Şimdi Ara

Hero Lig maç oyuncu eşleştirme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ranked Play - Hero Lig - solo oyuncusuyum.
    son 1-2 haftadır sürekli low rank, hatta ilk 20 maçını yapan oyuncular, 35 level profilli oyuncular maçlara veriliyor
    adamın ne tankı var, ne healeri mesela.
    rankli maç diye giriyoruz Tanksız, Healersiz takım comboları ile giriyoruz maçlara.
    34 Rankım vardı bu yuzden 38 ranka kadar düştüm.
    ilk 20 maçını yapanların kendi arasında eşleşmesi lazım bence.
    QM'de chogall görmekten bıktım HL oynayım dedim o da berbat bu ara
    bir an önce Rank'ların sıfırlanması lazım
    benm için oyunun tadı iyice kaçtı malesef



  • Lig için seviye 35 ve hero sayısı 20 yapılabilir. Onun dışında buna önlem almak zor, en azından adamlarla konuşup ona göre rol belirleyerek alternatif sunabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korkudan bende kalan 10 maci atmadim resetlenmesini bekliyorum. Herhangi bir bilgi varmi ne zaman resetlenecegi hakkinda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ** Ranked Maç için kesinlikle 20 hero olması lazım. tamam Blizz de haklı oyun yeni henuz ileride illaki düzeltilecektir ama bu ara kötü yani
    ** reset olayı seneye olur bence. her yıl 3 yada 4 dönemlik reset olacakmış bildiğim kadarıyla
    ayrıca QM için de hero seçme olması lazım. QM de aynı hero'ları seçebilme de olabilir "free rotasyon" oyuncuları için. kesinlikle "pick" olmalı ya.
  • Oyun bence berbat bir durumda. Biraz konuya iliskin biraz da konu disi yazmak istiyorum:

    -QM'lerde beklenti sifir olmali. Blizzcon'da oyunun direktörünün aciklamasini dinledim, eslestirme denilen olay üc asagi bes yukari tombala usülüymüs. Insan hayret ediyor, böyle eslestirme mantigi mi olur? Tamam, isim olarak hizli mac ama bu da demek degildir ki berbat mac olsun. Solo olarak giriyorum mesela, karsi takima iki healer verilirlen bizim takima verilmiyor. Mac sonu bakiyorum hemen, herkes de solo oyuncu. E madem iki healer mac sirasinda bekliyor, o bir healer neden bizim takima verilmez ki? Cok defa rastladim böyle seylere...

    -HL öyle cok da farkli degil. Hero havuzunda healer bile olmayan tiplerle karsilasiyorum. Rakibin picklerinden dolayi bir seyler cekemeyip alakasiz herolar cekmek zorunda olan insanlar da bir sürü. 20 heroya sahip olmaktan ziyade, x sayisi kadar heronun master olmasi beklenmeli. Oyuncuda mesela uther var mesela ama level 3, öldükten sonra heal basmayi bilmiyor.

    -Placement maclari tamamen sacmalik. Oyuncu ilk hl maclarinda 200er 300er mmr kasabiliyor. Sadece 20 yerlestirme macinda rank 15-16 galibiyet ile rank 5-10 olabiliyor. Bir kac galibiyet daha eklerse rank 1 hic uzak degil. (Smurf hesabimda oldugu gibi). En baslardaki galibiyetler cok degerliyken, sonraki galibiyetler yeri geliyor sifir degerine dusuyor. Sistemin neyi ölctügü belirsiz.

    -Rank %2'lik dilimi yansitiyormus. Yani rank 5 birisi, %10 icerisinde yer aliyor siralamada. Bu Blizzard'in kendi beyani. Fakat bugun twitch'te NA birincisinin yayinini izledim, adam lost streak ile rank 6'ya düstü. Yani NA birincisi, Blizzard'in ne idügü belirsiz sistemine göre %12lerde.

    -Report sistemi gercekten bir ise yariyor mu? Soru isareti. Amaci sadece trollemek olan birisi reportlanmasina ragmen, saka gibi bir sekilde diger macta tekrardan ayni takima düsebiliyor. En agir sekilde küfürler etmis birisi hic mute almazken, Ufak bir hakaret etmis kisi 1 ay mute cezasi alabiliyor.

    -Moba deneyimi sifir olan, mmr/elo nedir hicbir fikri olmayan birisi baslarda kötü oldugu icin mmr'i sififlanabiliyor. Fakat zaman icerisinde kendisini gelistirse dahi "mmr hell" icerisinde oldugu icin yukselemiyor. Cunku öylesine komik bir durum söz konusu ki, sistem tüm oyunculari %50 galibiyet oranina sabitlemeye calisiyormus. (Blizzard'in kendi aciklamasi) Böyle bir durumda nasil rank yükselebilir bir insan? Zaten daha da garip bir durum söz konusu, mmr hell'deki oyuncular sayet bir kac rank atlarlarsa galibiyetlerde 100 puan verilirlen maglubiyetlerde 130-140 puan kesiliyor. Sistem kisaca oyuncunun rank yükselmesini sabote etmeye calisiyor.

    -Oyunda AFK veya oyundan düsen olan birisi oldugunda bence oyun bitmeli. Botlarla oynamanin bir manasi yok. Örnegin bir videoda görmüstüm, bot illidan core'a giren bossa atak yapmak yerine bugdaymis gibi garip garip hareketler yapiyordu ve oyun gidiyordu. Sayet bossa bir iki defa vursaydi kendi takimi rakip coreu daha önce indirmis olacakti. Ama merak etmeyin, Blizzard bu durumu da normal görüyor ve bir teknik calisani forumda botlara olan sempatisini belirtiyor... Ayrica ben kendim hic yasamasam da oyunda ciddi manada lag problemi yasayan kitle var ve oyundan bol bol düsebiliyorlar. Bu durumda kaybeden takim neden botlar yüzünden rank düsmeli ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Möcker kullanıcısına yanıt
    geerçekten emeğine sağlık uzun ve tamamen doğru bir yazı olmuş ;)
    ben 20 maçlık rank olayı gelmeden önce 20+ rank'taydım.. daha sonra 20 maç kötü geçti ve 35 civarına verdi.
    dediğin gibi daha sonra rank yükselmek gerçekten aşırı derecede zor. ve rank düşmesi o kadar da kolay.
    söylediklerin tamamen doğru.

    * oyunun acilen en az 75-100 Hero olması lazım. 45 Hero var ama toplasan 10-15 hero iş yapabiliyor
    dünya şampiyonasını izledim dediğim gibi her maçta; muradin, johanna, uther, syvlanas, jaina, BW, tyrande, tassadar, Valla.. hero havuzu bu kadar
  • Pre-season rankları sıfırlandığından beri hiç rank maç girmedim ki zaten girmem de adam akıllı bir sistem yapılana kadar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.