Şimdi Ara

Herkes iBackupBot Batarya Sonuçlarını Yazsın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarınıza ibackubot'u indirin daha sonra telefonu takın telefonunuzun ismi görünecek, ona tıklayın sağ tarafa gelen ekranda aşağıda more information yazıcak ona tıklayın ve batarya değerlerinizi yazın.

Yanlış bilmiyorsam designcapacity bataryanın gerçek kapasitesi yani olması gereken kapasiye, fullchargecapacity ise telefonunuzun şu anki batarya kapasitesi. Eğer bu ikisi birbirini tutmuyorsa bataryada sorun var demektir. İlk örneği ben vereyim benim batarya ölmüş sanırım :D

http://prntscr.com/3ze6p4

• İpad air 1 mah ölmüş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • CycleCount: 70
    DesignCapacity: 1550
    FullChargeCapacity: 1467
    Status: Success
    BatteryCurrentCapacity: 100
    BatteryIsCharging: true
    ExternalChargeCapable: true
    ExternalConnected: true
    FullyCharged: false
    GasGaugeCapability: true

Bunun durumu ney hacılar ben bi halt anlamadım
  •  Herkes iBackupBot Batarya Sonuçlarını Yazsın
  • Nerminator N kullanıcısına yanıt
    Batarya ölmüş

Designcapacity: Pilin fabrika çıkış mah değeri
    Fullchargecapacity:Pilin güncel mah değeri.

Pillerin kullandıkça mah değeri düştüğü için bu iki değerin eşit olması ancak telefonu aldığınız ilk haftalar mümkün olabilir
  • Benim iPhone 6, 1 yıl 4 ay sonra 1800 Mah'tan 900 Mah'a düşmüştü 525 cycle ile.

Şimdi yenisi 1800'den 1751'e düşmüş 23 cycle ile.

25 günde 23 cycle ne demek acaba? Cycle sayısını az tutmak için ne yapmak gerekir, %100 olmasını beklemeden çekmek mi gerekiyor acaba şarjdan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Benim iPhone 6, 1 yıl 4 ay sonra 1800 Mah'tan 900 Mah'a düşmüştü 525 cycle ile.

Şimdi yenisi 1800'den 1751'e düşmüş 23 cycle ile.

25 günde 23 cycle ne demek acaba? Cycle sayısını az tutmak için ne yapmak gerekir, %100 olmasını beklemeden çekmek mi gerekiyor acaba şarjdan?

Her tam şarj 1 cycle arttırır hocam, 25 günde 23 kez tam şarj etmişsiniz
  • Bu işte bir terslik mi var

Herkes iBackupBot Batarya Sonuçlarını Yazsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cycle olayı tam şarj etmek, yüzde yüz olunca çıkarmak, yüzde sıfırda takmak, kaç kere şarja taktığın vs değilmiş, şöyle işliyormuş:
    Yüzde yüzü tamamladığın anda bir cycle yapmış oluyorsun.
    Örnek ile açıklamak gerekirse gece şarja taktın, sabah %100'de şarjdan çıkardın, o gün %75'ini kullandın ve gece yine şarja taktın, sabah aldın, %100'den %25 kullandığın an 1 kere %100 yapmış oldun, yani 1 cycle yapmış oluyorsun.

Bildiklerimi yazayım, burada bulunsun istedim.

Ayrıca bu cycle olayından bağımsız olarak pilin fiziksel anlamda sağlığı için ayda bir kere telefonun kendiliğinden tamamen kapanmasını bekleyip şarja takıp %100 olduktan yarım saat/1 saat sonra şarjı sonlandırmanın faydalı olduğu söyleniyor (ki bunu çoğumuz biliyoruz)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.