< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hepsiburada Eskiyi Getir Yeniyi Götür Kampanyası Ana Konu (47. sayfa)

-
-
Konuda yazılan tecrübelerden şu sonuç çıkıyor: Mümkün olduğunca kargoya kendin ver seçeğimini kullanmak lazım eski telefonu yollarken
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba, Hepsiburada ile yaşadığım süreci aktarmak isterim;
11 Kasım'da iphone 11 64 GB telefonu iade ederek (13.500 TL teklif gelmişti) iphone 14 128 GB aldım (29.899 TL idi).
Aldığım telefon 14 Kasım'da teslim edildi, ben hemen kullanmaya başladım.
Telefonu sipariş verirken göndereceğim telefon için "kapımdan alınsın" seçeneğini seçmiştim ve ilk müsaitik 18 Kasım'a vardı. 18 Kasım Cuma günü hepsijet kargoyu gününde aldı ancak teslim etmeleri 22 Kasım'ı buldu. Hem Kasım kampanyaları yoğunluğu hem de cuma akşamı almış olmaları nedeniyle gecikti biraz ama sorun değil.
Telefon teslim edildiği gün (22 Kasım) incelemeye başladık mesajı geldi ve aynı gün 13.500 TL'lik teklifin kesinti yapılmadan onaylandığı, ilgili tutarın 3 gün içinde hesabıma aktarılacağı bilgisi uygulamadaki ilgili yerde göründü. Ertesi gün 17:00 gibi hesabıma geçmişti ücret.
Gönderdiğim telefon bence kusursuz durumdaydı, bu nedenle kesinti olmayacağını düşünüyordum. Telefonu göndermeden önce bir kaç telefoncuya ve teknosa'ya gösterdim, fiyat kırmak için saçma sapan bahanelerle geldiler; telefonun kenarındaki toza çizik diyen oldu, üfleyince gitti bişey diyemedi. Ekranın üstündeki cam filmindeki çiziği ekranı çizilmiş diye söyleyen de oldu. Hepsiburada hem daha yüksek teklif etti hem de saçma bahaneler çıkarmadı.
Hele teknosa en saçmasıydı; Metrogarden AVM'deki teknosa'ya gittim, teklif verebilmek için bile icloud'dan çıkış yapmam gerektiğini, her yönünün fotoğrafını çekerek sisteme yükleyeceklerini, daha sonra teklifin geleceğini söylediler. Anlaşılan Teknosa yöneticileri mağaza müdürlerine güvenerek iş yapmak istemiyor, tüm süreci sistem üzerinden yönetmeye çalışıyorlar. Teklif almadan çıktım.
Bence hepsiburada'daki süreç oldukça başarılı, telefonunuza güveniyorsanız kesinti yapmayacaklarını düşünüyorum. Eğer iadeyi daha hızlı almak istiyorsanız kargoya siz vermelisiniz.
-
Dun aksam bende iphone 11 128gb siparisi verdim, iphone 11pro 64gb icin 16.500teklif verdiler. Bugun aras kargo ile gonderdim.
Dun satin alirken 16.600tl idi simdi baktim 16.400 olmus :( ben fiyat dustu aman kacirmiyim yarin artar derken dahada dusurduler :) gecen hafta sonu gibi telefonu takibe basladigimda 17bindi, sonra 16.750 oldu, ben dun aldigimda 16.600 olmustu bugunde 16.400. Bu hafta indirim kampanyasi,
hafta bitiminde bi ihtimal fiyati yukseltebilirler alacak olan alsin bence
Bir adette 11 128gb telefonumuz var onada 15bin teklif ediyorlar. Onu verip 16.400e yenilemekte mantikli geliyor. 2 sene garanti, pili yeni cihaz olacak sonucta
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 24 Kasım 2022; 21:15:9 >
Merhaba,
1 hafta önce amazondan 26 bin liraya 13 128 gb almıştım. şimdi hepsiburada da 14 128 gb 29 bin lira ve elimde iphone 7 32 gb var bunu da 2750 ye alırım diyor.
