< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (155. sayfa)

-
-
Hangi marka/model wifi anahtarı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Bağlantı şeklinizden emin misiniz? Ayrıca bu anahtarı kullanacağınız ampul tipi nedir?
Evde 11 farklı yerde kullanıyorum anahtar güzel çalışıyor. Tek nötr çekemediğim yer mutfak. Orda bari kondansatörle hallediyim dedim olmuyor.
Ben de nötrsüz Aqara anahtar kullanıyorum. Bir dönem de Moes kullandım. Hiç sorun yaşamamıştım. Kondansatörü nasıl bağladınız?
Lambaya paralel bağladım.
Enteresan durum. Normal şartlarda çalışması lazım. Bu anahtarı diğer nötr çektiğiniz yerlerden birinde deneme şansınız varsa bir deneyin bence. Acaba nötr ile çalışacak mı?
Denedim çalışıyor anahtar sağlam. Wifi ağına da ekledim hatta.
Israrla soruyorum belki ama yanlış anlamayın lütfen 🙏 Acaba anahtarın arkasındaki kabllolamada bir hatanız olabilir mi? 220v gelen kablo “ L “ girişine diğerleri de “ L1, L2 ve L3 “ e bağlanacak.
Yok hocam 11 tane bağladım şimdiye kadar o kısımları biliyorum. L faz N nötr L1 lamba
Peki diğer bağladığınız, çalışan 11 adet anahtar nötr bağlantılı ise o halde kutularından çıkan kondansatörlerden deneseniz. Açıkçası başka da birşey gelmiyor aklıma. Umarım sorun çözülür 🙏
Kondansatör çıkmadı kutularından. Benzer ürünlerde çıkan kondansatörlere baktım o değerlerde aldım onlarla denedim. Yorumlarda nötrsüz de çalıştığı söylenmiş.
-
-
En son ihtimal satıcıya ürünün çalışmadığını yazın. Değişim rica edin. Daha önce aliexpress’den aldığım bir ürün arızalı çıktığında satıcı ile iletişim kurup yazmıştım. Fotoğraflarla da desteklemiştim.Sonrasında da bana yeni ürün göndermişti. Sadece çok küçük bir kargo bedeli ve gümrük bedeli ödemiştim. İnşallah sorununuz çözülür. Bol şans 🙏
Ürün çalışıyor ama satıcıya haksızlık olur. Bu aldığım 12. Ürün.
selamlar,
bu cihazı sadece tuya (ya da smart life) uygulaması ile mi kullanabiliyorsunuz?
tuya ısı sensörlerim var ve home assistant'da native olarak çalışmıyor, tuya server üzerinden çalışıyor.
siz bu ürünü home assistant'ta kullandınız mı, ya da native eklenebiliyor mu yoksa tuya server'a bağımlımıdır?
-
Tuya uygulamasıyla kullanıyorum. Homeassistantın tuya eklentisiyle oraya da ekledim. Yine homeassistantın homekit eklentisiyle apple kontrol paneline bile ekledim. Siri ile kullanabiliyorum.
Pes ettim artık kablo çekemiycem mutfağa yoksa olan tesisatın da içine edicez. Anlamadığım nokta normalde anahtarlardan lambaya giden kabloyu ileri geri itince lambadaki de oynardı bunda sanki bir yerde tıkanmış hiç kıpırdamıyo. Artık içine alçı mı doldu taş mı tıkadı bilmiyorum inşallah kabloda zamanla bir arıza olmaz yenisini çekmek ölüm.
Aynı tipte nötrsüz çalıştığını iddia eden bir versiyonunu buldum biraz daha pahalı ama yapacak bişey yok ondan sipariş ettim son lamba bu kalmıştı eksik bırakamam artık.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X