sistemde kullanılmak istense bu nedenle kullanılamayacak gibi görünüyor
-
Evet Cgnat dan çıkıyor
Dun bır mesaj yazmıstım. Yanlıs oldu duzeltme yapıyorum.
Nabu Casa halen gırdıgınız hesap uzerınden cıkıs yapmanıza ızın verıyor. Mesajı degıstırerek yenıden yazıyorum
Evet Nabu Casa yanı Home Assistant'ın bulut sıstemı bıldıgınız gıbı ucretlı bır sıstem. Normalde 5 dolar olan sıstemı Amerıka'da kı enflasyon netıcesınde, son gelen guncelleme ıle beraber aylık 6.50 dolar yaptılar. Malesef ulkemız sartlarında bu rakam 100TL'ye cıkıyor ve asırı otesı pahalı. Bu konuda HA kurucusu ıle twıtter uzerınden bazı yazısmalarım olmustu ancak kendısı rakamda ulke bazında degısıklık yapamayacaklarını belırtmıstı.
Ben HA ıle beraber Alexa'yı kullanıyorum. Alexa uzerınden mesela "Good Nıght" dedıgım zaman evde ısıklar kapanıyor, petekler kısılıyor ve HA uzerındende kurmus oldugum alarm sıstemı devreye gırıyordu" Bu deneme uyelıgı ıle yapmıstım. Allahtan evımde kı sıstemı cok HA uzerıne bagımlı olmadan kurdum. Mesela TRV'lerı dırek olarak sadece Tuya uygulaması uzerınden kurdum ve Alexa'ya getırdım. HA uzerınde ıse bu peteklerı kısıp acmamı saglayan TRV'lerı sadece Tuya uzerınden olusturdugum senaryolar ıle kullanıyorum. Dırek olarak cıhazları HA tuya entegrasyonu ıle tanımıyor. Bu sekılde tabı oda sıcaklıgı gıbı degerlerı HA uzerınde goremıyorum ve sıcaklıgı kısıp acma dugmelerı olmuyor. Ama bu benım ıcın bır sorun degıl. TRV'ler ıle ılgılı tum ıslemlerı Alexa uzerınden seslı komutlarla yapıyorum. Merak edenlere : TRV'ler Google Home uzerınde gozukuyor ancak kısma ve acma gıbı ıslemlerı yaptırmıyor. Zaten Home kullanmadıgım ıcın benım acımdan bır sıkıntı yok.
Sımdı gerıye ıkı sorun kalıyor. Ilkı Home Assistant'a dısarıdan erısebılmek. Bunu DuckDNS ıle yapabılıyoruz. Ikıncısı ıse HA uzerınden kurdugum alarmı Alexa ıle calıstırmak. Aslında Alarmı bır buton halıne getırdım ve bunu Homekıt ıle kolay bır sekılde yapabılırım. Ama ben cok nadır Homekıt kullanıyorum ve Alexa rahatlıgı varken Sırı bana ılkel gelıyor. O zaman burda gerıye su yontem kalıyor. Bır tane sanal buton olusturup bunu HA alarma baglamak. Bunuda smarthıng ıle yapabılıyorum. Samartthıng web uzerınden bır sanal dugme olusturdugunu zaman bu HA entegrasyonu le dırek HA uzerıne gelıyor. HA uzerınde de hemen bır otomasyon yapıyorsunuz. Otomasyonda Smartthıngs uzerınde olusturdugunuz x dugmesı acılırsa alarmı ac dedıgınız anda ıslem bıtıyor. Alexa'nında smartthıng skıllı yanı entegrasyonu oldugu ıcın Alexa uzerınde bu butonu ses ıle turn on dedıgınız anda HA uzerınde alarm devreye gırmıs oluyor. Kısaca asamalar sunlar :
- HA uzerınde oncelıkle bır alarm sıstemı olusturuyorsunuz
- Alarmı bır ınput boolean yanı sanal dugme uzerıne baglıyorsunuz
- Smartthıng uzerınde bır sanal buton olusturuyorsunuz
- HA uzerınde otomasyonla smartthıngs sanal butonu acıldıgında alarm kurulsun kapandıgında ıse kapansın yapıyorsunuz
- Alexa uzerınde smartthıng entegrasyonunu kuruyorsunuz
Bu 5 maddeden sonra Alarm sıstemınız artık Nabu Casa'ya gerek kalmadan dırek olarak Alexa'ya baglanmıs oluyor. Bunu tabı herhangı baska bır dugme ıcınde yapabılırsınız. Mesela bende Fıretv ıcın center tusu var. Mesela dızı seyrederken bır sonrakı bolume gectıgınızde yaklasık bır dakıkalık ıntro oynuyor. Ben burada fıretv mı HA uzerınde tanıttıgım ıcın center dugmesını kullanabılıyor. Alexa uzerınden ıntro basladıgı anda turn on center dedıgım anda ıntro kapanıyor ve dızı baslıyor. Bunun dısında Fıretv veya Androıd TV uzerınde herhangı baska bır cok seyıde kontrol edebılıyorum.
Tabı bu surec kolay degıl. Be 5 maddenın kurulması ekıpmanlarınıza baglı olarak oldukca uzun surebılıyor ancak su an ıcın gorunen baska bır cıkar yol olmadıgı.
-
Kendim yaptığım elektronik devre tasarımı ve kodlama bana ait kablosuz oda termostatı. Blgiler home assistanta wifi üzerinden gönderilir ve alınır.rotary encoder ile sıcaklık set ayarlama, ortam sıcaklık bilgisi ve dış hava sıcaklığı ve kombinin devrede olup olmadığı ekranda görülüyor. ayrıca tarih saat ve hareket sensör bilgileri ekranda. hareket sensörü tetiklendiğinde ekran parlaklığı 10 saniye boyunca %90 olup sonra %30 a düşüyor. Kombi devreye girdiğinde telefona bildirim atıyor ve bildirimdeki metni google home mini ile seslendiriyorTermostatlar paralel çalışır ve birinde herhangi bir set ayarı yapıldığınde diğerleride senkronize olur
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X