Şimdi Ara

Her halimize bin şükür.. (dün yaşadığım ibretlik olay)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün cuma namazında bi tane amcanın yanına oturdum görme engelli. Yanına oturunca bana abi bana çıkarken yardımcı olur musun dedi ben de tmm amca dedim. Sonra hutbe falan okunuyo ezan okundu mu abi ezan okundu mu abi diye sorup duruyor dedim ben sana söylerim tmm dedi sonra neyse namazı kıldık koluna girdim camiden çıktık 65 yaşında imiş 40 sene oluyo diyo görme engelli olalı. Surdan halk ekmek alcam dedi baktım ilerde götürdüm paran var mı dedim var dedi 7 tane ekmek aldım bana parasini verdi.bu kadar ekmeği kim yiyor amca dedim. Anamla ben yiyom evden çıkamıyorum ki dedi. Sonra abi surda manav vardı ordan meyve almıştım oraya götürsene beni dedi tmm dedim manava gittik adam hazır etmiş zaten aldık ordan markete gittik marketten kola sucuk vs aldı sonra abi şu kolayı açar mısın ben açamıyorum dedi tmm amca eve varalım açarım dedim. evini tarif etti sora sora buldum giderken konuşuyoruz bi taraftan amca dedim kimsen yok mu? 2 oğlum var dedi biri istanbulda teğmenlik okuyo biri burda ama bana bakmıyorlar dedi sana kim bakiyo dedim anam bakiyo dedi kaç yaşında dedim 84 dedi. Diyoki bana abi çok korkuyorum annem ölürse diye o zaman bana kimse bakmaz ben naparim diyo. Dedim amca sen içini rahat tut öyle şeyler düşünme falan teselli etmeye çalışıyorum ama bi yandan da içim acıyor. Allaha dua ediyorum anamdan önce ben öleyim kimseye yük olmayım falan. Öyle deme dedim. Ben bu görme engelli olmaktan çok çektim dedi bi taraftan ellerinde falan da hafif özür var sürekli ellerini kasıyor böyle. Sen sürekli cumaya geliyon mi amca dedim he geliyom dedi namazlarını kiliyon mu dedim he kiliyom dedi. İyi ne güzel dedim bak millet sağlam iken camiye gelmiyor sen bu halinle geliyon sevabın çok olur dedim. Teselli ettim. Ama adama içim acıdı. Emekli maaşı varmış. Ev annesin imiş. Annem ölurse beni evden atarlar çocuklarım evi satar dedi ben de ev sana kalır merak etme dedim. Neyse eve vardık kapıyı teyze açtı beli bükülmüş yaşlı bir ana. Teyze bana teşekkür etti baya biraz konuştuk teyze dedim valiliğe falan haber verseniz aslında dedim. Sonra bana para vermeye kalkıştı bir iki lira çay içersin dedi yok sağol dedim allah rızası için yaptım dedim dua etti sonra gittim. Ama adama içim acıdı. Bi de bakkala götürürken adam kafasını ağaca vurdu. İçim. Gitti. Ağzına tüküreyim. Boyu da benden uzun amcanın rahat 1.90 var. Öyle işte sonra gittim geri Sağlığımız bile bize yeter yani millet neler çekiyo 😔 ondan sonra şükür ettim halime..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• İmtihan dünyasındayız. Sabreden amcayı ve yardımsever seni kutlarım.
  • şükredecek o kadar şey var ki, yada kendimizi şanslı hissedeceğimiz. Ancak hep daha iyisinin peşindeyiz,paranın kölesi, emperyalizmin oyuncağı olmuşuz, kendimize ailemize, akrabalarımıza değil şirketleri zengin etmek için çalışıyoruz.
  • Halimden utandım kardeşim. Bana iyi bir ders verdin Allah razı olsun.

• İmtihan kardeşim imtihan....Allah herkezi imtihan eder bazen tipini beğenmeyen,bazen maddi durumuna isyan eden,bazende yaşadıklarının ve sevdiklerinin yanında olduğunun kıymetini bilmeyenlere Allah hep ibretlik görsellerle imtihan eder..Yani kullarına bir mesaj verir tabi bu bende dahil anlayana ne mutlu ve kendine çeki düzen verenlere...

Şu dünyanın gerçekten gelip geçici olduğunu dünya malının dünyada kalacağını gerçek baki sonsuz yaşamın ahirette olduğunu bir tam kavrasak ne güzel olurdu...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Copenhagen

Halimden utandım kardeşim. Bana iyi bir ders verdin Allah razı olsun.

Allah senden de razı olsun kardeşim. Ben de çok sıkıntılı bir dönemdeyim ve bu olay bana çok iyi geldi yani beni silkeledi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok üzücü olay yaşadım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Te Amo Querido

İmtihan kardeşim imtihan....Allah herkezi imtihan eder bazen tipini beğenmeyen,bazen maddi durumuna isyan eden,bazende yaşadıklarının ve sevdiklerinin yanında olduğunun kıymetini bilmeyenlere Allah hep ibretlik görsellerle imtihan eder..Yani kullarına bir mesaj verir tabi bu bende dahil anlayana ne mutlu ve kendine çeki düzen verenlere...

Şu dünyanın gerçekten gelip geçici olduğunu dünya malının dünyada kalacağını gerçek baki sonsuz yaşamın ahirette olduğunu bir tam kavrasak ne güzel olurdu...

Ağzına sağlık kardeşim....

• quote:

Orijinalden alıntı: .ugur.

şükredecek o kadar şey var ki, yada kendimizi şanslı hissedeceğimiz. Ancak hep daha iyisinin peşindeyiz,paranın kölesi, emperyalizmin oyuncağı olmuşuz, kendimize ailemize, akrabalarımıza değil şirketleri zengin etmek için çalışıyoruz.

Aynen hocam hep kendimizden yukardakilere bakıyoruz. Aşağıdakileri görsek...

• quote:

Orijinalden alıntı: ntticaret

İmtihan dünyasındayız. Sabreden amcayı ve yardımsever seni kutlarım.

Kim olsa yardım ederdi hocam.. konuyu başka insanlar amcadan ve imtihanından haberdar olup haline şükretsin diye açtım..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.