Bildirim
Hitler rusların çanakkale boğazı isteğini reddettim

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
-
Gerçek olduğunu sanmıyorum ama gerçekse propagandadan başka bir şey değildir.1939 da savaşı sonlandırmak için bakanını göndermişmiş zaten savaş Nazi'lerin 1939 da Polonya'ya girmesi ile başladı. Onu geçtim 1939 da Nazi Almanyası ile SSCB arasında saldırmazlık antlaşması imzalanmıştır ve Hitler bu antlaşmayı ihlâl edip SSCB'ye saldırı emri verene kadar bu iki ülke çok yakın ülkelerdir. SSCB ye saldırı emri vermesinin tek nedeni Nazi ordularında bulunan motorize birliklerin çoğunluğu sebebiyle yakıt ihtiyacının yüksek olması ve SSCB nin doğal kaynaklar açısından zengin olmasıdır.
Not: Bu gerçekleri yazmaktan sıkıldım ama siz bu tür şeylere inanıp paylaşmaktan sıkılmadınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Offret
Gerçek olduğunu sanmıyorum ama gerçekse propagandadan başka bir şey değildir.1939 da savaşı sonlandırmak için bakanını göndermişmiş zaten savaş Nazi'lerin 1939 da Polonya'ya girmesi ile başladı. Onu geçtim 1939 da Nazi Almanyası ile SSCB arasında saldırmazlık antlaşması imzalanmıştır ve Hitler bu antlaşmayı ihlâl edip SSCB'ye saldırı emri verene kadar bu iki ülke çok yakın ülkelerdir. SSCB ye saldırı emri vermesinin tek nedeni Nazi ordularında bulunan motorize birliklerin çoğunluğu sebebiyle yakıt ihtiyacının yüksek olması ve SSCB nin doğal kaynaklar açısından zengin olmasıdır.
Not: Bu gerçekleri yazmaktan sıkıldım ama siz bu tür şeylere inanıp paylaşmaktan sıkılmadınız.
Yakıt felan geçiniz ideoloji savaşı idi o
-
Humanistimdir ama Hitler'e bazı yönlerden hak veriyorum.
wow adamım yapıştırmışsın cevabı
ama şunu bil AVATARINI VE İMZANI ADOLF YAPINCA SEN NAZİ OLMUYORSUN
HADİ YAHUDİLERİ SABUN YAPALIM HÜLÖĞĞĞĞĞĞ -
-
quote:
Orijinalden alıntı: _Adolf_
quote:
Orijinalden alıntı: izzetaltınmeşefankılap
quote:
Orijinalden alıntı: christopher smith
Bide şimdi nazici ergenler buna dünden inanır
“Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye.
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”
qapaq
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Gaston Ramirez
quote:
Orijinalden alıntı: Offret
Yakıt felan geçiniz ideoloji savaşı idi o
Çıkar söz konusu olunca ideoloji 2. planda kalıyor ne yazık ki.
1939 Saldırmazlık Paktı imzalanırken
Resimdeki ortamı iki ezelî düşman ülkenin ileri gelenleri bir arada yerine ortak çıkara sahip iki ülkenin ileri gelenleri bir arada şeklinde yorumlamak daha isabetli olur.
-
Saldırmazlık antlaşmasının içinde Polonya'yı yarı yarıya bölüşmede vardı + SSCB zaten büyük oranda hammadde gönderiyordu Almanya'ya. ++ Romanya'dan da petrol elde ediyordu zaten. Savaş başında Fransayı saymasak geriye 1 İngiltere kalıyordu ki istese onlarıda yenerdi onun yerine takıntısına gitti. -
Savunun sımdı hıtlerı
Bu açıdan söyleyince söylediğin mantık kazanıyor , tarihi birkaç şeyi kontrol edip editlerim belki.
gerçek değildir ya da mana bulma vs vs olabilir.
polonya yı sadece almanlar değil ruslar da işgal etti ki ruslarla anlaşmalı olarak işgal etti.
nasıl ortak olup sonra düşman oluyor anlamış değilim.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Polonya_Seferi -
quote:
Orijinalden alıntı: winneras
polonya yı sadece almanlar değil ruslar da işgal etti ki ruslarla anlaşmalı olarak işgal etti.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Polonya_Seferi
doğudaki zenginlikler için hitler saldırdı ve sonu oldu
-
quote:
hitlerin başından beri hedefi sscb topraklarıydı. bunun için polonyayı geçmesi gerekiyordu. ruslarda bunu başından beri biliyordu. hatta savaş başlamadan stalin batıyı olası bir nazi sovyet savaşı çıkarmakla suçluyordu. sovyetler polonyanın doğusunu olası bir alman işgaline karşı tampon bir bölge olarak aldı. anlıyacağın oyun içinde oyun var.
-
quote:
Pek çok WW2 ile ilgili belgesel ve kitap okumuş biri olarak şöyle anlatayım;
Hitler'in aklında ilk başta SSCB'ye saldırmak yoktu. Londra Bombardımanı sırasında İngilizlerin hava radar sistemini kullanması sayesinde alman uçak filosunun yerleri tespit ediliyor ve müdafaa kolaylaşıyordu. Günlerce süren bombardımanın sonucunda Alman hava kuvvetleri Luftwaffe başarısız olan geri döndü. Eğer radar sistemi olmasa muhtemelen Hitler havadan ingiltereyi bitirerek karadan ve havadan darbeyi vuracaktı.
Nitekim İngiltere'de olunan başarısızlık üzerine Doğu cephesine gözler çevrildi. SSCB'ye saldırabilmesi için dirsek teması olmalıydı. Nitekim beraber bölüştükleri Polonya sayesinde SSCB ile dirsek temasını yakaladılar. Hitler SSCB'yi buğday, petrol vb. hammade pazarı için arzuluyordu. Nitekim Almanya'nın SSCB'ye saldırdığı gün dahi buğday yüklü tren Almanya'ya doğru yola devam ediyordu.
Sonucunda stalingrad gibi ağır bir cephe açıldı. Stalin halkına arkasında hiçbir şey bırakmamalarını ve her şeyi yağmayalayıp yakmalarını emretti. Nitekim bu sayede almanlar ilerlerken ne sığınabilecek barınakla, ne de hammadde ile karşılaşabildiler. Sonucunda alışık olmadıkları buz kesmiş bir coğrafyada yenik düştüler.
-
Ruslar'ın kavrulmuş toprak politikası -
quote:
Orijinalden alıntı: vozdovi
Savunun sımdı hıtlerı
Stalin gibi kendi halkını katletmediği için yaşamımın sonuna dek savunacağım. -
quote:
Orijinalden alıntı: _Adolf_
quote:
Orijinalden alıntı: izzetaltınmeşefankılap
quote:
Orijinalden alıntı: christopher smith
Bide şimdi nazici ergenler buna dünden inanır
“Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye.
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”
2003-5 arası lise yıllarında çok söylerlerdi bu lafları
Benzer içerikler
- pinral kullanıcı yorumları
- tüplü şofben ateşleme yapmıyor
- toki"den ev almak mantıklı mı
- memurlarda yüksek lisans maaş farkı
- hatun ne demek
- prompt mühendisliği nedir
- ets2 türkiye haritası
- 5g nedir zararları
- en ilginç rekorlar
- google çizim yap
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X