Şimdi Ara

Herkes niye intihar başlığı açıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ŞU A"K SINAVI SİZDEN DEĞERLİ DEGİL. YOLUNUZA BAKIN HAYAT ZATEN KISA

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ekonomik olarak iyi olmayan ailelerin çocuklarının çarkı kırma yolu bu sınavdan geçiyor başka bir yeteneği mesleği yoksa. Bunda da başarısız olunca insan kendini kötü hissediyor. Maddi imkansızlık, kötü bir eğitim buraya sürükleyebilir adamı ben anlıyorum o kardeşlerimizi ama dayanmak lazım çıkış yolu bulmak lazım. Keşke biz de avrupada doğsaydık avrupadaki yaşıtlarımız bizim çektiğimiz kaygıların stresin %10unu çekmiyorlar. Artık bunları da gördüğümüzden hayat sorgulanıyor maalesef.

sınıfsallığı şu sınav kadar yüzümüze çarpan başka bir olgu yok ülkede. alt gelir grubundaki çocuklar kazanamayınca ya mezuna kalmayı düşünüyor ya da intiharı kafasına koyuyor, orta gelir grubundakiler aman bi sınav canımdan kıymetli mi istediğim okulun %50 burslusuna gideriz bi şekilde diyor, üst gelirliler zaten yks yerine sat çalışıyor ya da babalarının şirketini yönetmek için özelde burssuz işletme okuyor. neticede kimse kimsenin halinden anlamıyor.

lan hadi kölelikten sınıf atlasak en azından deyiyor diyeceğim, yine bir şey değişmiyor amk.

• Harbi ya okudukça üzülüyorum ne hallere düştü bir sınav için insanlar. Allah aşkına yapmayın dökün içinizi rahatlayın ama bir sınav için vallahi değmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aptal eğitim sistemi ve toplum yaşamın tüm anlamını akademik başarıya, özellikle de üniversite sınavına yüklediği ve mevcut ekonomik ortamda gençlerin geçim endişesinin katlanarak arttığı için. Tabii ki bir sınav asla insanın hayatından daha kıymetli olamaz, üniversite bile okumadan ne paralar kazanan insanlar var ama toplum baskısı işte.

• Navierx N kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam ancak intihar boyutuna getirmeden önce bir sürü çözüm yolu olduğunu unutuyor insanlar. Açıkçası buna da biraz kızıyorum. Bu kadar erken pes eden bir nesil olmamalıyız. Evet iğrenç bir sistem var. Her sene kötüye gidiyor. Birileri de bu sistem içinde kaya gibi savruluyor. Ama çözüm yolları var elbet biri işe yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1A8791A83 -- 29 Haziran 2021; 8:57:11 >
  • benim gibi açmadığı halde düşündüğü için okumaya girenleri de katarsak epey kişi umutsuz

• sınavım iyi geçti sayılır fakat bu kadar umutsuz insanı görünce sevinemiyorum bile. arkadaşlarım da çok umutsuz haldeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air raid siren -- 29 Haziran 2021; 9:3:18 >
  • Ekonomik olarak iyi olmayan ailelerin çocuklarının çarkı kırma yolu bu sınavdan geçiyor başka bir yeteneği mesleği yoksa. Bunda da başarısız olunca insan kendini kötü hissediyor. Maddi imkansızlık, kötü bir eğitim buraya sürükleyebilir adamı ben anlıyorum o kardeşlerimizi ama dayanmak lazım çıkış yolu bulmak lazım. Keşke biz de avrupada doğsaydık avrupadaki yaşıtlarımız bizim çektiğimiz kaygıların stresin %10unu çekmiyorlar. Artık bunları da gördüğümüzden hayat sorgulanıyor maalesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kızlar niye böyle?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabii ki çözüm yolları var ama sınava giren genç çözüm yolları görecek olsa bile ebeveynleri, akrabaları önünü kapatıyorlar. Öğrenilmiş çaresizlik deniyor buna. Öğrenci kendi yolunu bulacak olsa bile kendileri daha önce yapamadığı ya da yapan kimseyi görmedikleri için imkansız damgasını yapıştırıyorlar ve engelliyorlar bunu. Tutturmuşlar tıp-mühendislik-hukuk diye, çocukları aracılığıyla sınıf atlamaya çalışıyorlar. Birçok genç bu ortamda önünü göremiyor, gelecek beklentisi sıfırlanıyor. Bence de pes edilmemeli, tüm bunlara rağmen kendi yolunu bulmalı gençler ama neden böyle yaptıklarını anlayabiliyorum. Ülkenin mevcut ortamından onlar da paylarını alıyorlar ne yazık ki.

