Uzun zamandır tüm online oyunlarda yaşadığım sorunlar yüzünden sorunun internetiniz fiber bile olsa ana internet omurgasından kaynakladığı sonucuna vardım. Özellikle routing konusunda Türkiyedeki internet altyapısı ciddi anlamda kötü gibi görünüyor. Yapay zeka ile wireshark verilerini incelediğimde sonuçlar gönderilen veya alınan paketlerin ping değerlerinden bağımsız olarak gecikme yaşadığı bu sebeple server tarafından algılanmadığı açıkça görülüyor. Bu da FPS türü oyunlarda hitreg problemine, FIFA tarzı oyunlarda oyunun yavaş ve istenilen noktaya pas verememe gibi AOE4 gibi oyunlarda ise işlemler çoğaldıkça istenilen eylemleri yapmama gibi bir çok sorun ortaya çıkarıyor. Şuan TT 1000mbps internetim olmasına rağmen yeterli verimi alamıyor oluşum beni soğuttu açıkcası. Tüm oyuncuların bunu fark etmesi ve bununla ilgili geliştirmeleri İSS'lerinden talep etmesi için buraya yazmak istedim. Türkiye'deki internet kalitesinin yükseltilmesi için sadece hıza odaklanmamak gerektiğini düşünüyorum. Sevgiler... Yapay zeka çıktısı. "CSV dosyana baktım — yapı oldukça temiz ve Wireshark'tan gelen klasik UDP log formatı. İlk Değerlendirme (Packet Delay / Reordering Analizi): Gözlenen:
Gecikme ve Sıralama Analizi İçin Plan:
Şimdi bu adımları uygulayıp detaylı analiz vereceğim. İncelemenin sonuçlarını net bir şekilde özetliyorum: Gecikme (Delay) Tespiti Ortalama Delta Süreler: YönOrtalama Gecikme (s)Std. SapmaMaksimum Gidiş (outbound)-1.2 ms20 ms3.31 sGeliş (inbound)+1.0 ms17 ms0.08 s
Anormal Gecikme ve Reordering Olayları En dikkat çeken olaylar: Paket NoZaman (s)Gecikme (delta_time)Yön 224103.34+3.31 sGidiş224330.86+0.83 sGidiş224500.22+0.22 sGidiş228720.36+0.36 sGidiş318080.51+0.50 sGidiş Bunlar normal UDP oyun trafiğinde ciddi kopukluk anlamına gelir. Oyun bu sırada ya tepki vermez ya da "hit reg" bozulur. Packet Reordering Belirtisi
Ne Yapabilirsin? 1. Router QoS / UPnP / NAT ayarlarını kapatıp test et.
2. GECİKME OLDUGU ANLARI LOG’LA ve TRACERT YAP.
3. ExitLag özel profil oluşturman etkili olabilir.
|
Bildirim