Şimdi Ara

Hipotezler Teoriye Dönüşür mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
4.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Quantum yeni basımda dönüşür yazıyor nedir doğrusu acaba?

• Kanıtlanirsa neden dönüşmesin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönüşür ama teoriler kanuna dönüşemez,

• 2 senedir şunu anlayamadım arkadaşlar teoriler kanuna dönüşebiliyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: questioner

2 senedir şunu anlayamadım arkadaşlar teoriler kanuna dönüşebiliyor mu ?

Kesinlikle dönüşmez.

• hipotez doğrulanırsa teori olur ama teoriler asla kanuna dönüşemez

• Kaynak: yeni basım okyanus ygs fizik

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    evren bir atomdur
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: turhan19

Kaynak: yeni basım okyanus ygs fizik

hocam herkes hipotez teoriye dönüşür diyor bu kitapta dönüşmez yazmış ders kitabı ne yazıyor acaba?

• Bizim hoca da dönüşmez dedi

• cbütıp C kullanıcısına yanıt
    Eskiden dönüşüyodu artık dönüşmüyo

• quote:

Orijinalden alıntı: turhan19

Kaynak: yeni basım okyanus ygs fizik

bu konu fizik'ten kaldırıldı. fizik kaynağını referans almak hata yaptırır çünkü meb'in 2013 sonrası fizik kitaplarında hipotez-teori-kanunla ilgili bir ibare yok. okyanus'un bu bilgiyi nereden alıp koyduğu belli değil yani.

Teori ve kanunlar, bilimde günlük hayatta kullanılan anlamlarından farklı anlamlara sahiptir. Bilimsel kanunlar, bir olayın belli şartlar altında nasıl gerçekleştiğini tarif eder. Teoriler ise doğada gerçekleşen olaylar hakkında yapılan ve arkasında güçlü deliller bulunan açıklamalardır. Kanunlar doğal olayların “nasıl” gerçekleştiği sorusuna cevap verirken, teoriler kanunları açıklar ve “neden “sorusuna cevap vermeye çalışır.Sıkça karşılaşılan bir yanılgı, hipotezlerin teorilere dönüştüğü daha sonra teorilerin yeterli delille ispatlanması durumunda kanunlara dönüştüğü düşüncesidir. Ancak, teoriler ve kanunlar arasında bu şekilde hiyerarşik bir ilişki yoktur. Teori ve kanun birbirlerinden farklı bilimsel bilgi türleridir ve teoriler her zaman kanunlara dönüşmez.

kaynak: MEB 16/17 9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı

okyanus'taki gibi bir bilgi yok. sadece teorilerin kanuna her zaman dönüşmediğinden bahsetmiş. hipotez->teori ya da
    hipotez->kanun'a değinilmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -tazemeta- -- 10 Ekim 2016; 12:56:49 >

•  Hipotezler Teoriye Dönüşür mü

• Daha şu kadar basit bir şeye karar veremiyorlar. Geçen sene sordukları 3 tane aptal sözel sorunun hepsini yanlış yaptım. Ama sonuç olarak bu sene bu sorular sınavda gelirse bir nihilist gibi davranarak çözeceğim. Hiçbir şey hiçbir şeye dönüşmez, hiçbir şey doğru değildir, hatta yoktur.

• Hepsi birbirine dönüşür .

• Hipotez teoriye donusur ama teori yasaya donusmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: OpethciVeled

Daha şu kadar basit bir şeye karar veremiyorlar. Geçen sene sordukları 3 tane aptal sözel sorunun hepsini yanlış yaptım. Ama sonuç olarak bu sene bu sorular sınavda gelirse bir nihilist gibi davranarak çözeceğim. Hiçbir şey hiçbir şeye dönüşmez, hiçbir şey doğru değildir, hatta yoktur.

• Seninbiyolojin
    biyoloji Meb kitabını kaynak göstererek. Hipotez teoriye, teori yasaya dönüşmez demiş. Meb kitabında hipotez kısmını göremedim ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dilsiz Gurme -- 11 Ekim 2016; 17:28:48 >
  • hipotez,teori,yasa,kanun vs. arasında hiçbir fark yoktur.birisi diğerinden kanıtlanabilirlik açısından üstün değildir ve bunlar birbirine dönüşmez.biliyorum 9. sınıfta dönüşür diye gördük ama müfredat değişti lütfen yanlış bilgi yaymayalım
  • ösym yi arayıp sorsak mı ne yapsak ?
  • arkadaşlar bir şey kanun nasıl olacak o zaman? teoriden dönüşemiyorsa, ne kadr aptalca bir konu bu ya her sene soruyorlar birde boyumuz uzayacak bu aptalca şeyi bilince
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.