Şimdi Ara

Hız Yapmakla Şoför Olunmaz - Profesyonellik Ne Demek ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi kere kaydıran araç baştan büyük hata yapıyo kaygan zeminde o virajı o kadar dar alarak. 2. hatası kaydığı anda konrtayı vermekte geç kalıyor kontrayı verirken de çok sert çeviriyor direksiyonu ve spini atıyor. Öyle dar viraja girmeden önce madam içtesin solda da araba var viraja girmeden yavaşla adam geçsin sen de yavaşça geniş al virajını.
    Vectra şoförü soğukkanlılığı kurtarıyo. o da panikleyip direksiyonu sertçe kırsa o da spin atacak, tabi bu soğukkanlılık da arabaya hakimiyet ve şoförlük tecrübesiyle ilgili.
  • Profesyonel şoförü gösteren önemli noktalar bana göre
    Park yeteneği. Dar alanlardan rahat geçen dar yerlere park edebilen şoför iyi şofördür.
    Sadece hız yaparak iyi şoför olunmaz ama bi kişi gerektiği zaman hız yapamıyorsa o kişi de iyi şoför değildir.
    Şerit değiştirme manevralarında kararlı şoför, aynaları iyi kullanan şoför iyi şofördür. Ayna kabiliyeti eksik olan şoför şoför değildir benim gözümde. Aynaları öyle etkili kullanmalı ki özellikle akan ama yolun dolu olduğu trafikte arkadan gelen araçla olan mesafeyi şeride girerse kurtarıp kurtaramayacağını adeta tepeden bakıyormuşcasına anlayabilmeli. Tabi şeride girince ne sürede hızlanacağını da bilmeli bu yüzden arabasının akselerasyon kabiliyetini bilmelidir. Hızlanmak için vites küçültmesi gerktiğini bilmeyen o kadar adam var ki trafikte şoförüm diye araba kullanıyolar.

• peki ya makas atan iri boy ve trailersız bir tır ise,ya da iri boy bir kamyon ise :) vs vs.. umarım kamyoncu sana çarptığında (Allah göstermesin) senin kadar düşüncesiz olmaz da,onun umrunda olursun :)

trafik hayattır.ve trafikteki davranışlar,insanın kişiliğini yansıtır..insanlar bencil olmak yerine,düşünceli ve saygılı olmalıdır...

vidyodaki sürücüyü de tebrik etmek lazım..o kavşak her neresiyse internet aracılığıyla bir sürü vidyosunu izledik,kayanlar,kazalar..yaptığı manevralar sonrası yine de dümdüz devam ediyor :)

geçen kış 90 derecelik dar bir viraja bilerek hızlı girdim.kar var,çok hafif de buzlanma..direksiyonu çevirdim,dönmeyeceğini biliyordum zaten,önümde de bayağı yüksek kaldırım var,baktım dönmüyor,hemen el frenini çektim,direksiyon zaten dönük vaziyette,arka kaymaya başlayınca viraja girmiştim zaten,sonra direksiyonu zıt yönde çevirdim hafif gaz verdim ve virajı güvenli biçimde aldım.. tabi bunu yapmadan önce kimsenin olmadığını kontrol ettim..aracımda esp vs hiç bi sistem yok .)

bu arada,insan böyle şeylerde başına gelmeden ne yapacağını bilemiyor..tecrübe derler ya,o hesap..boş alanlarda bi iki kez denemek,pratik yapmak lazım.sonuçta trafikte her an acil durum olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizza -- 5 Haziran 2008; 0:47:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: CYBORG00TR

Hocam uzun yol şöförleri hergün bu tip olaylarla karşılaşıyor şöför izlemek isteyen varsa

SAAB PERFORMANCE TEAM in şovlarını izleyebilirsiniz.

