Şimdi Ara

Hızlı bir inceleme daha ---> Cabasse Antigua - B&W 686 - Focal Chorus 706 - Kef C1 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
5.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • "Butceye gore bir cok dac var ki en ucuz dac bile normal bir ses kartindan ne kadar farkli oldugunu hemen gosteriyor." demişsiniz ya ben şimdi sadece DAC mı alıyım yoksa DAC+harici ses kartı mı alıyım orası biraz karıştı ama siz esi juli'den bahsettiğinize göre her ikisinide almak daha iyi bir performans vericek heralde değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Gökhan-

    "Butceye gore bir cok dac var ki en ucuz dac bile normal bir ses kartindan ne kadar farkli oldugunu hemen gosteriyor." demişsiniz ya ben şimdi sadece DAC mı alıyım yoksa DAC+harici ses kartı mı alıyım orası biraz karıştı ama siz esi juli'den bahsettiğinize göre her ikisinide almak daha iyi bir performans vericek heralde değil mi?

    DAC demek digital to analog converter demek. Yani digital ses verisini amfinin işleyeceği analog veriye dönüştürüyor. Her ses kartında DAC vardır zaten ama bu dönüşüm işlemini başarılı yapmak için en güzeli harici bir DAC kullanmaktır. Eğer USB DAC kullanırsanız ses kartına ihtiyacınız olmaz. DAC usb değilse ses kartınızdan aldığınız digital veriyi optic veya koaksiyel kablo ile DAC'a ulaştırır buradan da amfiye göndererek amfide sesin işlenip yükseltilmesini sağlarsınız.Fakat burada önemli olan ses kartınızın digital çıkışı olup olmadığıdır...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Gökhan-

    "Butceye gore bir cok dac var ki en ucuz dac bile normal bir ses kartindan ne kadar farkli oldugunu hemen gosteriyor." demişsiniz ya ben şimdi sadece DAC mı alıyım yoksa DAC+harici ses kartı mı alıyım orası biraz karıştı ama siz esi juli'den bahsettiğinize göre her ikisinide almak daha iyi bir performans vericek heralde değil mi?

    Eğer PC kullanacaksanız Esi Juli gibi başarılı bir dac a sahip bir kart, notebook kullanacaksanız harici bir usb dac alabilirsiniz.
    Her ses kartında bir dac zaten vardır. Burada önemli olan sizin diğer komponentlerinizin başarısını engellemeyecek ölçüde bir dac sahibi olmak.
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim içime sindi yani onu diyebilirim rahatladım biraz Bıkmadan usanmadan sorularımı cevapladığınız için sağolun müzik sistemimi alıp denedikten sonra görüşlerimi hemen paylaşıcam inşallah.
  • E şimdi hiç aklımda yokken bu tatlı sohbetleri okuyunca
    sistem kurasım geldi bilginize ve elinize sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: newfel

    E şimdi hiç aklımda yokken bu tatlı sohbetleri okuyunca
    sistem kurasım geldi bilginize ve elinize sağlık

    Evet sevgili newfel, su topikteki en anlamli cumleyi sen kurdun. Iste isin ozeti bu. Oyle bir keyif ki bu muzik ve stereo sistemler, birakin dinlemeyi yazmasi, sohbeti, paylasmasi bile ayri bir keyif.
  • Zehirlendim galiba, akşamdan beri epey bir yazı ve paylaşım okudum anladımki bu işin rengi yok, zevk ve beğeni meselesi en son sistemim sony LBT-A50 idi, yanılmıyorsam 95 yada 96'da satıp bir dahada el sürmemiştim böyle sistemlere, ama içimizde var hala bir şeyler kısaca sözün özüne gelirsek giriş seviyede Rega Mira önerirmisiniz, ve bu amfi'de hangi hoparlörü tavsiye edersiniz şimdi sorular gelir ne dinliyorsun diye şöyle diyeyim o an haleti ruhiyem neyse dinlediğim müzikte ona uygundur, yelpaze geniş klasik batı müziğinden tutun Türk halk müziğine kadar gider önerileriniz için şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 23 Kasım 2011; 14:00:46 >
  • Ben de Mira3 e çok niyetliyim. En çok beğendiğim özelliği ise phono katının mükemmele yakın olması. Herkes phono katının muazzam olduğunu söylüyor.
    Genel itibariyle de çok detaylı ve sıcak bir sese sahip olduğu söyleniyor. Dinlemek kısmet olmadı ama exposure vincent yada rega alacağım gibi gözüküyor. Vincent 236 yı oldukça dinledim ve test ettim. Sıra öbürlerinde sonra da para mevzusu var tabi
  • Selam arkadaşlar rega mira 3 ile birlikte kullanmak için Rega RS1 yada Usher S 520 düşünüyorum
    bunları gidip yerinde dinlemek gibi bir şansım maalesef yok bu ikili fiyat olarak neredeyse aynı
    ama aralarındaki farklar nelerdir ve başka alternatifler bulunabilirmi gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var
  • merhabalar,

    focal 706v için hangi anfileri önerirsiniz.. 1500.-2000 tl aralığında bir fiyala...
    klasik ve jaz ağırlıklı müzik dilerim

    teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Bugün;

    Cabasse mt-30 antigua
    Focal Chorus 706V
    B&W 686
    KEF C1

    Bu ufaklıkları deneme fırsatı buldum..Kaynak Marantz 7x100 watt stereo modda pure direct modu olan orta seviye tank gibi bir avr..Player Lg'nin son derece kötü bir ekran ve menuye sahip bir playerı o kadar kötü ki kaçıncı şarkıda olduğunuzu bile göstermiyor sadece saniye ve dakika ilerliyor, pause tuşu bile yok ..Kablolar 2.5mm Hama bakır,interconnect ise no name :) Medya olarak Cafe de Pera 8'i kullandım..

