Şimdi Ara

Hep adam olmak derler .. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

bu konu babamla benim arasında tartışmalı bir konuydu. genelde babam bana adam olamazsın derdi.
    zamanla okudum bir yerlere geldim şimdi de vali olamazsın diyor. vali olsam bana ben sana zaten adam olamazsın dedim vali olamazsın demedim diyecekmiş.

bu adamlık konusu hakikatten değişken bir şey. özünde adam olmak, kişi yani birey olmaktır. o öyle bir kişidir ki gerçekten ilk olan odur. o kişi yemek yemeyi içmeyi konuşmayı bilmeyen bir kimsedir ve o kişi bütün bu şeyleri ilk olduğu için zorluklarla öğrenmiştir. sizin için sıradan olan şey o kimse için imkansız bir bilinmeyendir.

o öyle bir adam ediştir ki hakikaten ondan sonra gelen kimse ise artık adam dahi olamaz. zira o adam olmuş bir kimsenin evladı olarak şeref şan ve haysiyeti öğrenmelidir.

adam olamazsın demek aslında şeref şan ve haysiyet konusunda sen ne öğrendin demek gibidir. bu konuda sansırsam sınıfı geçtik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 31 Aralık 2013; 14:10:52 >

• Hoca Nasreddin, oğluyla birlikte köyüne gidiyormuş. Oğlunu eşeğe bindirmiş, kendisi yürümüş. Karşıdan gelenler, oğlunu göstererek:

—“ Ak sakallı adam yürürken bacak kadar velet eşekte gidiyor. Zamane çocuğu işte.” , demişler.

Hoca oğlunu indirip kendisi binmiş. Az sonra birkaç kişiyle daha karşılaşmışlar. Bunlar ise:

— “Koca adama bak! Bu sıcakta minnacık çocuğu yaya yürütüyor. Hiç insafı yok.” demişler.

Hoca, eşeğe oğlunu da bindirmiş. Çok geçmeden yine üç beş kişiye rastlamışlar. Adamlar:

— “Zavallı hayvan! Düşüp ölecek! Hiç acımadan iki kişi birden binmişler üstüne!” demişler.

Hoca inmiş, oğlunu da indirmiş. Eşek önde, onlar arkada ilerlemişler. Biraz sonra, yol kıyısında duranlar:

— “Amma aptal adammış bu hoca, Eşek bomboş gidiyor, kendisi oğlu ile kan ter için de arkasından koşuyor!” diye konuşmaya başlamışlar.

alıntıdır:http://seviyelifikralar.blogspot.com/2012/04/hoca-ile-oglu.html

• aynı millet erkekliğin 10da 9u kaçmak diyebilmiştir.

bence hollandanın gay başbakanı çoğu türkten daha adam, çünkü o kendinden utanç duymayacak kadar cesur.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.