Şimdi Ara

her zaman yorgunum, hep uykum var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
2
Favori
2.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.sınıftan beridir gece yarısından sonra uyuyorum,uyku düzenip hep bozuktu.Bu aralar iyice berbat sabah 4-5 civarı uyuyorum.Ben bunun telefondan olduğunu düşünüyorum kendi tecrübelerime göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Troid, çölyak, B12, kansızlık.....
    Aile hekimine git tam kan tahlili yaptır.

• Uyku saatlerine dikkat et, tamamen karanlık odada uyumaya özen göster, bol su iç, taze sebze meyveyi ihmal etme.

• Bende senin gibiyim dostum. Bu kronik bir durum. Doğuştan yani. Geçmesini bekleme. Ölene kadar çekeceksin. Herkezin bünyesi aynı olmuyor. İstediğin kadar tahlil yaptır. Vitaminler al, sağlıklı beslen, çay kahve içme vs. sonuç değişmez. Geçmiş olsun. Bu duruma alışmaya bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capo di capi -- 4 Şubat 2020; 22:30:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Triplxt.

Aynı sorundan geçen gün doktora gittim ve dün tahlil yaptılar. B12 ve D eksikliği dendi. B12 için iğne ve D için hap verildi. Sizin de aynı sorun olabilir. Doktora gitmekte fayda var. Belki daha önemli sorunlarınız da olabilir.
    nereye randevu almam lazım? hangi departman ilgileniyor?
  • Endokrinoloji bölümüne gidiyorsun tiroid hormonlarına, vitamin, kan değerlerine baktırıyorsun. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aduket atan adam -- 4 Şubat 2020; 22:46:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel Vitamin eksikligi, magnezyum, demir, çinko vb. etkenlerden de kaynaklanabilecegi gibi, diger kan degerlerine de baktirman lazim. Vucuduna kas/eklem ağrıları eşlik ediyorsa fibromiyalji akla gelebilir, horlama, uykuda nefes durmasi vs. gibi semptomlar varsa uyku apnesinden dolayi olabilir..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodimus01

Genel Vitamin eksikligi, magnezyum, demir, çinko vb. etkenlerden de kaynaklanabilecegi gibi, diger kan degerlerine de baktirman lazim. Vucuduna kas/eklem ağrıları eşlik ediyorsa fibromiyalji akla gelebilir, horlama, uykuda nefes durmasi vs. gibi semptomlar varsa uyku apnesinden dolayi olabilir..
    Horlama gibi sıkıntılar yok, kesintisiz ve rahat uyuyorum. Uyanmakta da çok sıkıntı yok ancak uyandıktan birkaç saat sonra sanki hiç uyumamışım gibi uyku bastırıyor, tüm günüm öyle geçiyor.

Endokrinolojiye randevu alıyorum şimdi.
  • benim de uykularım bozuk. uyku için melatonin hapları iyi. 5 mg içiyorum güzel uyutuyor. deneyebilirsin.

onun dışında kan sayımı tiroid ölçümü yaptır. ben de yarın gideceğim.
  • Benim gibi midesi vitaminleri enzimlemeyen var mi? Ne yesem vitamin almiyor vücut reflü ameliyati mi olmak lazim bu durumda?

• olishernandez kullanıcısına yanıt
    Ben dahiliye bölümüne aldım. Sorun daha ciddi bir şey değilse sağlık ocakları da test yapabilir ama hastane işleri daha çabuk hallediyor.

• Arkadaşlar benimde sizlerin ki gibi benzer şikayetlerim vardı. Ne kadar uyusam da uykumu alamıyor gün içinde devamlı yorgun gibiydim. Fakat 2 ay önce arkadaşımın tavsiyesi ile öyle ürünlerle tanıştım ki hayatım değişti diyebilirim hiç bir şikayetim kalmadı artık sabahları çok dinç bir şekilde kalkıyorum ve gün içinde enerjik bir şekilde çalışıyorum. Merak eden arkadaşlara özelden yardımcı olabilirim.

• Şeker hastası olabilirsin , özellikle gizli şeker testi yaptır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyku sorunu genelde psikolojiktir.İnsan içinde bulunduğu huzursuzluk ve bazı kaygılardan dolayı hayattan zevk almaz, birde üstüne ders çalışmak vb. gibi şeyler eklendiği zaman iyice çekilmez hale gelir.
    Sabah kalktığında sanki hiç uyumamış gibi hissedersin, gün içinde belli/belirsiz zamanlarda anlık uyku basar.
    Huzurlu, mutlu ve gamsız insanları incelediğinizde ise adamlarda hiç bitmek bilmeyen bir enerji var sanırsınız. 4-5 Saat uykuyla bile sabahın köründe kalkabilirler, gün içinde ders veya başka bir şeyle uğraşırken asla uykuları gelmez.
    Ben bu konuda uzun süre araştırdım ve çevremi gözlemledim sonuç olarak bunlara ulaştım.
    Arada istisnai olarak sağlık sorunları olanlar elbet çıkıyor onlara sözüm yok.
  • burada verilen tavsiyelerin hepsi boş tavsiyeler yaşamayan bilmez.aynı sorundan muzdaribim sabahları kalkmak tam bir eziyet.günde 12 saat uyusamda yorgun kalkıyorum.sigara içme spor yap kafeini azalt sağlıklı beslen vs hepsini uzun süreli yaptım faydasını görmedim özellikle askerde çok büyük sıkıntı çektim günde ortalama 5 6 saat uyuyabiliyordum onuda 2 parça halinde.bu sorun ben kendimi bildim bileli var.ilkokulda bile okula kalkmak sıkıntıydı.ama ertesi gün heyecanlandığım bir şey varsa çok rahat kalkabiliyorum.misal üniversite lise sınavının olduğu günler gece uyuyamazdım ama sabah erkenden kendi kendime kalkardım.birazda psikolojik heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnsera -- 6 Şubat 2020; 15:37:52 >
  • Beslenme, dinlenme, uyku ve spor 4 lusunu gozden gecir.
  • Kan tahlili yaptır b12-d vitamini-hgb-ast-alt değerlerde sorun olabilir

• Psikolojik veya nazarla ilgili olabilir

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.