Şimdi Ara

HOCA AHMET YESEVİ (kazakistan-türkiye) üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar burda UZAKTAN eğitim almayı düşünüyorum okumakda olan ya da mezun arkadaşlar varmı eksi ve artı ları nelerdir lütfen acil yardım

[/center]
  • up

[/center]
  • Uzaktan eğitimi yök kabul etmiyor diye biliyorum.Kazakistana gidip okuyacaksan yök kabul eder.Dgs ile ilgili bir forumda birçok şey okumuştum.

Orjinalden alıntı: Calpi84

Uzaktan eğitimi yök kabul etmiyor diye biliyorum.Kazakistana gidip okuyacaksan yök kabul eder.Dgs ile ilgili bir forumda birçok şey okumuştum.

Uzaktan eğitimi kabul etmiyor diye birşey yok. Açıköğretim Fakültesi de uzaktan eğitim ve 1 milyona yakın öğrencisi var :)

Sadece bir inatlaşma yüzünden Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin lisans bölümlerini kabul etmiyorum ama yüksek ve ön lisans mezunlarını tanıyorum şeklinde bir beyanı var YÖK'ün. Herhangi temele yada nedene de dayanmıyor. Şu yüzden tanımıyorum diyemiyor yani...

Ancak Ahmet Yesevi Üniversitesi, Uluslararası bir üniversite olduğu için ve denkliği T.C anayasasındaki bir madde ile sağlandığı için şöyle bir durum var.

YÖK tüzüğü yerel bir yasadır. Anayasa ise tüm yerel yasaların üstündedir ve hepsini kapsamına alır. Ters düştükleri durumlarda Anayasa'da yazan hüküm, diğerlerini geçersiz kılar. Yani, YÖK istediği kadar tanımıyorum diyebilir, ancak Askerlik şubesinden, devlet dairesine kadar devletin diğer tüm Organları Ahmet Yesevi Üniversitesi mezunlarını tanıyor.

Diğer yandan üniversite, sanırım inatlaşmayı bitirmek için, bu seneden itibaren lisansa uzaktan eğitim için öğrenci almıyor. Ön lisans ve Yüksek lisans yapmak isteyip de vakti olmayan, örgün öğretim imkanı olmayan (Sakatlık gibi bir durum) yada çalışan insanlar için ise birebir çözüm olma özelliğini sürdürüyor. Dersler Online ve akşam saatlerinde oluyor, tüm hocalarımız Türkiye'nin saygın üniversitelerinden seçiliyor ve en düşük Doçent olmak üzere, ekseriyetle Prof.lardan oluşan bir eğitim kadrosu var.

• Evet mesela bizim derslerden birine (bilg. müh.) bizzat ÖSYM başkanı giriyor, aydı dersi Hacettepe Bilg. müh de de veriyormuş.

Ayrıca işin enteresan tarafı ben mesela seneye mezun olucam, sonra o diplomayla ahmet yesevi de yüksek lisans yapıcam :) tezatlığa bak...
  • arkadaşlar yeni endüstri müh kazandım yardımcı olabilecek varmı
    4. Burada çalışanlar hiç kibar değiller. Biraz kızdırdığınız da rahatlıkla size hakaret edebiliyorlar.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.