Şimdi Ara

Hobi amaçlı makine tavsiyesi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanında verilen elektronik vizor bile 450 tl civarı satılıyor. Bir yanlışlık olmalı bu fiyatta :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır hiç bir yanlışlık yok. Ben makine objektifi bir başka web sitesinin kampanyasından 575 TL.ye almıştım. Daha sonra bu siteden sadece elektronik vizörünü 425 TL.ye aldım. Benim vizörü aldığım gün bu kampanya başladı. GF2 artık üretilmeyecek bir makine olduğu için stok boşaltıyorlar. Ancak, elektronik vizör ile bu makine gerçekten çok iyi bir ikili oluşturuyorlar. Elim biraz bollaşınca yanına 45mm 1.8 objektif alarak devam edeceğim. Aklınızda soru işareti kalmaması açısından, ilgili site ile bağlantı kurabilirsiniz. Siteden daha önce alışveriş yaptım. Güvenilir bir site
  • Ben makineyi aldığımda böyle bir kampanya olmadığı için vizör + makine + objektif bana 1.000 TL.ye mal oldu.
  • Çok sağolun hocam yardımlarınız için. Fiyat çok uygun gerçekten. Dslr'lara 1400 tl verip hakkıyla kullanamdıktan sonra çok mantıklı değil sanırım. Sonuçta hobi olarak yapacağım. Sabah stokta var gözüküyordu tam almaya niyetlendim, stokta kalmamış :) Dmc-g3 için 800tl'ye çıkabilirim, değer mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikocan5 -- 13 Ekim 2014; 14:03:57 >
  • Asla bir DSLR tadını vermiyor. Bunu kabul etmek gerekli. ancak, yeni başlayan birinin, taşınabilirlik özelliği ile tüm işini görecektir. Bu arada size tavsiyem; verirler mi bilmem ama, makineyi alırken, bu makineye uygun bir de hediye taşıma çantası veya hafıza kartı kopartmaya çalışın derim. Online destek size yardımcı olacaktır.
  • Bence Aynasızlara bir bakın derim.

Canon eos m olur
    Sony Nex 6 olur
    Olympus epl5-e pl3-pm2 olur. farketmez kısaca fakat alabiliyorsanız nex6 alın derim. vizörüyle, birçok android tarzı uygulamasıyla gerçekten iyi bir body. Tabi onun dışında Dslt olursa A37 + tamron 18-200 falan alabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • git adam gibi dslr al

optik vizörü olmayan makinalar zevk vermez
  • Body olarak D3200 her turlu isinizi gorecektir. Ben cok memnunum.

• Hâlâ karar veremedim :) Şöyle bir durum var, ne kadar bütçeme 1400 demiş olsam da ne kadar ucuza bulursam alacağım aleti benim için o kadar iyi olur. Önümüzdeki kış yapacağım uzun soluklu avrupa gezisinin bütçesinden kısıyorum, özellikle orada kullanmak amaçlı alıyorum. O kadar yer gezip de iphone ile fotoğraf çekmek pek tatmin etmez açıkçası.

Bu arada fotoğraf çekmeyi zevk için yaptığımdan alacağım makineye lanetler yağdırarak hobimi mahvetmek istemiyorum :) O yüzden emin olmam gerek tam anlamıyla.

Öneriler için herkese teşekkürler. Çok fazla aynasız önerisi geldiğinden, hâlâ aynasız alma fikrindeyim. Sanırım yeterli olacaktır.

• Optik vizörleri de 2'ye ayırmak gerek. Pentamirror ve pentaprism olarak. Kaliteli optik vizöre sahip makinelerde pentaprism vizör bulunur. Arada büyük fark var. Anlamak için nikon D5XXX yada Nikon D3XXX serisi makinelerin pentamirror vizörü ile D90, D300 ve D7XXX serisi makinelerin pentaprism vizörlerinin kaliteleri ve kullanım sırasında verdiği haz birbirlerinden çok farklıdır.
    Elektronik Vizörlerde ise bence en önemli unsurlardan biri çözünürlük. Yüksek seviye çözünürlüğe sahip bir elektronik vizörü ise bir pentaprism vizörden ayıran en belirgin fark ise, pozlama ile ilgili olarak yapmış olduğunuz ayarlamaların fotoğrafta yaratacağı değişimleri anında ve canlı olarak görebilmenizdir bence. Bunu Optik vizöre sahip makinelerde ancak liveView modunda LCD ekranda görebilmenizdir. Güneşli bir havada LCD ekran parlaması nedeniyle, liveView ekranı kullanmak zorlaşacağından, EVF vizör bu noktada avantajlı olacaktır.

