|
HB'de satılıyor Hoca'm her zaman, Aytemiz diye aratırsanız çıkar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
HB'de satılıyor Hoca'm her zaman, Aytemiz diye aratırsanız çıkar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Öncelikle, Vaay ile yapılan ödemelerde tabela fiyatının üzerinde bir ücret çıkmaması gerekir. Ancak burada açıklığa kavuşturulması gereken önemli bir nokta var: “Tabela fiyatı” denilen rakam, EPDK’nin açıkladığı azami fiyat mı; yoksa istasyonun kendi inisiyatifiyle uyguladığı indirimli pompa fiyatı mı? Çünkü EPDK tarafından belirlenen fiyat (Vaay uygulamasında görünen fiyat da bu oluyor), istasyonun satış yapabileceği üst sınırı ifade eder. Örneğin bu rakam 60 TL/lt olsun. İstasyon ise bu fiyatın altında bir rakam belirleyebilir. Örneğin pompa fiyatını 55 TL/lt olarak uygulayabilir. Vaay uygulaması da %3’e kadar indirim sağlıyor. Ancak bu indirim, EPDK’nin açıkladığı azami fiyat üzerinden hesaplanıyor. Yani: 60 TL - %3 = 58,20 TL/lt Fakat istasyon zaten yakıtı tabelada 55 TL/lt’den satıyorsa, tüketicinin Vaay ile 58,20 TL değil, 55 TL üzerinden ödeme yapması gerekir. Burada istisna olabilecek durum, istasyona özel tanımlı indirim kartlarıdır. Bunlar genellikle anlaşmalı filo araçlarında, taksi/minibüs gruplarında veya doğrudan pompacılarda bulunabiliyor. Örneğin tabela fiyatı 60 TL/lt iken, bu özel kart ile %5 indirim uygulanıp satış 57 TL/lt’den yapılabiliyor olabilir. Ancak bu durumda ödeme doğrudan istasyona yapılır. Vaay + özel indirim kartı birlikte kullanılamayabilir. Dolayısıyla bazı çalışanların bahsettiği “indirimli fiyat” konusu büyük ihtimalle bu sisteme dayanıyor. Eğer Vaay kullanmanıza rağmen tabeladaki fiyattan daha yüksek bir ücret ödüyorsanız, izlenecek yol aslında belli. Öncelikle yakıt fişinin alınması gerekiyor. Burada pompadan çıkan yazarkasa fişini kastetmiyorum. Çünkü Vaay ile yapılan işlemlerde standart yazarkasa fişi çoğu zaman teslim edilmiyor. Ancak talep edildiğinde, istasyon içinde pompaların yönetildiği bölümden alınabilen; genelde sarı renkli, daha büyük ebatlı bir fiş verilebiliyor. Sonrasında ise ister Aytemiz üzerinden ister EPDK üzerinden şikayet süreci başlatılabilir. Tabii pratikte kaç kişinin bununla uğraşacağı ayrı mesele. Ayrıca Aytemiz’in kendi bayileriyle ilgili şikayetlerde ne kadar aktif davranacağı da tartışılır. |
|
Normal şartlarda mobil uygulama üzerinden alınamamaktadır diye belirtiliyor aslında. Fakat Android tarafta alınabilirken, iOS uygulaması üzerinden mümkün değil. iOS için birkaç alternatif sunabilirim. - Daha önce alım yaptıysanız, uygulamadaki Siparişlerim bölümünden yeniden aynı ürünü alarak sipariş oluşturabilirsiniz. - Mobil uygulama dışından, örneğin mobil tarayıcıdan, siteye giriş sağlayıp sepetinize Dijital Yakıt Kodunu ekleyebilirsiniz. Sonrasında mobil uygulama üzerinden devam edebilirsiniz. - Yine aynı şekilde bilgisayar vb. üzerinden siteye giriş sağladıktan sonra sepete ekleyebilirsiniz. Sık alım yapıyorsanız, sepetinizde, farklı tutarlarda kodu bırakabilirsiniz. Dijital ürünün stoğu bitmediği üzere, dilediğiniz zaman seçim yaparak süreci tamamlayabilirsiniz. |
|
Mh ile tekrar görüştüm, istasyon indirim yapıyorsa biz bisey yapamayız kod kullanmadan normal alın o zaman dediler. Ben kabullenmistim zaten bu durumu ama yinede denedim şansımı:) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Babada denk gelmişti tabele fiyatından daha yüksekten almıştım . Sonrasında almayı bıraktım . Sonra da müşteri hizmet aradı neden artık alım yapmıyorsunuz sorun mu yaşadınız dedi . bende hem yakınında istasyon yok hemde tabelada indirimli fiyat varken yüksek fiyattan veriyor dedim not aldı sonra naptılar bilmiyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Yol güzergahında hangi aytemizde fiyat bilgisi yok ise google mapste o istasyonda fiyatlar %10 düşük oluyor şuan aytemizlerin bazıları 60 TL'den motorini satıyor geçen hafta 65 den almıştım hangisi kampanya yaparsa ondan alıyorum piyasa fiyatının çok altında satıyorlar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Aytemiz 15 günde bir fatura yolluyor. O arada kaç paralık yakıt aldıysan uygulama üzerinden onu toplam olarak gönderiyor. |
|
|
|
Mesajınıza biraz geç yanıt olmuş olacak ama belki ilerleyen zamanlarda farklı arkadaşların işine yarar düşüncesi ile paylaşmak istedim. Aytemiz, HB'den gerçekleşen dijital kod satışı sonrası, fatura bölümüne aşağıdaki PDF dokümanını yüklüyor. (kimi zaman da yüklemiyor) En azından paylaşmak istedim.. ![]() |
|
Evet evet.. Aslında uzun uzun yazmadım ama (buradaki arkadaşların da Vaay uygulamasına yükleyip kullanım sağladıklarını düşününce) Vaay tarafında kayıtlı eposta adresine yakıt alımı yaptıkça, 15 günde bir (genelde ayın 5'i ve 20'si gibi) gönderim sağlanıyor. Yani bir başka deyişle, konu Hepsiburada'dan (ve oradaki kod satışından) çıkıp yerine Vaay uygulaması ve uygulama aracılığıyla yapılan akaryakıt alımına bağlanıyor. Fatura da bu doğrultuda geliyor. Sizlerin sorusu yanıtlanmış oldu ama ilerleyen dönemlerde arama yaparak konu başlığından ulaşmak isteyenlere kılavuz olur diye paylaşmak istedim. |
|
Şu an en karlı ne var? Word güzel puan veriyordu bir ara ama şu an hiç vermiyor sanırım. Paraf ve Bonus kampanyaları var ama onlar da kampanya açıklamalarına belirli kategoriler hariçtir diye yazmışlar. Kod alıp sayaç işleyen var mı? Edit: Paraf olumlu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi den -- 29 Haziran 2026; 13:22:15 > |
|
|
|