Şimdi Ara

HOMATİCS BOX 4K V2(2026)[ANA KONU] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
14
Favori
9.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende oluyor abi çok sık olmaya başladı bir kere basıyorum 9 kere sağa gidiyor mesela... Sebep nedir sence?

Kumanda da olabilir evdeki kablosuz başka bir cihazda. Frekans karmaşası olabiliyor bazen. Kumandayı bluetooth cihazlardan kaldırıp yeniden eşleştirebilirsiniz. Router yakınsa yeniden başlatabilirsiniz. Kablosuz Gamepad bağlayıp deneme yapabilirsiniz. Kumanda gibi menülerde geziliyor.

Sorun cihazda ise sıfırlamayı denemek tek çözüm.

• farklı başlıklarda ** yada burada da zannedersem bahsedenler olmuş ..type-c ve usb portunda sorun oldugundan bahsetmişler ..videolarda bazen takılma yada ses geçişlerinde sorun olabiliyor denmiş ..4 bin tl 'Ye saglam duruyor ama kronik sorunlari varsa biraz daha bekleyebilirim

2 gb 'lik versiyon da 3 bin tl civari o da xiaomi 3 .nesil yerine bir altnatif olabilir zannedersem .(2 gb ram olmasi disinda bu sürümden donanim farkı yok degil mi ? )

**

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/163183562

Ses yada videolarda takılma söz konusu değil.

USB A girişini kumanda alıcısı için kullanıyorum. Type-c girişine 32GB USB 3.0 flash bellek takıp çıkartıyorum. Herhangi bir problem olmadı. Type-a girişe yüksek kapasiteli disk bağladığında sorun yaşayan bir youtube kanalı vardı, onun dışında yazan olmadı.

Yazın ilk aylarında PLUS versiyonu çıkacak. O çok daha gelişmiş ama fiyatı 2 katı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 22 Mart 2026; 9:26:40 >
  • bende cihazın 4 gb ram li pro versiyonunu aldım. ben sadece amazon prime , netflix,hbo max , youtube platformlarını kullanıyorum, diğer uygulama ya da servisleri kullanmıyorum. elimde yamaha rx-v6a avr cihazı ve surround hoparlör kurulumu var. lg tv ile passthrough olarak sisteme bu platformlardan ses aktarınca youtube hariç , cihazın mobil uygulamasında ses dolby digital plus olarak gidiyor , ama cihazı hdmi kablo ile avr cihazına bağladığımda yine aynı servislerde, ses pcm 48 khz olarak görünüyor, ve sadece stereo ses aktarıyor, bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

AVR'ye bağlıyken desteklenen ses biçimleri listesini kontrol edin.

donanımhaber forum
    HOMATİCS BOX 4K V2(2026)[ANA KONU]
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/163098844

kontrol ettim , ses biçimlerini otomatikten manuel seçime aldım, cihazın destekliği tüm codec leri elle açık durumuna getirdim ama düzelme olmadı

AVR HDMI portu sürümü eski olabilir mi? başka bir port ile deneme yaptınız mı?

hdmi girişi 8k 60 hz destekliyor, sanırım hdmi 2.0b ve hdcp 2.2 destekliyor, dolby atmos , dolby true hd, dts-x gibi daha bir çok dolby ve dts ses codec ini destekliyor. cihazdaki tüm hdmi girişleri aynı hdmi sürümünde , tv nin dolby sesi aktarıp cihazın aktaramaması can sıkıcı bir durum

Tv üzerinden bağlantı yaparsam dts ve 7.1 olmuyor çünkü tv de dts desteği yok, 5.1 geçişe izin veriyor.

Soundbarım hdmi 2.0 ve 4k60hz de Dolby vision veremiyor. HDR olarak veriyor. TrueHD 7.1 ve DTS desteği direkt bağlantı yapınca oluyor.

Cihaz da sorun yok özetle. 2 türlü bağlantıda da cihazların desteklediği formatlarda çıkış veriyor.

Ses çıkışı ayarlarında Surround kısmında Dolby MAT ve Dolby Digital Plus diye 2 seçenek var. Onları da tek tek deneyebilirsiniz.

Kendi kablosu yerine başka bir hdmi 2.1 kablo ile deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 27 Mart 2026; 10:50:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hatırlarsanız bir kaç gün deneyip iade etmiştim ben bu cihazı. Deneyimimde şöyle bir sorunla karşılaşmıştım.

Evde 5.1 AVR var (Aslında 5.1.2 Atmos setup var ama ".2" olan tavan hoparlorlerimi monte etmedim bu evde. AVR kurulumunu da sıfırdan 5.1 olarak yaptım. Yani bu durumda AVR'den atmos ses alamamam lazım).