    Daha önce CABASSE MT-30 ANTIGUA'lari bu kadar detaylı dinlememiştim...B&W 686 yani 600 serisinin en küçük üyesinden sonra dinlediğimden midir yoksa cabasse'lerin genel karakterinden midir bilmem cabasse'lerin sahnesi çook geniş orta frekanslar önde ve cidden sesin geldiği yer bir anda yok oluyor ses havadar,ama b&w da sesin iki farklı kutunun içinden çıktığı her haliyle belli ;) B&W kesinlikle kötü değil sadece ciddi anlamda orta frekans eksikliği var nautilius tube-loaded tweeterlar burada öne çıkıp orta sesleri sönümlüyorlar bence...Yoksa diğer türlü ses ahengi ve ses rengi çok iyi..Crossover frekansının bence yeniden gözden geçrilmesinde fayda var gibi..Rotellerle B&W ürünleri match edildiğinde bu kayıpları en az seviyede hissediyorsunuz buna şahit olmuştum ve gerçekten ilginç...(iki marka da aynı ailenin bireyleri aynen creek-epos da olduğu gibi)

    Beni hayretler içinde bırakan bir diğer ürün de Focal'in Chorus 706V'si oldu...Ben 706'ların bu kadar mat,donuk keyifsiz ve metalik çalabileceklerine olanak vermiyordum...Marantz ile neredeyse B&W 686'dan bile kötü çaldılar...Anında kapattım ve sistemden ayırdım..Marantz Focal ile eşleşmiyor mu yoksa?

    KEF C1 ise bu saydığımız hoparlörler içinde en küçük ve en çelimsiz olanı ama yine de fena değil tizleri belirgin..Alt frekanslar kötü,yetersiz ve üründe bir ahenk sorunu var orta frekans ile alt frekans birbirine girmiş afallıyorlar gibi geldi bana belki de stereo olarak kullanmaya çalıştığım için böyle hissettim haksızlık etmiş olabilirim bu ufaklıklara..Yani benim eski Wharfedale Crystal cr2-10 lar bile bu kefleri cebinden çıkartırlar her yönüyle ki haksızlık etmeyeyim o kadar da kötü de değillerdi wharfedale'ler...Tam bir düşük bütçe ürünüydüler..Kefler ancak ve ancak rear olabilirler zaten front veya küçük oda stereo sisteminde bile kullanılacak kapasitede değiller (bence)

    Uzun lafın kısası çok detaylı ve özenilmiş bir dinleti olmadı olmadı ama gayet yararlıydı...Bu izlenim sayısı ve deneme fırsatları eğer istanbulda olsaydım en az on katına yirmi katına çıkabilirdi ama Ankarada olmanın vermiş olduğu merak da ürünleri ayrı ayrı detaylı öğrenme fırsatı veriyor yani hemen ayağınızın altında anında arabaya atlayıp gidilebilecek yeterli sayıda demo odası olmadığı için netten sayfa sayfa kullanıcı yorumu okuyorsunuz fena da olmuyor ;)

    Sıralama yapacak olursak;

    1) Cabasse mt-30 Antigua (Tavsiye ederim,30m2'ye kadar yeterli olacaklardır ve kolay sürülebilirler)

     Hızlı bir inceleme daha ---> Cabasse Antigua - B&W 686 - Focal Chorus 706 - Kef C1


    2) B&W 686 (Sınırlı tavsiye ederim belki küçük bir odada olabilir,gayet de sıcak çalıyorlar)

     Hızlı bir inceleme daha ---> Cabasse Antigua - B&W 686 - Focal Chorus 706 - Kef C1


    3) Focal Chorus 706V (Yorumsuz marantz ile hiç haz etmedim - başka amfilerle denemek lazım)

     Hızlı bir inceleme daha ---> Cabasse Antigua - B&W 686 - Focal Chorus 706 - Kef C1


    4) KEF C1 (Ön hoparlör veya stereoda tavsiye etmem ancak arkalarda olabilirler)

     Hızlı bir inceleme daha ---> Cabasse Antigua - B&W 686 - Focal Chorus 706 - Kef C1


    Cabasse için ikinci elde veya sıfır uygun bir fiyat bulursanız ki fiyatı çok yüksek değil ihtiyacınız varsa bence değerlendirin derim...Ama şunu da unutmayın çok çok iyi bir alt frekans başarımı yok ama abartılacak kadar da kötü değiller..Eğer baskın orta frekans yani tabiri caizse vokal ağırlıklı müzik dinliyorsanız antigua'lar hoşunuza gidecektir..

    Yakın bir zamanda da;

    1) KLIPSCH RB-15
    2) EPOS ELS-8
    3) DALI ZENSOR-1
    4) KEF Q300

    Dörtlüsünü dinleyeceğim umarım bundan daha detaylı olur..Bu dörtlüden de en çok DALI sürpriz yapacak gibi gözüküyor gelen duyumlar o yönde..Zaten KEF Q300 diğer modellerden en az iki gömlek daha üstün onu değerlendirme dışında kabul etmemiz gerekecek :) Neyse ona da zamanı gelince bakarız artık ;)

    saygılar,
    atalayalper



    Bahsettiğiniz hoparlörleri evinizde mi denediniz? Ben hoparlör denemeyi severim. Böyle bir imkanı nasıl elde ettiğinizi merak ettim.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.