Şimdi Ara

HİKAYE YAZDIM BAKIN Bİ NASIL OLMUŞ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün sabah geometri dersinde hoca boş bırakmıştı bende oyalanacak bir şey arıyordum. Sınıfın kezbanlarından (benim terörist diye tanımladığım) bir kız uyuyordu. Abi yok öyle bir sakal bıyık yeminle simitçi bıyığına dönmüştü. Neyse havada soğuk zaten biraz tolstoy havası kullanarak karalama defterime bir şeyler yazayım dedim. İsteyen olursa devamını getiririm...

Soğuk bir Kış sabahı terörist derin uykudaydı. Uzayan sakallları rahatsız ediyordu. Uykusunu değil, örgütü rahatsız ediyordu. Örgüt gerillalar için keskin ve katı kurallar koyuyordu…
    İç cebinde taşıdığı kaçak votkadan bir yudum aldı ve içinin ısınmasını bekledi. ..
    Düşünüyordu, İsa bile davası için bu kadar zulüm çekmemiştir bence diyordu. Belki de İsa’nın kuklası oydu. İsa yapamadıklarını onunla yapıyordu. Bu derin düşünceleri için vakti yoktu. Operasyonun başlamasına fazla vakit kalmamıştı. Kudüs’e nükleer bombalar atarak “gökyüzünden gelen ateş” i yalnız ve salt bırakıp kafir insanlardan kurtaracaktı. Bu aslında kendine söylenen yani dayatılandı. Hasan-el İvan-örgütün başkanı- onlara böyle söylemişti. Aslında dünya çapında bir karışıklık çıkarmak isteyen bir Müslümandı bu adam. Zaten ne yapmıştı ki bunlar? Her zaman şanslıydılar. İyi toprakları ve zenginlikleri tanrı onlara vermişti ama hiçbir zaman kullanamamışlardı. Belki tanrı en son Müslümanlığı göndermişti? Belki de doğru olan oydu?

John Adam! Sesiyle yerinden fırladı.
    Karşıdan gelen kaçak sigara içen hasan-el ivandı.
    -John Adam, Amerikalılar geldi hammaddeyi al ve artık bitir şu işi!
    John’da bir Amerikalıydı. Çok duygusal olması ve derin derin düşünmesi belkide onun önceki yaşamından kaynaklanıyordu…

Not:Konu altında saçma sapan tartışmalara girilecek olursa konuyu silip Bloguma atıcam yazıyı.

Beğendiyseniz yada beğenmediyseniz belirtin lütfen... Fail varsa onlarıda belirtirseniz sevinirim. Birde başlık seçmedim ne olabilir başlığım?

Edit: Hasan-el ivan ve John Adam Tamamen geometir hocamın yaratıcılığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Altug -- 11 Aralık 2012; 20:46:22 >

• Okuyorum..

Edit: Rahatsızlık ediyordudan sonra okumadım. Rahatsızlık ediyordu ne la ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stric3r -- 11 Aralık 2012; 20:45:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OKUMAYINN...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stric3r

Okuyorum..

Edit: Rahatsızlık ediyordudan sonra okumadım. Rahatsızlık ediyordu ne la ?

DÜZELTTİM DEVAM EDEBİLİRSİN
  • quote:

Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_

OKUMAYINN...

Niye la?
  • Öncelikle "okumalar, yazmaların yakıtıdır..." diyerek söze başlamalı. Devamında yazmak, -benim de ilgilendiğim- çok güzel bir faaliyet. İyi yazmaksa biraz doğuştan gelen yetenek, biraz edinim, biraz da deneyim işi. Bununla birlikte iyi bir yazı için bazı parametrelerin bir araya gelmesi gerekli. (Bu cümlelerle iyi yazdığımı vurgulamıyorum)

Yazınızı okumaya başladığımda ilk cümleler sonrasında üst üste tutarsızlıklar yakaladım ki bence bir yazının olmazsa olmazlarından biri tutarlılıktır. Şöyle ki; ...uykudaydı, uyanmadan iç cebindeki içkiden bir yudum aldı ve yine uyanmadan düşünüyordu (!) Konunun niteliği bağlamında sıradan oluşu ve dar bir perspektife sıkışacak izlenimi vermesi de göze batan diğer hususlar. Girişte Kudus'e atom bombası attı atacak bir terörist tasviri, yazara mı yoksa karaktere mi ait olduğu belli olmayan rahatsız edici ve bir o kadar sübjektif düşünceler, kurgunuzu okuma girişkenliği ile buraya seğirten arkadaşınızı hikayenizden uzaklaştırmakta fazla gecikmedi doğrusu...