Sadece birtanesini koyuyorum.

http://www.istevideo.com/video/Spor/MTY1MzE/boyle-araba-kullanabilirmisiniz

Süper hareketler bir o kadar da zor. Helal olsun adamlara. Fast and Furious 2 dede aynı hareketi yapıyordu Brian

Bu arada en iyi şöförün, en az fren yapan olduğu söylenir bana hep. Bilmiyorum ne kadar doğru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimBeam -- 5 Haziran 2008; 0:49:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

quote:

Orjinalden alıntı: individual

eğer şöför makas atabiliyorsa
    bunu diğer sürücülere borçlu
    yetenek değil yani

Forumda herkez birseymiş gibi en soldan 120 ile giderim gelenede yol wermem demeyi biliyor

Bunu diyorsanız makat atan bir adam size carptıgındada susarsınız artık

çok kere okudum ama yazdıklarımı nasıl anladınız anlamadım

arkamdan zibidi sağlı sollu gelecek.bende onu görünce şeridimi değiştirmeyeceğim.bu kadar basit
    eğer bende değiştirirsem bana yada diğer tarafa çarpacak
    beni evde bekleyen birileri var,onlar için değerliyim
    ama onların soludukları havaya bile acıyorum.

beni anlamanız için ailenizden birini trafikte magandanın yüzünden kaybetmeniz mi gerekiyor?(Allah göstermesin)
    daha açık nasıl yazabilirim?

• Herşey güzel de çok yazım yanlışı var videoda
  • quote:

Orjinalden alıntı: CYBORG00TR

Hocam uzun yol şöförleri hergün bu tip olaylarla karşılaşıyor şöför izlemek isteyen varsa

SAAB PERFORMANCE TEAM in şovlarını izleyebilirsiniz.

Sadece birtanesini koyuyorum.

http://www.istevideo.com/video/Spor/MTY1MzE/boyle-araba-kullanabilirmisiniz

E bunlar gerçek profesyoneller ama. Bunla bu hareketleri yolda bile yapsalar sorun çıkmaz. Giderler gene yollarında.. :)

• şöför dediğin öyle olacak bravo gerçektende..
  • iyi kurtarmış helal olsun
  • quote:

Forumda herkez birseymiş gibi en soldan 120 ile giderim gelenede yol wermem demeyi biliyor

Evet susarım ve yumruklarım konuşur.
  • Videodaki şöför kontrollü ve dikkatli olduğundan yan taraftaki aracın kontrol dışına çıkışını kendine geri dönecek bir tehlike olarak algılıyor ve refleksleriyle işi kurtarıyor.

Güzel ancak çokta sıradışı bir kabiliyet değil,açıkcası makas atıp duran arkadaşlarında yaptıkları her ne kadar çok yanlış olsada bununda belli bir yetenek gerektirdiğide kesin,önemli olan bu yeteneği riski arttırmak için değil azaltmak için kullanmak.
  • en soldan 120 nin üstünde kaçta gidilir. yani sollarken kaçla gitmeyi düşünüyorsun.
    120 nin üstündeki bir hızla makas atmak ve halen sağ olmak... bence şansını fazla zorlama. yada o kimse zorlamasın

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: individual

eğer şöför makas atabiliyorsa
    bunu diğer sürücülere borçlu
    yetenek değil yani

• kendine hükmedebilen adam şöfördür.
  • Tehlikeden çok iyi şekilde sıyrılmak yerine tehlikeye hiç girmemeyi tercih eden iyi şofördür.
    Trafikte sadece önündekini değil, önündekinin önündekini görebilen ona göre davranan iyi şofördür.
    Kullandığı aracı tanıyan, aracının sınırlarını bilen şoför iyi şofördür.
    Trafikte sakin olan, kendine hakim olan sırf küçük bir anlaşmazlık yaşandı diye karşısındakiyle yarışa girişmeye kalkmayan iyi şofördür.
    Gerektiği yerde geçilmeyi kabullenebilen, kendi aracından daha aşağı modeli onu geçerken kuruntu yapıp gaza asılmayan şoför iyi şofördür.
    Baskı balatası 50000 km'de bitmeyen, fren diskleri 20000 km'de bitmeyen, kontrolsüz kullanıştan çukurdan çukura giren aracın 40000 km'de ön takımının değişemesi gerekmeyen, lastiklerinin son kullanma tarihi gelmesine rağmen tırnakları yeterli olan arabası olan şoför iyi şofördür.
    Aracında ylculuk yapanların mışıl mışıl uyuduğu şoför iyi şofördür.

• quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Tehlikeden çok iyi şekilde sıyrılmak yerine tehlikeye hiç girmemeyi tercih eden iyi şofördür.
    Trafikte sadece önündekini değil, önündekinin önündekini görebilen ona göre davranan iyi şofördür.
    Trafikte sakin olan, kendine hakim olan sırf küçük bir anlaşmazlık yaşandı diye karşısındakiyle yarışa girişmeye kalkmayan iyi şofördür.
    Gerektiği yerde geçilmeyi kabullenebilen, kendi aracından daha aşağı modeli onu geçerken kuruntu yapıp gaza asılmayan şoför iyi şofördür.
    Baskı balatası 50000 km'de bitmeyen, fren diskleri 20000 km'de bitmeyen, kontrolsüz kullanıştan çukurdan çukura giren aracın 40000 km'de ön takımının değişemesi gerekmeyen, lastiklerinin son kullanma tarihi gelmesine rağmen tırnakları yeterli olan arabası olan şoför iyi şofördür.

hocam iyi bir şöför ne demektir 7 madde yazıp kısaca açıklayınız sorusuna cevap gibi olmuş
    süper ya öğrencilik zamanlarım geldi aklıma

• quote:

Tehlikeden çok iyi şekilde sıyrılmak yerine tehlikeye hiç girmemeyi tercih eden iyi şofördür.

Tamamen katılıyorum özellikle fren-lastik ömrü aracın kullanım stili hakkında önemli mesajlar verir.

Sakin kalabilip sezgi ve reflekslerin yerinde olması çok önemlidir,önemli ulaşım firmaları şöförlerinde bu özellikleri ararlar. "Güçlü insan karşısındakini değil sinirini yenebilen kişidir."

İyi bir şöförün hakimiyetindeki araçtaki yolcular uzun mesafelerde genelde uyurlar çünkü gereksiz yön değiştirmeler,sert fren-ani hızlanmalar yoktur,riske girilmiyordur ve sinirler gevşektir.

• Doğru Söylüyorsunda Ordaki Beyaz Araba Birazda Şansa Kaçmış Sanki Bana Öyle Geldi Yada
  • quote:

ben yazacaktım bunu, baktım, supremum yazmış, vectradaki adam---adam diyoruz ya kadın olma ihtimali on binde 0,1 falan glb..--- harika manevra yapmış gerçekten, iki seferde de çok iyi zamanlamayla, kontrolle kurtarmış, iyi hoş, ancak acaba doğrusu mu yaptığı? sağdaki aracı ilk kaymaya başladığı anda gördüğünde hemen yavaşlasa hiç sorunsuz, manevrasız atlatılırmış olay. ve şanslıymış aynı zamanda, aynı yoldalar sonuçta ve keskin 2 manevra yapmış vectra, aynı buzlanma orada da olsa solundaki betona kütürt...

• bu konu daha önce de açılmıştı.tebrikler beyaz arabadaki şoföre .en iyi şöförlük trafikte sinirlerine hakim olmak,riskli hareketlerden kaçınmak ve önündeki veya kavşaklardaki arabaların ne yapacagını sezmek de çok önemli
  • quote:

Bence iyi soför kendisine yakışanı giyendir

Hocam şaka bir yana çok güzel yazmışsın, ders kitabı gibi olmuş. Tebrik ederim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.