Sormak istediğim, amazona iphone 13ü iade etsem, hepsiburadadan telefonu alsam. amazon da ola ki iade kabul edilmezse hepsiburadaya telefonu geri iade etme imkanım var mı? hepsiburadaya satmış olduğum iphone 7 bu durumda ne olur? iade mi ederler tarafıma?
-
Ben turkcelle yolladım. Aynı easy cep o da. Hepsiburada sorunu çözecek de ohoo ölme eşeğim ölme. Bir daha da bunların yaptığı işe güvenmem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunun yanıtını bende merak ediyorum. Eskiyi yenile başvurusunda satın alınan telefonu iade edersek, eski telefonu tarafımıza iade mi ederler?
Turkcelle gönderince daha fazla teklif verdi easycep. Bugğn de onaylandı.
Turkcell daha düşük teklif veriyor hocam ama ):
Arkadaslar yasadigim sureci anlatayim bilgilendirme amacli;quote:
Orijinalden alıntı: bdurmus
Dun aksam bende iphone 11 128gb siparisi verdim, iphone 11pro 64gb icin 16.500teklif verdiler. Bugun aras kargo ile gonderdim.
Dun satin alirken 16.600tl idi simdi baktim 16.400 olmus :( ben fiyat dustu aman kacirmiyim yarin artar derken dahada dusurduler :) gecen hafta sonu gibi telefonu takibe basladigimda 17bindi, sonra 16.750 oldu, ben dun aldigimda 16.600 olmustu bugunde 16.400. Bu hafta indirim kampanyasi,
hafta bitiminde bi ihtimal fiyati yukseltebilirler alacak olan alsin bence
Bir adette 11 128gb telefonumuz var onada 15bin teklif ediyorlar. Onu verip 16.400e yenilemekte mantikli geliyor. 2 sene garanti, pili yeni cihaz olacak sonucta
- 23kasim saat 19:40 da iphone 11 128gb telefonu 16.599tl den siparis verdim.
- 24kasim sabahi iphone 11 pro 64gb telefonumu aras kargo ile kendim kargoladim (hepsijet alsin secenegini surec uzamasin diye secmedim)
- 25kasim saat 19:10 da eskiyi yenile basvurun onaylandi diye mesaj geldi. Hic bir ezigi cizigi olmayan, %74 pil sagligi olan, 31 aralik 2019da kendi pasaportuma kayit yaptigim yurtdisi cihazima ilk teklifteki 16.500tl fiyati kirmadan onayladilar ve 3 gun icinde ibana odenecegi bilgisi sistemde gozuktu.
Benim tek cekincem pil sagligi dusuk oldugu icin fiyat kirmalariydi ama onuda pek onemsememisler demekki
- 26kasim da saat 15:00 da siparis verdigimiz telefon hepsijet ile teslim edildi.
Ek bilgiler ve önerilerim;
- Telefon durum bilgilerini istedigi ekranda kayit durumunu soruyor, yurtdisi cihazlar icin haziran 2019 öncesi ve haziran 2019 sonrasi diye 2 secenek var. Ben 2019 sonrasi kayitli diye sectigimde normalde 16.500 olan teklifi 1.500e dusuruyordu sistem. Baktiginizda benim telefonum 2019 sonrasi kayitli oluyor ama 3 takvim yili doldugu icin benim telefonum tüm hatlarda calisiyor. Haziran 2019dan sonra pasaportuna kaydeden kisi 3 takvim yili kendi kullanmasi kurali geldigi icin sistem onu sanki baska hatla kullanilamiyor gibi algiliyor ve cok dusuk teklif veriyor. Ben o secenegi 2019oncesi kayitli olarak secip 16.500teklif aldim ve islemi bu sekilde tamamladim, bir cekincemde buydu ama herhangi bir sorun yasamadim.