• fikocan5 kullanıcısına yanıt
    Bu cihaz tam istediğin gibi 30x zoom var ve manuel... Ama kompakt Canon PowerShot SX510HS

• Bütün öneriler çok güzel, fiyat/performans olarak hep iyi cihazlar. Karar veremiyorum maalesef.

• Bu ürün nasıldır?https://www.fujifilmshop.com/katalog/urun/outlet_x20_gumus
    Dslr alırsam nikon d5100 alacağım, ona karar verdim ama her zaman yanımda taşıyabileceğim ufak boyutlarda bir makine almak daha mantıklı geliyor şu an. O yüzden arayışlarım devam ediyor hâla.
  • Aynı özelliklerdeki x10 u kullanıyorum, gayet güzel. Tabi ki büyük sensörlü makineler kadar iyi değil ama gayet kullanışlı.

İlgilenirsen ben kendimdekini satıyorum.http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-fujifilm-x10-plus-sd-kart-171336186/detay
    (Fiyatı öylesine yazmıştım almayı düşünürsen indiririm )

Satma sebebim x100 almak istemem. Zoomdan ve titreşim önleyiciden feragat edip büyük sensörlü makine almaya karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 5 Kasım 2014; 10:38:13 >

• multimatom kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim teklifiniz için. x20'nin x10'a göre çok geliştirdiğini söyleyen bir kaç inceleme yazısı okudum. Sanırım x10 netleme konusunda baya yavaşmış. Zaten nakit alma gibi bir düşüncem yoktu, teşekkürler yine de :)
  • Optik vizoru filan gelişmiş ve AF performansı artmış evet ama onun dışındaki asıl özellikleri Sensör - Lens ve kontrolleri birebir aynı.

Satmak için söylemiyorum, siz bilirsiniz tabii ama bilgilendirmek için söyleyeyim.
    Sanalpazardan 9 taksitle güvenli satış yapılıyor. Düşünürseniz öneririm gerçekten. Çünkü piyasada x10da x20 de pek yok zaten.
  • Takip

• En son Panasonic Lumix dmc-g3 ile Fujifilm x-a1 arasında kaldım. Fuji 200 tl daha fazlaya geliyor. Dpreview'dan baktığım karşılaştırma fotoğraflarında x-a1'in imaj kalitesi gerçekten çok iyi duruyor. Dmc-g3 için de çok iyi yorumlar okuyorum. Ciddi anlamda kararsız kaldım şu anda. Sizler hangisini önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikocan5

En son Panasonic Lumix dmc-g3 ile Fujifilm x-a1 arasında kaldım. Fuji 200 tl daha fazlaya geliyor. Dpreview'dan baktığım karşılaştırma fotoğraflarında x-a1'in imaj kalitesi gerçekten çok iyi duruyor. Dmc-g3 için de çok iyi yorumlar okuyorum. Ciddi anlamda kararsız kaldım şu anda. Sizler hangisini önerirsiniz?

Aldiniz mi bilmiyorum ama benden size bir öneri incelemelere ve yorumlara bakmissinizdir hatta sayfa acip fikirde almisiniz buraya kadar hersy güzel ama zaman gectik sira akliniz daha cok karisir ve sonuca gitmek zorlasir. Ben forumdan bir kac kisiye sordum salsunlar cok ardimci oldular ve onlarin yönlendirmesi ile panasonic g3 te karar kildim ve alacagim kisiyle anlastik arin postaya verecek kismetse en gec persembe elimde olur. Ben okudugm yorumlara ve bu isten anlayan kisilerin yorumlarina bilgilerine güvenip aldim ve dogru bir karar verdigimi düsünüyorum.Eger maddiyatiniz cok yoksa diz de benim gibi amatör olarak aile ve disarida kullacksaniz bence g3 iyi bir secim olur ;)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.