Şimdi Ara

Hiç Yazılım Bilmeyen Biri Bilgisayar Mühendisi olabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
13.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: monoton dizi

Bilgisayarda neler yaptın mesela? Oyun oynamak bu mesleği seçmek için bir neden değildir bilgisayar konularında merakının olması lazım, seni diğer bilgisayar kullanan insanlardan farklı kılan bir özelliğinin olması lazım web sitesi işleriyle uğraşmış olabilirsin, telefonlara rom-root atmış olabilirsin, youtube'ta teknoloji alanında çektiğin videoların olabilir, bilgisayar parçalarından anlıyor olabilirsin, "windows xp'ye bile format atarım aga" diyebilirsin var mı bunlardan biri veya birkaçı? Seni diğer insanlardan farklı kılan birşeyler

Merhaba hocam.İlgim alakam var.Sanirim bilgisayar muhendisi olmayı düşünüyorum ancak yazilim mühendisligi ile arasinda ne fark var ? Bilgisayar mühendisi isteyen is gorusmesine yazilim muhendisi gidebilir mi mesela

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yazılım bilip bilmemen önemli değil, sonuçta tıp'a gidenler daha önceden tıp hakkında ne kadar bilgi seviyesine sahipti ama ilgileri hevesleri vardı biyolojiyi seviyorlardı aynı şekilde bilgisayar kazananlarında illa yazılım bilmesine gerek yok fiziki zekan iyiyse ilgin varsa analitik düşünebiliyorsan sıkıntı olmaz su gibi akar geçer ama boşta kalmıyım bilgisayar yazayım diyorsan sıkıntıı
  • Bilgisayar mühendisliği mezunu bir büyüğünüz olarak nacizane birkaç fikrimi söyleyeyim;

- Bir bilgisayar mühendisi mutlaka matematiği sevmeli ve en azından belli bir düzeyde matematikte başarılı olmalı. İşinizin büyük bir kısmı programı efektif bir şekilde çalıştırmak olacak. Butona bastıktan sonra kullanıcıyı 2 saat bekleten bir programa herkes küfür eder. Üniversitede, eskiden Dell firmasında çalışmış ordaki işe alım mülakatlara katılmış bir hocam vardı. Bize ders anlatırken, her zaman kendimize "peki bunu daha iyi yapabilir miydim?" sorusunu sormamızı isterdi.

- Bir bilgisayar mühendisi mutlaka ve mutlaka kendini ifade edebilecek kadar İngilizce bilmeli.
    (Bölümü tercih ederseniz, her şeyden çok bu siteyi kullanacaksınız:https://stackoverflow.com/)

- Arkadaşlar bir yazılım dilini bilmeniz bir şeyi ifade etmez. Bu nedenle adam akıllı firmalar Bilge Adam sertifikalı kursiyelerleri değil de bilgisayar mühendislerini tercih ederler. Çünkü bilgisayar mühendisliği bölümleri java veya c# anlatmaz; object oriented programming anlatır. Sizlere kavramları derinlemesine öğretirler, onların dillere uygulanışını kendiniz öğrenirsiniz. Bakın bugün android kursu diye insanların paralarını alan birçok üçkağıtçı var, insanlara bir şeyler ezberletiyorlar. Ama 2 sene Google çıkıp android'i bıraktık zandroide geçtik dese ezberlediğiniz her şey çöp olur.

- Mutlaka problem çözme beceriniz olmalı ve bundan zevk almalısınız. Bakın sadece bir şeyleri sıralamak için 100'den fazla algoritma vardır. Kimisi en hızlı çözümü verir, kimisi bilgisayar üzerinde en az memory kullanarak çözüm verir, kimisi kısmen sıralı diziler üzerinde çok iyi çözüm verir vs. Hangi durumda neyi kullanacağınızı bilmeniz gerekir.

- Onlarca alan var. Görüntü işleme, makine öğrenmesi, bulut sistemleri, kriptoloji, veritabanı sistemleri, yazılım mühendisliği, web teknolojileri, güvenlik, bilgisayar ağları, gömülü sistemler vs vs. Bunlar sadece bir çırpıda aklıma gelenler. Şu aşamada kod yazabilmeyi dert etmekten ziyade böyle konuların ilginizi çekip çekmediğine bakın. Eğer tercih ederseniz, büyük ihtimalle bu alanlardan birinde çalışacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 10 Temmuz 2017; 21:46:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hamikisi

quote:

Orijinalden alıntı: monoton dizi

Bilgisayarda neler yaptın mesela? Oyun oynamak bu mesleği seçmek için bir neden değildir bilgisayar konularında merakının olması lazım, seni diğer bilgisayar kullanan insanlardan farklı kılan bir özelliğinin olması lazım web sitesi işleriyle uğraşmış olabilirsin, telefonlara rom-root atmış olabilirsin, youtube'ta teknoloji alanında çektiğin videoların olabilir, bilgisayar parçalarından anlıyor olabilirsin, "windows xp'ye bile format atarım aga" diyebilirsin var mı bunlardan biri veya birkaçı? Seni diğer insanlardan farklı kılan birşeyler

Merhaba hocam.İlgim alakam var.Sanirim bilgisayar muhendisi olmayı düşünüyorum ancak yazilim mühendisligi ile arasinda ne fark var ? Bilgisayar mühendisi isteyen is gorusmesine yazilim muhendisi gidebilir mi mesela

Hocam iş ilanları daha çok yazılım dili bilen eleman aranıyor şeklinde oluyor ( .NET, C++, HTML,PHP. özelliklerini karşılayan eleman aranıyor şeklinde) özeliikle bilgisayar mühendisi veya yazılım mühendisi aranmıyor verilen şartları karşılıyorsan ve bilgisayar bölümleri üzerine diploman varsa başvurabilirsin ayrıca sana tavsiyem devlet okullarında yazılım mühendisliği okumaman yönünde çünkü yazılım mühendisliği teknoloji fakültesinde, ingilizce hazırlığı olmuyor, dersler %100 türkçe veriliyor kendini geliştirme yolunda sıkıntılar yaratabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlla yazılımcı olmak için bir okul okumak gerekmiyor bence meraklı olup iyi bir araştırmacı olman lazım bide sıkılmadan saatlerce uğraşman lazım evde oturduğun yerden internete girerekte yazılımcı olabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: win streak

Lol oynamak dışında bilgisayar kullanmıyorum ama bilgisayar mh olacağımı düşünüyorum

Neden olmasın?
  • üniversiteden önce bişeyler yaptım diyenlerin %95i internette zaten hazır olan anlatımlardan yapıyor neyin tribi anlamıyorum ortaya attıkları bişey yok googleda aratıp yapılışını bulup yapmak basit çocuk da yapar ilgin olsun yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

quote:

Orijinalden alıntı: WmGMD

İlk sene bitti halen sınıfın yüzde 80 i hiç yazılım bilmiyor hocam , takılma bunlara.Bilmiyor ama not ortalamaları felan hep 3 civarı.

Hangi okul ?

İlk sene sadece yazilima giris dersi olmuyor mu zaten ? Demekki sizin sinif ilgili değilmiş hocam

Kırıkkale Üni hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyçenem

quote:

Orijinalden alıntı: WmGMD

İlk sene bitti halen sınıfın yüzde 80 i hiç yazılım bilmiyor hocam , takılma bunlara.Bilmiyor ama not ortalamaları felan hep 3 civarı.

Sa profiline baktım da konum Ankara yazıyor hangi okulda okuyorsun

Ankara da yaşıyorum , okul Kırıkkale Üniversitesi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.