Şimdi Ara

hızlı okuma kursu veya kurssuz öğrenmek??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şu dönemde bu işe kalkışmak doğru mu sizce yani 9 ay gibi bir süre kalmışken oraya vakit ayırmak sıkıntılı olabilir mi ? eğer olmaz derseniz kurs ücretleri pahalı malum normal ona göre yazılmıs kitaplar okuyarak kenidimiz açlışma yaparak geişitirebiliir miyiz?

• 9-10-11 için mantıklı olabilir ama sınav yılında olmaz bence
  • mbayediagne10 kullanıcısına yanıt
    neden? galiba eğitimi aşrı uzun deılmiş ve günlük kısa tekrarlar gerekiyormus.
  • has2016 H kullanıcısına yanıt
    vaktimi iyi yönetiyorum dersen dene yine de onun yerine paragraf-deneme çözmek daha mantıklı bence hocam
  • gözlerimi hızlı hareket ettirip aptal gibi düşünüyorum paragrafta cidden işe yarıyor öneririm
  • aklıma ilk geleni yapıştırıyorum
  • mbayediagne10 kullanıcısına yanıt
    tamamdır hocam teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hızlı okuma ve yks
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynen hocam bu işe yaryor galıba ama sapıtıyor bazen bii kere tak tak geçtim rekor sürede bitirdim 30 netiin aşşasna düştüm o günden sonra bbi korku geldi bu taktiğe
  • has2016 H kullanıcısına yanıt
    bende gariptirki 25 net olan ilk denemem 30 üstünde şuanda 6 denemedir 32-31.5 arası geziyor 5 soru dil bilgisinden kaçırıyıorum kendi hatamdan paragraftan 3 4 soru kaçıyor tabi ösym değil bu :)
  • bende tekrar şans veriiyim barii hocam teşekkürler
  • Hızlı okumada şampiyonluğum var hiç bir kursa katılmadım sadece düzenli kitap okurum, sınav için de bir faydasını görmezsin bol bol paragraf sorusu çöz sadece. Ha nedenini sorarsan çünkü sistem hızlı okuyup anlama sistemi değil senin mevcut sınavın senden isteyeceği cevabı verebilmen... O yüzden türkçe için kitap oku yok hızlı okuma kursuna git türevi tavsiyeleri dinlememeni öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 6 yıl önce 10. Sınıftayken bir kitap ile hızlı okuma ile tanışmıştım kitabın adını tam hatırlamıyorum ama o kitapla yetinmeyip hızlı okuma ile ilgili 4 kitap daha okumuştum aklımda en fazla kalanları Mustafa Ruşen ve Ziya Baran'ın kitaplarıydı ve gerçekten işime yaramıştı. Dakikada 1500 kelimeye kadar çıkmıştım gerçekten anlıyordum ama okumak ve anlamak dışında hafızanda tutmak için de özel çaba harcaman gerekiyor o kısmı halledememistim,
    Yine de Türkçe sınav sorularında okuduğunu 2dkdan fazla tutmama gerek olmadığı için benim için sorun olmamıştı ve lise bittiğinde üniversite sınavına girdim tabi tüm zaman boyunca hızlı okuma çalışmadığım için dakikada 1500 değil de dakikada 500-600 kelime arası okuyabiliyordum (normal bir üniversite öğrencisinin okuma hızı dakikada 180 kelime). YGS Türkçeyi yaklaşık 25 dkda bitirmiştim ve genelde 35-40 dkda bitiriyorlardı o yüzden çok zaman kazandım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.