Şimdi Ara

Herhangi bir sorun var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herhangi bir sorun var mı?

    Üstteki NB Frequency 802.3 e felan iniyor 1300 oluyor 3400 oluyor 4111 felan oluyor max 4200 felan oluyor sürekli değişiyor.
    Dram Frequency ise ya 1069 ya 1070. XPM Açık. Biosta 3000mhz yada 2933 mhz olarak görünüyor. Ramlerim 3000mhz. Programın dediğine göre ramler 2140 da mı çalışıyor anlayamadım.



  • ?
  • NB Frequency işlemcinizin mhz cinsinden hızını ölçüyor. Dram ise ramlerinizin. Eğer ki güç ayarlarından yüksek performansı seçerseniz 800mhz seviyelerine düşmez. Genel aralığı yapılan oc işlemine göre 3500mhz-4700mhz arasında değişiklik gösterir. Sabit kalacağı genel aralık ise 4000mhz civarlarıdır.

    Dram Frequency olayına gelirsek; işlemciniz 2666mhz ram destekliyor. Bunu baz almıyoruz, anakart desteği önemli. Ancak kullanılan test programı işlemci üzerinden ram değerlerini okuyorsa yanlış göstermesi normal. Siz biostan ram değerlerinize bakın eğer ki orada 3000mhz ise sorun yoktur. Program hatalı sonuç verebilir takılmamak lazım. Ama anakartta da durum aynı ise birşeyleri eksik yapmışsınız demektir. Anakarttaki yaptığınız değişikliklere ait bölümlerin ve oc bölümünün tam resimlerini paylaşırsanız kontrol edebiliriz.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Biosa arada bir giriyorum. 5 kere giriyorsam 4 kere 3000 mhz yazıyor 1 kere 2933. 2933 ile 3000 dışında hiç rakam görmedim. İlk açıldığında 2133 dü bir tek
  • Bu dalgalanma sebebi ya anakart tam veriyi okuyamıyor ya da gecikme süresinin artmaması için frekansı otomatik düşürüyor. Ryzen olsa zaten 3000mhz kitler 2933 de çalıştığı için sıkıntı yoktu. Ancak İntelde bu durumun tek açıklaması bu olabilir. Bir de xmp açtıktan sonra ram için frekans değerini manuel olarak 3000mhz seçerseniz bu değerde sabit kalması lazım. Benim sistemdeki ramler 2133mhz xmp açık. Ancak ben ram frekansını otomatik ayarda bırakmadım. Manuel olarak 2133mhz olarak ayarladım. Bu şekilde frekans dalgalanması hiç yaşamadım.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Sadece xmp açtım başka hiçbir şeye dokanmadım mexess baba
  • Xmp'yi açtıktan sonra aynı menüden Dram Frequency bölümünde Auto yazar. Bu seçeneği tıkladığında frekans listesi açılır. Oradan 3000mhz seçersen tamamdır. F10 ile kaydet sistem yeniden açılırken tekrar biosa gir. Burada yine aynı menüden Memory Z bölümünü göreceksin. Genelde en alt sıralarda olur. Bu bölüme girdiğin zaman ram slotlarındaki ram miktarını, kullanılan ram frekansını ve bu frekansa karşılık gelecek voltaj değerini görebilirsin. Buradaki değerler istediğin gibiyse programlarla falan kontrol etmene de gerek yok.

