Şimdi Ara

Hepimizi milyonlarca yıl öncesine gönderseler kaç yılda bu teknolojiye geliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Hepimizi milyonlarca yıl öncesine gönderseler kaç yılda bu teknolojiye geliriz?

(En Son Oy Tarihi: 17.12.2015)
Giriş
  • Hepimizi, şuanki bilgilerimizi kaybetmeden milyonlarca yıl öncesine gönderseler bugünki teknolojiye ne kadar sürede ulaşırız?

Hiçbir teknolojik alet yok, ama mühendisler doktorlar bilim adamları günümüzden gelmiş.

Sizce her şeyin eski haline gelmesi ne kadar sürer? Ve neden?

Ben iddialıyım 2-5 yıl arası diyorum

• Ulaşmaya çalışmam zaten gördüm göreceğimi o dönem şartlarında yaşarım bulurum bir kız evlenir mutlu mesut yaşarız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Hepimizi, şuanki bilgilerimizi kaybetmeden milyonlarca yıl öncesine gönderseler bugünki teknolojiye ne kadar sürede ulaşırız?

Hiçbir teknolojik alet yok, ama mühendisler doktorlar bilim adamları günümüzden gelmiş.

Sizce her şeyin eski haline gelmesi ne kadar sürer? Ve neden?

Ben iddialıyım 2-5 yıl arası diyorum

2-5 dedim

• 1 senede olur

• Gelmem.

• Sen gitme.Çöker oralar...

• Trollük yapmak için mi eksiyi kaldırdın, kardeş ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha kısa olur ama tabi birkaç senelik bir iş değil.

Sonuçta bu teknolojiler birsürü birikimin sonucu.

Şimdiki mühendis süper kod yazabilir belki ama önce Turing makinesi yapması gerekecek. Yapsın bakalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önümüzde birçok engel olurdu bunları da unutmamak gerek:

Önce evler yapılacak, insanlar barınma ihtiyaçlarını karşılayacak. Bunun için odun gerek odunlar ise taşlarla ağaçtan kesilecek.

Ev ihtiyacı karşılandıktan sonra kesme işlemleri daha profesyonel aletlerle yapılmak istenecek, bu yüzden taşlar yerine demir kullanılması gerekecek.

Demir eritilmesi gerekiyor, demir ateş yakılıp eritilecek kesici aletler yapılacak.

Kesici aletlerle daha küçük kesici aletler yapılacak, onlarla daha küçük, onlarla daha küçük kesici aletler. (Sonuçta günümüz teknolojisinde cpu gibi şeyler gittikçe küçülen kesici aletler sayesinde yapıldı)

Milyonlarca yıl süren bir şeyin (bu sefer yapılması gereken her şeyi bilerek) tekrarı sizce 5 yıl içinde tekrardan gerçekleştirilebilir mi?

• 100 yila yeniden bu hale gelmis oluruz o degil de sadece "bizi" alip geriye goturseler hic bir zaman bu hale gelemeyiz herhalde

• 1 hafta 10 gün

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Önümüzde birçok engel olurdu bunları da unutmamak gerek:

Önce evler yapılacak, insanlar barınma ihtiyaçlarını karşılayacak. Bunun için odun gerek odunlar ise taşlarla ağaçtan kesilecek.

Ev ihtiyacı karşılandıktan sonra kesme işlemleri daha profesyonel aletlerle yapılmak istenecek, bu yüzden taşlar yerine demir kullanılması gerekecek.

Demir eritilmesi gerekiyor, demir ateş yakılıp eritilecek kesici aletler yapılacak.

Kesici aletlerle daha küçük kesici aletler yapılacak, onlarla daha küçük, onlarla daha küçük kesici aletler. (Sonuçta günümüz teknolojisinde cpu gibi şeyler gittikçe küçülen kesici aletler sayesinde yapıldı)

Milyonlarca yıl süren bir şeyin (bu sefer yapılması gereken her şeyi bilerek) tekrarı sizce 5 yıl içinde tekrardan gerçekleştirilebilir mi?

hazır din keşfedilmemiş millet birbirini öldürür bu 1.
    sömürgecilik 10 kat fazla olur bu 2.
    fosil yakıt olmadığından şuan ki olayların %80i gerçekleşemez.
    dh yapılmaya kalksa 1 milyon yılı alır bu gidişle
    sayın Recep Tayyip ERDOĞAN sayesinde süper güç türkiye olur

• Milyonlarca yıl öncesine gonderilseydik dinazorlar bizi yerdi ve bu teknolojiye hiçbi zaman gelemezdik

Konu kilit + üye ban

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuriBoyaka -- 9 Aralık 2015; 23:15:31 >
  • Fatura derdi yok
    kira yok
    iş güç yok
    okul yok sınav yok

toprak ana ne verirse bide bi kız bulur kıyarım nikah ohhh temiz

• şimdi gitsek sabah namazını moskovada kılarız

pardon bu o konu değildi

• Belli olmaz

• 101-1000 dedim. Şıklarda olsa 250-500 derdim. Öncelikle kaç kişinin gideceğini belirtmelisin ama. Ben 6 milyar insan değil de, 1000 civarında insan olarak düşündüm. Aslında daha çok insan sadece süreyi uzatır, önce kısıtlı su ve yiyecek kaynakları için birbirimizi boğazlayacağız çünkü. Bu sırada "bilgi"nin de kaybolacağını unutmayın.

Yeni ilaçlara ihtiyacımız olacak. O dönemin mikropları farklı olacağından ve ayağımızın tozuyla yeni ilaçlar geliştiremeyeceğimizden çok büyük kısmımız kırılacak. Ha, antibiyotik götürüyorsak, en azından bakteriler daha önce antibiyotikle karşılaşmadığından çok az kişi ölür.

Haşere kontrolüne ihtiyacımız olacak, yine hayatta kalmak için. O dönemin böcekleri şimdikilerden kat kat büyüktü ve zehirliydi. Yine yılanlar, büyük fareler vs. var.

Ağır sanayi kurmamız gerekecek. Madenlere ve petrole ihtiyacımız olacak. Önce yiyecek, barınak, giysi temel ihtiyaçları karşılamak gerekeceğinden madenleri açmak yıllar sürer. İnsangücümüz kısıtlı olacağından (Çoğunluk tarlalarda çalışmalı, başta makinemiz yok.) bu uzadıkça uzar.

Hayvanlar evcil olmayacak. Mesela litrelerce süt veren inekler evrimleşmemiş, yabani olacak. Hayvanların evcilleşmesi binlerce yıl sürer, uzunca bir süre hayvanlarımız çok verimsiz olacak.

Tarlalarımız da verimsiz olacak. Biz insanlar hep daha çok besin veren, daha büyük tohumları seçiyoruz ve bitkileri yapay seçilime uğratıyoruz. Mısır koçanlarının 4000 yıl önce 2,5 cm uzunluğunda olduğunu okumuştum. Mesela nohutlarımızın, fasulyelerimizin, buğdayımızın tohumları ufacık olacak ve çok fazla ekmek zorunda kalacağız. Makinesiz olduğumuzdan tarlalarda her sene daha fazla insana ihtiyacımız olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 9 Aralık 2015; 23:25:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

100 yila yeniden bu hale gelmis oluruz o degil de sadece "bizi" alip geriye goturseler hic bir zaman bu hale gelemeyiz herhalde

Citizen gelmezse sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: YuriBoyaka

Milyonlarca yıl öncesine dönersek dinazorlar bizi yerdi asla gelemezdik

Konu kilit + üye ban

Eksiler burdan

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.