• Navierx N kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız hocam. Ne yazık ki duyarlı olmayan, bir insanın değerini bir kağıt parçasına bağlayan nice aile var. Tek diyebileceğim gerçekten çok yazık. Bu şekilde olmamalı

• hocam bu forumda hedefi çok yüksek olanların netlerinin düşmesi onların şansız olduğunu göstermiyor çok farklı sıralamaların geleceğine inanıyorum

• Sevgili arkadaşlar hak ettiğiniz bir hayat için yurtdışını düşünmeye ciddi ciddi başlayabilirsiniz, ne gerekiyorsa yaparsanız çıkmanıza engel yok ve gözüktüğü kadar zor da değil

• burada yıl içinde birisi yks insanların hayatını değiştirmesinin en kolay yolu gibi bir şey yazmıştı. cidden öyle insanlar bu sınavla bir yerlere geleceklerini düşündükleri için buna bel bağlıyorlar kötü geçince de böyle oluyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Her mutsuzluğun ötesinde yine yaşam bekler. Ama insana özgü bir yeteneksizliktir yaşayamamak! Yoksa hangi balık boğmuş kendini, Hangi serçe atlamış damdan?

-Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

• Çünkü büyüklerimizin zamanında işçi memur küçük esnaf çocuğunun üst sınıfa geçmesi için üniversite okumak yetiyormuş. Düşünün yokluktan lise mezunlarının öğretmen memur yapıldığı bir dönem( şimdi memur öğretmen olmak için 7 milyon üniversite mezunu sınava giriyor ve yüzde 1i bile olamıyor). Üniversiteye bir şekilde giren ortalama üstü hayatı garantiliyormuş. Mahalleden biri hukuk kazanınca tüm mahalle sevinirmiş 20 sene önce, bir de şimdiki durumu düşünün :d bunu herhangi bir bölüme de uyarlayabilirsiniz. Bu nedenle de bize küçüklüğümüzden bu yana ancak iyi bir üniversiteye giderek hayatımızı kurtaracağımız, ailemizin standartlarının üzerine ancak bu yolla çıkabileceğimiz öğretildi. Ayrıca eskiden üniversite sayısı az olduğu için kazanamayacak gibi olanlar bir yere çırak olarak verilip iş öğrenip hayat kurması sağlanırmış. Şimdi 3. mezunluk bile normal olduğu için YKS çalışmak dışında bir şey yapılmıyor bu da üniversitenin alternatifsizliği düşüncesini körüklüyor. Ancak bu durum kesinlikle yanılgı günümüzde. Üniversite mezunu olmak hayat kurtarmıyor. Üniversite mezunlarının yarısı işssiz. Çalışanların yarısı 3000 tl alıyor. Ofisi temizlemeye gelen ablalar ofis çalışanlarından fazla kazanıyor mesela genelde. Aile standartlarının üzerine çıkma olayı da yok artık. Düz memur veya işçi babanın Boğaziçi mezunu oğlu babasının alabildiği evi arabayı yazlığı alamayacak, tek maaşıyla ailesini götürdüğü otellere bekar haliyle bile gidemeyecek. Yani çok takmayın kısacası. Eskidendi üniversite oku sınıf atla devirleri. 4 sene güzel takılırsınız, farklı insanlar görürsünüz dil öğrenirsiniz en fazla üniversitede. Artık bunları katıyor üniversite. Para, mal mülk için başka seçeneklere bakmak lazım.

• %95i hayalindeki yeri tutturamayacak veya hayalindeki işi bulamayacak bu işsizlikte.Sebep bu.

• air raid siren A kullanıcısına yanıt

Netleriniz nasıl hocam?

• Suan hafif bu psikolojik durumlari atlatiyo gibi gorunuyorum da biraz daha mezun falan evde hazirlansam aileden dolayi deliririm herhalde. aileyle biraz mesafe koymak iyi olacak. 2 haftalik disarida islerim var, daha sonra da aksam haric eve girmem, disarilarda oyalanirim.

Cok buyuk bir kisminin aile ve toplum baskisindan mutevellit boyle oldugunu dusunuyorum, sahsen bende oyle bu tur kaygilar. sinava calismadim yapamadik aq, osym'ye sovmek gereksiz.

• İyi bir okuldan iyi notlarla mezun olduğum için ailem ve arkadaşlarımın beklentisi çok büyüktü. İlk yıl başaramadım.Ben kaldıramadım galiba beklentiyi,çok ağır geldi bu yük. Bu yıl da batırdığımı düşünüyorum sınavda. Arkadaş kısmında sıkıntı yok ama özellikle annemin bana bakış açısında büyük bir değişim oldu. Son sınav haftasından beri günde 4-5 saat uyuyorum gün içinde depresif ve ağlamalı geziniyorum ortalıkta. Bıraktığım sigaraya yeniden başladım.2. Mezuna kalmam zor, kalsam dayanabilir miyim; dayansam başarabilir miyim bilmiyorum. Bu belirsizlik yoruyor beni…

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.