    Birde ilk mesajımda NB Frequncy için atladığım bir kısım var onu da ekleyeyim.. Overclock menüsünden cpu için oc explore seçeneğinin expert olarak ayarlı olması lazım. Alt kısımdaki turbo boost gibi özelliklerinde aktif olması lazım. Ben bunları yapmış olacağını düşünerek direk masaüstü güç ayarlarından yüksek performansa alınmasını önermiştim ama bu oc modları kapalıysa zaten o kısımda da düşük seviyelere kadar dalgalanmaları olur. Eğer ki bios stock oc ayarları hakkında bilgin hiç yoksa bios oc menünün resmini paylaş detaylı olarak yardımcı olalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 6 Nisan 2018; 5:8:50 >
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Seni 1 gün misafir edeyim. Hem pc yi fantazi olsun diye söküp baştan takalım yeni kasa almayı düşünüyorum :D hemde 5.1 e felan çıkar işlemciyi. Çalışsın gavat. 4.7 nereye kadar demi mex baba
  • Stock 3.20, stock oc ile 3,60 gayet memnunum 4ghz üzerinin neyini beğenmiyorsunuz yav İnşallah bi gün oturur çayımızı içeriz. Ama bu takıntı pek iyi değil ben sana diyeyim. Sonra bi içine düştün mü elinden geçmeyen donanım kalmaz haberin ola
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Üstadım girdim biosa baktım 2133 görünüyor uzun zamandır hep 2933 yada 3000 görüyordum. XMP kapanmış. Tekrardan açtım kaydedip çıktım. 3000 de şuan. o 1040 yazan yerde 1500 şuan. Acaba neden eski haline döndü durduk yere
  • Durduk yere kolay kolay böyle birşey olmaz. İstisna durumlar haric tabi. Benim tahminim daha önce 4-5 defa girip baktım demiştininiz. O esnada menüleri kurcalayıp farkında olmadan kapatmış olabilirsiniz. Şu an ki durumu ara ara kontrol edin. Sonuç sabit kalırsa sıkıntı yok. Ama yine aynı durum ortaya çıkar yani kendi kendine değişiklik yaparsa bios update sorunu çözebilir. Sadece kontrol edeceksiniz ve girip çıktığınız menülerin ayarlarıyla pek oynamayacaksınız. Bazen hepimiz yapabiliyoruz bu gibi hataları. Birde işlemci ayarlarıyla oynarsanız kontrolcü işlemci de olduğu için o değişince voltaj ve işlemci ayarlarından dolayı da sıfırlamış olabilir. Olur bu tür şeyler yani takılıp kalmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 6 Nisan 2018; 22:38:46 >
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Sürekli sistem toplamak istiyorum. Yalnız 1000 tl ye asus prime z-370A aldım 2 ram slotu var o baya saçma olmuş gibi sanki. Birde ben anakartta aydınlatma var zannediyordum sol üst köşelerde felan keşke öyle olanından alsaydım. Birde benim anakartımın oc performansı iyi galiba. İşlemcim bf1 64 mp ultrada bile %35 i çok zor görüyor kullanım oranı olarak. GPU %100 hep sanırım oc yapsakta fps farketmeyecek ben mi yanlış biliyorum yoksa :D
  • Asus Z170-A / Prime Z270-A / Prime Z370-A hepsinde 4 adet ram slotu mevcut. Üçüde 64gb ddr4 ram destekliyor. Üçünde de güncel teknolojiler var. Kaldı ki en günceli zaten aldığın Z370-A modeli. Bildiğim kadarıyla da bu modellerin 2 slotlusu yok. Ya da bana hiç denk gelmedi. Hatta Asus'un sitesinden acaba ben mi yanlış hatırlıyorum diye baktım. Aynen yazdığım özellikler mevcut. Ya sen dikkat etmedin ya da farkında olmadan başka bir anakart kullanıyorsun!!!! Sen bunu bir kontrol et kesinlikle bir yerde bir hata var.

    Rgb olayı tamamen görsel bir durum. Ben hdd ışığı bile rahatsız ediyor diye siyah bant ile üzerini kapattım Işık rahatsız etmesin diye pencereli kasa almadım. Benim için önemli olan ilk şey performans ve kullanışlılık, görsellik en son aklıma gelecen şeydir.

    Sistemin güzel ocli ocsiz her türlü uzun yıllar işini görür.

    Sürekli sistem toplama çabası yerine (heves ve ilgi sende baya fazla sanırım) düşük ya da orta seviye eski bir sistem ayarla. Vur,kır,parçala

    İşin esprisi bir yana yeni sistem alıpta sürekli uçuk testlerle sistemini bozma bence. Eski birşeyler ayarla merak ettiğin yapmak istediğin herşeyi yap. Hem öğrenirsin hem de kendi sistemine uygularken bir tecrüben bilgi birikimin olur. Böylece en sağlıklı şekilde sistemine de bu tecrübelerin doğrultusunda düzenlemeler yapmış olursun.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    aHAHAHAH cidden 4 slotmuş 4 gb ram bulabilir miyim aynı model acaba. 20 gb olsun gözümün nurları
  • Bildiğim kullandığın ramlerin 4 gb aynı cl ve voltaj değerlerinde 3000mhz ramleri yoktur. Olsa da pekte sağlıklı olacağını sanmıyorum. Bu kadar takılıp kalma bence Tabi gönül ister ki 32 gb ramimiz olsun ama 16 da yetiyor şimdilik aç gözlü olmaya gerek yok
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Güzel büyük bir kasa alıcam 2 aya felan da montaj için tekrardan 100 150 tl vermek istemiyıorum ya :D
  • Sezercik'teki sıpa meselesine döndü. Alıcam; vurucam kırbacı vurucam kırbacı der gibi yazmışsın

    100-150 TL montaj mı ?? Orası neresi ya ? O nasıl bir fiyattır öyle ?!! Taş çatlası 50 TL, 150 nedir ?!! Alacağın zaman forumda konusunu açarsın illa ki bulunduğun yerde forumdan bilgi bir kaç arkadaş çıkar. Hem çayınızı içersiniz hem sohbetinizi edersiniz hemde uygun fiyata on numara montajını yaparlar.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsun kaç vereyim bunu yapacak arkadaşımıza :)
  • Ürünü aldığın yerlerde sistemin montajı + sistemin testi dahil en fazla ben 50 TL gördüm. Biz bu işi yaparkende sıfır montaja 30 TL den fazla aldığımızı hatırlamıyorum. 2017 yılından bahsediyorum bu arada yıllar öncesi değil yani. Forumdan işin ehli arkadaşlarında maksimum 50 tl civarına yapacağını düşünüyorum. Hem buradan oluşacak bir tanışıklık fiyat konusunda daha uygun bir ortamda sağlar diye düşünüyorum. Her halükarda 100-150 montaj için çok fazla. Tabi her yerin fiyat sıkalası farklıdır ama aldığım bilgisayarın kasası 150 tl iken montajına da aynı parayı vermek pekte makul değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.