Şimdi Ara

heyecan meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sene boyunca denemelerde hiç heyecanım yoktu, msü günü de sıfır heyecanla girdim gözetmenleri görünce biraz heyecan oldum o kadar, deneme gibi çözdüm ama şu sınav giriş belgesini görünce yine bir kaygı, endişe başladı bende.

Böyle olan var mı, yani sınav sabahı ellerde kimlikler belgeler o kalabalığı görünce gözetmenleri görünce bir heyecan basıyor niyeyse, halbuki çok gereksiz. Gir sınava yap çık işte. Denemelerde böyle olmuyor ama.

İnşallah sözelleri harika yapıp yanına 20-25 civarı matematik yapabilirim de düzgün bir yere gidebilirim artık. Matematik çok üzüyor beni. Ea'dan gireceğim. Ailem ikinci mezunluğa %90 izin vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Petruccio -- 23 Mayıs 2024; 19:57:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Denemede nasılsa gerçek sınavda da öyle.
    Fazla düşünme.
    gir, çık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde denemelerde yaptığın toplam netin 5-10 net kadar azını gerçek sınavda yaparsın. Hocalarım böyle derdi. Genelde tutar. Heyecan olacak tabi. Heyecan yapmak istemiyorum ya da heyecanlanmamak için ne yapabilirim gibi şeyler bile senin heyecanlanmanı sağlar. Bu tarz şeyler insan doğasında var. Kendince bir ritüel belirle ve ona uymaya çalış. Örnek vermek gerekirse ben kendimden vereyim. Senin zamanlarındayken sınava hazırlanırken ilk önce hep paragraf çözerek başlardım ders çalışmaya ve net konusunda istediğim sonuçları pek alamazdım. Sonra bir gün paragraf çalışmadan önce ortalama 10 sayfa kitap okuduktan sonra paragraf çözemeye başladım ve istediğim sonucu aldım. Daha az yanlış yapmış ve paragrafları okurken daha iyi anlamıştım. Sonra bunu denedim ve bir ritüel haline getirdim. Benim için iyi oldu. Kitap okuyacaksın diye bir şey yok. Bence bu ritüelin tek kötü tarafı uygulamadığında kötü sonuçlar almaya devam ediyorsun :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.