Yazının devamının nasıl geleceği elbetteki önemli ki belki de absürt bir bilim-kurgu filmi çekmeye çalışan yönetmenin düşündüklerini anlatmaya başladınız. Bunu bilmek mümkün değil elbette. Yok, yazı bu göründüğünün derininde bir şey barındırmıyorsa, iyi bir giriş olmadığı kanaatindeyim. Sözlerimin yanlış anlaşılmaması adına, bu kadar kısa bir parçadan bir bütün analizi yapmak doğru olmaz ama öngörülerimi haklı çıkaracak bir devam metninden sapmak da tahminimce kolay olmayacaktır.

Samimi düşüncelerimi paylaşmak istedim ki umudunuzu kırmak gibi düşüncemin olmadığını söylememe gerek yok diye düşünüyorum.

Emeğinize sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: ronin666

Öncelikle "okumalar, yazmaların yakıtıdır..." diyerek söze başlamalı. Devamında yazmak, -benim de ilgilendiğim- çok güzel bir faaliyet. İyi yazmaksa biraz doğuştan gelen yetenek, biraz edinim, biraz da deneyim işi. Bununla birlikte iyi bir yazı için bazı parametrelerin bir araya gelmesi gerekli. (Bu cümlelerle iyi yazdığımı vurgulamıyorum)

Yazınızı okumaya başladığımda ilk cümleler sonrasında üst üste tutarsızlıklar yakaladım ki bence bir yazının olmazsa olmazlarından biri tutarlılıktır. Şöyle ki; ...uykudaydı, uyanmadan iç cebindeki içkiden bir yudum aldı ve yine uyanmadan düşünüyordu (!) Konunun niteliği bağlamında sıradan oluşu ve dar bir perspektife sıkışacak izlenimi vermesi de göze batan diğer hususlar. Girişte Kudus'e atom bombası attı atacak bir terörist tasviri, yazara mı yoksa karaktere mi ait olduğu belli olmayan rahatsız edici ve bir o kadar sübjektif düşünceler, kurgunuzu okuma girişkenliği ile buraya seğirten arkadaşınızı hikayenizden uzaklaştırmakta fazla gecikmedi doğrusu...

Yazının devamının nasıl geleceği elbetteki önemli ki belki de absürt bir bilim-kurgu filmi çekmeye çalışan yönetmenin düşündüklerini anlatmaya başladınız. Bunu bilmek mümkün değil elbette. Yok, yazı bu göründüğünün derininde bir şey barındırmıyorsa, iyi bir giriş olmadığı kanaatindeyim. Sözlerimin yanlış anlaşılmaması adına, bu kadar kısa bir parçadan bir bütün analizi yapmak doğru olmaz ama öngörülerimi haklı çıkaracak bir devam metninden sapmak da tahminimce kolay olmayacaktır.

Samimi düşüncelerimi paylaşmak istedim ki umudunuzu kırmak gibi düşüncemin olmadığını söylememe gerek yok diye düşünüyorum.

Emeğinize sağlık

Öncelikle yazdığınız için çok teşekkür ederim.

Sabahın saat 8 buçuğunda henüz kahvemi bile içmemişken üstüne üstlük bir gece önceden uykusuzken bu kadar çıktı napayım.

Kaç kere okumama rağmen fail bulamamıştım. İyi değerlendirmişsiniz. Yazmak gibi bir şeyim yok zaten. İlerisiyle ilgili bir şey de yok. Sadece karalama defterime yazdım bir şeyler. akşam karalama defterimi kurcalarken hatırladım ve foruma attım. Belki tutulsaydı ilerletirdim ama 3 saatte bir cevap geldiği için olmadı. :D neyse teşekkürler. Kendimi çoook geliştirmem gerektiğini anladım sayenizde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence yazmayı bırakmayın. Geometri Hocanızdan uzak durun Karakterlere isim verme konusunda Yaşar Kemal, Aziz Nesin, Fakir Baykurt, vb. isimler aşmışlardır bence. Zaten üzerinde çok durmadan karalama olduğu belli ancak paylaşıp görüş istediğiniz için düşündüklerimi söylemek istedim Yeni hikayelerde görüşmek dileğiyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_

OKUMAYINN...

güvenebilirmiyim sana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.