Şimdi Ara

Herşey dahil sıfırdan sistem toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, uzunca bir süre pcsiz kaldıktan sonra evimin bir köşesine çalışma ve oyun köşesi yapmaya karar verdim.

Elimde hiç bir parça yok mouse klavye dahil. Bütçe limitim şu an için 15-17.000 civarında ancak artı eksi 1-2 bin tl esneyebilirim, 20.000 rakamına ulaşmak istemiyorum. Monitör dahil ileriye dönük tavsiyeye ihtiyacım var. Soğutma konusunda (sıvı düşünmüyorum) etkili olmasını isterim yüksek fan sesi istemiyorum.

Kasayı gerektiğinde söküp oda değiştirip 65 inc bir lg nanocell tvye bağlayarak salonda kullamayı da planlıyorum ps5 niyetine bazı oyunları aileyle oynayabiliriz. Bu detay çok önemli olmasa da 4k tv de çok sıkıntı yaratmayacak bir performansa ihtiyacım var. Tv ye bağlı kullanım, monitöre göre 1/4 oranında olur, sürekli tvye bağlı kalmayacağım. Klavye mouse gamepad ve kulaklık vb aksesuar tercihim kablosuz olacak.

Monitör, kasa, çevre birimleri (klavye,mouse,hoparlör, kulaklık,gamepad) dahil tam bir sistem önerilerinizi almak isterim.

Rgb, mekanik klavye gibi önceliklerim yok, hatta sade bir dizayn daha işime gelir ancak rgbli bir ürünü performansı sebebiyle tabi tercih ederim.

Ekran konusunda oldukça bilgisizim ancak 32 inçe kadar yükselebilirim.

İleride de beni ufak eklemelerle güncel teknolojiye taşıyabilecek altyapısı uygun, akıllıca planlanıp yatırım yapılacak bir sistem toplama konusunda önerilerinizi almak isterim.

Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• i5-10400F

ASUS PRIME Z490-V-SI

Crucial ballistix 2x8GB 16GB 3200mhz

Samsung 500GB 970 EVO

1-2TB HDD

Ranker cygnus v2

High Power 750W 80+ GOLD Performance GD

SAPPHIRE RADEON RX 6800 XT

Monitör, klavye, mouse artık kafana göre alırsın.

Edit: bir şekilde gelip bu bütçeye 5600X yakışır deyip 3K ya 6/12 işlemci aldırmaya kalkarlar sakın ola o hataya düşme. Yarı fiyatına 10400F, 3600 gibi kral işlemciler var illa 3K bayılacaksan da 10700F/KF alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 9 Ocak 2021; 16:29:12 >

Msı z490 Tomahawk anakakart

Patriot 2x8gb 3200 cl16 bellekler

Gigabyte gaming o.c RTX3070 ekran kartı

Kingston 1tb a2000 m2 ssd

Cooler master td500 rgb mesh

Corsair rm750 gold

Scythe Fuma 2 CPU Soğutucu

AOC Q27G2U 27" 1ms 2k 144hz monitör

Mouse+fare-hoparlör bunlar kişisel tercihtir ve makul ücretlere toplanabilir bu konuda küçük çaplı bir araştırma ile hedeflenen birimlere ulaşabilirsiniz.

Akakçe

Toplam: 19.000TL

İstenildiği takdirde performans kaybı olmadan bütçeyi aşağı çekerim ama 20k limitine ulaşılmadığı için tercih edilebilir yok ben daha ucuza halletmek istiyorum derseniz. kasayı Ranker Cygnus v2 -500 TL--- Psu yu Sharkoon 750w gold zero yaparak -500 TL toplamda 1000 TL bütçe avantajı sağlanabilir.

Ryzen 7 5700x BF 2330PGS 4.8 ghz 1.300v || Gigabyte B550 Aorus Pro Ac || Team T-Force Xtreem argb 2x8gb 3600mhz cl16 || Sapphire RX7600 Pulse|| || Kingston Fury Renegade 1TB 7300/6000MB/s || Xpg sx8200 pro 256gb || James Donkey JD960 || Deepcool AK620 Dark Zero Air Cooler || Seasonic M12 II Bronze Evo Edition 620W || Deepcool Ch560 Mesh || Logitech g213 prodigy || Logitech g102 prodigy || Logitech z625 200rms 400w peak || Acer VG240Y 144hz 1ms|| OnePlus 9 Pro 12/256gb 5G||
  • Teşekkürler, ben de amd öneri bekliyordum 2 adet intel gelince şaşırdım. Bilgilerimi güncellemek için önerilerinizi hemen inceliyorum.

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

İntel i7 10700kf işlemci

Msı z490 Tomahawk anakakart

Patriot 2x8gb 3200 cl16 bellekler

Gigabyte gaming o.c RTX3070 ekran kartı

Kingston 1tb a2000 m2 ssd

Cooler master td500 rgb mesh

Corsair rm750 gold

Scythe Fuma 2 CPU Soğutucu

AOC Q27G2U 27" 1ms 2k 144hz monitör

Mouse+fare-hoparlör bunlar kişisel tercihtir ve makul ücretlere toplanabilir bu konuda küçük çaplı bir araştırma ile hedeflenen birimlere ulaşabilirsiniz.

Akakçe

Toplam: 19.000TL

İstenildiği takdirde performans kaybı olmadan bütçeyi aşağı çekerim ama 20k limitine ulaşılmadığı için tercih edilebilir yok ben daha ucuza halletmek istiyorum derseniz. kasayı Ranker Cygnus v2 -500 TL--- Psu yu Sharkoon 750w gold zero yaparak -500 TL toplamda 1000 TL bütçe avantajı sağlanabilir.

Mantıklı bir sistem olmamış.

3070 gerek saf gpu gücü gerekse bellek miktari ile 4K için yeterli bir kart değil. Bunun üstüne 10700KF gibi gereksiz bir işlemci + 1900 TL lik yine gereksiz bir anakart eklenince sistemin elle tutulur mantıklı bir yanı kalmıyor.

18-20K göze high-end bir bütçe gibi geliyor ama maalesef 4K için o kadar da yüksek bir bütçe değil, zaten 4K kartı almaya kalktığın zaman başlı başına bütçenin yarısı gidiyor. Geri kalan ufak bütçe içinden de 5K gibi büyükbir kısmı 8/16 işlemciye ve hiç bir özelliği kullanılmayacak bir anakarta bağlamak mantık dışı. Oyunlar için 6/12 önümüzde ki 5 yıl hatta daha bile fazla güle oynaya yeterlldir, 8/16 harcayacak param yok nereye gömeyim diyenler için  

• Merhaba tekrar, 4k tvye bağlanacağımda performansın etkileneceğinin farkındayım ancak aslında neyle karşılacağımı da tam bilmiyorum. Yarı yarıya bir düşüş olur mu acaba?

Mutlaka grafikten ödün vereceğim, monitörde ultra ayarlarda pc limitlerinde oynanan bir oyun 4k tv de medium ayarlara denk midir?

Teşekkürler.

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.