Şimdi Ara

hesap makinesiyle üssü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
22.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde bir hesap makinesi var fakat..makinemde üssü isareti yok.ve üssü sayıların çarpınlarını nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.... ve standart 12 basamaklı hesap makinesi.....

Yes, I'm Creeping Death!
    ferocious solo of the history
  • eğer üssünü alacağın sayılar ve üsler çok büyük değilse şu şekilde yapabilirsin;

örneğin,
    6 üzeri 4 için : 6 çarpı eşittir, eşittir, eşittir ( üssünü almak istediğin sayıyı bir kez yaz, bir kez çarpıya bas sonra kuvvetin bir eksiği kadar eşittire bas

• sanırım yanlış bişey yaptım neyse tekrar yazayım

örneğin 6 üzeri 4 için basmamız gereken tuşlar: 6, çarpı, eşittir,eşittir,eşittir

burada üslü sayının tabanını bir kez yazıp bir kez çarpıya basıyoruz ardından kuvvetin bir eksiği kadar eşittire basmalıyız.

kolay gelsin

Orijinalden alıntı: halbay

sanırım yanlış bişey yaptım neyse tekrar yazayım

örneğin 6 üzeri 4 için basmamız gereken tuşlar: 6, çarpı, eşittir,eşittir,eşittir

burada üslü sayının tabanını bir kez yazıp bir kez çarpıya basıyoruz ardından kuvvetin bir eksiği kadar eşittire basmalıyız.

kolay gelsin

saolasın kardes cok yardımcı oldu kafayı yıcekdım

Aradığım sorunun cevabını burada buldum. Aradan 15 yıl geçmiş. AÖF sınavında finans matematiği dersi için içeri düz hesap makinası sokma hakkı varmış. (1.02) üssü 48 sonucunu düz hesap makinasıyla aha böyle bulunurmuş, Sağolasın gardaşım yav.

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.