- Bende yedekte bir telefon oldugu icin eski telefonumu ona aktarip gonderdim, yeni gelen telefonada ordan aktarip yapip kullanimimi aksatmadim.
Yedek telefonu olmayanlar önce yeni telefonunun gelmesini bekleyip onu acip eski telefonunu aktarip eski telefonunu gonderebilir, burada yeni telefonun gelmesini beklerken zaman kazanmak icin telefonu gonderme seceneginizi hepsijet gelip alsin diye secip cikan listeden bir tarih belirleyebilirsiniz, bana en yakin tarih olarak 1 hafta sonrasini ve sonraki gunlerini sectiriyordu mesela. Ama aras kargoyla kendim gonderecegim secenegini secerseniz gondermek icin 3 gununuz oluyor, bu 3 gunde kargonuz gelmezse eski telefonunuzu yeniye aktarmak icin zamaniniz kalmaz.
*** Tabi bu yöntem, yani daha kendi telefonunuzu gondermeden yeninin paketini acip kullanmaniz bir risk tasiyor, cunku eger telefonunuza teklif ettikleri rakami cok kirarlarsa vazgecip yeni telefonu iade etme sansiniz zor olur. Kendi tecrubeme gore, ayrica burada da baska arkadaslarin yazdiklarina gore anladimki oyle kolay kolay teklif ettikleri fiyatlari kirmiyorlar, gercekten bir sorun gorurlerse kirabiliyorlar. Eger telefonunuza guveniyorsaniz bu risk alinabilir diye dusunuyorum tabi ama yine karar sizin karariniz, yatirim tavsiyesi degildir
Umarim yazdiklarim faydali olmustur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 26 Kasım 2022; 18:51:10 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Süreci baştan sona anlatmanız kendi adıma çok faydalı oldu, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
-
Ben de bir ekleme yapayım. Bu ay yaptığım işlemde eski telefonumu sistemde gözüken son kargoya verme tarihinden yaklaşık 5 gün sonra kargoya verdim bir sorun olmadı. İşim çıkmıştı zamanında yollayamamıştım. Telefonla müşteri hizmetlerini aradım dedim işim çıktı yollayamadım şimdi yollasam olur mu dedim; olur aynı kodla kargoya verebilirsin dediler. Yani o son kargoya verme tarihi de esneyebiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tirabzonli -- 26 Kasım 2022; 19:25:37 >
Super bilgi teskkurler, bende bunu merak ediyorum. 1 islem daha yapacagiz cunku, onu telefon geldikten sonra eskiden yeniye aktarip gonderecegiz ama araya hafta sonu geldigi icin nasil yaparim acaba diyordum, telefonun gelmesi uzayabilir cunku, kargoyuda en gec pazartesi gonderin yazdi sistem. Dediginiz gibiyse bende gec gonderebilirim o zmn
eski telefon u aras a verme zamanı 24 günmu?
Hayir 3 gun. Dun baska bi telefon satin aldim ve eskiyi gonderme talebi olurturdum, 28ine kadar aras kargoya verin dediler. Hepsijet alsin secenegine baktigimda en yanin 2 aralikta alinabilir gozukuyordu
-
bern kargo seçtim herhangi bir zamana kadar ver uyarisi cikmadi, atladigim bir şeymi var acaba
simdi gördüm kargo kodu icin sanirim sure geçerli, iade kodu çalışıyorsa sorun olmaz
Evet taleplerim bolumunde eskiyi getir basligi altinda yaziyor. Yukarda bir arkadas yazmis o kod sure gecsede kullanilabiliyormus. Bende kod iptal olursa gonderemezsek sorun olusur diye dusunmustum ama olmuyormus. Yinede emin olmak icin bi musteri hizmetlerini arayip yinede teyyit ettirmek gerekebilir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X