V2'de direk geçiş otomatik ya da manual olarak bulunuyor. Cihaz kaynak sesi bazen en iyi bazen de en kötü eşleşme ile pass edip AVR'ye gönderiyor. Örneğin kaynak DD/DS iken bir bakmışsınız stereo göndermiş bir bakmışsınız atmos göndermiş. Hadi atmos gönderince yine AVR'den surround ses aldığınızda keyifli oluyor da surround olan bir sesi iki kanala çekince tadı kaçıyor.

Beni bu durum çok rahatsız etmişti ve bu nedenle iade etmiştim cihazı.

Araç: Egea HB, 1.6 Multijet, Lounge Plus Desktop: Ryzen3 2200mhz, 2GB RX550, 16GB Ram, Samsung C24F396 GSM: PTTCELL - Xiaomi 14T Pro 12/1024, DSLR: Nikon D80, 5.1.2 Cinema System Setup ; AVR: Denon x2500h, Hoparlör: Magnat MS 802–202-102-C252 set, Subwoofer: Magnat 8010701, Stereo: FX-Audio FX502a, DAC-x6, Polk Audio RTIa1 Projektör: Optoma HD142x, Media: Zidoo x9s, Fire TV Stick 4K Max, Logitech Harmony 650 Ağ: SOL Fiber 1000 Mbit, Keenetic Hopper (KN-3811), Zyxel NAS326, Pi4 HomeServer Ham Radio:: Yaesu FT-710 Aess ve Xiegu G90 HF Transceiver, Pi4 + HamPi OS, Alinco DJ-MD5 TGP, Quansheng UV-K6, Baofeng UV-3R, PiZero+MMDVM DMR, Malachite SDR DSP SSB, ATS 20+ ve ATS20+ mini SSB, Diamond X510n, Flipper Zero Bisiklet Carraro Sportive 330 TURK.NET DAVET KODU: FUF71KT56WIL - Mobimatter e-Sim : HSINE24592
  • sanalgezgin kullanıcısına yanıt

Soundbar iletişiminde böyle bir sorun yok. Demek ki AVR'ler ile alakalı bir uyumsuzluk olabilir.

• Ptt AVM den Homatics TV Box 4K V2 Pro 4/64 GB satın alarak, aranıza katıldım. Cihazın kurulumunu yaptım. Gayet hızlı bir cihaz olduğunu gördüm. Bununla beraber google store dan hiç bir uygulamayı indiremedim. Gerisi hayal kırıklığı. Evofone teknik servise gönderdim. Sonucu bekliyorum

Mağazadan uygulama indirememe sorunu hesabınız ile alakalı bir durum olabilir. Servise göndermeden önce çözme ihtimaliniz vardı.

Hocam nedense sizin yanlış bir şey yaptınızı düşünüyorum. Nasıl uygulama inmiyor? İnternete bağlanıyor, Google hesabınızı girebiliyorsunuz ama marketten bir şey indirmiyor öyle mi? Yoksa hiç mi İnternete girmiyor cihaz. Ayrıca yeni Google tv arayüzünde market gözükmüyor oradan mı şaşırırdınız acaba.. Yollamadan önce buraya yazaydınız keşke

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben de aynısını düşündüm. Geçen gün bir Google tv kullanan son model projeksiyonun satış sayfasındaki yorumlarda Play store yok diye iade ettiğini yazan birini gördüm.

Cihazda google hesabimi actim. Youtube ve netflix calisti. Google store dan hic bir uygulamayi indiremedim. Indirme sirasinda beklemede yazdi.

Sabaha kadar biraktim indirme yapmadi. Ithalatci ile gorustum cihazi kendilerine gondermemi istediler.

HOMATİCS BOX 4K V2(2026)[ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikretengin48 -- 27 Mart 2026; 18:36:3 >

Hocam cihaz internete baglandi fakat magazadan uygulama indiremedim.

Ev internetiniz aile profilinde olabilir. Böyle olunca sorunlar yaşanabiliyor. Telefondan hotspot açıp telefondaki interneti vererek bir deneme yapmak ve sorunun internet servis sağlayıcı kaynaklı olup olmadığına bakılmalı.

Wifi bağlantısına Google DNS adresleri girilerek deneme yapılmalı.

Bu Google hesabı başka bir telefon yada tablette sorunsuz aplikasyon indirme yapabiliyorsa hesap kaynaklı bir kısıtlama yoktur. Başka bir cihazda bu hesabı da test etmek gerekir.

İlk sayfalarda belirtmiştim. Cihaza kurulum sonrası ayarlar-uygulamalar- güncellemeler kısmına giderek mağaza, google servisleri ve kumanda güncellemesini yapmak gerekiyor. Onları yapmamış da olabilirsiniz.

Açtığınız hesabı bilgisayar yada telefonda tarayıcıdan girerek hesap ayarlarını kontrol edin. Belki kabul etmediğiniz bir metin yada açmadığınız bir ayar vardır. Sorun hesap kaynaklı gibi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 27 Mart 2026; 19:53:37 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.